Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de prezentare în public

Chiar și persoana cu cea mai mare frică de scenă din lume își poate îmbunătăți abilitățile de prezentare. De fapt, mulți prezentatori sunt complet nervoși înainte de a-și începe discursul. Pentru a vă îmbunătăți abilitățile de prezentare, tot ce trebuie să faceți este să învățați să vă relaxați, să aveți încredere în ceea ce aveți de spus și să urmați câteva trucuri pentru a vă conecta cu publicul. Este nevoie de timp și de răbdare pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de prezentare, dar dacă te hotărăști să o atingi, vei impresiona audiențele și vei putea să-ți exprimi argumentele în mod eficient într-un timp scurt.

pași

Partea 1
Planificați să reușiți

Imaginea intitulată 681016 01
1
Investigates. Dacă doriți abilități de prezentare uimitoare, atunci trebuie să sune ca un expert pe această temă vorbești, dacă vorbești model de împerechere vidrelor de mare, sau popularitatea inexplicabil de Miley Cyrus. Cu toate că au un grad sau o vastă experiență în domeniu poate ajuta convinge publicul, cercetarea subiectului cât mai bine este cel mai bun pariu puteți lua pentru a le face să creadă fiecare cuvânt ce spui.
 • Căutați pe Internet, în biblioteci și discutați cu experții pentru a obține o idee mai bună despre subiectul dvs., până când vă simțiți că puteți oferi o prezentare eficientă a subiectului, și răspundeți la orice întrebări care ar putea apărea.
Imaginea cu titlul 681016 01b01
 • Cu cat investiti mai mult, cu atat va veti simti mai mult sa faceti prezentarea dumneavoastra si daca va simtiti mai increzatoare, veti fi mai bine sa va prezentati prezentarea.
 • Imaginea intitulată 681016 02
  2
  Cunoaște-ți publicul Dacă doriți să vă lustruiți abilitățile de prezentare, ar trebui să vă gândiți foarte mult la persoanele care vor fi în audiența dvs. Dacă știți că se va face o prezentare la colegii dvs., atunci ar trebui să se gândească la lucruri care intrigă și lucruri care apuca interesul dumneavoastră. Dacă vă prezenta subiectul la un grup de specialiști, puteți presupune că știu jargonul dacă vă prezenta un subiect complicat unui grup de clasa a opta, atunci ar trebui să simplifice prezentarea astfel încât să puteți înțelege.
 • Deși nu puteți ști tot ce va sau nu va ști publicul dvs., puteți deduce foarte mult pe baza vârstei și a compoziției grupului de persoane cărora le veți prezenta. Țineți cont de acest lucru, pe măsură ce vă perfecționați abilitățile de prezentare.
 • Imaginea intitulată 681016 03
  3
  Planificați-vă limita de timp. Cel mai probabil este că aveți o anumită limită de timp pentru a vă prezenta prezentarea, fie o jumătate de oră pentru o prezentare de lucru, fie zece minute pentru o prezentare în clasă. Oricare ar fi limita de timp, a face prezentarea, astfel încât să se potrivească perfect în termenul, prin urmare, nu pierde timpul vorbind foarte repede cu intenția de a expune fiecare dintre punctele. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți prea scurt, deoarece veți avea mult timp la dispoziție la sfârșitul prezentării.
 • Cu cât prezentarea este mai apropiată de îndeplinirea acestei limite, cu atât veți fi mai relaxați cu privire la prezentarea materialului dvs., iar abilitățile de prezentare vor fi mai bune.
 • Imaginea intitulată 681016 04
  4
  Luați în considerare utilizarea tehnologiei. Tehnologia, cum ar fi utilizarea muzicii sau a unui proiector de diapozitive, vă poate evidenția punctele și vă atrage publicul. Cu toate acestea, utilizarea prea multor tehnologii poate realiza efectul opus (îl numesc "Moartea de către PowerPoint" pentru un motiv). Prin urmare, dacă decideți să utilizați tehnologia, asigurați-vă că serveste pentru a vă atrage publicul și pentru a obține abilități de prezentare mai puternice și mai sigure, decât să vă alienați publicul.
 • Poate fi ușor de utilizat tehnologia ca scuză pentru a nu face față realității. S-ar putea să vă simțiți mai puțin pregătiți și instruiți dacă depindeți de o mașină pentru a face o parte din muncă pentru dvs. Cu toate acestea, dacă credeți că unele tabele, grafice sau o listă de argumente punct-cu-punct pot fi foarte utile în explicarea punctului dvs., atunci faceți-l prin toate mijloacele.
 • Imaginea intitulată 681016 05
  5
  Aveți o structură solidă de prezentare. O prezentare logică și bine structurată vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile, deoarece toată munca dvs. vă va fi disponibilă. Deși aveți ocazia să creați o prezentare, majoritatea prezentărilor, la fel ca cele mai multe eseuri, au de obicei o structură similară. Iată cum ar trebui să arate:
 • Introducere: atrageți publicul și introduceți punctele principale pe care le expuneți. Cu alte cuvinte, spune-le ce le vei spune.
 • Dezvoltare: utilizați exemple concrete, fapte, povestiri și date pentru a vă ajuta să vă ilustrați punctul. În esență, spune-le Re-expuneți cele mai importante puncte pentru a vă asigura că acestea au afectat publicul.
 • Concluzie: finalizați prezentarea cu câteva reflecții în timp ce rezumați punctele principale. Vreau să spun, spune-le ce le-ai spus".
 • Imaginea intitulată 681016 06
  6
  Practica, practica, practica. Dacă doriți să îmbunătățiți abilitățile de prezentare, atunci unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să vă prezentați prezentarea. Practicați-vă în fața unei oglinzi, practicați-vă în duș, practicați în fața prietenilor apropiați sau a membrilor familiei dvs. Cu toate acestea, nu ar trebui să memorați cuvântul cu cuvânt, sau prezentarea dvs. va suna foarte mecanizat și vă veți simți din elementul dvs. dacă pierdeți firul sau dacă primiți o întrebare neașteptată. În schimb, ar trebui să exersați suficient, astfel încât să vă puteți simți atât de confortabil cu subiectul, astfel încât să puteți improviza un pic.
 • Dacă credeți că vă poate ajuta să vă îmbunătățiți, puteți filma prin prezentarea. Cu toate acestea, unii oameni devin mai nervoși dacă fac acest lucru, deci ar trebui să faceți ceea ce credeți cel mai bine.
 • Partea 2
  Faceți prezentarea cu încredere

  Imaginea intitulată 681016 07
  1
  Relaxați-vă în avans. Nu puteți merge la o prezentare care să vă fie frică sau bâlbâiată, deoarece sunteți atât de nervoși încât abia vă vedeți clar. În schimb, faceți o pauză cu cel puțin câteva ore înainte de prezentare, chiar dacă înseamnă să beți o ceașcă de ceai de musetel, meditație sau drumeții. Dacă doriți să vă relaxați, atunci trebuie să vă pregătiți bine în avans - nu vă puteți relaxa dacă vă aflați perfecționând și practicând discursul dvs. cu câteva minute înainte de a da prezentarea. Rețineți că cu cât sunteți mai relaxați, cu atât mai ușor va fi pentru publicul dvs. să vă conecteze cu dvs. și cu atât veți avea mai multă distracție.
  • Bea un pahar de apă pentru a lubrifia corzile vocale înainte de a merge pe scenă. Puneți un pahar sau o sticlă de apă cu dvs. pe scenă, dacă vă ajută să vă relaxați și să faceți o pauză ocazională.
  Imaginea cu titlul 681016 07b01
 • Ajungeți devreme pentru a vă simți confortabil cu spațiul în care veți face prezentarea. Dacă veți concerta într-un auditoriu sau într-o altă clădire mare, veți merge în jurul locului sau chiar veți sta acolo unde publicul va merge pentru a obține o idee despre ceea ce simte.
 • Dacă doriți să vă relaxați, amintiți-vă că obiectivul dvs. este conexiune, nu perfecțiune. Scopul dvs. principal nu ar trebui să fie acela de a oferi o prezentare neobosită, dar vă puteți conecta cu publicul dvs. și este mult mai ușor să vă conectați dacă simțiți că sunteți voi înșivă.
 • Imaginea cu titlul 681016 08
  2
  Radiază încrederea. Puneți-i la picioare cu încrederea dvs. chiar înainte de a vă spune primul cuvânt. Dacă sunteți încrezători în cine sunteți și credeți în ceea ce spuneți, atunci audiența are mult mai multe șanse să aibă încredere în tine. Prin urmare, aveți o privire ascuțită, un zâmbet mare pe față și faceți un contact vizual cu publicul pentru a le arăta că nu vă este frică și că știți despre ce vorbiți. Chiar dacă nu vă simțiți încrezători, transmiterea sentimentelor de încredere vă va ajuta să vă relaxați și veți face pe oameni să se simtă mai înclinați să creadă în tine.
 • Nu te apleca. Țineți capul în sus și coloana vertebrală.
 • Nu te neliniști, sau nu te joci cu mâinile. Ocazional poți folosi mâinile pentru a gestui și pentru a putea să-ți subliniezi cuvintele, dar nu-l face prea mult sau vei arăta și mai nervos.
 • Vă permite să vă râdeți. Dacă ai făcut o mică greșeală, râzi de asta și oamenii vor râde cu tine în loc să te simți inconfortabil.
 • Folosește cuvintele greșite și vorbește ca și cum tot ceea ce spui este un fapt. Nu spune: "Cred că San Francisco poate fi un oraș mai bun decât Los Angeles", dacă obiectivul prezentării dvs. este de a dovedi că San Francisco este cu mult superior oricărui oraș vecin din sud: "Fără îndoială, San Francisco este un oraș mai bun decât Los Angeles", iar audiența dvs. va avea mai multe șanse să fie de acord cu dvs.
 • Imaginea intitulată 681016 09
  3
  Faceți o deschidere care să impresioneze. Trebuie să vă impresionați publicul de la primul moment. Dacă îi atrageți de la primele cuvinte, va fi mai probabil să vă urmeze pentru tot restul drumului. Începeți cu un fapt relevant sau izbitoare, un anecdot amuzant și interesant sau un citat inspirator. Indiferent de modul în care începeți, asigurați-vă că este potrivit pentru prezentarea dvs. și că nu ați spus-o doar pentru a vă distra.
 • Indiferent ce faceți, Nu-ți cere scuze pentru că trebuie să dai prezentarea, chiar dacă este o prezentare obligatorie pentru muncă sau școală. Nimic nu va face publicul să piardă mai repede interesul decât să spună: "Băieți, îmi pare rău că te-am purtat cu toată discuția asta tehnică, dar trebuie să o fac ...".
 • Imaginea intitulată 681016 10
  4


  Fii elocvent. A fi elocvent este cheia pentru îmbunătățirea abilităților de prezentare. Puteți planifica prezentarea cea mai fascinanta din toate timpurile, dar publicul nu va auzi nimic din toate astea, dacă vorbești cu o voce foarte scăzută dacă vorbești prea repede, sau dacă ești incoerent pe atât de multe probleme care nu pot capta punctul principal. Concentrați-vă pe vorbirea clară, lentă și suficient de puternică, astfel încât toată lumea să vă poată auzi. Exprimă-ți expresiile potrivite cu cuvintele tale și vor exista mai multe șanse ca oamenii să înțeleagă cuvintele tale și să se conecteze cu tine.
 • Întrerupeți după fiecare propoziție pentru a accentua ceea ce spuneți și pentru a elimina atât de mulți "EMM" și "UHS" cu putință, fără să te înnebunești dacă o spui ocazional, la urma urmei, chiar și președintele Obama este cunoscut că folosește o doză sănătoasă de "EMM" când vreți să faceți ceva clar.
 • Fii concis. Lucrați la omiterea oricărui alt cuvânt și concentrați-vă asupra a ceea ce este important. Nu aveți nevoie de multe adjective pentru a vă face să înțelegeți, doar un adjectiv perfect ales va fi suficient.
 • Citește cât poți pentru a îți îmbunătăți cunoștințele și vocabularul. Acest lucru, la rândul său, vă va face să sunați mai deștept și elocvent.
 • Imaginea intitulată 681016 11
  5
  Fii specific Dacă doriți să vă exprimați complet punctele, atunci va trebui să utilizați povești, anecdote, statistici și fapte pentru a vă susține ideile. Dacă spuneți publicului dvs. că o dietă sănătoasă este cheia unei vieți fericite, dar nu aveți dovezi care să o susțină, de ce ar trebui să vă creadă? Chiar dacă sunteți distractiv și fermecător, dacă discursul dvs. nu are niciun sprijin, audiența dvs. va începe să vorbească în timpul spectacolului. Povestirile reprezintă o modalitate excelentă de a crea o conexiune umană și de a ilustra un punct eficient, fără a vă îndepărta impulsul.
 • Nu aveți nevoie de un milion de fapte și statistici, totuși, unul sau două fapte sau statistici alese cu atenție pot impresiona cu adevărat publicul dvs.
 • O poveste sau statistici pot fi o modalitate eficientă și atractivă de a începe prezentarea. De asemenea, puteți reveni la sfârșitul prezentării pentru a închide ideea.
 • Imaginea intitulată 681016 12
  6
  Utilizați puterea cuvântului "tu". Deși ar trebui să evitați a doua persoană atunci când vă aflați în scris un eseu formal, cuvântul esti crucial sa te conectezi cu publicul in timpul unei prezentari. Este necesar să faceți ca fiecare persoană din audiență să simtă că discutați cu el sau ea, astfel încât persoana să se simtă că prezentarea dvs. poate beneficia într-adevăr sau să beneficieze de ele. Trebuie să spui: "Puteți învăța să gestionați eficient conflictele în mai puțin de o oră cu cinci puncte simple", în loc să spună: "oricine poate învăța să se ocupe de conflicte ...". Chiar dacă în esență spuneți același lucru, folosiți cuvântul Sunteți, ori de câte ori este cazul, vă va face publicul să se simtă mai implicat în prezentarea dvs.
 • Imaginea intitulată 681016 13
  7
  Fii uman Conectează-te prin emoțiile tale. Nimanui nu ii place un difuzor plictisitor, astfel insufla ceva energie în gesturile, modulează vocea ta ca vorbesti fata in fata, incearca sa aiba un umor auto-peiorativ și nu-ți fie teamă să arate eșecurile tale ca exemple din care să învețe.
 • Imaginea intitulată 681016 14
  8
  Repetați punctele importante. Deși toate cuvintele prezentării dvs. trebuie să fie importante, vor exista, fără îndoială, două sau trei puncte-cheie și doriți ca publicul dvs. să vină să se gândească la ele. Este bine să vă reamintiți publicului aceste puncte repetându-le cu accent - puteți chiar să o faceți fără a fi plictisitor sau repetitiv. Dacă utilizați o poveste sau un anecdot pentru a ilustra un punct, reamintiți-vă publicului de semnificația punctului și reveniți la acesta mai târziu în prezentarea dvs., dacă nu la final. Permiteți publicului să vadă anumite puncte pe care le-ați expus Ele sunt mai importante decât altele.
 • Un alt mod de a accentua punctele importante este acela de a vorbi mai încet când doriți ca publicul dvs. să vă acorde cu adevărat atenție cuvintele dvs. Utilizați-vă mâinile pentru a indica și a accentua cuvintele dvs., dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată 681016 15
  9
  Gândiți-vă la timp pentru întrebări și răspunsuri. Au o perioadă de întrebări și răspunsuri pot ajuta publicul să înțeleagă materialul dvs. pentru a se conecta cu tine și prezentarea și să le simtă că au ajuns să înțeleagă povestea completă a subiectului pe care a prezentat. Dacă vă simțiți prezentarea necesită o perioadă de întrebări și răspunsuri, și puteți face loc pentru ea fără a deraia prezentare, atunci ar trebui să planifice să aibă o perioadă de întrebări și răspunsuri după dezvoltarea cea mai mare parte a prezentării, dar înainte de a închidere.
 • Trebuie să setați o limită de timp pentru întrebări, de exemplu, între 5 și 10 minute. Spuneți publicului dvs. că veți stabili de această dată întrebările, pentru a nu pierde firul prezentării, răspunzând la multe întrebări pe care chiar și publicul dvs. le-a uitat deja de esența prezentării.
 • Asigurați-vă că aveți o concluzie după perioada de întrebare. Nu vrei să dai o prezentare stelară și apoi să o distrugi cu o serie de întrebări irelevante.
 • Imaginea intitulată 681016 16
  10
  Se termină cu forță. Finalizați prezentarea pe o notă solidă. Nu lăsați prezentarea să își diminueze nivelul sau să încheie prezentarea atunci când audiența dvs. pare plictisită. Furnizați o concluzie fermă care atrage atenția publicului pe măsură ce îi reamintiți cele mai importante puncte ale prezentării. E în regulă "spune-le ce le-ai spus", ca o reamintire a mesajului central al prezentării. Păstrați încrederea dvs. până în ultima secundă, păstrați-vă capul în sus și, dacă este necesar, vă mulțumiți publicului pentru participare.
 • Evitați să vă plictisiți de propria prezentare sau să vă anxietați să ieșiți de pe scenă. Nu spune nimic ca: "Ei bine, asta acoperă totul, " sau "asta e tot ce am"- Fiți încrezători că ați făcut o mare prezentare și vă simțiți încântați să o încheiați cu un arc mic și frumos.
 • Partea 3
  Du-te dincolo

  Imaginea intitulată 681016 17
  1
  Primiți comentarii Nu puteți doar să părăsiți scena sau să mergeți departe de fața camerei cu un zâmbet mare pe fața dvs. doar pentru că vă simțiți că ați lovit unghia de pe cap. Chiar dacă ați oferit o prezentare stelar, există întotdeauna loc de îmbunătățire și ar trebui să vă uitați la fiecare dintre prezentările dvs. ca experiență de învățare. Iată câteva modalități bune de a primi comentarii:
  • Aveți un prieten de încredere sau un coleg de muncă, care să stea în audiență, pentru a vă putea evalua obiectiv munca. El sau ea poate lua note despre nivelul dvs. de încredere, modul în care vă exprimați, precum și reacția publicului. Puteți chiar să întrebați unii oameni pentru a face acest lucru dacă doriți să primiți mai multe comentarii sau critici obiective.
  • Trimiteți un chestionar la sfârșitul prezentării. Cereți-i oamenilor să vă prezinte o analiză onestă a modului în care ați făcut-o. Deși primirea de critici nu este întotdeauna distractivă, este un instrument foarte valoros.
  • Luați în considerare înregistrarea, astfel încât mai târziu să puteți vedea cum arătați pe scenă. Modul în care ați simțit în timpul prezentării poate să nu fie o reprezentare exactă a ceea ce a văzut publicul.
  • Luați în considerare înregistrarea publicului. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să măsurați reacțiile publicului și să arătați care părți au fost cele mai atrase de prezentare și care părți au fost plictisite sau confuze.
  • Verificați-vă cu dvs. Cum crezi că ai făcut-o? Care parti au implicat cel mai mult efort? Cum puteți învăța din această prezentare, astfel încât următoarea să fie chiar mai bună?
 • Imaginea cu titlul 681016 18
  2
  Inspirați-vă Du-te să vezi cei mai buni vorbitori în persoană și să decidă pentru tine ceea ce îi face atât de minunați. De ce este Anthony Robbins un vorbitor bun sau prost? Este Steve Jobs inspirator? Cum transmiteți această inspirație în timpul prezentării dvs.? Și MLK, FDR sau Winston Churchill? Urmăriți alți oameni să facă prezentări sau discursuri și să ia note. Uitați-vă la tot ceea ce puteți învăța și tot ce puteți să aruncați. Vizionarea celorlalți vorbitori către publicul larg poate fi inspirată și vă poate face să simțiți că și dumneavoastră sunteți calificați să îndepliniți această sarcină enormă.
 • Amintiți-vă că chiar și vorbitorii care arată mai relaxați pot suferi de o frică de scenă imensă. Cu destulă muncă grea, oricine poate să depășească această teamă și să se simtă complet relaxat, în timp ce se simte îngrozit înăuntru.
 • Imaginea intitulată 681016 19
  3
  Alăturați-vă unei organizații Toastmaster. Dacă doriți cu adevărat să vă îmbunătățiți abilitățile de prezentare, aderarea la o organizație Toastmaster vă poate ajuta să deveniți un vorbitor public. Veți întâlni, de asemenea, oameni interesanți, veți învăța un număr mare de subiecte și veți învăța să oferiți publicului larg o prezentare elocventă și interesantă. Dacă doriți să reușiți să faceți discursuri publice la locul de muncă, la școală sau pur și simplu pentru că este ceva ce vă place, atunci aceasta este o alegere senzațională.
 • Imaginea intitulată 681016 20
  4
  Luați un seminar sau curs de vorbire publică. O altă opțiune este de a lua un curs sau un seminar care vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de vorbire publică. Școala sau locul de muncă pot oferi aceste cursuri și pot fi o resursă excelentă. O serie de experți vă vor da o nouă percepție asupra a ceea ce înseamnă să vă dați un discurs în public și veți avea, de asemenea, posibilitatea de a practica în fața unui public relativ mic. Aceste cursuri vor fi mici, vă vor sprijini și vă veți simți mai puțin nervoși în ceea ce privește prezentarea, deoarece știți că toată lumea din audiență va trebui să facă o prezentare la un moment dat.
 • Dacă doriți să vă îmbunătățiți abilitățile de prezentare, luați un curs pe această temă vă va spori aptitudinile și încrederea.
 • sfaturi

  • Abilitățile de vorbire publică nu sunt necesare, dar cei mai buni lideri și antreprenori sunt cel puțin bine să se prezinte în public. Te-ai întrebat vreodată cum să fii un mare vorbitor poate fi asociat cu succesul? Fiind doar un prezentator bun nu vă poate face succes, dar cu siguranță vă va ajuta să fiți un lider mai bun, comunicator și vizionar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se creează o prezentare foto în WordPressCum se creează o prezentare foto în WordPress
  Cum să faci o prezentare bună de la începutCum să faci o prezentare bună de la început
  Cum să înregistrați o prezentare PowerPoint pe DVDCum să înregistrați o prezentare PowerPoint pe DVD
  Cum puteți salva o prezentare PowerPoint pe un stick USBCum puteți salva o prezentare PowerPoint pe un stick USB
  Cum de a face un DVD de fotografii cu Slideshow DVD FotoCum de a face un DVD de fotografii cu Slideshow DVD Foto
  Cum să faci o prezentare Power Point bunăCum să faci o prezentare Power Point bună
  Cum se face o prezentare cu Windows Movie MakerCum se face o prezentare cu Windows Movie Maker
  Cum se face o prezentare PowerPoint fără a utiliza PowerPointCum se face o prezentare PowerPoint fără a utiliza PowerPoint
  Cum se face o prezentare simplă folosind FlashCum se face o prezentare simplă folosind Flash
  Cum să inserați un videoclip într-o prezentare PreziCum să inserați un videoclip într-o prezentare Prezi
  » » Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de prezentare în public

  © 2011—2020 ertare.com