Cum să îmbunătățiți abilitățile de calcul psihic

Cu trecerea timpului, te vei afla într-o situație în care trebuie să rezolvi o problemă matematică fără un calculator. Chiar dacă ești bun la matematică, calculele mintale pot fi incredibil de greu de făcut. Pentru a rezolva problemele din cap, veți avea nevoie de un set complet de strategii și metode care diferă de ceea ce v-au predat la școală. Din fericire, dacă studiați elementele de bază și folosiți strategii de calcul mental, vă puteți îmbunătăți abilitățile și puteți rezolva problemele matematice complexe din cap.

pași

Metoda 1
Utilizați trucuri de calcul metalice

Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 1
1
Vizualizați ecuația din cap. Primul pas pentru a rezolva o problemă matematică în capul tău este să-l vizualizezi mental. Imaginați-vă numerele și ecuația din cap. Pe măsură ce rezolvați anumite părți ale problemei, vizualizați noile numere cu care lucrați. Repetarea numerelor în mod mental sau verbal (șoaptă) vă va ajuta, de asemenea, să vă amintiți cele mai semnificative numere din ecuație.
 • Imaginea intitulată Dezvoltă abilitățile de gândire critică Pasul 24
  2
  Adăugați și scădeți de la stânga la dreapta. Probabil v-au învățat să adăugați și să scăpați de la dreapta la stânga, dar acest lucru este mai dificil din punct de vedere mental. În schimb, calculați mai întâi numerele din stânga, apoi scade sau adăugați numerele corecte. Numărul din stânga va forma cifra din stânga în rezultatul, în timp ce numărul din dreapta va fi a doua cifră.
 • De exemplu, pentru a adăuga 52 + 43, puteți adăuga 5 + 4 = 9 și 2 + 3 = 5, ceea ce vă va oferi un rezultat de 95.
 • Dacă doriți să scăpați 93-22, scade 9-2 = 7 și apoi 3-2 = 1 pentru a obține 71 ca rezultat.
 • Dacă trebuie să transportați numere, adăugați-le la soluția primei cifre. De exemplu, adăugarea de 99 + 87, puteți adăuga 9 + 8, mai întâi pentru 17, apoi 9 + 7 pentru 16. După cum știți că trebuie să efectueze una, primul dvs. număr va deveni 18 pentru a obține scorul total de 186.
 • Imaginea intitulată
  3
  Numărați zerouri comune atunci când adăugați sau scădeți. Când adăugați, puteți găsi zerouri comune în ecuație și eliminați-le pentru a rezolva mai ușor operația matematică. De exemplu, dacă aveți 120-70, puteți elimina zerourile pentru a obține 12-7 = 5. Apoi, adăugați noul zero comun pentru a obține rezultatul, adică 50.
 • Un alt exemplu este acesta: dacă aveți 300 + 200, ați putea elimina zerourile comune pentru a adăuga 3 + 2 = 5 și apoi adăugați-le din nou pentru a obține rezultatul, adică 500.
 • Imaginea intitulată Scrieți o scrisoare de intenție Pasul 8
  4
  Simplificați și adăugați toate zerourile la înmulțire. Când înmulțiți, puteți simplifica numărul dacă sunteți urmat de zerouri. De exemplu, dacă aveți 3000x50, o puteți simplifica la 3x5 = 15, apoi adăugați toate zerouri și le puneți la sfârșitul rezultatului pentru a obține 150.000.
 • Un alt exemplu este acesta: dacă aveți 70x60, ați putea să multiplicați 7x6 = 42 și apoi să adăugați zerouri pentru a obține 4200.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru burse Pasul 7
  5
  Rotire numere și apoi scăderea diferenței prin adăugare. Puteți rotunji numere și apoi scade valoarea adăugată pentru a facilita rezolvarea problemelor complexe, în plus, atunci când valoarea este mai mare decât numărul 100. De exemplu, dacă ați avut de rezolvat 596 + 380, ați putea adăuga 4-596 la ecuația 600 + 380 = 980, care este mai ușor de vizualizat. Apoi, du-te inapoi si scade 4 din 980 pentru a obtine 976, ceea ce este acelasi rezultat pe care l-ai avea cand adaugi 596 + 380.
 • Un alt exemplu este următorul: dacă aveți 558 + 305, puteți roti 558 până la 560 astfel încât ecuația să fie 560 + 305 = 865. Apoi, scade 2 din suma de 865 pentru a obține 863.
 • Imaginea intitulată Dezvoltă abilitățile de gândire critică Pasul 18
  6
  Simplificați numerele complexe prin înmulțire. Nu trebuie întotdeauna să faci calculele exacte pe care le cer. Numerele complexe sau impare pot face calculele mai dificile. De exemplu, dacă trebuie să înmulțiți 12x36, puteți simplifica numerele astfel încât să fie mai ușor să faceți calculele în cap. Numărul 12 poate deveni 10 pentru a vă garanta 10x36, care este egal cu 360. Apoi, numărul nu poate înmulțit (2) și înmulțit ia cu 36, rezultând 72. În final, se adaugă 360 + 72 = 432. Acest lucru poate fi mai ușor decât să faci o multiplicare complexă în capul tău.
 • Imaginea intitulată Reducerea plăților pentru împrumuturi pentru studenți Pasul 1
  7
  Simplificați procentele din numerele paralele. Analizați procentele în părți mai mici, dacă este posibil. De exemplu, dacă trebuie să calculeze 15% din 40, puteți calcula 10% din 40, care este 4. Apoi, ca și restul de 5% este de jumătate de 10%, puteți presupune că 5% din 40 este de două. Suma 4 + 2 = 6, care este de 15% din 40.
 • Imaginea intitulată Scrieți un jurnal Pasul 3
  8
  Estimați când nu este necesar un calcul exact. Estimarea soluției este de obicei mult mai ușoară decât încercarea de a găsi soluția exactă. Încercați să rotunji numere complexe la numere întregi și apoi să rezolvați ecuația. Dacă vă aflați într-o situație în care nu este nevoie să găsiți soluția exactă sau dacă aveți timp limitat pentru a rezolva o ecuație, utilizați estimarea pentru a vă apropia de numărul real.
 • De exemplu, dacă trebuie să adăugați 7.07 + 8.95 + 10.09, puteți roti cele mai apropiate numere și puteți estima că răspunsul este aproape de numărul 26.
 • Imaginea intitulată Alegeți avocatul potrivit pentru divorț Pasul 18
  9
  Asociați ecuațiile cu bani pentru a le rezolva. Deoarece există 100 de cenți pe un dolar, puteți folosi cu ușurință aceste cunoștințe pentru a rezolva ecuații matematice. De exemplu, este posibil să nu știți cât este de mult 100-25 în primul rând, dar probabil știți cât de mulți bani ați avea dacă ați scos 1 trimestru din 4 trimestre. Se potrivesc numerele din ecuație cu banii, dacă este posibil.


 • Metoda 2
  Studii și practici de îmbunătățire

  Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala 13
  1
  Memorați tabelele de multiplicare. Când memorați tabelele de înmulțire, veți avea imediat răspuns la problemele simple de înmulțire. Acest lucru va îmbunătăți viteza cu care puteți rezolva cele mai mici componente ale unei probleme matematice mai complexe. Dacă ați uitat tabelele de înmulțire, examinați-le până când cunoașteți toate problemele de multiplicare ale unei singure cifre.
 • Imagine cu denumirea Fără datorie Pasul 3
  2
  Memorează primele 20 de pătrate. O masă de pătrate vă va arăta care dintre numerele de la 1 la 20 se înmulțesc singure. Memorarea acestui tabel vă va permite să rezolvați ecuații simple pătrată în capul tău. De asemenea, puteți utiliza pătrate pentru a vă ajuta să obțineți o estimare a celor mai complexe probleme de multiplicare.
 • De exemplu, dacă trebuie să rezolvați 18x19, puteți lua pătratul de 19 (19 ²) și apoi scădea 19 și obțineți rezultatul.
 • Imaginea intitulată Focus on Studies Step 8
  3
  Utilizați jetoane Dacă aveți probleme la memorarea tabelelor de înmulțire sau de divizare, cardurile reprezintă o modalitate excelentă de a memora problemele matematice comune. Determinați ce este dificultatea dvs. și apoi scrieți ecuația pe o filă. Pe spate, scrieți soluția. Practicați citirea cărților cu un partener, astfel încât să puteți utiliza memoria instant pentru a rezolva ecuații matematice obișnuite.
 • Imaginea intitulată Scrieți o schiță biografică Pasul 3
  4
  Practicați calculele mintale în fiecare zi. Exersarea a două sau trei ecuații complexe de matematică pe zi va menține mintea activă și vă va îmbunătăți abilitățile matematice mentale. Faceți un efort concertat pentru a face mai multe calcule mentale în diferite situații pentru a perfecționa această abilitate. După o lună, vă veți simți mai confortabil în rezolvarea problemelor matematice în mintea voastră.
 • Imaginea intitulată Scrie Reprezentantul Congresului Pasul 12
  5
  Luați examene mintale online. Există aplicații și site-uri web dedicate îmbunătățirii abilităților mentale în matematică. Căutați online aplicații sau site-uri acreditate și folosiți instrumentele lor online pentru a vă ajuta să realizați ecuații matematice mentale comune.
 • Puteți găsi teste de piatră mintală în locuri precum https://preplounge.com și https://flexmath.ck12.org/.
 • Aplicațiile populare ale calculelor mintale includ Elevate, Luminozitate și Mathemagics.
 • Metoda 3
  Practicați calculele mintale atunci când cumpărați lucruri

  Imaginea intitulată Alegeți între doi băieți Pasul 6
  1
  Practicați adăugarea și scăderea de bază pentru a estima chitanța. Mențineți o evidență a costului lucrurilor pe care le cumpărați în magazin înainte de a merge la casierie. Adăugați costul elementelor și aveți un cont de verificare a costurilor totale. Când primiți primirea articolelor, comparați calculele dvs. mintale cu costul real al celor achiziționate.
  • De exemplu, dacă cerealele costă 3,99 $, iar săpunul costă 9,49 $, costul total va fi de 13,48 $.
 • Imaginea intitulată Economisiți bani pentru adolescenți Pasul 5
  2
  Utilizați multiplicarea pentru a calcula costul gazului. Așteptați până când rezervorul este aproape gol și apoi multiplicați costul gazului cu dimensiunea rezervorului. De exemplu, dacă ați avea un rezervor de 12 litri, și gaze costa $ 3,50, ai putea multiplica 12x $ 3.50 $ = 42. De asemenea, puteți acoperi costul gazului la pompa in timp ce uitam de galoane și să facă calcule mentale calculați costul total.
 • Puteți utiliza înmulțirea pentru a calcula costurile dacă doriți să cumpărați mai mult din același element.
 • De exemplu, dacă ați cumpărat 4 batoane bomboane cu câte 2 $ fiecare, ați avea 4x 200 $ = 8,00 $.
 • Imaginea intitulată
  3
  Folosiți vânzări și reduceri pentru a procura procentele. Rulați costul produsului la cel mai apropiat dolar și calculați procentajul de vânzare. De exemplu, în cazul în care au existat o reducere de 7% pe un element de $ 9.65, ai putea rotunji până la $ 10. 7% din 10 este de 0,7 sau 70 de cenți, care este aproximativ ceea ce ar salva.
 • 10% din 9,65 dolari sunt de fapt 0,67 centi.
 • Dacă aveți de gând să cumpărați un canal de apă care costă 5 $ și are o reducere de 25%, economiile dvs. ar fi de 1,25 $.
 • Imaginea intitulată Face o verificare de fond Pasul 22
  4
  Faceți diviziuni mintale pentru a distribui o chitanță. Dacă trebuie să distribuiți o chitanță, puteți împărți chitanța cu numărul de persoane care trebuie să plătească pentru a determina suma pe care fiecare persoană o datorează. De exemplu, dacă aveți o factură de încălzire de 125,36 $ și aveți 4 colegi de cameră, va trebui să împărțiți 125,26 $ cu 4 pentru a obține 31,34 $.
 • Dacă doriți să descompuneți ecuația pentru ao simplifica, mai întâi lucrați cu sumele în dolari și apoi cu cenți.
 • Descompuneți 125-100 de dolari pentru a face mai ușor împărțirea cu 4 ($ 100/4 = 25). Apoi, împărțiți $ 25/4 pentru a obține numerele rămase pe care le-ați omorât la început. Adăugați restul ($ 6) la 25 $ pentru a obține suma totală de 31 $.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți algebraCum să înveți algebra
  Cum să înveți matematicaCum să înveți matematica
  Cum să aprobe calcululCum să aprobe calculul
  Cum să treacă un test de matematicăCum să treacă un test de matematică
  Cum se calculează viteza inițialăCum se calculează viteza inițială
  Cum să găsiți valoarea lui XCum să găsiți valoarea lui X
  Cum să predați stilul de matematică din SingaporeCum să predați stilul de matematică din Singapore
  Cum să studiezi matematicaCum să studiezi matematica
  Cum să studiezi pentru un test de matematicăCum să studiezi pentru un test de matematică
  Cum să faci ecuații algebriceCum să faci ecuații algebrice
  » » Cum să îmbunătățiți abilitățile de calcul psihic

  © 2011—2020 ertare.com