Cum să vă îmbunătățiți imaginația

Având o imaginație vie este mai mult decât să visezi despre povestiri despre dinozauri și pirați. Originea creativității și a inovării este exprimată în toate, de la tehnologie și știință la artă și literatură. Lucrul la puterea imaginației tale te va ajuta să gândești diferit, ceea ce este o abilitate utilă în școală și muncă. Deși unii oameni sunt, prin natura lor, mai imaginativi decât alții, există modalități de a cultiva abilitățile creative.

pași

Partea 1
Găsiți-vă imaginația

Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 1
1
Opriți televizorul Acesta este primul pas în căutarea hobby-urilor care vă îmbogățesc imaginația. Vizionarea emisiunilor TV este o modalitate de a participa pasiv. Este bine să o faceți pentru a vă relaxa după o zi lungă, dar nu pentru a vă stimula imaginația. În loc să-i urmăriți pe ceilalți la televizor, practicați un hobby care vă permite să vă creați propria poveste.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 2
  2
  Încearcă să nu faci nimic Găsirea imaginației implică îndepărtarea de stimuli și impulsuri externe. Noaptea, opriți muzica și televizorul și stați puțin pentru o clipă. Fiți atenți la ceea ce vine în minte și creați modalități alternative de petrecere a timpului. Dacă vi se pare dificil să faceți acest lucru, faceți yoga sau meditați pentru a învăța să vă deconectați de lume.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 3
  3
  Citiți literatură creativă și vizionați filme creative. Este important să vă părăsiți zona de confort în ceea ce privește formele de artă cu care interacționați. Dacă citiți în mod normal romane de detectiv misterios, citiți romane fantastice sau invers. Același lucru este valabil și pentru filme. Căutați filme experimentale sau independente care provoacă moduri de prezentare tipice. Încercați să diversificați nu numai conținutul cu care interacționați, ci și modul în care este prezentat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 4
  4
  Ascultați muzică fără versuri. Sa dovedit că ascultarea muzicii crește productivitatea în timp ce lucrați. Cu toate acestea, ascultând versurile cântecelor te face să te concentrezi, chiar și inconștient, asupra ideilor lor. Lăsați muzica fără versuri să crească creativitatea și să o utilizați ca o tablă neagră pe care imaginația dvs. poate scrie.
 • Jazzul, muzica clasică, bluesul și muzica electronică sunt în majoritate genuri instrumentale. Jazz și blues sunt, de asemenea, genuri de improvizație. Există multe alte genuri muzicale necunoscute fără versuri pe care le puteți explora, cum ar fi muzica dub și garaj.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 5
  5
  Scrie pentru distracție. În plus față de beneficiile terapeutice ale scrisului pentru plăcere, acest lucru vă va permite să vă cultivați imaginația. Scrierea unui jurnal este o modalitate ușoară de a începe să scrieți, pur și simplu scriind despre ziua ta. Aceasta este o formă importantă de narațiune. De acolo puteți să diversificați și să scrieți povestiri de ficțiune în care vă puteți folosi mai mult imaginația.
 • Dacă ați avut o zi obișnuită, gândiți-vă la un moment critic care s-ar fi putut întâmpla în mod diferit. Scrieți o poveste în care introduceți o altă lume și observați cum se dezvoltă pe hârtie.
 • Faceți aspectul trivial frumos prin poezie. Scrieți un poem despre ceva complet obișnuit. Scrie-o în orice fel doriți. Nu este necesar ca poezia să aibă o valoare sau să aibă valori.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 6
  6
  Folosiți formele de artă vizuală. Nu este necesar să vă vindeți munca pentru a vă bucura de arta vizuală. Luați o clasă de ceramică sau o țesătură pentru a determina modurile în care vă puteți folosi imaginația pentru a crea obiecte fizice. Puteți căuta locații din casa dvs. pentru a le afișa sau doar pentru a scăpa de ele. Cel mai important lucru este că vă permiteți să aveți o formă liberă de exprimare artistică.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 7


  7
  Învață să joci un instrument muzical. Odată ce ați stăpânit principiile teoriei muzicii, începeți să vă scrieți propria muzică. Tipurile de muzică cu improvizație, cum ar fi jazzul, sunt o modalitate excelentă de a face acest lucru, deoarece vă oferă un mijloc de a vă exprima vocea interioară. Redați melodiile preferate pe radio și le însoțiți cu instrumentul dvs. muzical.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației dvs. Pasul 8
  8
  Participați la activități festive. Nu este necesar să vă convingeți că iepurașii de Paște sau Moș Crăciun sunt reali (avertizare de la spoiler). Redarea cu aceste mituri reflectă o imaginație activă. Jucați-vă pentru a vă deghiza, mai ales în sărbătorile de Halloween. Alege un costum și decorează-l este o modalitate ușoară de a-ți exercita imaginația.
 • Partea 2
  Formați-vă mediul

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 9
  1
  Decorează-ți casa Este normal să vă decorați acasă treptat prin acumularea de obiecte la întâmplare, deoarece aveți nevoie de ele. Cu toate acestea, dacă simțiți că mediul dvs. este vechi și depășite, puteți folosi această ocazie pentru a vă folosi imaginația. Cumpărați mobilier simplu sau simplu și stabiliți cum puteți combina împreună. Organizați elementele camerei dvs. într-un mod intenționat, care are funcționalitate. Acest proces îți exercită imaginația într-un mod natural și-ți face să funcționeze creierul.
  • Nu credeți că totul trebuie să fie definiția tipică a "bunului gust". Dacă doriți, puteți utiliza obiecte comune în loc de mobilier. De exemplu, în loc să plasați bijuteriile într-o cutie de pantofi sau într-o cutie de bijuterii, cumpărați o cutie de țigări. Un alt lucru pe care îl puteți face este să construiți o masă în aer liber cu paleți.
  • Tulburați-vă casa și curățați-o. Actul de reorganizare este o modalitate excelentă de a vă folosi imaginația și, în același timp, de a face treburile casnice. Ca și în redecorarea, această activitate necesită luarea în considerare a funcționalității și a fengshui din casa ta.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 10
  2
  Creați o poveste pentru piese de artă și alte obiecte. Se spune că dacă zidurile vorbeau, ar spune o poveste. Imaginați-vă acea poveste despre tine. Priviți obiectele sau operele de artă din jurul casei dvs. și creați o poveste despre ce înseamnă ei și cum au fost creați. Nu vă implicați în sensul "intenționat".
 • De exemplu, dacă aveți pictura unei nave, imaginați echipajul din interiorul acesteia. Gândește-te de unde au venit și cine erau. Extindeți-vă imaginația în câmpul ireal pentru a crea o poveste despre obiectele din casa dvs.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 11
  3
  Planificați-vă călătoria ideală. Imaginați-vă locul din lume sau spațiul cosmic pe care doriți să-l călătoriți, motivul pentru care ați face acest lucru și ce ați face acolo. Având acest gând este o modalitate excelentă de a vă folosi imaginația. Cu cât este mai ciudat și mai amuzant fantezia, cu atât mai mult vă veți folosi imaginația pentru ao crea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea imaginației Pasul 12
  4
  Au conversații stimulative. Invitați-vă prietenii la casa dvs., dar în loc să vă uitați la televizor, discutați cu ei despre ceva ipotetic. Exercițiile ca acestea necesită să vă folosiți imaginația și să o îngrijești cu ideile prietenilor tăi. Puteți include subiecte la fel de grave pe care doriți să le creați și să răspundeți la întrebări ipotetice despre ele.
 • Dacă prietenii tăi vor să vorbească despre politică, întreabă-i cum oamenii din țara ta ar reacționa la o declarație a războiului din Congres, dacă s-ar întâmpla a doua zi.
 • Un alt exemplu pe care îl puteți folosi este să-i întrebați cât de departe ei cred că elefanții ar putea purta un coș simplu pe spatele lor înainte de al abandona. S-ar putea suna stupid, dar luând în considerare aceste exemple este o modalitate de a-ți exercita imaginația.
 • Imaginea intitulată PS25
  5
  Faceți ceva plictisitor. Studiile au arătat că persoanele care primesc sarcini plictisitoare caută modalități de a le face mai creative. De exemplu, începeți cu o rețetă de spaghete de bază pentru cină și determinați ingredientele pe care le puteți adăuga pentru a deveni mai interesant fără a consulta o carte de bucate. Sarcinile de acest gen ne fac să folosim propria creativitate și imaginație pentru a ne anima viața.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă dinozauriCum să atragă dinozauri
  Cum să atragă o figură fantezieCum să atragă o figură fantezie
  Cum să stimulezi imaginațiaCum să stimulezi imaginația
  Cum să vă extindeți imaginațiaCum să vă extindeți imaginația
  Cum de a calma imaginatia inainte de a dormiCum de a calma imaginatia inainte de a dormi
  Cum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bunăCum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bună
  Cum să oprești visul în excesCum să oprești visul în exces
  Cum să vă dezvoltați intuițiaCum să vă dezvoltați intuiția
  Cum să pierzi o orăCum să pierzi o oră
  Cum să vă bucurați de viațăCum să vă bucurați de viață
  » » Cum să vă îmbunătățiți imaginația

  © 2011—2020 ertare.com