Cum să vă îmbunătățiți expresia orală în limba engleză

Exprimarea orală este deseori cea mai dificilă dintre cele patru capacități lingvistice. Un lucru este să asculți și să înțelegi sau chiar să citești și să scrie, dar altul este să vorbești cu un vorbitor nativ și să nu te simți nervos și să crezi că creierul este paralizat. Cu toate acestea, cu unele trucuri bune (și o diligență constantă) puteți depăși cu ușurință curba de învățare.

pași

Partea 1
Îmbunătățiți-vă limba engleză acasă

Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de vorbire în limba engleză Pasul 1
1
Înregistrați-vă. Când ești singur în casă, nu ai nici un motiv să fii nervos. Puteți lăsa creierul să zboare liber și apoi înregistrați-vă în acel moment. Engleza ta va suna mai bine. Găsiți o carte audio sau un videoclip online pe care îl puteți imita. Are sunetul englezesc la fel?
 • Sau înregistrați-vă că citiți o carte. Veți fi în stare să vă ascultați într-adevăr (ceva cu care avem în mod surprinzător probleme în timp real) și să specificați ciudățenii în limba engleză și să vedeți unde sunt slăbiciunile și problemele voastre. Apoi, înregistrați din nou și vedeți cum ați îmbunătățit-o!
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 2
  2
  Citiți cu voce tare Dacă mâinile sunt ocupate sau nu aveți un aparat de înregistrare, pur și simplu citiți cu voce tare. În mod ideal, ar trebui să o faci în fiecare zi timp de 15-20 de minute. Veți obișnui să vorbiți pentru perioade mai lungi de timp și veți forma fraze mai lungi fără să întrerupeți. În plus, veți găsi cuvinte pe care le puteți adăuga la vocabular.
 • Este mai bine să alegeți cărți cu o mulțime de dialog. Limba în ele este de obicei mai reală și puțin mai simplă. La urma urmei, dialogul este conversație. Fiind capabil să citești poezia este fantastic, dar știind cum să citești conversațiile este o abilitate mult mai practică.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de vorbire în limba engleză Pasul 3
  3
  Ascultați melodii, podcast-uri și știri. Trăim într-o epocă digitală - chiar și atunci când credeți că nu aveți vorbitori nativi la dispoziție, faceți asta. Scientific American, CBC, BBC și Australia ABC Radio au mp3-uri fantastice cu care puteți începe. Cu toate acestea, există și un milion de podcast-uri acolo și o mână de noi posturi de radio. Cea mai bună parte este că acești oameni vorbesc în general foarte clar și au un accent destul de neutru.
 • Un alt punct în favoarea? Veți avea lucruri interesante de spus în limba engleză! Veți fi informat cu privire la toate știrile (chiar dacă repetați ceea ce ați auzit, nimeni nu va ști). Veți îmbunătăți limba engleză și vă veți extinde cunoștințele. Veți ucide pur și simplu doi porumbei cu o singură piatră.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de vorbire în limba engleză Pasul 4
  4
  Ascultați și muzica. Bine, nu e la fel de bun ca să asculți știri, podcast-uri etc., dar e bine. Dacă vă puteți concentra pe o melodie pe zi sau mai mult, este mult mai bine. Doar asigurați-vă că încercați cu adevărat să o înțelegeți. Căutați versurile de pe Internet și căutați-le!
 • Este mai bine să alegeți baladele, deoarece acestea sunt melodii care merg puțin mai încet. Alegeți una pe zi până când memorați și înțelegeți aproape complet ceea ce spun versurile. Este un mod fantastic de a învăța limbile și, de asemenea, jargonul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 5
  5
  Vizionați emisiuni TV și filme. O parte fundamentală a vorbirii este auzul sau ascultarea. Din această cauză, cel mai simplu mod de a se implica într-o conversație, fără a avea într-adevăr una, este să vizionați filme și emisiuni TV în limba engleză. Dacă trebuie să puneți subtitrările, faceți-o! Încercați însă să o evitați.
 • Filmele sunt minunate pentru că le puteți viziona din nou și din nou. Deci, de cîte ori le vedeți, cu atât mai mult veți captura. Cu toate acestea, televiziunea este, de asemenea, bună pentru că vă ajută să dezvoltați relații cu personajele și să vă obișnuiți cu modul în care vorbește și singularitățile vorbirii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de vorbire în limba engleză Pasul 6
  6
  Spune-ți lumii Vorbește despre tine în fiecare zi. Ce faci? Ce simți tu? Ce vezi, testează, miroase, ascultă? Ce jucați? La ce te gândești? Acum, de exemplu, citiți pe wikiHow. Probabil stai pe un scaun. Poate asculti muzica sau ai televizor in fundal. Posibilitățile sunt nelimitate.
 • Gândiți-vă și la viitor și la trecut. Ce vei face mai târziu? Ce ai făcut? Trebuie să gândiți în limba engleză în mod repetat pentru a vă îmbunătăți cu adevărat. Cu cât mai mult timp petreceți să vă gândiți la limba engleză, cu atât mai repede veți observa schimbarea.
 • Partea 2
  Îmbunătățiți limba engleză cu alte persoane

  Imaginea intitulată Îmbunătățiți abilitățile de vorbire în limba engleză Pasul 7
  1
  Imită ritmul. Fiecare limbă are o muzicitate. Puteți să vă perfecționați gramatica 100%, dar dacă nu aveți ritmul potrivit, nu veți avea sunetul nativ. De aceea, indiferent dacă vorbești cu vorbitori nativi sau care te uiți la televizor, ține minte accentul, intonația și emoția. Cât de bine le puteți imita?
  • În fiecare propoziție există părți care sunt mai lungi, mai puternice și pronunțate într-un ton mai înalt. În fraza "rock-roll", să spunem "rock AND roll" sună foarte ciudat. Dar spunând că "rockin roll" sună mult mai natural. Asta face diferența în limba engleză!
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 8
  2
  Uită-te și la mișcările gurii tale. Deoarece fiecare limbă are muzicalitate, engleza are de asemenea tendința de a folosi anumite mișcări ale gurii. Din punct de vedere tehnic, ați putea face sunetul corect, dar dacă gura se află în poziția greșită, sunetul nu va ieși perfect. Asta ar trebui să fie limpede buzele și limba ta!
 • Nu puteți opri pe cineva când vreți și îl întrebați despre poziția corectă a limbii sale, dar este ceva ce vă poate fi cunoscut în propria voastră limbă. Dacă auziți că cineva spune un cuvânt și nu îl puteți imita perfect, încercați! Poate că trebuie să vă plasați limba puțin mai în spate sau înainte în gură. Acolo este locul tău!
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 9
  3


  Luați un notebook și un dicționar de buzunar cu dvs. Oriunde ascultați pe cineva sau pe alți oameni și obțineți un cuvânt pe care nu îl înțelegeți complet, scrieți-l și căutați-l (puteți scrie, nu?). În loc să se gândească mai târziu "Ce a fost acel cuvânt?", Puteți să vă deschideți notebook-ul și să-l amintiți. Și gata! Învățate!
 • Este foarte bine să o scrieți și să o căutați în dicționar. Dar nu, nu, nu: trebuie să vă asigurați că ați folosit cuvântul pe care tocmai l-ați învățat! În caz contrar, o veți uita. Deci, mai târziu sau a doua zi, îl veți folosi în conversația dvs. Fă-o parte din tine.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 10
  4
  Luați mai multe tipuri de clase. Dacă sunteți într-o clasă de ritm zilnic, este perfect. Va trebui să vă expuneți cât mai mult posibil. Dar știi ce este mai bine? Fiind în două clase să vorbească tot timpul. Ar putea fi o clasă excelentă în care profesorii să vă învețe gramatica și întreaga parte plictisitoare, în timp ce cealaltă ar putea fi o cursă individuală care vă oferă atenție și concentrare individuală în expresia dvs. orală. Pe de altă parte, week-end-urile nu sunt zile când puteți să vă odihniți de limba engleză!
 • Există, de asemenea, clase de limba engleză care vă ajută să scapați de accentul dvs., cursuri care se ocupă de afaceri, călătorii și multe alte subiecte. Dacă sunteți scufundat în lumea de gătit, atunci luați cursuri de gătit în limba engleză! Cu siguranță există echipe sportive sau cursuri de gimnastică la care vă puteți alătura. Dacă sunteți interesat de ceva, veți fi, de asemenea, interesat de acest lucru în limba engleză.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 11
  5
  Creați motive pentru a vorbi în limba engleză. Pentru a nu fi doar un mediocru vorbitor de engleză, trebuie să vă controlați viața și să vă forțați să vorbiți engleza. Trebuie să fii impregnat de englezi în toate domeniile vieții tale, nu numai la școală sau în clasa ta, ci în toate domeniile. Cum să faci asta? Iată câteva idei:
 • De asemenea, aveți prieteni care studiază limba engleză, nu-i așa? Forme de grupuri de studiu. Chiar dacă nu sunt vorbitori nativi, gândirea în limba engleză este utilă. Veți învăța de la ei și veți fi într-un mediu de învățare care nu este stresant.
 • Propuneți-vă casa ca un loc bun venit pentru turiștii și străinii care caută cazare în orașul dvs. Există mai multe site-uri web pe care le puteți face, cum ar fi AirBnB, Couchsurfing, HospitalityClub, BeWelcome și Globalfreeloaders. Apoi va trebui să vorbiți limba engleză acasă!
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 12
  6
  Găsiți alte persoane online. Dacă turiștii nu vă bat pe ușă, ce puteți face? Ei bine, puteți intra în camerele de chat online! Pentru cei mai sigure, vă rog! Mulți oameni încearcă să vorbească. Și dacă vă găsiți un prieten, puteți realiza un videoclip sau chat prin intermediul unui chat vocal.
 • Există camere de chat de diferite teme. Nu trebuie să intrați într-o cameră numită Strangers 101. Alegeți unul dintre interesele dvs. și faceți o căutare rapidă în acele camere.
 • Nu-ți place ideea? Apoi, încercați jocuri video interactive cum ar fi World of Warcraft sau Second Life. Puteți să vă asumați o identitate și să vă lustruiți abilitățile lingvistice.
 • Fă-ți un prieten prin corespondență! Penpalworld și Pen-Pal sunt două pagini web pe care ar trebui să le aruncați o privire. Cealaltă persoană, de cealaltă parte, caută probabil aceleași lucruri ca tine.
 • Partea 3
  Antrenează-ți creierul

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 13
  1
  Verificați noile fraze în fiecare zi. Dacă dicționarul de buzunar sau notebook-ul nu este util, va trebui să găsiți un alt mod de a începe să vă extindeți vocabularul. În cărțile pe care le citiți, pe site-urile pe care le vizitați și pe emisiunile pe care le urmăriți, alegeți câteva cuvinte, scrieți-le și depuneți eforturi conștiente de a le folosi. Numai așa îți vei aminti!
  • Dacă nu le folosiți, le veți uita. Scrieți toate acele cuvinte într-un notebook pe care îl puteți revizui atunci când aveți nevoie de el. Aveți timp să le examinați ocazional și veți aprinde atunci când credeți că ați uitat.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 14
  2
  Aflați scrierea fonetică. Poate părea obositoare, dar merită. Alfabetul internațional fonetic (AFI) este un sistem de simboluri care se corelează cu sunetele. Dacă întâlniți un cuvânt pe care nu-l cunoașteți, tot ce trebuie să faceți este să îl căutați. AFI-ul este acolo - îl poți citi, și asta-i tot! Veți ști exact cum se pronunță. E aproape ca magia.
 • Din moment ce limba engleză este atât de amestecat, cu familia de germană, franceză și latină (și luând ciupituri de aproape 247 de alte limbi), învățarea AFI este importantă. Nu este o problemă pentru limbi, cum ar fi spaniolă, în cazul în care sunetele sunt destul de consistente. Dar, de exemplu, dacă citiți „tuse“, „dur“ și „prin“, veți înțelege problema.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de vorbire în limba engleză Pasul 15
  3
  Luați în considerare recompensele sau pedepsele. Suna cam greu, dar o considera pentru un moment. Să spunem că o regulă de "numai limba engleză" este stabilită la cina la domiciliu (apropo, este o idee foarte bună). Cât va dura? Probabil nu prea mult. Dar, dacă aveți un fel de program de stimulare (dacă vorbești numai în limba engleză pe parcursul a două săptămâni consecutive, vom mânca, etc.) sau pedeapsa (de exemplu, să plătească $ 1 pentru fiecare dată când vorbesc în limba maternă), acest lucru va face Englezii probabil mai rămân mai mult.
 • Cu siguranță, dacă doriți, pentru a evita care se încadrează înapoi în folosind limba maternă, atâta timp cât posibil, acestea ar trebui să fie regulile de acasă- dvs., dar sunt, de asemenea, idei bune pentru clasele sau grupurile de studiu. Poate în grupul de studiu, dacă cineva nu vorbește engleza, va trebui să aduci alimente data viitoare!
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 16
  4
  Nu gândiți prea mult Dacă ajungeți în fața unui vorbitor de limbă engleză, este foarte ușor pentru mintea și corpul dumneavoastră să înghețe și pentru fiecare cuvânt în limba engleză știi să scape. Dacă te vei relaxa, vei înceta să te bâlbâi și vei uita acel sentiment îngrozitor de a nu mai vorbi limba engleză din nou. Fii sigur, nu doar tu!
 • Acest lucru se intampla tuturor. Tuturor. Da! Pentru toate! Singura modalitate de a evita este să înțelegeți numai că nu este o problemă mare, că se va termina în curând și că nimeni nu vă va judeca pentru asta. Engleză devine atât de proeminent în întreaga lume încât chiar și vorbitorii nativi se obișnuiesc să audă toate variațiile diferite. Nu veți spune nimic pe care nu l-au auzit înainte!
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților dvs. de vorbire în limba engleză Pasul 17
  5
  Fii răbdător Mai presus de toate, trebuie să aveți răbdare. Învățarea unei limbi este un proces care poate dura ani. Dacă te simți frustrat de tine însuți, vei risca să o abandonezi. Acesta ar fi cel mai grav rezultat din toate! Deci, nu fi atât de greu pentru tine, vei reuși. Trebuie să ai încredere.
 • Cea mai ușoară cale de a nu fi prea jaded cu toate acestea este de a avea o modalitate bună de a vă verifica progresul. Acest lucru înseamnă păstrarea aceluiași notebook, completarea și verificarea înapoi acele cuvinte care domină acum și, ocazional, vor vedea lucruri care utilizate pentru a fi dificil. Amintindu-ți tot ce ai făcut, îți va da suficient impuls!
 • sfaturi

  • Dacă familia ta nu vorbește engleza, folosește ocazia și le învață câteva cuvinte în orice moment. Dacă înțeleg fundamentele, atunci va fi mai ușor să vorbești acasă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să învățați engleza vecheCum să învățați engleza veche
  Cum să înveți limba engleză vizionând filmeCum să înveți limba engleză vizionând filme
  Cum să înveți engleza de bazăCum să înveți engleza de bază
  Cum de a învăța limba engleză rapidCum de a învăța limba engleză rapid
  Cum să înveți engleza cu ușurințăCum să înveți engleza cu ușurință
  Cum să numărați până la 10 în englezăCum să numărați până la 10 în engleză
  Cum să numărăți între 10 și 20 în englezăCum să numărăți între 10 și 20 în engleză
  Cum să spun `fată drăguță` în englezăCum să spun `fată drăguță` în engleză
  Cum să dezvolți fluența în limba englezăCum să dezvolți fluența în limba engleză
  Cum să studiezi în ultimul moment pentru un test de limba englezăCum să studiezi în ultimul moment pentru un test de limba engleză
  » » Cum să vă îmbunătățiți expresia orală în limba engleză

  © 2011—2020 ertare.com