Cum să îmbunătățiți abilitățile de gândire critică

Gândirea critică este arta folosirii rațiunii pentru a analiza ideile și a merge mai departe pentru a ajunge la adevăratul nostru potențial. Nu este vorba despre gândirea mai mult sau cu multă dorință, ci despre gândire mai bine. Perfecționarea abilităților dvs. de gândire critică vă poate deschide spre o viață de curiozitate intelectuală - dar calea nu este roză. Gândirea critică necesită multă disciplină. Păstrați-vă pe calea de a realiza acest lucru necesită o combinație de creștere constantă, motivație și capacitatea de a vă analiza sincer, chiar dacă găsiți niște detalii inconfortabil.

pași

Metoda 1
Perfecționează-ți aptitudinile de interogatoriu

Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 1
1
Întrebați-vă ipotezele. Facem multe pe aproape totul - așa creierul nostru procesează niște informații și astfel reușim să trăim zilnic. Ați putea spune că acestea formează baza cadrului nostru critic. Dar ce s-ar întâmpla dacă aceste ipoteze au fost greșite sau cel puțin parțial false? În acest caz, întreaga bază trebuie să fie reconstruită de jos în sus.
 • Ce înseamnă a pune la îndoială ipoteze sau ipoteze? Einstein a pus la îndoială presupunerea că legile mișcării lui Newton ar putea descrie cu exactitate lumea. El a dezvoltat un cadru complet nou pentru a observa lumea redenumind ceea ce credea că sa întâmplat, de la zero.
 • Putem pune la îndoială ipotezele într-un mod similar. De ce simțim nevoia de a mânca dimineața chiar și atunci când nu ni se face foame? De ce presupunem că vom eșua atunci când nici măcar nu am încercat?
 • Ce alte ipoteze considerăm că se pot prăbuși dacă le examinăm mai îndeaproape?
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 2
  2
  Nu credeți că o știre este fiabilă până când nu ați făcut propriile dvs. cercetări. Ca și în cazul presupunerilor, convingerea că anumite informații sunt adevărate poate fi utilă. În loc să verificăm tot ceea ce spune cineva, clasificăm de obicei informațiile ca provenind dintr-o sursă sigură sau dubioasă. Acest lucru ne eliberează să verificăm fiecare veste care vine la noi, ceea ce ne economisește timp și energie. Totuși, acest proces ne împiedică să ajungem la fundul lucrurilor pe care credem că le provine dintr-o sursă sigură, chiar și atunci când nu este așa în realitate. Doar pentru că o poveste a apărut într-o revistă sau într-o emisiune de televiziune nu înseamnă că este în mod necesar adevărat.
 • Creați-vă obiceiul de a vă folosi instinctele pentru a investiga informații discutabile. Dacă ceva în tine nu este mulțumit de o explicație, cere să fie dezvoltat. Dacă nu puneți la îndoială un fapt, citiți despre el sau faceți singur un experiment. În curând veți avea o idee bună despre ceea ce merită să fie investigat în continuare și despre ce credeți că este adevărat față de propria voastră judecată.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de gândire critică Pasul 3
  3
  Întrebări. Ați citit deja despre chestionarea ipotezelor și cifrele fiabile. Acum vă vom spune ce probleme ... totul? A pune întrebări este, probabil, actul de gândire critică prin excelență. Dacă nu știți ce întrebări să cereți sau nu faceți, este posibil să nu ajungeți la răspuns. Gândirea critică este aceea de a găsi răspunsul și de a face acest lucru într-un mod elegant.
 • Cum funcționează un fascicul globular?
 • Cum se face ca peștele să cadă din cer în mijlocul Australiei?
 • Cum putem lua măsuri semnificative lupta împotriva sărăciei în lume?
 • Cum dezmembrăm producția de arme nucleare în întreaga lume?
 • Metoda 2
  Adaptați-vă perspectiva

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 4
  1
  Înțelegeți propriile dvs. părtinire Judecata omului poate fi subiectivă, fragilă și răutăcioasă. Un studiu recent a arătat că părinții care au primit informații corectate despre pericolul vaccinurilor au avut mai puțin probabil să-și vaccineze copiii. De ce? Ipoteza este că părinții care primesc această informație acceptă faptul că este adevărat, dar susținerea lor dăunează stimei de sine, lucru foarte important pentru majoritatea oamenilor. Înțelegerea comportamentelor dvs. care influențează modul în care procesați informațiile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 5
  2
  Gândiți-vă la mai multe mișcări în avans. Nu gândiți doar la unul sau la doi pași în avans. Proiectați mai multe. Imaginați-vă că sunteți un mare maestru de șah care are un duel cu cineva care are capacitatea de a gândi zeci de mișcări cu sute de combinații în avans. Trebuie să fii la fel de inteligent ca și el. Încercați să vă imaginați căi posibile viitoare care ar putea dura problema pe care încercați să o rezolvați.
 • Jeff Bezos, președintele Amazon.com, după cum știe toată lumea, a înțeles beneficiile gândirii mai multor pași în avans. El a spus revistei Wired în 2011: "Dacă tot ce faci trebuie să lucreze într-un orizont de timp de trei ani, vei concura cu mulți oameni. Cu toate acestea, dacă doriți să investiți într-un orizont de timp de șapte ani, veți concura cu o parte din ele, deoarece foarte puține companii sunt dispuse să facă acest lucru. "Când Kindle a lovit magazinele în 2007, mai mult de trei ani de dezvoltare, într-un moment în care nimeni nu a luat în considerare cititorii electronici.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 6
  3
  Citiți cărți bune. Nimic nu este mai bun decât transformarea care provine dintr-o carte bună. fi Moby Dick sau Philip K. Dick, lectura bună are puterea de a ridica dezbateri (literatură), de a ilustra (nonfiction) sau de a declanșa emoții (poezie). În plus, lectura nu este doar pentru șoarecii de bibliotecă. Elon Musk, gigantul tehnologic, a spus că a stăpânit ingineria aerospațială aproape exclusiv "citirea și punerea întrebărilor".


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 7
  4
  Puneți-vă în locul altor persoane. Empatia vă poate ajuta să vă dezvoltați abilitățile de gândire critică. Indiferent dacă doriți să vă îmbunătățiți tactici de negociere sau să înțelegi mai bine literatura, să te pui în locul altora te va ajuta să-ți imaginezi motivațiile, aspirațiile și confuziile tale. Puteți utiliza aceste informații pentru a avea influență, să fie convingător sau pur și simplu pentru a fi o persoană mai bună. Empatia nu trebuie să fie crudă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 8
  5
  Rezervați cel puțin 30 de minute pe zi pentru a îmbunătăți funcțiile creierului. Dați-vă deoparte 30 de minute în ziua voastră ocupată pentru a vă lustrui și întări creierul. Există multe modalități de a face acest lucru. Mai jos sunt doar câteva idei:
 • Rezolvați o problemă pe zi. Petreceți puțin timp descoperind soluția la o problemă și apoi rezolvați-o. Acest lucru ar putea fi teoretic sau personal.
 • Găsiți timp pentru a exercita în mod consecvent. Treizeci de minute de exerciții aerobice, la fel de puțin ca o plimbare în cartierul tău, te pot ajuta să-ți îmbunătățești funcționarea creierului.
 • Mănâncă alimentele potrivite Avocado, afine, somon sălbatic, nuci și semințe, precum și orez brun, toate contribuie decisiv la menținerea sănătății creierului.
 • Metoda 3
  Strânge totul

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 9
  1
  Înțelegeți toate opțiunile pe care le aveți Când doriți să vă luați abilitățile de gândire critică la acțiune, deoarece filozofia pasivă poate deveni veche după un timp, este bine să știți care sunt opțiunile dvs. Puneți-i pe toți în fața dvs. și apoi puneți-le. De multe ori ne-am plictisit pe noi înșine credindu-ne că avem doar o singură opțiune atunci când există și alții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 10
  2
  Înconjura-te cu oameni mai deștepți decât tine. Vrei să fii marele pește într-un mic iaz, deoarece rezultatul este că eul tău se simte bine. Ei bine, aruncați ego-ul. Dacă chiar vrei să înveți, să îmbunătățești ceva și să îți dezvolți abilitățile de gândire critică, te referi la oameni care sunt mai deștepți decât tine. Asigurați-vă că aceștia se întâlnesc cu oameni mai deștepți decât ei și ați putea să pariați că un pic de inteligență va pătrunde în perspectiva dvs.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților critice de gândire Pasul 11
  3
  Nu reușiți până nu reușiți. Nu vă temeți de eșec, este doar un alt mod de a realiza ce este asta nu functioneaza Utilizați-l în beneficiul dvs. învățând lecțiile. Mitul popular este că oamenii de succes nu eșuează niciodată, când adevărul este că acești oameni nu reușesc până când reușesc și în acel moment își pot vedea triumful.
 • sfaturi

  • Nu fi absolut, dar nu fi timid atunci când vă criticați. Încearcă să eviți absolutismele "niciodată" și să le folosiți numai atunci când sunteți în siguranță. Totuși, în același timp, fii ferm în criticile tale. Gândiți-vă la modul în care ar fi dezmotivarea să spuneți acest lucru: "Incet si sigur, uneori castiga cursa".
  • Fii diplomat. Obiectivul dvs. nu este persoana în sine, ci propunerea pe care o expune.
  • Cereți opinia altor persoane. Este foarte probabil ca acestea să vă ofere o nouă perspectivă care ar putea schimba focalizarea. Luați în considerare persoanele de diferite grupe de vârstă și ocupații diferite.
  • Practicați critica pentru că veți deveni mai buni. Țineți minte dacă alți oameni vă critică critica.
  • Citiți recenziile altor persoane în ziare și cărți și învățați din greșelile și punctele forte pentru a vă îmbunătăți stilul.
  • Distingeți raționamentul inductiv al deductivului, adică trebuie să știți dacă o discuție conduce de la particular la general sau de la general la cel special.
  • Punerea în practică a raționamentului ipotetic deductiv. Cu alte cuvinte, având în vedere o situație specială, aplicați cunoștințele relevante ale principiilor și restricțiilor și, în abstract, vizualizați posibilele consecințe ale diferitelor variații pe care le puteți imagina care sunt impuse sistemului.
  • Folosiți bibliotecile și Internetul pentru a găsi informații despre subiectul pe care faceți o critică. Dacă această critică nu este informată, este uneori mai rea decât una care nu este decât corectă.
  • Puteți face o critică mult mai bună despre ceva care se află în domeniul dvs. de cunoaștere. De exemplu, cine mai bine decât un pictor să facă o critică a picturii? sau cine mai bine decât un scriitor pentru a analiza în mod corespunzător activitatea unui coleg?

  avertismente

  • Utilizați metoda "sandwich": flattery, sugestie, lingușire. Dacă utilizați această abordare, criticile dvs. vor fi mai bine primite. De asemenea, folosiți numele persoanei în cauză, zâmbiți (cu adevărat) și o priviți în ochi.
  • Oferiți-vă criticile fără a fi ofensatoare, deoarece oamenii pot deveni foarte defensivi dacă atacați ceva despre care se simt mândri. Prin urmare, nu vă opuneți unui susținător ferm al avortului, oferindu-i un discurs încălzit împotriva acestei practici. Acest lucru va face ca această persoană să plece în ofensivă pentru a-și apăra convingerile, să ignore complet argumentele dvs. și să-și întărească hotărârea de a susține avortul. A face un preambul la critici cu un compliment, de obicei, funcționează bine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se scrie o critică fotograficăCum se scrie o critică fotografică
  Cum să vă faceți mintea și inima să lucreze împreunăCum să vă faceți mintea și inima să lucreze împreună
  Cum să gândești creativCum să gândești creativ
  Cum sa faci yoga si sa te gandesti pozitivCum sa faci yoga si sa te gandesti pozitiv
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să schimbați modelele de gândire negativăCum să schimbați modelele de gândire negativă
  Cum să dezvolți ambele emisfere ale creieruluiCum să dezvolți ambele emisfere ale creierului
  Cum să dezvolți o gândire pozitivăCum să dezvolți o gândire pozitivă
  Cum să nu mai criticați pe ceilalțiCum să nu mai criticați pe ceilalți
  Cum să nu mai judeca și să criticați oameniiCum să nu mai judeca și să criticați oamenii
  » » Cum să îmbunătățiți abilitățile de gândire critică

  © 2011—2020 ertare.com