Cum să vă îmbunătățiți abilitățile analitice

Capacitățile analitice descriu abilitatea noastră de a înțelege și de a rezolva problemele utilizând informațiile pe care le avem la dispoziție. Aceste abilități sunt foarte importante pentru viața noastră socială, profesională și intelectuală. Drept urmare, mulți oameni au motive bune pentru a-și îmbunătăți abilitățile analitice. Și, deși nu este ușor să vă perfecționați abilitățile analitice, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a le îmbunătăți atât pasiv, cât și activ. În același timp, trebuie să încercați în mod constant să vă provocați să vă mențineți și să vă îmbunătățiți abilitățile.

pași

Partea 1
Utilizați metode active

Imagine cu titlul Teach Math Step 13
1
Rezolva problemele matematice. Rezolvarea problemelor matematice este una dintre cele mai comune metode de îmbunătățire a competențelor analitice. Matematica este foarte logică, iar problemele matematice sunt structurate astfel încât să ne ofere informații și trebuie să folosim aceste informații pentru a rezolva o problemă. Ca rezultat, problemele matematice sunt una dintre cele mai simple moduri de îmbunătățire a competențelor analitice.
 • Practicați probleme matematice dificile care includ diviziunea lungă, algebra, calculul și alte subiecte. Aceste probleme vă vor ajuta să vă dezvoltați abilitățile logice și de gândire și, prin urmare, vă veți îmbunătăți abilitățile analitice.
 • Identificați problemele matematice în viața de zi cu zi și acordați timp pentru a le rezolva.
 • Înscrieți-vă într-un curs de matematică universitară. Multe cursuri de matematică colegiale vă vor ajuta să vă cultivați abilitățile analitice.
 • Imagine cu numele Tame Your Brain Pasul 6
  2
  Joacă jocuri mentale. Una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți abilitățile analitice este să le folosești direct atunci când joci "jocuri mentale". Jocurile mentale vă provoacă să vă gândiți mai profund și să vă dezvoltați abilitățile analitice. Aceste jocuri vă vor ajuta să vă obișnuiți să gândiți într-un anumit mod și, prin urmare, vă vor ajuta să vă îmbunătățiți capacitatea de a gândi. Practic, jocurile mentale sunt o modalitate de a vă dezvolta în mod activ abilitățile analitice în timp ce vă distrați.
 • Un exemplu de jocuri mentale sunt jocurile logice. Există mai multe jocuri logice și unele dintre ele sunt cuvinte încrucișate, ghicitori, sudoku, printre altele. Puteți găsi jocuri logice pe Internet sau la cea mai apropiată librărie.
 • Joacă jocuri de bord. Multe jocuri de bord necesită să vă folosiți abilitățile analitice și să le dezvoltați mai mult. Probabil cel mai bun exemplu al acestui lucru este jocurile cum ar fi scrabble, unele jocuri de strategie și jocuri precum șah sau dame chinezești.
 • Găsiți jocuri video care promovează dezvoltarea abilităților dvs. analitice. Există o mare varietate de jocuri video care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile analitice. Unele dintre cele mai bune jocuri sunt jocuri de strategie și alte jocuri care vă provocă să rezolvați problemele și să atingeți obiective diferite.
 • Imaginea intitulată Alegeți cărțile despre relații Pasul 5
  3
  Participați la o dezbatere sau un club de lectură. O altă modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți abilitățile analitice este prin aderarea la un grup sau la un club pentru citire sau dezbatere. Astfel de grupuri dau oamenilor ocazia de a se uni și de a discuta idei, literatură și probleme într-un mediu plăcut. Aceste grupuri vă vor oferi ocazia de a vă perfecționa abilitățile analitice și de a vă exprima mai bine.
 • Cluburile de lectură vă vor permite să vorbiți despre ceea ce ați observat prin citirea unei cărți specifice. De asemenea, puteți discuta și interacționa cu alte persoane care au o viziune diferită asupra unei anumite lucrări literare.
 • Cluburile de dezbateri sunt o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile analitice, deoarece atât perspectiva și argumentele dvs. vor fi contestat în mod constant de alte persoane care își îmbunătățesc abilitățile de dezbatere.
 • Majoritatea grupurilor sociale care încurajează schimbul liber de idei și căutarea cunoștințelor vă vor ajuta să vă dezvoltați în mod activ abilitățile analitice.
 • Partea 2
  Utilizați tehnici pasive

  Imaginea intitulată Vorbiți puternic și cu încredere atunci când întotdeauna ezitați în timp ce vorbiți Pasul 5
  1
  Creați o bază de cunoștințe mare. Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vă dezvoltați abilitățile analitice este de a crea o bază de cunoștințe mare. Cu cât învățați mai mult și cu cât cunoașteți mai mult despre lume, cu atât mai multe instrumente și informații veți avea nevoie atunci când trebuie să înțelegeți și să rezolvați problemele. Pentru a vă crește baza de cunoștințe, luați în considerare:
  • Citește foarte mult Nu vă concentrați pe un singur subiect sau pe un gen literar.
  • Participați la conferințe și discuții academice.
  • Întoarceți-vă la universitate sau găsiți cursuri gratuite de educație în comunitatea dvs.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la propria dvs. Pasul 3
  2
  Dați-vă timp să vă gândiți la lucruri. Dă-te tot timpul ce trebuie să gândești și să reflectezi asupra unui set de lucruri. De fapt, utilizați acest timp pentru a vă gândi la lucruri în loc să luați decizii rapide și rapide. Gândirea la lucruri și luarea în considerare a mai multor factori vă vor ajuta să vă perfecționați abilitățile analitice și de rezolvare a problemelor.
 • Folosește-ți orice șansă de a gândi lucrurile și de a examina diferite scenarii.De exemplu, dacă vei captura un pion cu castelul tău în șah, în loc să renunți pur și simplu la această opțiune după ce te gândești la primul (sau cel mai probabil) reacția adversarului, încercați să vă gândiți la toate răspunsurile posibile.
 • Luați în considerare mai multe perspective ale unei probleme înainte de a alege o soluție.
 • Evitați să alegeți imediat soluția cea mai simplă și cea mai simplă. Cu toate acestea, nu aruncați această soluție, deoarece aceasta poate fi valoroasă.
 • Imaginea intitulată Adresați-vă părerea despre Dumnezeu`s Existence Step 3
  3


  Extinde-ți viziunea asupra lumii Una dintre cele mai bune modalități de îmbunătățire a abilităților dvs. analitice este de a vă extinde viziunea asupra lumii. Acest lucru va dura mult timp pentru a face acest lucru. Pe termen lung, aceasta vă va ajuta să evaluați mai bine informațiile și să analizați diferite idei și rezultate.
 • Încercați să vă gândiți la modalități diferite de a vedea lumea. Faceți acest lucru încercând să vă dezasociți de presupunerile dvs. culturale, religioase și politice despre ceea ce este adevărat.
 • Încercați să înțelegeți și chiar să lucrați pentru a apăra ideile și pozițiile pe care le-ați respins în mod normal. Puteți face acest lucru luând poziții importante și lucrați pentru a raționaliza și apăra opiniile opuse față de cea pe care o acceptați.
 • Întâlnește-te și înconjoară-te cu oameni foarte diferiți de tine. Găsirea unor persoane care au fundații și idei diferite de ale voastre vă va ajuta să înțelegeți și să acceptați idei diferite de cele pe care le cunoașteți.
 • Imaginea intitulată Creați o rugăciune personală de mulțumire pentru Ziua Recunoștinței Pasul 1
  4
  Găsiți conexiuni. Multe lucruri din viața de zi cu zi sunt legate. Indiferent dacă este vorba despre migrația păsărilor și a altor animale cu anotimpurile, sau emisiile autovehiculelor cu modele meteorologice în schimbare, lucrurile sunt legate. Descoperind conexiunile, vă perfecționați abilitățile analitice.
 • Gândiți-vă la lucruri cu o perspectivă de cauză și efect. Luați în considerare repercusiunile unei secete prelungite. Care este impactul secetei? Încercați să trageți concluzii dincolo de limpede.
 • Gândiți-vă la asemănările dintre lucruri. Cum sunt toate lucrurile vii la fel? Ce lucruri comune trebuie să trăiască oamenii și păianjenii?
 • Gândiți-vă la conexiunile din poveste. Ce cicluri, modele sau alte tendințe în comun vă puteți observa? De exemplu, în istoria americană, ia în considerare modul în care perioadele de reformă s-au încheiat adesea în război (era progresivă și primul război mondial, noul deal și cel de-al doilea război mondial, Marea Societate și războiul din Vietnam).
 • Imaginea intitulată Identificați un copac redwood Pasul 3
  5
  Acordați atenție detaliilor. Atenția la detalii este foarte importantă în abilitățile dvs. analitice. Dacă nu cunoașteți argumentele pro și contra unei probleme sau fără să cunoașteți detaliile, este puțin probabil să dezvoltați o soluție reușită și viabilă. Asigurați-vă că acordați atenție micilor detalii (precum și celor mari).
 • De exemplu, când vedeți o pădure, încercați să vedeți arborii individuali, originalitatea și locul pe care fiecare copac îl are în pădure.
 • Când întâlniți oameni noi, asigurați-vă că vă amintiți numele lor, ce haine poartă și orice caracteristici care le disting de ceilalți.
 • Imaginea intitulată Supraviețuiți
  6
  Întrebați-vă de ce lucrurile sunt așa cum sunt ele. Contemplând ordinea naturală a lucrurilor este o modalitate extrem de utilă pentru a vă perfecționa abilitățile analitice și de observare. Dacă vă gândiți de ce lucrurile sunt așa cum se întâmplă, veți dezvolta o înțelegere mai bună a lumii și vă veți provoca să vă gândiți la probleme complexe.
 • Nu acceptați niciodată răspunsul cel mai ușor. Pune intotdeauna intrebari.
 • Dacă vedeți un câine, observați ce face. Intreaba-te de ce faci asta. Chiar dacă este o acțiune normală. Dacă el rulează pentru a prinde un băț sau o minge, face asta pentru a se distra, dar despre instinctele de vânătoare, arată loialitatea față de proprietar făcând asta? De ce să fiu motivați sau obosiți?
 • Partea 3
  Utilizați-vă abilitățile

  Imaginea intitulată Ajutor pentru comunitatea dvs. Pasul 14
  1
  Luați noi responsabilități Odată ce ați petrecut ceva timp perfecționându-vă abilitățile analitice, puneți-i la încercare preluând noi responsabilități. Asumarea de noi responsabilități în viața dvs. academică, personală sau profesională vă va permite să vă exersați și să vă îmbunătățiți și mai mult abilitățile în care ați lucrat.
  • Căutați o promovare sau o muncă mai bună. Schimbarea la un loc de muncă mai solicitant vă va permite să lucrați mai mult și să vă prezentați abilitățile analitice îmbunătățite.
  • Luați o poziție de voluntar. Anumite posturi de voluntari, cum ar fi coaching-ul liga copiilor, cercetarea liderului sau instructorul pentru copii cu performanțe academice scăzute, vă vor permite să vă folosiți abilitățile analitice și să îi ajutați pe alții.
 • Imagine cu titlul Descompune Eul Pasul 1
  2
  Te confrunți cu lucruri mici. Îmbunătățirea abilităților dvs. analitice nu va fi de mare folos dacă nu lucrați pentru a vă încerca zilnic. De aceea, faceți un efort conștient de a vă testa și de a vă folosi abilitățile analitice în lucruri mici în fiecare zi. Dacă îți folosești abilitățile analitice în fiecare zi, le vei păstra în formă și te vei asigura că îți dai cel mai bine în viața ta profesională și privată.
 • Încercați să rezolvați probleme complexe fără ajutor. În loc să utilizați un calculator pentru a rezolva o problemă matematică, rezolvați-l în cap sau pe hârtie.
 • Evitați cea mai ușoară cale sau soluție. Deși poate fi mai confortabil să faci întotdeauna cel mai rapid, mai simplu sau mai ușor lucru pentru a rezolva o problemă, nu o faceți. În schimb, încercați să alegeți cel mai dificil mod de a rezolva lacul.
 • Imaginea intitulată Echilibrarea muncii și a gripei de îngrijire Pasul 9
  3
  Învățați-i altora gândirea analitică. Acum că sunteți siguri de abilitățile dvs. analitice, continuați și ajutați și pe alții să-și îmbunătățească abilitățile. Nu numai că acest lucru vă va permite să îi ajutați pe ceilalți să își perfecționeze abilitățile, dar veți continua să lucrați și pe a voastră.
 • Învățați-i pe alții în munca voastră.
 • Luați în considerare crearea unui blog în care puteți să vă împărtășiți experiența cu ceilalți.
 • Lucrați cu copiii, familia sau prietenii care se confruntă cu probleme educaționale sau profesionale.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de sim, punctele de personalitate și multe alteleCum să vă îmbunătățiți abilitățile de sim, punctele de personalitate și multe altele
  Cum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăiCum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăi
  Cum să dezvolți ambele emisfere ale creieruluiCum să dezvolți ambele emisfere ale creierului
  Cum să dezvolți abilități de rezolvare a problemelorCum să dezvolți abilități de rezolvare a problemelor
  Cum să predați operațiunile matematice unui copil cu autismCum să predați operațiunile matematice unui copil cu autism
  Cum să vă îmbunătățiți abilitățile socialeCum să vă îmbunătățiți abilitățile sociale
  Cum să dezvolți competențe profesionaleCum să dezvolți competențe profesionale
  Cum să predați stilul de matematică din SingaporeCum să predați stilul de matematică din Singapore
  Cum să te antrenezi în mod eficient ca interpretCum să te antrenezi în mod eficient ca interpret
  Cum să stimulezi gândirea criticăCum să stimulezi gândirea critică
  » » Cum să vă îmbunătățiți abilitățile analitice

  © 2011—2020 ertare.com