Cum să vă îmbunătățiți curriculum vitae

În această economie lentă, este posibil să aveți nevoie de un CV eficient pentru a obține un telefon sau un interviu personal. Este posibil să aveți doar o singură șansă de a fi citit de un anumit angajator, deci ar trebui să-l impresionați.

Sfaturile puteți citi mai jos, și să acopere lectură și aspectul curriculum-ului și aveți conținut relevant pe care ar trebui să includă în acest document va ajuta să aveți o șansă mai bună de a obține un interviu, care va fi al doilea pas pentru a vă asigura ocuparea forței de muncă.

pași

Îmbunătățiți-vă propriul curriculum vitae

Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 1
1
Obiective. Unii angajatori potențiali vă vor spune că o secțiune de obiective scrise în mod clar, în care vă arătați abilitățile și experiențele dvs. ca angajat, este "recenzie" pentru a câștiga interviul. Alte persoane, precum autorii originali ai acestui articol, vă spun următoarele: "Dacă aveți o secțiune Obiective, ștergeți-o. Rareori ajută și te poate răni foarte ușor, pentru că te despică". Prin urmare, tu, cel care aplici pentru slujba, e cel care trebuie să decidă dacă să o includă sau nu. Dacă intenționați să o includeți, trebuie să fiți 100% siguri că vă detaliază clar aptitudinile și experiențele și că acestea se potrivesc nevoilor angajatorului. O secțiune care spune pur și simplu: "Privind pentru o poziție de start unde pot învăța ..." nu te va ajuta
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 2
  2
  Păstrați secțiunea Competențe clare, scurte și concise, mai ales dacă este vorba despre un CV tehnic. In general, managerii responsabili de selecție vor fi ignorate, deoarece acestea sunt mai interesați să cunoască abilitățile dumneavoastră în context, care sunt cele care ar trebui să fie detaliate în secțiunea Experiență.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 3
  3
  Pentru anumite funcții, angajații cu experiență trebuie să includă o secțiune de educație la sfârșitul documentului, unde sunt căutați unii dintre managerii responsabili de angajare. Dacă sunteți absolvent recent fără o experiență vastă, trebuie să vă gândiți să puneți această secțiune la început. Dacă ați avut mai mult de o poziție profesională relevantă pentru cariera ta, ar trebui să ia în considerare importanța relativă a experienței dumneavoastră de lucru, față de experiența academică atunci când te duci să includă secțiunea Educație. Dacă solicitați o sarcină academică, secțiunea Educație ar trebui probabil inclusă la începutul curriculumului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 4
  4
  Utilizați cât mai puține pagini posibil, lungimea textului depinde de profesia dvs. Informațiile inutile vor determina abaterea de la partea importantă a curriculum vitae. Fiți obiectiv atunci când decideți care sunt informațiile relevante pentru managerul de angajare. Una sau două pagini sunt mai mult decât suficiente pentru curricula non-academică.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 5
  5
  Nu amestecați trecutul cu viitorul. Descrierile muncii curente trebuie să fie prezente, cu excepția cazului în care descrieți un proiect finalizat și descrierile muncii trecute.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 6
  6
  Mențineți un format consistent. Nu introduceți un titlu bold și în litere cursive cealaltă. Nu marcați în italiană numele unui angajator și subliniați altul. Alegeți un stil pentru fiecare element și rămâneți în el. Dacă efectuați modificări, verificați dacă le-ați realizat pe tot documentul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 7
  7
  Alegeți o literă curată și clară, ușor de citit și de uitat. De exemplu, scrisoarea Garamond este o scrisoare mai fermă și mai rafinată decât Times New Roman. Asigurați-vă că alegeți, de asemenea, o literă pe care au instalat atât calculatoarele PC, cât și cele Mac. Găsiți o listă cu cele mai comune litere de pe PC-uri și Mac-uri [1]. SFAT: dacă alegeți o literă neobișnuită, puteți salva documentul ca PDF și încorporați acea literă în el. Ar trebui să alegeți, de asemenea, scrisoarea în funcție de modul în care prezenta scrisorile dvs. sans serif Arial similare curriculumului sunt cele mai bune pentru a vedea curriculum-ului pe un ecran. În timp ce serifii, cum ar fi Garamond, sunt cel mai bine tipăriți pe hârtie.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 8
  8
  Pentru a facilita citirea și înțelegerea textului, utilizați spațiile bine. Studiile arată că înțelegerea maximă este obținută prin utilizarea de spații în jurul valorii de 1,15x dimensiunea literei. De exemplu, o scrisoare de 11 puncte ar trebui să aibă spații de 13 puncte. SFAT: Pentru a ajusta automat spațiile în MS Word, selectați textul pe care doriți să-l ajustați, mergeți la Format > Punctul ... Apoi, în fereastra Para, schimbați "Linii spațiale" la "multiplu" și setați la 1.15 (puteți modifica acest număr dacă aveți dificultăți în a vă potrivi datele într-una sau două pagini). Această metodă vă va oferi spațiile perfecte fără a influența dimensiunea aleasă a literei.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți CV-ul dvs. Pasul 9
  9
  Transformați CV-ul într-un document PDF. Mulți potențiali angajatori cer ca CV-ul și scrisoarea de intenție să fie trimise prin e-mail sau ca atașamente pentru descărcare în format PDF. Acest tip de format este în general solicitat deoarece documentul își păstrează aspectul atât pe ecran (de aproape toate computerele), cât și când este imprimat. Documentele realizate în orice editor, inclusiv MS Word, pot fi salvate în format PDF. De asemenea, puteți cumpăra programul Adobe Acrobat sau orice alt software de conversie, cum ar fi Tweak Word în PDF 3.0. Pentru a începe conversia, o puteți face din convertor sau din document.
 • sfaturi

  • Aveți întotdeauna cel puțin o persoană să revizuiască curriculum vitae și să facă recomandări pentru a-l îmbunătăți. Dacă este posibil, verificați-o de către o persoană care a angajat angajați înainte.
  • Managerii de angajare doresc să vadă CV-uri bine scrise, deci da-le un bun!
  • Este posibil ca un manager de angajare să renunțe la un curriculum defect, fără a lua în considerare conținutul acestuia.

  avertismente

  • Nu trimiteți un CV pe care l-ați făcut în grabă, cu excepția cazului în care cineva vă așteaptă la un anumit moment. Ia timp pentru a fi perfect. Ați fi surprins de cât de mulți candidați buni nu au nici măcar un interviu, deoarece CV-urile lor sunt necorespunzătoare sau inconsistente.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să obțineți un loc de muncă atunci când nu aveți experiență de muncăCum să obțineți un loc de muncă atunci când nu aveți experiență de muncă
  Cum se creează un rezumat al unui fotografCum se creează un rezumat al unui fotograf
  Cum se creează un CV de succesCum se creează un CV de succes
  Cum se creează un rezumat în Microsoft WordCum se creează un rezumat în Microsoft Word
  Cum să pregătești un CVCum să pregătești un CV
  Cum să găsiți un loc de muncă la aeroportCum să găsiți un loc de muncă la aeroport
  Cum să trimiteți un CV prin e-mailCum să trimiteți un CV prin e-mail
  Cum să scrieți obiectivele curriculumuluiCum să scrieți obiectivele curriculumului
  Cum de a scrie un CV ca o persoană în vârstă care caută un loc de muncăCum de a scrie un CV ca o persoană în vârstă care caută un loc de muncă
  Cum să scrieți un curriculum de dansCum să scrieți un curriculum de dans
  » » Cum să vă îmbunătățiți curriculum vitae

  © 2011—2020 ertare.com