Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de scris tehnic

Deci, ați scris câteva "instrucțiuni", sau trebuie să faceți acest lucru, dar nu sunteți sigur cum să vă aprofunda cunoștințele de scriere tehnică ...

conținut

Dacă rămânem la sfaturile care urmează, în curând veți putea adăuga scriitorul tehnic cu mândrie în CV-ul dvs.

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 1
1
Înscrieți-vă în cursuri sau într-un program adecvat la o școală locală. Multe școli politehnice, universități și colegii comunitare oferă cursuri, precum și programe full-time sau part-time cu privire la comunicarea tehnică și comercială. Poate puteți găsi cursuri la distanță pentru a "participa". Unele cursuri online pot avea un cost, în timp ce altele nu pot.
 • Notă: Scriitorii tehnici provin dintr-o gamă largă de medii academice, de la inginerie militară la electrotehnică și de la literatura suedeză la teatru. Dacă ați fost instruiți în domeniul științei sau al comerțului, concentrați-vă pe abilitățile de comunicare. Dacă ați fost instruiți în domeniul artelor, concentrați-vă asupra abilităților tehnice. Luați cursuri, înscrieți-vă în programe certificate sau învățați pe cont propriu prin cărți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 2
  2
  Obțineți cărți despre scrierea tehnică în librării sau librării. Cu cât sunteți mai informați cu privire la domeniul comunicării tehnice, cu atât veți fi mai bine editorul tehnic. Aceste cărți vă vor învăța despre stilul de scriere tehnică, diferite tipuri de scris tehnic, cum să vă construiți și să vă gestionați cariera și alte lucruri utile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 3
  3
  Software-ul principal de calculator și stați la curent Comunicația tehnică este o entitate digitală. Trebuie să știi programe de comunicare intimă și editare digitală, cum ar fi Microsoft Office, Adobe FrameMaker, Adobe Photoshop si Adobe RoboHelp- rețele sociale precum LinkedIn, Yammer, Twitter și WordPress- și limbaje de markup, cum ar fi HTML, XML, și CSS. Unele industrii specifice pot necesita cunoașterea altor instrumente, cum ar fi DITA, Dreamweaver, Java, limbaje, baze de date, AutoCAD sau alte.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 4
  4
  Stabiliți ce fel de scris tehnic doriți să aprofundeți și ce este publicul dvs. Întreabă-te dacă vrei să scrii și să editezi pentru ingineri civili, pentru oamenii de știință nebuni, pentru hackerii de la subsol sau pentru oamenii obișnuiți. Dezvoltați ajutor online, manuale de componente sau e-mailuri corporative? Numărul de domenii și tipuri de comunicare acoperite de autorii tehnici este nelimitat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 5
  5
  Practicați ceea ce ați învățat. Deși majoritatea oamenilor nu uită să "scrie", în mod corespunzător, unele tipuri speciale de scris necesită practică și dorința de a se îmbunătăți. O modalitate sigură de a aborda aceasta este dezvoltarea și menținerea articolelor wikiHow.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 6


  6
  Editați scrierea tehnică a altor persoane. Acest lucru va îmbunătăți viziunea dvs. pentru detalii, pe lângă expunerea stilului și nuanțelor multor tipuri de scris tehnic care există, cum ar fi lucrări științifice în știință, seturi de instrucțiuni, rapoarte, cataloage etc.
 • 7
  Înscrieți-vă în secțiunea locală a Societății de Comunicare Tehnică sau STC pentru acronimul său în limba engleză. Asociați STX va deschide porțile pentru a vă instrui profesional, pentru a intra abilități de scriere, programe de mentorat, oportunități de voluntariat, locuri de muncă, de rețea de comunicare cu alți scriitori tehnice, precum și o multitudine de beneficii legate de carieră. De asemenea, permite angajatorilor să vadă că luați serios scrisul profesional.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 8
  8
  Familiarizați-vă cu dicționarul dvs., cu tezaurul dvs. și cu toată literatura tehnică pe care o găsiți. Scrierea tehnică sigură trebuie să fie exactă cu cuvinte, cu limbă și cu informații. Este atât de simplu
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 9
  9
  Utilizați conjugarea momentului prezent și păstrați simple propoziții. Aceste două reguli sunt imperative pentru a obține cele mai clare și mai accesibile informații posibile. Rețineți că audiența dvs. poate acoperi o gamă largă de niveluri de înțelegere a cititului. De asemenea, dacă scrieți pentru o audiență internațională, încercați să evitați expresii idiomatice care nu pot fi ușor traduse în alte limbi sau culturi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de scriere tehnică Pasul 10
  10
  Mențineți o înregistrare în notebook despre erorile dvs. de scriere și sfaturile pe care le învățați. Una dintre cele mai bune căi de a învăța este prin încercări și erori. Nu vă fie teamă să faceți greșeli și să primiți critici - vă veți îmbunătăți în timp și în practică.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților tehnice de scriere Pasul 11
  11
  Dezvoltă cunoștințe despre lectură și comerț într-oa doua limbă. Acest lucru este important dacă intenționați să lucrați într-un context internațional sau multilingv. Acesta va deschide ușile și va împiedica barierele dintre dvs. și clientul / angajatorul dvs. și vă va permite să revizuiți calitatea documentelor tehnice traduse (localizate), precum și să traduceți eventual documentația tehnică. Luați în considerare limbile cu cea mai mare putere tehnică, științifică sau academică, cum ar fi limba germană, spaniolă, franceză, rusă sau chiar japoneză.
 • sfaturi

  • Comunicarea tehnică este în continuă evoluție. Nu lăsați niciodată cunoștințele voastre să stagneze. Dacă descoperiți că interesul dvs. scade, încercați să schimbați focalizarea. În loc să scrieți, încercați să editați sau să cercetați.
  • Scrierea tehnică este, de asemenea, cunoscută sub numele de "comunicare tehnică", un termen mai larg care poate include domenii conexe, cum ar fi scrierea științifică, scrisul medical, editarea tehnică, traducerea tehnică, strategia de conținut etc. Scriitorii tehnici se pot referi, de asemenea, la ei înșiși ca comunicatori tehnici.
  • Comunicarea tehnică se suprapune adesea cu comunicarea comercială și scrierea publicitară, în funcție de câmpul pentru care scrieți. Ceea ce vă distinge este că scrieți pentru a vă informa, fie printr-un manual de utilizare, fie printr-un ajutor online sau printr-un e-mail corporate.
  • Dacă lucrați în domeniul calculului și al software-ului, asigurați-vă că acordați prioritate înțelegerii ciclului de viață al dezvoltării sistemelor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să devii specialist în lactațieCum să devii specialist în lactație
  Cum să stimulezi conducerea în studenții talentațiCum să stimulezi conducerea în studenții talentați
  Cum să devii criminologCum să devii criminolog
  Cum să devii un agronomCum să devii un agronom
  Cum să devii bibliotecarCum să devii bibliotecar
  Cum să devii tâmplarCum să devii tâmplar
  Cum să devii scriitor tehnicCum să devii scriitor tehnic
  Cum să dezvolți o carieră profesională în turismCum să dezvolți o carieră profesională în turism
  Cum să stăpânești scrisul tehnicCum să stăpânești scrisul tehnic
  Cum să alegi calea potrivităCum să alegi calea potrivită
  » » Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de scris tehnic

  © 2011—2020 ertare.com