Cum vă îmbunătățiți memoria

Nu există așa ceva "memorie slabă" și oricine poate să-l îmbunătățească, atâta timp cât nu suferă de pierderea memoriei ca stare medicală. Dacă doriți să vă îmbunătățiți memoria, există mai multe lucruri pe care le puteți face, de la consumul de afine până la utilizarea unei varietăți de strategii mnemonice. Dacă sunteți optimist și dedicat, vă veți putea îmbunătăți memoria, dacă doriți să câștigați Campionatul Mondial de Memorie, să excelați în testul istoric sau pur și simplu să vă amintiți unde ați lăsat cheile.

pași

Partea 1
Utilizați strategii mnemonice

Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria Pasul 1
1
Utilizați asociațiile pentru a vă aminti faptele Pentru a utiliza asociațiile în mod eficient, puteți crea o imagine mentală pentru a vă ajuta să vă amintiți un cuvânt sau o imagine. De exemplu, dacă aveți probleme să vă amintiți că JFK a fost președintele implicat în Bay of Pigs Invasion, imaginați-vă doar președintele frumos înotând într-un ocean înconjurat de porci fericiți. Este absolut absurd, dar această imagine concretă în mintea voastră vă va ajuta întotdeauna să-i legați pe președinte de acest eveniment.
 • Prin crearea unei ilustrații, creierul dvs. se poate concentra pe o singură bucată de informații ușor de identificat. Când vă amintiți acest simbol, vă puteți aminti și informațiile pe care le-ați atribuit. De exemplu, în timp ce puneți cheile mașinii în portofel, imaginați-vă că anvelopele apar brusc în portofel și începeți cu viteză maximă. Din moment ce imaginea este atât de ciudată, probabil că o veți aminti mai târziu, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să vă amintiți că cheile mașinii dvs. sunt înăuntru.
 • Cu cât imaginea este mai unică sau mai neobișnuită, cu atât creierul va fi mai ușor să-și amintească.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 2
  2
  Utilizați asociațiile pentru a vă aminti numerele Să spunem că întotdeauna uiți numărul cărții de student de fiecare dată când trebuie să-l folosești din nou. Se divide numai numărul în părți mai mici și creează imagini asociate cu acele părți. Să presupunem că numărul este de 12-7575-23. Găsiți o cale prin care aceste numere să aibă sens. "12" ar putea fi numărul tău de casă, "75" vârsta bunicii tale și "23" este numărul de cămașă al lui Michael Jordan. Aceasta este ceea ce puteți vizualiza pentru a vă aminti numărul:
 • Imaginați-vă casa cu Două copii ale bunicei tale se opresc în partea dreaptă, arătând că casa merge mai întâi. Imaginați-vă apoi că Michael Jordan stă în picioare în dreapta bunicilor voștri. Acolo îl ai: 12 (casa ta), 7575 (doza dublă de bunica ta) și 23, steaua baschetului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 3
  3
  Du-te în părți. Trecerea prin părți este o modalitate bună de a grupa lucrurile împreună pentru a vă ajuta să le memorați. O listă de lucruri offline (de exemplu, o listă de cumpărături) poate fi deosebit de greu de reținut. Pentru a face mai ușor, încercați să clasificați fiecare articol din listă. De exemplu, fructe, produse lactate și produse cu cereale. Nu numai că veți putea memora lista, dar veți face achiziția mai rapidă. Alternativ, puteți separa lista dvs. de părți în funcție de litera inițială a fiecărui articol - trebuie să cumpărați ouă, pâine, slănină, cafea și brânză în supermarket, amintiți-vă literele C, H, P, Q și T. corect, ar trebui să vă amintiți articolele corespunzătoare fiecărei litere. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să memorați lista, ci și că va face din experiența dvs. de cumpărături mai rapidă.
 • Dacă vă amintiți că, printre altele, ați dorit să cumpărați patru tipuri diferite de legume, va fi mai ușor să vă amintiți-i pe toți.
 • Trecerea prin părți este ceea ce facem atunci când separăm numerele de telefon cu cratime. Care dintre ele este mai ușor de memorat, 8564359820 sau 856-435-9820?
 • Probabil că nu veți putea memora 1492191419361992, dar încercați să puneți un spațiu la fiecare patru cifre. Acum veți vedea că numerele respective sunt ani și puteți alege evenimentele cheie ale fiecărui an pentru a vă ajuta să vă amintiți seria de numere (cum ar fi descoperirea Americii, Primul Război Mondial, Războiul Civil Spaniol și Jocurile Olimpice de la Barcelona).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 4
  4
  Utilizați rime Utilizarea unei varietăți de rime comune și absurde vă poate ajuta să vă amintiți informațiile de bază. De exemplu, dacă încercați să vă amintiți dacă aprilie este de 30 sau 31 de zile vechi, folosiți rima veche cu voce tare: "treizeci de zile are noiembrie, aprilie, iunie și septembrie". Apoi vă veți aminti că, de fapt, aprilie are 30 de zile. Iată câteva alte rime pe care le puteți folosi ca instrumente de memorie:
 • "La o mie patru sute nouăzeci și doi, Christopher Columb a călătorit pe mare".
 • Un copil poate învăța alfabetul cântând în ritmul lui "Estrellita unde esti tu", care face rima literelor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 5
  5
  Utilizați acronime Acronimele sunt un alt instrument fantastic pentru a vă aminti o varietate de lucruri, de la numele celor cinci mari lacuri până la cuvintele folosite ca conjuncții. Puteți folosi un acronim popular sau puteți crea unul singur. De exemplu, dacă mergeți la magazin și aveți nevoie doar de unt, pâine, lapte, sare, ulei și zahăr, creați doar un cuvânt cu prima literă a fiecăruia, de exemplu: "LAME". Iată câteva acronime pe care să le folosiți:
 • LOCUINTE. Acest lucru este folosit pentru a aminti Marea Lacuri: Huron, Ontario, Michigan, Erie și Superior.
 • VIAVANAR. Acest nume vă poate ajuta să vă amintiți culorile curcubeului: violet, indigo, albastru, verde, galben, portocaliu și roșu.
 • Pieu. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți cum să înmulțiți două binomiale: În primul rând, extern, intern și ultim.
 • OYENU. Acest acronim vă poate ajuta să vă amintiți simplele conjuncții de coordonare: O, Y, E, Ni, U.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 6
  6
  Utilizați acrostica. Acrostele sunt similare cu acronimele, cu excepția faptului că, în loc să amintiți doar acronimul, vă puteți aminti o nouă propoziție creată din primele litere ale unui grup de cuvinte pe care trebuie să le memorați într-o anumită ordine. De exemplu, puteți spune: "Mai multe Vale au mai puține grădini în cazul în care cer urgii" pentru a afla ordinea planetelor: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun. De asemenea, puteți crea propriile dvs. acrostice. Iată câteva dintre cele mai populare acroști:
 • "Esteban strigă mult în timpul partidului". Se folosește pentru a memora notele din liniile de pentagrame în clema treble: EGBDF.
 • "Niciodată nu scuipă peste ocean". Acest lucru este folosit pentru a vă aminti punctele de pe o compas în sensul acelor de ceasornic: Nord, Est, Sud și Vest.
 • "Fiul rege cu ochi urâți generează groază". Utilizați acest lucru pentru a memora ordinea de clasificare a ființelor vii: Regatul, Filum (sau Philum), Clasa, Ordinul, Familia, Genul și Speciile.
 • Pa PoR Mu DAS. Folosiți acest lucru pentru a vă aminti ordinea operațiilor în matematică: Parentheses, Powers and Roots, Multiplications, Divisions, Additions și Subtractions.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 7
  7
  Utilizați metoda Loci. Această metodă a fost folosită încă din Grecia antică. Această tehnică vă cere să asociați lucrurile în funcție de locație sau locație pentru a vă ajuta să vă amintiți setul complet de informații. Pentru a utiliza această metodă, pur și simplu imaginați-vă că puneți lucrurile pe care doriți să vă amintiți pe un traseu pe care îl cunoașteți foarte bine sau în anumite locații într-o cameră sau într-o clădire cunoscută. Mai întâi, alegeți o cale cunoscută - apoi imaginați lucrurile pe care doriți să le faceți sau memorați de-a lungul căii.
 • Dacă ai nevoie să memorezi acronimele HOMES și FANBOYS, îți poți imagina o casă în miniatură și un grup zgomotos de fanii care aplauzează pe treptele pridvorului tău.
 • Când organizați o listă de informații prin a spune "prima", "a doua" și așa mai departe, utilizați o versiune de bază a metodei Loci.
 • Partea 2
  Folosiți metode constiente

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 8
  1
  Nu te mai gândi că ai o "amintire rea". Convingeți-vă că aveți o memorie bună care se va îmbunătăți. Prea mulți oameni se blochează aici și se conving că memoria lor este rea, că ei nu sunt buni cu nume, că numerele scapă doar din mintea lor dintr-un anumit motiv. Ștergeți toate aceste gânduri și promiteți-vă să vă îmbunătățiți memoria. Sărbătați chiar realizări mici pentru a vă menține motivat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 9
  2
  Exercițiu creierul. În mod regulat, "exercitarea" creierului dvs. o menține în creștere și stimulează dezvoltarea de noi conexiuni nervoase care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți memoria. Dezvoltând noi abilități mintale, în special abilități complexe precum învățarea unei limbi noi sau jucarea unui nou instrument muzical și provocarea creierului cu ghicitori și jocuri, vă puteți menține creierul activ și vă puteți îmbunătăți funcționarea fiziologică.
 • Încercați unele exerciții zilnice de distracție precum crosswords, Sudoku și alte jocuri care sunt destul de ușor pentru oricine.
 • Ieșiți din zona dvs. de confort și alegeți ceva nou și provocator, care vă face să vă flexați musculatura creierului. Încercați să jucați șah sau un joc de bord rapid.
 • O mare parte a creierului este activată atunci când învățați o nouă abilitate. Învățarea informațiilor noi este, de asemenea, utilă, dar din moment ce competențele necesită atât intrare, cât și ieșire, ei exercită o porțiune mai mare din creier.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 10
  3
  Luați ceva timp pentru a crea o memorie. Amintirile sunt foarte fragile pe termen scurt și distragerile vă pot face să uitați repede ceva la fel de simplu ca un număr de telefon. Cheia pentru a nu pierde amintiri chiar înainte de a vă putea antrena este să vă concentrați asupra a ceea ce vreți să vă amintiți pentru o vreme, fără să vă gândiți la nimic altceva. Prin urmare, atunci când încercați să vă amintiți ceva, evitați distragerile și sarcini complicate pentru câteva minute.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 11
  4
  Luați mai multe imagini mintale. Adesea, uităm lucrurile nu pentru că memoria noastră este rea, ci pentru că trebuie să lucrăm la abilitățile noastre observaționale. O situație comună în care se întâmplă acest lucru (și cu care aproape toți se pot referi) este de a întâlni oameni noi. Frecvent, nu ne amintim de numele oamenilor la început, pentru că nu ne-am concentrat pe amintirea lor. Veți găsi că, dacă faceți un efort conștient de a vă aminti acele lucruri, veți fi mai buni.
 • O modalitate de a te antrena să fii mai atentă este să te uiți la o imagine necunoscută pentru câteva secunde și apoi să o răsuci și să descrii sau să scrie cât mai multe detalii despre imagine. Încercați să vă închideți ochii și să vă imaginați imaginea în mintea voastră. Utilizați o nouă fotografie de fiecare dată când încercați acest exercițiu și, cu o practică obișnuită, veți descoperi că puteți să vă amintiți mai multe detalii chiar și cu mai puține viziuni ale fotografiilor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 12
  5
  Implică mai multe sensuri. Puteți stimula mai multe părți ale creierului dvs. folosind cât mai multe simțuri posibil atunci când memorează informații. Când o parte mai mare a creierului este activă, capacitatea dvs. de a declanșa băncile de memorie va crește.
 • Scrie-o Procesul de scriere a informațiilor cu mâna stimulează creierul și ușurează memorarea informațiilor mai târziu. Cu toate acestea, tastarea pe tastatură este mult mai puțin eficientă.
 • Când scrieți informații pe un computer, utilizați o sursă ciudată. Când terminați, citiți-o. Atunci când ceva este greu de citit, trebuie să vă concentrați mai mult pe ea, ceea ce vă poate ajuta să remediați mai mult în memorie.
 • Practicați sau raportați informațiile. Repetați informațiile pentru dvs. sau pentru o altă persoană. Ascultarea recitării informațiilor vă va implica sentimentul de auz. De asemenea, dacă trebuie să explicați informațiile celeilalte persoane astfel încât să poată înțelege acest lucru, memoria și înțelegerea dvs. se vor îmbunătăți și mai mult.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 13
  6
  Utilizați mediul înconjurător Modificați locația obișnuită a lucrurilor pentru a vă aminti să faceți ceva. Dacă trebuie să vă amintiți să luați complexul de vitamine în fiecare dimineață, puneți prăjitorul de lângă el și doar puneți-l înapoi la locul obișnuit după ce ați luat vitaminele. Văzând prăjitorul înșelat vă va aminti că ceva nu este potrivit și că trebuie să vă amintiți ceva.
 • Dacă trebuie să vă amintiți ceva important, ca ziua de naștere a unei persoane, folosiți ceasul pe cealaltă încheietură. Îți vei aminti că trebuie să faci ceva important când vezi că ceasul nu este în poziția sa.
 • Trucul este să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să vă amintiți în timp ce modificați obiectul utilizat. Dacă nu vă concentrați asupra informațiilor, atunci este posibil să nu le puteți asocia cu schimbarea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 14
  7
  Utilizați cartele Cartile sunt deosebit de utile pentru studiu. Este în esență o carte cu o întrebare pe de o parte și răspunsul dvs. pe cealaltă. (De asemenea, puteți pune două lucruri pe care doriți să le asociați, câte unul pe fiecare parte a cărții). Pe măsură ce învățați un anumit subiect, puteți avea un teanc de cărți și le puteți examina pentru a vă evalua. Puteți să lăsați la o parte pe cei cărora le-ați răspuns bine și să le examinați câteva zile mai târziu.
 • Puneți termenii pe care i-ați amintit într-un teanc, și cei pe care trebuie să îi cunoașteți în altul. Continuați până când cunoașteți toate cardurile, chiar dacă aveți nevoie de pauze în acest proces.
 • Mergeți peste carduri a doua zi pentru a verifica dacă ați memorat răspunsurile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria Pasul 15
  8
  Nu ardeți genele pentru examene. Studiind ca nebunul servește doar pentru a pune informații în memoria dvs. pe termen scurt. Poate vă amintiți informația pentru examenul dvs. a doua zi, dar nu veți aminti cu greu unitatea atunci când este vorba de a lua examenul final. Distribuirea orelor de studiu este foarte importantă deoarece vă dă creierului timp să codificați informațiile și să le stocați în memoria pe termen lung.
 • Partea 3
  Încercați trucuri de memorie

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei Pasul 16
  1


  Spuneți cu voce tare lucrurile pe care doriți să vă amintiți. Dacă aveți probleme în a vă aminti dacă ați luat medicamentul în fiecare dimineață, spuneți "Tocmai mi-am luat pastila!" imediat după ce o luați, pentru a confirma această idee în mintea ta. Spunând-o cu voce tare vă va ajuta să vă amintiți că ați luat medicamentul.
  • Acest lucru funcționează, de asemenea, dacă cunoașteți o persoană și nu doriți să îi uitați numele. El își repetă numele în mod firesc imediat după întâlnirea cu ea: "Bună ziua, Sara, o mare plăcere".
  • Acest lucru, de asemenea, funcționează să vă amintiți o adresă sau timpul unei întâlniri. Doar repetați-o cu voce tare persoanei care v-a invitat: "În Marea Tavernă la 7? Sună perfect".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 17
  2
  Respirați profund atunci când trebuie să memorați ceva. Când vine vorba de a studia sau de a memora ceva nou, schimbați rata de respirație și o faceți mai încet și mai adânc. Respiratia usoara si profunda schimba modul in care functioneaza creierul prin inducerea impulsurilor electrice ale creierului pentru a trece la undele Theta, care in mod normal apar in fazele somnului profund.
 • Pentru a vă activa undele Theta, încercați să respirați cu abdomenul inferior - cu alte cuvinte, începeți să respirați adânc din stomac. De asemenea, încetinește conștient ritmul respirației.
 • După câteva minute, ar trebui să te simți mai calm, undele Theta ar trebui să curgă în creier și ar trebui să fii mai receptiv să-ți amintești informații noi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 18
  3
  Ține minte numele cuiva. Utilizați un truc popular luate din notebook-ul de strategie FDR pentru a memora numele unei persoane. Când sunteți prezentat unei persoane, imaginați-vă cu numele dvs. scris pe frunte. În acest fel îi veți asocia fața cu numele său.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 19
  4
  Strângeți o minge antistres. Unele studii sugerează că stoarcerea unei mingi antistres sau făcând un pumn cu mâna vă poate ajuta să vă amintiți mai târziu informațiile.
 • Înainte de memorarea informațiilor, strângeți balonul antistres cu mâna dominantă. Pentru o persoană dreaptă, aceasta ar fi cu mâna dreaptă.
 • Când trebuie să vă amintiți informațiile, stoarceți bila anti-stres în mâna opusă timp de cel puțin 45 de secunde. Această acțiune simplă ar putea fi de ajuns pentru a vă ajuta să vă amintiți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 20
  5
  Guma de mestecat. Acest act simplu poate stimula creierul și vă poate îmbunătăți concentrarea, mai ales dacă trebuie să vă amintiți informații timp de 30 de minute sau mai mult.
 • Unele studii sugerează că memoria vizuală și auditivă se ameliorează atunci când o persoană mestece guma păstrând-o mai concentrată.
 • Cu toate acestea, atunci când trebuie să vă amintiți ceva pentru mai puțin de 30 de minute, de fapt, este mai bine să nu mestecați nimic.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria Pasul 21
  6
  Mutați ochii de la o parte la alta. Studiile arată că mișcarea ochilor de la o parte în alta pentru doar 30 de secunde o dată pe zi va alinia cele două jumătăți ale creierului și va face memoria să funcționeze mai bine. Încercați acest truc când vă treziți dimineața.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei Pasul 22
  7
  Mirosul de rozmarin. Studiile arată că mirosul de rozmarin vă poate îmbunătăți memoria. Puneți întotdeauna o crenguță de rozmarin sau inhalați aroma uleiului de rozmarin o dată pe zi. Chiar și în Grecia antică, elevii au pus o crenguță de rozmarin în spatele urechilor lor în zilele de încercare pentru a-și spori amintirile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 23
  8
  Încercați niște trucuri inteligente. Începeți prin memorarea listei celor zece cuvinte pe care le veți vedea mai jos. Este simplu, deoarece fiecare cuvânt rimează cu numărul de ordine corespunzător. Când trebuie să vă amintiți multe lucruri, folosiți aceste modele de rime și numere. De exemplu, dacă doriți să vă amintiți că trebuie să vă curățați ochelarii, amintiți-vă cuvântul "cutie", care este foarte asemănător cu "paharele" plural. În realizarea acestor asociații, activitatea pe care trebuie să o faceți va apărea în mintea voastră. Apoi, verificați această listă:
 • fum
 • tuse
 • pește
 • tratament
 • sări
 • vedeți
 • minciuni
 • pic
 • moare
 • picioare
 • Partea 4
  Îmbunătățiți stilul de viață

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 24
  1
  Organizați-vă viața Lăsați lucrurile de care aveți nevoie de multe ori, cum ar fi cheile și lentilele, în același loc după ce le utilizați. Utilizați un organizator electronic sau o agendă pentru a urmări numirile dvs., termenele de plată și alte sarcini. Organizați numerele de telefon și adresele într-un calendar sau înregistrați-le pe computer sau telefon mobil. Îmbunătățirea organizării în lucrurile de rutină vă va ajuta să vă concentrați asupra altor lucruri mai importante.
  • Chiar dacă organizarea nu vă îmbunătățește memoria, veți primi multe din aceleași beneficii (adică nu va trebui să căutați cheile).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei Pasul 25
  2
  Optați pentru conștientizare în loc să faceți diferite sarcini în același timp. S-ar putea ca faptul că faci diferite sarcini în același timp pare să vă permită să faceți lucrurile mai repede, dar studiile sugerează că acest lucru încetinește, de fapt, creierul în general. Conștientizarea vă permite să vă măriți concentrația, ceea ce vă îmbunătățește memoria și accelerează creierul.
 • Ai nevoie de aproximativ opt secunde de concentrare pentru a stoca ceva în memoria ta. Când efectuați diverse sarcini în același timp, aveți tendința de a lăsa informația deoparte înainte de a trece opt secunde, astfel încât este mai probabil să o uitați.
 • Pentru a practica conștientizarea, tot ce trebuie să faceți este să vă îmbunătățiți concentrarea și să petreceți mai mult timp concentrându-vă asupra unei sarcini la un moment dat. Când doriți cu adevărat să vă amintiți informații specifice, petreceți cel puțin opt secunde concentrându-se doar pe acele informații.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 26
  3
  Exercitarea zilnic. Exercitiile aerobice regulate imbunatatesc circulatia si eficienta pe tot corpul, incluzand creierul, si pot preveni pierderea memoriei tipice pentru varsta inaintata. De asemenea, exercițiile fizice vă fac mai atenți și mai relaxați și în acest fel puteți îmbunătăți asimilarea memoriei, permițându-vă să luați mai bine "fotografii" mentale.
 • Doar mersul pe jos 30 de minute pe zi este o modalitate foarte bună de a-ți exercita.
 • Neuronii eliberează factorii neurotropici în timpul exercițiilor și aceste proteine ​​declanșează alte substanțe chimice care promovează sănătatea creierului.
 • Exercitarea îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui în creier, ceea ce crește cantitatea de oxigen primit de creier.
 • Unele studii sugerează că exercițiile fizice regulate, moderate sau viguroase, pot crește în centrul de memorie al creierului cu 1 sau 2% în fiecare an. Fără exerciții, centrul de memorie va rămâne stabil sau capacitatea acestuia poate scădea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea memoriei Pasul 27
  4
  Reduceți stresul. De fapt, stresul cronic afectează fizic creierul și poate face ca amintirile să fie mult mai dificile. După expunerea la stres prelungit, creierul va începe să fie afectat și se va deteriora. Ar putea fi imposibil să se elimine complet stresul vieții, dar cu siguranță poate fi controlat. Chiar și stresul temporar poate face mai dificilă concentrarea și observația. Stresul cronic poate provoca, de asemenea, leziuni pe termen lung hipocampului, unde sunt stocate amintirile.
 • încerca relaxa, practica yoga sau alte exerciții de întindere în mod regulat și vizitați un medic cât mai curând posibil dacă suferiți de stres cronic sever.
 • meditează cel puțin 15 minute pe zi. Acest lucru vă va ajuta să încetinești respirația și să te relaxezi și îți vei îmbunătăți concentrarea.
 • Reduceți aportul de cafeină. Cofeina vă poate face să vă simțiți mai îngrijorați și stresați.
 • Dă-ți un masaj sau ai un prieten care îți dă un masaj. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați.
 • Reduceți stresul, petrecând mai mult timp în comun cu prietenii. A fi mai socială și a vorbi mai mult cu alții va îmbunătăți memoria.
 • Anxietatea și depresia pot, de asemenea, să vă împiedice concentrarea și memoria. Dacă suferiți de tulburări depresive sau de anxietate, trebuie să colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a descoperi o modalitate de a trata aceste afecțiuni.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 28
  5
  Râzi de multe ori. Râsul face ca diferite părți ale creierului să lumineze și între ele sunt porțiunile responsabile ale memoriei tale.
 • Râsul devine și mai benefic atunci când sunt implicați și alți oameni. Unele studii sugerează că socializarea cu prietenii, rudele apropiate și chiar animalele de companie poate încetini rata generală a deteriorării memoriei pe măsură ce îmbătrâniți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 29
  6
  Mâncați bine. Există multe suplimente pe bază de plante de pe piață care pretind că îmbunătățesc memoria, dar nici unul nu sa dovedit eficace în studiile clinice. Cu toate acestea, o dieta sanatoasa contribuie la un creier sanatos, si alimentele care contin antioxidanti (de exemplu, broccoli, afine, spanac și fructe de pădure) și acizi grași omega 3 par a promova funcționarea sănătoasă a creierului.
 • Hrăniți creierul cu suplimente cum ar fi tiamina, niacinul și vitamina B6.
 • Unele dintre alimentele sugerate pentru creier sunt ceai verde, curry, telina, broccoli, conopidă, nuci, crab, năut, carne rosie, afine si grasimi sanatoase (inclusiv unt organic, ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, nuci, avocado și somon sau alte tipuri de pești grași). Fiecare dintre aceste alimente conține antioxidanți care vă pot proteja creierul și pot încuraja producerea de noi neuroni.
 • Aceasta crește cantitatea de acizi grași omega 3 consuma dar scade omega 6. omega 3 grasimi sunt de obicei găsite în somon și surse similare de animale, in timp ce omega 6 grasimi gasite in mod normal in uleiurile vegetale prelucrate.
 • De asemenea, ar trebui să evitați zaharurile și carbohidrații întregi deoarece aceste alimente pot afecta negativ creierul. În mod similar, se crede că grăsimile saturate și alimentele bogate în calorii vă fac memoria dificilă, mai ales pe termen lung.
 • Este posibil ca vinul roșu să vă îmbunătățească memoria dacă este consumat în mod moderat. Dacă consumați mai multe băuturi pe zi în cazul femeilor sau două băuturi în cazul bărbaților, alcoolul poate începe să vă afecteze memoria. Cu toate acestea, în cantități mici, resveratrolul flavonoid din vin poate crește fluxul sanguin și oxigenul în creier. Se spune că sucul de struguri, sucul de afine, boabele proaspete și arahidele produc un efect similar.
 • Consumul de 5 sau 6 mese mici în timpul zilei, în loc de 3 mari, pare să îmbunătățească funcționarea mentală (inclusiv memoria) prin limitarea scăderii zahărului din sânge, care afectează negativ creierul. Asigurați-vă că sunt mese sănătoase.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 30
  7
  Încercați să creșteți aportul de vitamină D. Studiile sugerează că vitamina D scăzută poate fi asociată cu o performanță cognitivă redusă. Când receptorii de vitamina D din creier sunt activi, creșterea nervilor creierului crește. Unele căi metabolice pentru vitamina D se găsesc în zonele creierului responsabile de formarea de noi amintiri.
 • Deși prea multă lumină solară poate provoca leziuni ale pielii, o cantitate moderată poate oferi toată vitamina D necesară unui adult mediu.
 • Suplimentele cu vitamina D3 sunt o altă metodă alternativă de a obține vitamina D adecvată.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți memoria dvs. Pasul 31
  8
  Așteaptă bine. Somnul îmbunătățește plasticitatea neuronală (capacitatea creierului dvs. de a crește), ceea ce sporește capacitatea creierului dvs. de a controla comportamentul și memoria. Numărul de ore de somn pe care le-am afectat capacitatea creierului de a-și aminti informația învățată recent. Este posibil să aveți un somn bun (cel puțin șapte ore pe noapte) îmbunătăți memoria pe termen scurt și relațională de memorie pe termen lung, conform studiilor recente efectuate la Harvard Medical School.
 • Încercați să dormiți între 7 și 10 ore în fiecare noapte. Ideal pentru majoritatea adulților sănătoși este să doarmă 8 ore.
 • Du-te să dormi și să te ridici în același timp în fiecare zi. Acest lucru vă va face să vă simțiți mult mai odihniți.
 • Petreceți cel puțin o jumătate de oră citit în pat și relaxați înainte de a merge la culcare. Opriți televizorul, computerul și orice alt stimulent vizual cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare.
 • Ia nopți în timpul zilei. Acestea vă pot ajuta să reîncărcați bateriile și să vă măriți memoria.
 • Creierul dvs., de asemenea, consolidează informații în banca dvs. de memorie pe termen lung în timpul somnului. Dacă stați treaz, acest proces nu se poate întâmpla.
 • sfaturi

  • Când studiați, faceți o pauză din când în când și faceți ceva dinamic, cum ar fi trecerea în sus și în jos de câteva ori, și reveniți la munca dvs. în zece minute.
  • Memorați cântecul sau poemul dvs. preferat până când îl puteți recita din memorie fără ajutor. Încercați acest exercițiu frecvent.
  • Există, de asemenea, jocuri care au fost create pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți memoria. Redarea câtorva dintre acestea va ajuta.
  • Dacă aveți o înclinație spre poezie, încercați să convertiți ceea ce trebuie să știți într-o melodie sau într-o poezie.
  • Luați o tavă de obiecte (de exemplu 10). Studiați-le timp de 30 de secunde. Scoateți tava scrieți lista tuturor obiectelor pe care le puteți. Creșteți numărul de obiecte pentru a vă exersa chiar mai mult mintea sau cereți-i pe cineva să caute obiectele din tavă. Acest lucru va face mai greu să-și amintească de ele și exercițiul va fi mai dificil.
  • O metodă simplă de a vă ajuta să vă amintiți numele oamenilor este să le repetați atunci când vă sunt prezentate, ca de exemplu "Mă bucur să vă cunosc, Jose". O altă modalitate de a vă aminti numele unei persoane este să o vizualizați ținând mâna altui pe care îl cunoașteți bine și care are acel nume. Este cam ciudat, dar funcționează.
  • Scrieți evenimentul sau sarcina imediat. Dacă nu aveți un pix, puteți schimba timpul de pe ceasul de mână, astfel încât mai târziu să vă puteți aminti motivul pentru care ați setat timpul greșit. De asemenea, puteți utiliza ceasul în sens invers.
  • Guma de mestecat Acest lucru funcționează foarte bine pentru a îmbunătăți funcția hipocampului, o zonă a creierului legată direct de memorie.
  • Desenați un punct cu cerneală neagră în palmă pentru a vă aminti să faceți ceva important în ziua următoare sau în aceeași zi. De fiecare dată când vedeți punctul negru, vă veți aminti ce trebuie să faceți.
  • Lăsați-vă un mesaj telefonic pentru a vă aminti ceva important pe care ar trebui să-l faceți.

  avertismente

  • Rezolvați orice preocupare sau problemă personală care vă deranjează. Pacea minții conduce la o memorie bună.
  • Dacă observați o deteriorare considerabilă sau bruscă a memoriei, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Uneori este un simptom precursor al bolii Alzheimer sau al demenței.
  • Deși unele suplimente pe bază de plante care pretind că îmbunătățesc memoria pot funcționa, nu există dovezi concludente că oricare dintre ele este eficientă. Cu toate acestea, majoritatea sunt inofensive și pot fi încercate, dar aveți grijă: unele suplimente pot avea efecte dăunătoare și nu toate conțin ceea ce este indicat pe etichetă.
  • Aveți grijă atunci când cumpărați un produs pentru a îmbunătăți memoria. Investigați cât de mult puteți cum funcționează și faceți cercetările proprii pentru a determina dacă va funcționa pentru dvs. Unele dintre aceste produse sunt pur și simplu o înșelătorie. Fiți deosebit de atenți la produsele care promite să vă îmbunătățiți memoria instantaneu sau fără efort: strategii eficiente de îmbunătățire a memoriei necesită timp și practică.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se ajustează memoria virtualăCum se ajustează memoria virtuală
  Cum se analizează memoria RAM a unui computer cu MemTest86Cum se analizează memoria RAM a unui computer cu MemTest86
  Cum să ștergeți memoria cache și cookie-urileCum să ștergeți memoria cache și cookie-urile
  Modificarea pictogramei unei memorii detașabileModificarea pictogramei unei memorii detașabile
  Cum se convertește o memorie flash într-o unitate de memorie pentru Xbox 360Cum se convertește o memorie flash într-o unitate de memorie pentru Xbox 360
  Cum se determină tipul de memorie RAMCum se determină tipul de memorie RAM
  Cum să ștergeți date de pe cardul de memorie al PS2Cum să ștergeți date de pe cardul de memorie al PS2
  Cum să evaluați RAM-ul computeruluiCum să evaluați RAM-ul computerului
  Cum se formatează cartele de memorie într-un telefon Nokia N73Cum se formatează cartele de memorie într-un telefon Nokia N73
  Cum se formatează o memorie USB pe un MacCum se formatează o memorie USB pe un Mac
  » » Cum vă îmbunătățiți memoria

  © 2011—2020 ertare.com