Cum să vă îmbunătățiți rutina de studiu cu exerciții fizice

Pentru mulți, nu este ușor să studiați și să treceți toate subiectele, ci să găsiți căi eficiente studiu

Uneori pare imposibil. Cercetările recente au descoperit o relație strânsă între funcția cognitivă, memoria, funcția creierului și exercițiul fizic, care susține beneficiile integrării activității fizice în rutina dumneavoastră de studiu. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de îmbunătățire a studiilor, includeți exerciții în rutina zilnică.

pași

Metoda 1
Conectați exercițiul cu studiul

Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 1
1
Exercițiu chiar înainte de a studia. Dacă este posibil, faceți activități fizice înainte de a studia. Du-te jogging înainte de a sta jos pentru a studia pentru un examen sau revizuirea notele de clasă. Du-te la sală de gimnastică când te întorci acasă să înoți puțin, așa că ești gata să studiezi noaptea.
 • Efectuarea de exerciții aerobice aduce sânge, oxigen și nutrienți în creier, care îmbunătățește funcția creierului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 2
  2
  Încercați exerciții de lumină în timp ce studiați. Unele studii indică faptul că efectuarea de exerciții ușoare în timpul studiului ajută la amintirea informațiilor. Dacă aveți de gând să încercați această metodă, trebuie doar să vă asigurați pentru a menține exerciții netede.
 • Aceste studii au constatat că exercițiile intense la momentul studierii pot dăuna recuperării informațiilor, deoarece creierul se concentrează asupra exercițiilor fizice în locul informațiilor.
 • Pentru a dovedi acest lucru, luați manualul sau notele la sală. Utilizați bicicleta staționară timp de cel puțin o jumătate de oră, menținând intensitatea luminoasă și netedă. De asemenea, puteți ajunge pe mașina eliptică, pe banda de alergare sau pe alpinist.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 3
  3
  Mergeți la sala de sport la scurt timp după ce ați studiat. Câteva studii au concluzionat că exercițiile înainte și în timpul studiului nu sunt singurele momente care sunt în beneficiul recuperării informațiilor și procesării mentale. Exercițiul la sfârșitul unei sesiuni de studiu vă ajută de asemenea la îmbunătățirea funcției mentale și, prin urmare, la modul de învățare.
 • Faceți o plimbare sau chiar ridicați greutățile după ce ați învățat pentru a menține creierul activ, astfel încât studiul dvs. să se dea jos.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 4
  4
  Mergeți în jurul bibliotecii. Dacă studiați în bibliotecă, alternați-vă ședințele de studiu cu activități fizice. Ridicați-vă și faceți o plimbare de 15 minute în jurul clădirii sau în apropiere.
 • Puteți să o faceți și dacă studiați în camera dvs. sau într-o cantină.
 • Întreruperea vă ajută să vă relaxați și să pompiți sânge la creier, permițându-vă să vă gândiți și să vă amintiți mai bine
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 5
  5
  Exercițiu pe birou. Puteți circula pe sânge în timp ce studiați la birou. Dacă nu doriți să renunțați la tot pentru a merge pe o plimbare de 15 minute, faceți o activitate fizică exact unde vă aflați.
 • Squat în scaun de pe birou. Ieșiți din scaun și apoi văturați-vă fără să vă așezați. Rămâi chiar deasupra scaunului timp de 10 secunde. Repetați exercițiul de aproximativ 20 de ori.
 • Încearcă să stai pe perete. Lie pe perete și coborâți încet corpul până când vă aflați în poziție ghemuită, folosind peretele ca suport pentru spate. Țineți această poziție cât mai mult timp posibil sau efectuați 20 de seturi de câte 10 secunde fiecare. Puteți, de asemenea, ridica un picior în timp ce țineți squat pentru o provocare mai mare.
 • Utilizați benzi de rezistență în timp ce studiați. Puneți unul în fiecare mână și trageți-l pentru a exerciți corpul superior. O altă opțiune este să țineți greutăți de mână și să efectuați bucle de bicep în timp ce studiați.
 • Metoda 2
  Pregătiți un plan de exerciții fizice

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 6
  1
  Determinați o cantitate adecvată de exerciții fizice. Incorporarea exercițiilor în rutina ta necesită o planificare, dar nu este imposibilă. Pentru a profita de beneficiile activității fizice, programați 150 de minute de exerciții pe parcursul săptămânii.
  • Adulții ar trebui să încerce un minim de 150 de minute de exerciții moderate sau 75 de minute de exerciții fizice intense sau o combinație a celor două.
  • Adolescenții trebuie să facă cel puțin 60 de minute de activitate fizică moderată sau intensă pe zi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 7


  2
  Alegeți un exercițiu aerobic. Există numeroase activități care se numără exerciții aerobice. Puteți să vă alăturați unei echipe sportive interne, să faceți drumeții cu prietenii sau să participați la sala de sport din universitate. Asigurați-vă că știți dacă faceți exerciții moderate sau intense.
 • Activitățile fizice moderate includ mersul rapid la cel puțin 5 km (3 mile) pe oră sau ciclismul mai mic de 16 km (10 mile) pe oră. Alte opțiuni sunt de a juca tenis în perechi, de a practica dansuri în sala de bal sau de a face grădinărit în general.
 • Între exercițiile intense pun accentul pe mersul atletic, pe jogging, pe rularea sau montarea bicicletelor la mai mult de 16 km (10 mile) pe oră. Puteți de asemenea să înotați mai multe ture, să jucați tenis individual, să practicați dans aerobic, să sarăți cu frânghia sau să faceți drumeții cu un rucsac greu sau în sus.
 • Multe clase de sală de gimnastică oferă oportunități excelente de a exersa exerciții moderate și intense.
 • Trebuie să faceți orice exercițiu aerobic timp de cel puțin 10 minute consecutive pentru a obține beneficiile pentru creier. De asemenea, trebuie să le distribuiți pe parcursul săptămânii pentru a vă menține mintea focalizată și ascuțită.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 8
  3
  Luați timp pentru exercițiu. La început, poate fi dificil să vă angajați să urmați un program de exerciții pentru a vă îmbunătăți studiile. Vă puteți motiva, având în vedere beneficiile mintale și cognitive ale exercițiilor și cum vă vor ajuta să vă îmbunătățiți performanțele academice.
 • Stați jos pentru a face o listă cu toate responsabilitățile, activitățile și orele de studiu. Nu uitați să menționați orele de somn, de mâncare și momentele de a face alte lucruri cum ar fi duș. Găsiți locuri unde puteți include exerciții fizice.
 • Nu uitați să luați în considerare activitățile zilnice. De exemplu, dacă faceți mai mult de 10 minute pentru a ajunge la școală sau la locul de muncă, aceasta este, de asemenea, o activitate fizică aerobă. Dacă puteți începe cursurile de mers pe jos, încorporați această schimbare în viața de zi cu zi.
 • Alegeți o activitate care vă place și pe care o puteți include cu ușurință în programul dvs. Dacă întâmpinați dificultăți în a vă îngriji de exerciții, mergeți în jogging sau dansați în jurul camerei timp de 30 de minute.
 • Împărțirea exercițiilor în perioade mai scurte, cum ar fi să faceți 3 plimbări într-un ritm rapid timp de 10 minute, poate aduce beneficii creierului dacă este dificil să includeți exercițiul în rutina zilnică.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 9
  4
  Concentrați-vă pe constanță. Exerciții zilnice exacte sau exerciții care se potrivesc cu studiile și orele dvs. sunt mai eficiente decât încercarea de a face 150 de minute de activitate fizică în week-end. Activitatea fizică constantă de-a lungul săptămânii va stimula activitatea creierului în cadrul programului de studiu, în loc să îl izolați în week-end.
 • Dacă participați la cursuri de 3 ori pe săptămână și studiați acele zile, încercați o plimbare sau o jogging cu cel puțin 30 de minute înainte de a vă întoarce în camera dvs. pentru a studia. Dacă mergeți la școală 8 ore pe zi, petreceți o jumătate de oră și o oră de activitate fizică după școală și apoi studiați când ajungeți acasă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 10
  5
  Se transformă exercițiul într-o experiență plăcută. Exercitiile fizice sunt excelente pentru calmarea stresului si reducerea anxietatii. Prin urmare, încercați să faceți activitatea fizică nu o parte stresantă a zilei. Dă-ți timp să ai grijă de tine. Amintiți-vă că, chiar dacă nu studiați sau nu lucrați în timpul exercițiilor, veți contribui la creșterea eficacității studiului în general.
 • Ascultați muzică în timpul exercițiilor fizice. Diferite studii se referă la muzică, la ameliorarea stresului și la scăderea anxietății. În timp ce mergeți, ascultați muzică care vă relaxează sau vă face fericit.
 • Faceți exerciții cu un prieten. Astfel veți obține două beneficii în același timp: încorporați activitatea fizică în rutina zilnică în timp ce socializați, ceea ce vă poate ridica spiritele și poate reduce stresul.
 • Metoda 3
  Înțelegeți importanța combinării exercițiului cu studiul

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 11
  1
  Trebuie să știți că exercițiile cresc funcția mentală. Studiile arată că activitățile fizice îmbunătățesc agilitatea mentală și funcțiile cognitive. După exerciții, creierul funcționează mai bine și vă puteți gândi mai clar.
  • Activitatea fizică stimulează, de asemenea, memoria și recuperarea informațiilor, ceea ce este foarte important atunci când studiază.
  • Exercițiile aerobice ajută la transportarea sângelui în creier, permițându-vă să obțineți oxigenul și substanțele nutritive de care aveți nevoie pentru a funcționa și a procesa informații.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 12
  2
  Exercitarea pentru controlul stresului. Exercițiul fizic aduce multe beneficii, dar unul important pentru studenți este acela că ajută la ridicarea spiritelor. Exercitarea în mod regulat scade anxietatea pe care o simți din cauza studiilor.
 • Sa descoperit că exercițiul aerobic regulat ajută la reducerea tensiunii, stabilizarea stării de spirit și controlul stresului.
 • Doar 5 minute de exerciții cardiovasculare pentru a ajuta la reducerea anxietății.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți rutina de studiu cu exercițiul Pasul 13
  3
  Includeți exercițiul în rutina dvs. pentru a avea mai multă energie. Exercițiile oferă diferite beneficii care măresc energia. Acest lucru este important mai ales dacă încercați să studiați pentru mai multe examene sau subiecte. Efectuarea unui exercițiu aerobic puțin poate fi mai eficient decât consumul de cafea.
 • Exercitiile regulate cresc nivelul de energie.
 • Deoarece activitatea fizică reduce stresul, ajută și la reducerea oboselii legate de nivelurile ridicate de stres.
 • Exercițiile fizice îmbunătățesc calitatea somnului. Bucurați-vă de o odihnă adecvată vă face să vă simțiți mai atent și să permiteți creierului să funcționeze mai bine în timpul studiului.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fiziceCum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fizice
  Cum să transformați exercițiul într-o rutină zilnicăCum să transformați exercițiul într-o rutină zilnică
  Cum să crească fluxul sanguin către creierCum să crească fluxul sanguin către creier
  Cum să pierdem în greutate cu exercițiiCum să pierdem în greutate cu exerciții
  Cum să tren creierulCum să tren creierul
  Cum să vă exercitați dacă sunteți diabeticCum să vă exercitați dacă sunteți diabetic
  Cum să vă îmbunătățiți starea de spirit prin exercițiuCum să vă îmbunătățiți starea de spirit prin exercițiu
  Cum să profiți la maximum de timpul acordat studiuluiCum să profiți la maximum de timpul acordat studiului
  Cum să studiezi în ultimul momentCum să studiezi în ultimul moment
  Cum să studiezi eficient examenele de biologie finalăCum să studiezi eficient examenele de biologie finală
  » » Cum să vă îmbunătățiți rutina de studiu cu exerciții fizice

  © 2011—2020 ertare.com