Cum să vă îmbunătățiți vocea atunci când vorbiți

Ei spun că primele impresii durează o viață și, chiar dacă nu ați observat, vocea ta are un impact enorm asupra impresiei pe care o dai altora. Vocea voastră poate impune respect și arăta încredere, dar poate fi de asemenea primire și ajutor în exprimarea emoțiilor. Dacă aveți o voce slabă, nazală sau tulburătoare, este posibil să nu obțineți o primă impresie foarte bună, dar vestea bună este că tonul vocii este ceva care poate fi îmbunătățit. Deși nu este posibil să schimbați tonul vocii naturale, puteți lucra la alte elemente care vor face să fie mai puternice și mai impresionante.

pași

Partea 1
Practicati tehnici de respiratie si relaxare

1
Practicați respirația corectă. Pentru a produce o voce moale, puternică și naturală, trebuie mai întâi să învățați tehnici adecvate de respirație. Deși oamenii sunt proiectați să respire și să vorbească din diafragmă, mulți oameni o fac cu pieptul, care produce o voce mai slabă. Pentru a ști dacă respirați cu pieptul, ar trebui să inhalați și să vedeți dacă pieptul și umerii sunt înălțați. Pentru a corecta această problemă și pentru a învăța corpul să respire din diafragmă:
 • Respirați profund timp de patru secunde, asigurându-vă că respirați în diafragmă. După patru secunde, mențineți aerul în diafragmă timp de încă patru secunde și apoi expirați numărul de patru secunde. Repetați acest exercițiu în fiecare zi timp de două minute. Din când în când, timpul pe care îl practicați această tehnică crește la cinci minute pe zi.
 • Odată ce vă simțiți confortabil cu tehnica de respirație a celor patru secunde, puteți continua să o practicați, dar creșteți timpul pentru a inhala, mențineți și expirați până la 20 de secunde. Trebuie să o faceți doar o dată pe zi.
 • 2
  Incorporează o respirație adecvată atunci când vorbește. Prin învățarea corpului dumneavoastră cu tehnica de respirație adecvată, puteți începe să practicați vorbirea din diafragmă. Pentru a face acest lucru, respirați profund de diafragmă și exersați-vă în timp ce expirați și aplatizați abdomenul. Când începi să fugi din aer, respira adânc din nou și vorbești din nou, dar fii sigur că vorbești numai atunci când abdomenul tău se apleacă.
 • Când puteți, respirați prin nas. Aerul inhalat prin nas este mai umed și mai bun pentru corzile vocale și forța voastră vocală.
 • 3
  Relaxează corpul și vocea. tensiune musculară în corp și gât sau stres emoțional poate face ravagii pe vocea ta, ceea ce poate duce pentru a produce o voce slabă și nazală, fără rezonanță (nu este transmis de bine). Sperăm că exercițiile de respirație îți vor liniști corpul și mintea - atunci îți poți relaxa gâtul în felul următor:
 • Câștigă adânc și, când termină, începe să zumzăie. Deschideți maxilarul la un nivel confortabil și mutați-l dintr-o parte în alta în timp ce zburați. Fă-o pentru câteva minute și apoi folosește degetele pentru a-ți masca gâtul.
 • Partea 2
  Atingeți tonul natural

  1
  Practicați-vă tonul. Este important să vorbiți în tonul natural, deoarece încercarea de a face acest lucru într-un ton mai înalt sau mai mic vă poate afecta corzile vocale, ceea ce vă va afecta rezonanța. Mai mult decât atât, un ton bun va ajuta să producă o voce mult mai plăcut și, în timp ce poate fi dificil de a schimba culoarea naturala, puteți produce o voce groasă profundă, și să dea mai mult caracter, dacă lucrați cu tonul aveți deja.
  • Pentru a profita de tonul natural, asigurați-vă că vă relaxați când vorbiți. Stresul poate pune tensiune în mușchii dvs., inclusiv în corzile voastre vocale, iar acest lucru vă poate face vocea stridentă și stridentă.
  • Respirați din diafragmă atunci când vorbiți, deoarece acest lucru vă va permite să vă proiectați vocea în mod adecvat și cu forță suficientă.
  • Rezonanță in corpul tau va da sprijin și voce profundă, deoarece aerul din corpul tau vibreaza in diferite cavități, cum ar fi nas, gât, piept si gura, iar aceste zone produc sunete de calitate diferite. Pentru a avea o voce groasă și profundă, trebuie să faceți ca aerul să rezoneze în toate aceste cavități. De exemplu, dacă utilizați doar cavitatea nazală, vocea dvs. va fi mai clară și mai nazală.
 • 2
  Evitați vocea nazală. Având o voce nazală înseamnă că vocea voastră nu va fi adâncă, puternică sau suficient de groasă. Pentru a determina dacă vocea ta este nazală, puneți degetele pe podul nasului și spuneți "rhea" și "mama". Veți simți că podul vibrează spunând aceste cuvinte. Acum am spus cuvinte care nu au "ñ". "n" sau "m". Dacă simțiți aceeași vibrație în nas, atunci vocea voastră este nazală. Pentru a evita acest lucru, urmați aceste recomandări:
 • Concentrați-vă pe utilizarea întreaga gamă de mișcări cu buzele, maxilarul, dinții și limba atunci când vorbiți. Când nu utilizați întreaga gamă de mișcare cu acești articulatori, este mai probabil să concentrați sunetul în cavitatea nazală în loc de gură.


 • 3
  Vorbiți mai melodios. O voce melodioasă este cea care transmite variații, emoții și energie, în timp ce vocea melodioasă este plată și monotonă. Puteți lucra pentru a avea o voce mai melodioasă prin modificarea tipului dvs. de ton în timp ce vorbiți.
 • Mulți vorbitori fac acest lucru în mod natural atunci când pun întrebări. Atunci când oamenii vorbesc, aceasta indică faptul că este o întrebare care ridică tonul vocii în silabele finale ale frazei.
 • Practicați să spuneți fraza "te duci acolo" în trei moduri diferite. În primul ar trebui să vorbești fără a schimba inflexiunile (declarativă), în al doilea trebuie sa ridice tonul vocii cu fiecare cuvânt (interogative), ușor și în al treilea, ar trebui să ia ușor tonul cu fiecare cuvânt (emfatic). Exprimați fraza cu voce tare și vedeți cum transmite semnificații diferite.
 • Pentru a practica încorporarea acestor schimbări în discursul de zi cu zi, citiți cu voce tare în fiecare zi și concentrați-vă asupra variației tonului vocii cu cuvinte diferite pentru a transmite diferite emoții.
 • Partea 3
  Practicați exerciții vocale

  1
  Lucrați despre articulare și enunțare. Dacă vorbești între dinți sau nu articulezi corect, cuvintele tale nu vor fi clare când vorbești și oamenii vor avea dificultăți în a te înțelege. Cheile pentru a articula cuvintele clare este de a forma sunetul pentru a spune cuvântul precis, susținând sunetul cu respirația și finisarea făcând-o complet. Exercițiile de articulare și enunțare includ:
  • Exerciții cu limbă: îndoiți-vă limba înapoi ca și cum ați vrea să atingeți spatele gâtului. Îndepărtați-o cât de mult puteți și apoi scoateți-o din gură cât mai mult posibil. Repetați de 10 ori.
  • exerciții de maruntire: face miscari mari cu maxilarul și mișcări exagerate cu limba și maxilarului, repetate fiecare dintre următoarele silabe de cinci ori: ba, ma, wa, fa, pa, da, ha ,, Kua, SA, da, deci, su, zi, zo, zu.
  • Exerciții de buze: spuneți următoarea gură de limbă, concentrându-se pe articularea fiecărui cuvânt: "stau în tăcere solemnă într-un opaque- dig întunecat într-o închisoare împuțită cu un sistem de blocare Antigua- se așteaptă senzația unui scurt și tăios pedeapsă ieftină dintr-un război elicopter pe un bloc mare și negru". Pe măsură ce vă îmbunătățiți, spuneți-l mai rapid și mai rapid.
 • 2
  Proiectul din zona feței care include buzele, partea nasului și podul nasului. Vocea ta trebuie să vină de acolo. Pentru a găsi această zonă, faceți sunetul mmm-hmm din nou și din nou. Puneți-vă mâinile pe buze și mutați sunetul până când simțiți că această zonă vibrează. Pentru a proiecta din această zonă:
 • Spuneți mmm-hmm o, mmm-hmm două, mmm-hmm trei și notați dacă zona vibrează când spuneți numerele. Dacă nu se întâmplă acest lucru, lucrați pentru a muta sunetul până când valorile dvs. mmm-hmmms și numerele dvs. provin din acea zonă.
 • 3
  Faceți o sesiune de formare a puterii vocale. Pentru a vă ajuta să vă proiectați vocea cu mai multă putere și să creați o voce puternică și puternică, faceți exerciții de forță. Pentru a le face, inspirați adânc și expirați lent în timp ce faceți un sunet șuierat. Repetați de 10 ori pe zi.
 • De asemenea, puteți încerca să spuneți "Ney" De 10 ori, dar trucul este să-l spui cu voce tare, fără strigăte și în tonuri diferite, în timp ce îți ridici și coboară gama vocală.
 • sfaturi

  • Substanțe cum ar fi produsele lactate, cafeaua și vinul pot îngroșa mucusul sau pot elimina umezeala din corzile tale vocale, ceea ce poate afecta calitatea vocii tale. Dacă aveți de gând să vorbiți pentru o vreme sau aveți de gând să prezinte o expoziție, bea apă mai întâi pentru a vă asigura că corzile vocale sunt umede.

  avertismente

  • Exercițiile de formare vocală durează doar 5-10 minute pe sesiune. Întotdeauna trebuie să vă odihniți vocea între sesiuni și să vă opriți dacă începeți să vă simțiți durere sau înțepături.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă pierdeți voceaCum să vă pierdeți vocea
  Cum să cânți ca Ariana GrandeCum să cânți ca Ariana Grande
  Cum să cânți ca Justin BieberCum să cânți ca Justin Bieber
  Cum să cânți cu înregistrarea unui countertenorCum să cânți cu înregistrarea unui countertenor
  Cum să cânți note miciCum să cânți note mici
  Cum sa devii un cantaret mai bunCum sa devii un cantaret mai bun
  Cum să dezvolți o voce puternică pentru a cântaCum să dezvolți o voce puternică pentru a cânta
  Cum de a dezvolta o voce ușor cântândCum de a dezvolta o voce ușor cântând
  Cum să antrenezi voceaCum să antrenezi vocea
  Cum sa eviti canta cu nazalitatea (cu nasul)Cum sa eviti canta cu nazalitatea (cu nasul)
  » » Cum să vă îmbunătățiți vocea atunci când vorbiți

  © 2011—2020 ertare.com