Cum să vă îmbunătățiți capacitatea de învățare

Te duci într-o perioadă dificilă de învățare sau de studiu? Vrei să devii un elev sau student mai bun? Dacă urmați acest ghid de instrucțiuni, nu veți avea nici o problemă de a stăpâni arta de a învăța sau de a studia și de a începe calea către succes în lumea educațională!

pași

Imaginea intitulată Alegeți pasul corespunzător carierei 11
1
Recunoașteți ce vă înconjoară. Dacă veți învăța într-un mediu școlar, va trebui să vă pregătiți într-un mod diferit decât dacă ar trebui să învățați pe cont propriu.
 • Acești pași reprezintă un ghid general despre cum să înveți să studiezi mai bine, dar este aplicat în mod specific auto-învățării în casa ta sau într-un loc liniștit fără disconfort. Dacă întâmpinați o situație în care unii pași trebuie modificați sau modificați, încercați să utilizați acești pași înapoi într-un mediu liniștit de acasă sau în spațiul unde acesta a fost inițial destinat.
 • Folosiți-vă cele mai bune judecăți pentru a încerca să obțineți cât mai aproape de aceste orientări. Dacă faceți acest lucru, vă veți asigura succesul pe măsură ce învățați!
 • Imaginea intitulată Învățați geografia Pasul 3
  2
  Pentru a începe, după evaluarea mediului, trebuie să aflați ce metode vor fi cele mai bune pentru a învăța sau a studia în acel mediu. Acest lucru se poate realiza prin înțelegerea locului unde veți învăța și prin folosirea experiențelor trecute pentru a vă ghida în proces.
 • Imaginea intitulată Aflați fizica Pasul 10
  3
  Apoi, trebuie să vă pregătiți să învățați într-o poziție avantajoasă eliminând neînțelegerile nesemnificative din calea voastră.
 • Începeți prin evaluarea corpului. Ești foarte frig sau fierbinte? Esti obosit, stresat, suparat, furios, plictisit? Luați o bucată de hârtie și scrieți rapid tot ce vă deranjează sau ceva care ar putea fi o provocare pentru dvs. când sunteți pe punctul de a învăța. Dacă aceasta înseamnă că vă opriți pentru o școală, încercați să o faceți înainte de a merge la școală.
 • După ce ați întocmit lista, începeți cu cele mai importante probleme și remediați-le, rezolvând de la cele mai mari probleme la cele mai mici. Aceasta ar trebui să includă orice ar putea să te deranjeze pentru că orice, chiar și cel mai mic inconvenient, va afecta cât de bine mintea ta procesează informațiile. Trebuie să vă controlați complet disconfortul (de exemplu, dacă trebuie să mergeți la baie, faceți-o!).
 • Dacă aveți nevoie de somn și vă puteți permite să vă odihniți mai mult, dormiți! Dacă aveți respirație urâtă care te deranjează, periați-vă dinții! Dacă aveți o sarcină care vă deranjează, reparați-o! Este mai bine să vă păstrați gândurile de la rătăcire cât de mult puteți!
 • Imagine cu titlul Meditează profund Pasul 10
  4
  Acum, că disconforturile dvs. cele mai mari, nesemnificative și fizice au fost controlate, este timpul să vă pregătiți mintea pentru învățare. Acum mintea ta este ca o camera gigantica. De fiecare dată când faceți ceva, luați instantaneu imagini de informații pentru mai târziu.
 • De cele mai multe ori, mintea ta este cheltuită pentru a procesa totul în mod egal și a lua milioane de instantanee pe secundă (închiderea a ceea ce se numește sinapse) a tot ceea ce este în mod constant la aceeași viteză.
 • Ceea ce trebuie să realizați este să vă concepeți mintea să concentreze toate (sau cele mai multe) instantanee asupra subiectului dvs. de studiu! Dacă acest lucru se poate face în mod corespunzător, veți crește potențialul de învățare cu 60%!
 • Imaginea intitulată Studiați o săptămână înainte de un examen Pasul 1
  5
  FAȚĂ DE PREGĂTIRE: Pentru a începe să vă concentrați asupra acestor instantanee, trebuie să eliminați toate problemele legate de zona dvs. de studiu. Găsiți un spațiu liniștit și eliminați toate hassles-urile de acolo.
 • Dacă computerul este pornit și nu este sursa de învățare, opriți-o. Faceți spațiul cât mai calm posibil.
 • Închideți jaluzele și ferestre pentru cantitatea de lumină cât mai puțin posibil în spațiu și aprinde lumina la un nivel care vă permite să studieze lucrurile, fără a fi nevoie să se uite cu ochii pe jumătate închiși sau tulpina vă opinia dumneavoastră, la toate, dar încă cu o lumină mai slabă decât în ​​mod normal.
 • Acest pas este esențial pentru a împiedica mintea să se concentreze asupra mediului înconjurător.
 • Atunci când alegeți un spațiu, încercați să faceți un loc cu un fotoliu confortabil sau cu un pat sau o canapea pentru a vă așeza.
 • Un loc bun este camera ta, atâta timp cât nu există nici o persoană și ești calm.
 • Imagine cu titlul Concentrați-vă pe studii Pasul 15
  6
  Este necesar să eliminați toate îngrijorările minții și corpului. Un călugăr înțelept a spus odată că acesta a fost secretul lui de a studia.
 • Ar trebui să faceți ceva relaxant, dar puțin activ, exact 10 minute.
 • Utilizați un cronometru dacă vă ajută să vă programați timpul bine. Această activitate de relaxare poate fi orice, de la un duș (de fapt, nu înot, lasa doar apa va relaxa și te calmezi) să se plimbe în jurul și pe îndelete în spațiul sau chiar citi o carte de relaxare pentru copii.
 • Orice lucru ușor activ (care are nevoie de un pic de concentrare) și relaxare în același timp. Odată ce ai cea mai bună alegere de activitate, vei descoperi că o faci din nou și din nou te va ajuta.
 • Imaginea intitulată Studiu pentru un examen de geografie Pasul 15
  7


  Acum despre învățare. După 10 minute în duș sau în altă activitate similară, aveți nevoie Relaxați-vă complet.
 • Puteți să o faceți făcându-vă pe pat sau pe canapea și concentrându-vă asupra fiecărui mușchi și punct de întărire din corpul dvs. și lăsând controlul acelei zone să dispară complet.
 • Începeți cu capul și coborâți în picioare. Relaxați-vă totul, permiteți-vă să intrați în pat, pretindeți-vă că ați murit, dacă vă ajută. Nu trebuie să vă mișcați sau să folosiți deloc un mușchi (desigur, în afară de respirație sau de viață!).
 • Permiteți-vă tuturor simțurilor să devină vigilente și să aveți grijă de tot, deoarece vă veți înțelege încet că mușchii vă devin mâncărime pentru că s-au relaxat complet pentru prima dată.
 • Faceți acest lucru timp de 5 minute și apoi opriți, permițându-vă mușchilor să înceapă încet să lucreze din nou. Acum e timpul să bem apă. Este posibil ca mintea ta să fie diferită, dar încercați să luați un litru pentru a începe. Luați-o încet și calm, iar apoi veți fi gata să începeți să învățați.
 • Imaginea intitulată Concentrați-vă pe studii Pasul 2
  8
  ETAPA DE ÎNVĂȚĂMÂNT: Acum, adunați materialele de învățare în fața dvs. și începeți să citiți sau să învățați. Luați o respirație profundă, chiar și inconștient, și nu acordați atenție oricărui lucru care este în jurul vostru, ci la ceea ce învățați. Citiți fiecare linie și fiecare parte importantă a informațiilor. Vă veți aminti dacă urmați aceste instrucțiuni!
 • Imaginea intitulată Citiți o carte dacă nu faceți`t Enjoy Reading Step 10
  9
  ETAPA DE REPETIZARE: La fiecare 15 minute, opriți și practicați ceea ce tocmai ați învățat (sau, dacă acest lucru este imposibil, reveniți și recitiți numai cele mai importante părți ale articolului sau subiectului).
 • Imaginea intitulată Plimbare fără zgomot Pasul 4
  10
  ETAPA DE RETENȚIE: Apoi, odată ce ați făcut pasul de repetare, ridicați-vă și alergați sau mergeți repede, sau orice vă face mintea să-și amintească informațiile.
 • Amintiți-vă că este un concept simplu care indică faptul că mintea dvs. este mai probabil să-și amintească ceva mare și frapant decât ceva plictisitor și plictisitor.
 • De exemplu, un tigru scapă din grădina zoologică și decide să te persecute. Este mult mai probabil să vă amintiți acest eveniment mai mult decât cerealele pe care le-ați mâncat la micul dejun mai puțin de o săptămână în urmă. Atacul acestui tigru va face ca mintea ta să facă instantanee de două ori mai repede și totodată simultan, concentrându-se asupra acelui singur eveniment. Aceasta, din întâmplare, ia toate celelalte informații din mintea ta și o păstrează împreună cu memoria tigrului. Fără a avea intenția, probabil că veți descoperi că, după ce ați fost cu adevărat atacați de un tigru și ați supraviețuit, probabil ați observat fiecare detaliu.
 • Trucul este acum să-ți faci mintea să creadă că învățarea subiectului tău și plictisitor este la fel de important ca și-ți amintești cum ai scăpat de acel tigru! Nu vă faceți griji, în acest caz, este mai ușor de făcut decât să spuneți!
 • Permiteți-vă să vă gândiți la evenimente importante sau să ascultați muzică. Ambele vă vor permite să vă referiți la subiect atunci când auziți sau gândiți aceste lucruri.
 • O altă metodă bună este să joci un joc video cu acțiune de acțiune timp de 5 minute. Orice vă face să vă sari sau ceea ce vă face să vă îmbunătățiți viteza va duce la vă amintiți mai bine.
 • De asemenea, cu cât studiați mai mult, veți vedea că comportamentul dvs. va deveni mai simplificat. Te vei simți mai mult ca o mașină decât o persoană, atunci când faci un zgomot atunci când lucrezi.
 • Imaginea intitulată Citiți o carte dacă nu faceți`t Enjoy Reading Step 12
  11
  Etapa de a face acest lucru din nou: După ce ați terminat cu etapa de "reținere", relaxați-vă și repetați procesele, începând cu "ETAPA DE ÎNVĂȚĂMÂNT". Fă-o timp de 1 până la 2 ore pe sesiune, odihnindu-se la fiecare 15 minute. După ce durata așteptată a sesiunii sa terminat, nu porniți din nou procesul timp de cel puțin 4 ore! Mintea dvs. are nevoie de acest timp pentru a sorta, organiza, procesa și stoca aceste informații noi!
 • Imaginea intitulată Concentrați-vă pe studii Pasul 18
  12
  Dacă urmați acești pași în gol și utilizați cea mai bună judecată, veți reuși să învățați subiectul. Veți realiza imediat că aceasta va deveni o rutină ușoară și eficientă pentru dvs. și ar trebui să vedeți, de asemenea, că mintea dvs. își amintește mult mai bine decât ați fi crezut vreodată că ați putea. Deci du-te și au o învățare fericită!
 • sfaturi

  • Locația și corpul tău ar trebui să fie cât se poate de liniștiți, fără distragere cât mai mult posibil și cât mai calmă, mai organizată, mai deschisă sau mai concentrată posibil!
  • Încercați să dormiți cel puțin 8-10 ore cu o noapte înainte de planul de studiu și, de asemenea, asigurați-vă că mergeți să dormiți devreme după ce ați studiat, altfel un procent mare din informațiile învățate ar putea fi pierdute.
  • Trebuie să urmați toți pașii pentru a obține cele mai bune rezultate!
  • Cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când ultimul lucru pe care l-ați făcut chiar înainte de a merge la culcare este de a studia sau învăța. Mintea ta va avea mult timp să nu facă decât să proceseze noile tale informații.
  • Asigurați-vă că aveți un plan înainte de a învăța sau de a studia. Nu te va duce nicăieri să ai grijă de ceva fără să ai un plan. Un plan bun este o diagramă simplă scrisă care arată planul de studiu, dacă nu, dacă învățați un subiect complet nou, asigurați-vă că sursa dvs. de informații este actualizată și fiabilă.
  • Amintiți-vă că pregătirea este extrem de importantă!
  • Încercați să studiați sau să învățați prima sesiune de două ore pe timp de noapte și chiar înainte de a merge la culcare, apoi continuați cu o oră de studiu în dimineața următoare. Acest lucru vă va asigura că aveți informația sub șapte chei pentru totdeauna!
  • Încercați să citiți câteva dintre articolele sugerate în secțiunea "legate de wikiHow". Acestea au fost selectate, după revizuirea fiecăruia, ca subiecte excelente pentru continuarea practicii în orice parte a instrucțiunilor enumerate mai sus și care pot părea dificile sau complicate. Ele vă vor ajuta, de asemenea, să stăpâniți mai bine arta învățării.

  avertismente

  • Dacă spațiul tău nu este complet calm și nu ești relaxat sau concentrat, nici nu vei învăța, este atât de simplu.
  • Dacă materialele pe care le veți învăța sunt teribile, nici nu veți învăța bine.
  • Studierea pentru o lungă perioadă de timp va avea ca rezultat pierderea de informații sau informațiile ar putea fi amestecate sau confuze.
  • Dacă nu dormiți suficient înainte și după învățare, totul va fi inutil, pentru că mintea voastră se va strădui din ce în ce mai mult să internalizeze orice și, în final, se va preda.
  • Dacă încercați să urmați acești pași oriunde, cu excepția propriei dvs. case, s-ar putea să fiți obligat să vă întindeți aceste reguli și îndrumări, astfel încât acestea să nu mai funcționeze pentru a vă ajuta să învățați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un loc liniștit pentru a studia sau a învăța, mai ales cu un loc relaxant de a sta sau de a sta jos.
  • Ceva relaxant de facut inainte de a invata.
  • Ceva extrem de incitant de facut timp de 5 minute dupa fiecare 15 minute de pauza de studiu, astfel incat mintea dvs. sa sporeasca capturarea informatiei.
  • Studiul sau materialele de învățare.
  • Opțional, un ceas sau un cronometru pentru a măsura timpul corect pentru fiecare pas în mod corespunzător.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i înveți pe câine să rămână nemișcatCum să-i înveți pe câine să rămână nemișcat
  Cum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceuCum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceu
  Cum să gestionezi timpul cu înțelepciune ca elev de liceuCum să gestionezi timpul cu înțelepciune ca elev de liceu
  Cum să înveți prin observațieCum să înveți prin observație
  Cum să înveți un subiect fără profesoriCum să înveți un subiect fără profesori
  Cum să înveți mai repedeCum să înveți mai repede
  Cum să profiți la maximum de timpul acordat studiuluiCum să profiți la maximum de timpul acordat studiului
  Cum să educați sugari, copii mici sau copii de vârstă preșcolară la domiciliuCum să educați sugari, copii mici sau copii de vârstă preșcolară la domiciliu
  Cum să predați tehnici de studiuCum să predați tehnici de studiu
  Cum să studiezi pentru ACTCum să studiezi pentru ACT
  » » Cum să vă îmbunătățiți capacitatea de învățare

  © 2011—2020 ertare.com