Cum să vă îmbunătățiți ortografia

Fie că este vorba de a pregăti o scrisoare, un loc de muncă sau un raport formal, este întotdeauna bine să ai o ortografie bună. Scrierea corectă face parte dintr-o ortografie bună - ne permite să ne organizăm mai bine gândurile și să oferim o imagine pozitivă despre noi înșine atunci când facem propria noastră scriere. Mai jos este o serie de pași pentru a pune capăt acestei probleme, o problemă cronică serioasă pentru mulți.

pași

Imagine cu titlul Ați înceta să vă uitați la laptop și să vă acordați atenție
1
Fiți atenți la tot ce scrieți. Multe scrieri greșite se datorează faptului că nu acordă suficientă atenție.
 • Scrierea-in-the-journal.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine intitulată Scrierea în jurnal
  2
  Scrieți cu suficient timp. Când scrieți foarte repede, puteți ignora mai multe reguli de ortografie. O virgulă sau un accent omit poate schimba sensul propoziției.
 • Cindy-Reading.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine intitulată Cindy lectură
  3
  Citiți cel puțin de două ori ceea ce scrieți. O bună practică înainte de a trimite documentul pe care îl scriem este de a citi ceea ce este scris - amintiți-vă că ceea ce pare a fi bun la prima vedere, când vă uitați mai atent, puteți vedea că are sintaxă și erori semantice.
 • Studiind-spanish.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image title Învățarea spaniolă
  4
  Studiați regulile ortografice. Instrumentele furnizate de diferitele sisteme de operare vă vor ajuta să corectați erorile de scriere, dar dacă faceți note sau scrieți o lucrare sau un raport manual, trebuie să cunoașteți regulile de ortografie.
 • Întotdeauna te îndruma Royal Spanish Academy pentru a utiliza corect ortografia.
 • Un alt instrument foarte important este răspunsurile Fundeu. Ele se bazează pe regulile RAE și vă ajută să rezolvați orice dubii pe care le aveți.
 • Imaginea intitulată 11 Open Office Writer
  5


  Utilizați instrumente suplimentare Dacă aveți o ortografie foarte proastă, este întotdeauna bine să utilizați instrumente precum verificatoarele ortografice care sunt disponibile în aproape toți editoarele curente sau instrumentele de birou.
 • OpenOffice încorporează un corector pentru documente în aproape toate limbile.
 • Mozilla Firefox are extensii de dicționare care sunt corecte pe măsură ce tastați, de exemplu, un articol din Wikihow.
 • Google Chrome este, de asemenea, o alegere bună, deoarece are un checker de ortografie integrat.
 • Reading.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea cu titlul Citire
  6
  Afișați documentul unui prieten. În anumite ocazii, este întotdeauna bine să obținem un alt punct de vedere care nu este al nostru și mai ales dacă avem cineva cu ortografie mai bună. Ele ne pot face să vedem lucruri pe care nu le putem observa în momentul respectiv.
 • Imaginea intitulată Text în clasă Pasul 1
  7
  Chat fără erori de ortografie. Dacă sunteți obișnuiți să discutați pe telefonul mobil sau pe computer, veți vedea cu siguranță multe greșeli făcute de persoanele care folosesc aceste suporturi media și apoi veți fi repetate de dvs. Încercați să aveți o ortografie bună înainte de a relua un chat pentru a evita căderea în aceleași greșeli ca întotdeauna, astfel încât să puteți ajuta prietenii dvs. în chat să se îmbunătățească, de asemenea.
 • Imaginea intitulată 07.WhatSay.Hand.Self.SW.WDC.29nov05
  8
  Practicați în mod constant. Mulți oameni scriu prost pentru că s-au obișnuit să o facă în mod inconștient de mai mulți ani, acest lucru ar putea fi aplicat invers - rămâneți conștienți de ceea ce scrieți și încercați să o faceți în mod corect. Cu cât practici mai mult, cu atât poți scrie mai bine.
 • 9
  Faceți o ortografie în rutina voastră. Planificați să scrieți în mod periodic un text corect, acest lucru va face ca mintea să funcționeze mai bine și să asimileze regulile de ortografie.
 • sfaturi

  • Obțineți obiceiul de citire. În general, cărțile au fost revizuite și, prin urmare, au ortografie. Fiind întotdeauna în contact cu textele de ortografie, veți crea puțin câte puțin un dicționar de cuvinte bine scrise în interiorul vostru.
  • Ortografia este ceva ce poate dura o viață dacă este prezentat ca o filozofie a îmbunătățirii continue.

  avertismente

  • Dacă încercați să faceți aceste sfaturi și nu faceți progrese sau erorile dvs. de ortografie sunt foarte grave, trebuie să mergeți la medic pentru că probabil suferiți de dislexie, o tulburare tratabilă, unde exercițiile progresive vă vor îmbunătăți problemele de ortografie.
  • Dacă aveți îndoieli cu privire la un cuvânt, încercați să găsiți calea corectă de scriere a acestuia printr-un dicționar, inclusiv accesând site-ul oficial al Academiei Regale Spaniole, https://rae.es/rae.html. Aici veți găsi definiții, sinonime, reguli și conjugări.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Dicționar.
  • Citirea cărților care vă interesează.
  • Unelte de birou ca OpenOffice.
  • O persoană cu ortografie bună (nu esențială).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un cuvânt în dicționarul Microsoft WordCum se adaugă un cuvânt în dicționarul Microsoft Word
  Cum să salvați un document Word pe un CDCum să salvați un document Word pe un CD
  Cum se instalează o verificare de ortografie în FirefoxCum se instalează o verificare de ortografie în Firefox
  Cum să păstrați un jurnal de țesuturiCum să păstrați un jurnal de țesuturi
  Cum să începeți să scriețiCum să începeți să scrieți
  Cum să editațiCum să editați
  Cum să începeți să scriețiCum să începeți să scrieți
  Cum să scrieți clarCum să scrieți clar
  Cum să scrie fără greșeli de ortografieCum să scrie fără greșeli de ortografie
  Cum se scrie un e-mail formalCum se scrie un e-mail formal
  » » Cum să vă îmbunătățiți ortografia

  © 2011—2020 ertare.com