Cum să îmbunătățiți abilitățile auditive în sala de clasă

Dacă sunteți un student care este ușor de distras în timpul clasă, sau sunt un profesor care se întreabă de ce elevii nu păstrează materialul pe care le oferă, aveți nevoie pentru a învăța strategii de ascultare activă pentru a vă ajuta să îmbunătățească această situație. Ca student, ar trebui să mergi la cursuri bine odihnă, gata să pun întrebări și pregătit să-ți controlezi energia și atenția pe tot parcursul zilei. În calitate de profesor, trebuie să vă întăriți elevii ascultându-i, plasând materialul în mâinile lor și încurajând dezbaterile în clasă.

pași

Partea 1
Practicați strategiile de ascultare în clasă

Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 1
1
Imaginați-vă că vă aflați într-un tunel. Dacă sunteți ușor distrași în clasă, ar trebui să încercați să vizualizați un tunel între dvs. și profesor. Dacă nu vă controlați atenția, puteți să deviați atunci când percepeți zgomotul generat de închiderea și deschiderea ușilor sau de faptul că elevii se ridică și se așază, etc. Trebuie să vă pregătiți pentru a bloca distragerile. Când profesorul lasă să vorbească, trebuie să vă imaginați că există un tunel între fața dumneavoastră și materialul în care trebuie să vă concentrați.
 • Dacă observați că un zgomot vă distrage sau vă întoarceți capul să privească pe cineva care părăsește sala de clasă, trebuie să vă amintiți că toate acestea sunt în afara tunelului.
 • Cu cât practici mai mult această tehnică, cu atât mai bine vă veți concentra asupra viitorului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 2
  2
  Repetați în mintea voastră că trebuie să fiți prezenți "aici și acum". Aceasta este o tehnică folosită pentru a regla atenția. De fiecare dată când atenția este deviată, amintiți-vă că ar trebui "să fie prezent aici și acum". De asemenea, puteți repeta (în mintea dvs.) subiectul în cauză. Amintiți-vă că atunci când profesorul dumneavoastră vorbește, scopul este ca voi să învățați ceea ce spune, deci trebuie să fiți prezenți pentru al asculta.
 • Este posibil să observați că atenția dvs. este în derivă deoarece vă gândiți la alte lucruri, nu faceți note sau sunteți neliniștiți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 3
  3
  Lăsați grijile deoparte. Este dificil să participi la curs dacă sunteți îngrijorat de alte lucruri. Dacă observați că mintea ta este distras de alte lucrări trebuie să efectueze, ar trebui să scrie în jurnalul dumneavoastră, astfel încât să vă faceți griji cu privire la faptul că, la un anumit interval de timp, de exemplu, 4 cincisprezece - 4:30 p. m. Trebuie să ții pasul cu tine. Dacă știți că ați programat un timp pentru a vă gândi la o altă activitate, veți putea să vă clarificați mintea și să vă concentrați mai bine asupra clasei.
 • Partea 2
  Implicați-vă în timpul orelor de curs

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 4
  1
  Stați în față și în centru. Ar trebui să stați pe primul rând, în mijlocul clasei, cât mai aproape de profesor. Elevii care fac acest lucru obțin o notă mult mai mare decât elevii care stau în spate sau în lateral. Trebuie să intrați în sala de curs mai devreme în prima zi pentru a putea alege scaunul respectiv.
  • Veți auzi mai bine dacă vă aflați în primul rând. În plus, veți aprecia mai bine clasa.
  • Este mai greu ca atenția ta să fie deturnată dacă profesorul îți poate vedea fața.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 5
  2
  Participați la dezbateri. Trebuie să răspundeți și să puneți întrebări atunci când pierdeți firul sau când aveți o idee. Dacă clasa se bazează pe dezbatere, trebuie să deveniți un participant activ. Răspundeți la comentariile din partea profesorilor și a altor studenți. Dacă vă aflați într-o conferință, trebuie să scrieți întrebările pe măsură ce acestea progresează și să le cereți vorbitorului să le răspundă.
 • În timpul pauzei, puteți reformula întrebările care nu au fost preluate.
 • Participând la dezbatere, vă împiedicați să vă deranjeze mintea. Cu toate acestea, nu ar trebui să așteptați doar rândul tău să vorbești. Dacă lăsați conversația să continue, ați putea fi lăsată necompletată în timp ce formulați declarația dvs. și în cele din urmă omiteți un aspect crucial.
 • Dacă participați, ideile dvs. pot deveni parte a muncii în clasă. În acest fel, veți fi implicați în dezbatere. Profesorul (ca și ceilalți studenți) va trebui să-ți îndrume comentariile. Ascultând numele dvs., veți fi păstrați într-o stare de ascultare activă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 6
  3
  Pregătiți-vă pentru clasă. Înainte de fiecare clasă, trebuie să examinați cesiunile și notele din clasa anterioară. Dacă trebuie să rezolvați problemele, examinați-le lent și explicați-vă ce aspecte au fost cele mai importante și cum le-ați rezolvat. Ar trebui să scrieți orice întrebări care apar, în plus față de ideile pe care le-ați primit de la citire.
 • În acest fel, veți fi pregătit pentru întrebări pe care le poate cere profesorul dvs. în timpul orelor de curs. În plus, îți vei umple mintea cu materiale relevante, astfel încât să te poți conecta cu noile informații pe care le primești în clasa următoare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 7
  4
  Luați note în clasă în mod activ. Nu este necesar să scrieți tot ceea ce spune profesorul, dar trebuie să notați principalele aspecte și să încercați să grupați informațiile care par a fi legate. Evidențiați cele mai importante aspecte. Continuați să scrieți întrebări și să le răspundeți dacă puteți. Dacă notele dvs. indică o întrebare pe care nu o puteți răspunde, o puteți formula în clasă sau puteți clarifica îndoielile dvs. mai târziu cu un alt student.
 • Ar trebui să acordați atenție instrucțiunilor, deoarece acestea vă vor ajuta să vă organizați notele mai bine înainte de începerea conferinței. Expozantul ar putea spune următoarele: "Voi explica trei puncte principale ...". "Acum vreau să trec la următorul subiect care este ...". "Să nu uităm să menționăm contribuția importantă a ...". "În rezumat ...".
 • Trebuie să țineți cont atunci când se repetă cuvintele sau frazele. Evidențiați sau rotiți orice cuvânt care pare semnificativ în notele dvs.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 8
  5


  Nu luați prea multe note. Dacă încerci să scrii totul, nu vei asimila nimic. Sarcina dvs. principală este să ascultați și să participați. Puteți utiliza abrevierile pentru cuvinte și referințe care se repetă. Nu trebuie să copiați diapozitivele dacă sunt disponibile pe Internet sau tipărite într-o broșură.
 • Dacă aveți o broșură, puteți scrie scurte note despre margini în loc să utilizați o pagină separată.
 • Ar trebui să treceți prin broșură în avans, pentru a avea o idee despre conținutul conferinței.
 • Dacă suferiți de dislexie sau nu puteți scrie note și acordați atenție în același timp, întrebați dacă puteți obține ajutor. Unele școli au notari profesioniști. Chiar și unii profesori pot avea un coleg de clasă să își împărtășească notele cu dvs. sau să înregistreze clasa, astfel încât să puteți asculta mai târziu (și să vă luați notele prin întreruperea înregistrării).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 9
  6
  Reglați-vă energia Luați legătura cu voi în timp ce clasa progresează. Dacă vă simțiți foarte hiperactiv, respirați adânc și încercați să vă relaxați corpul. Dacă sunteți foarte somnoros, stați drept și întindeți puțin. Trebuie să efectuați această procedură înainte de începerea cursului, în timpul vacanței și ori de câte ori percepeți că vă distrageți atenția.
 • Observați modul în care stați: vă mișcați picioarele, rupeți hârtia, scribuiți sau căutați fereastra? Ar trebui să vă așezați pe scaun și să vă amintiți că trebuie să vă concentrați asupra clasei.
 • Reglați-vă emoțiile Conectează-te cu starea emoțională și energică. Te simți deprimat, trist, fericit sau îngrijorat?
 • Trebuie să manifestați modul în care vă simțiți în loc să-l refuzați. Luați un minut ca să vă reflectați. Vă puteți gândi la următoarele: "Mă simt neliniștit" sau "Mă simt mândru". Apoi, trebuie să o acceptați astfel încât să nu vă mai deranjați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 10
  7
  Aveți grijă de corpul vostru Trebuie să ai o noapte plină de somn. Adulții au nevoie de între 7 și 8 ore de somn și adolescenți între 9 și 11. Micul dejun, prânzul și cina. Trebuie să mergeți în campus pentru a aduce apă și o gustare sănătoasă și substanțială (de exemplu, nuci sau fructe proaspete).
 • Schimbați scaunul astfel încât să puteți rămâne vigilent sau să vă ridicați și să vă plimbați în timpul pauzei. Mintea ta se trezește când corpul tău nu prea.
 • Partea 3
  Asigurați-vă elevilor să participe

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 11
  1
  Obțineți cunoștințele studenților și ajutați-i să vă cunoască. Elevii vor evita să fie distrași dacă se gândesc la tine ca la o persoană și nu la o figură de autoritate. Încurajați elevii să vorbească cu dvs. înainte și după ore sau în timpul orelor de program. Invitați elevii să includă o parte din propria lor experiență personală în discuții și lucrări scrise, deoarece schimbul de materiale despre propria lor viață va fi foarte convenabil pentru ei.
  • Este posibilă păstrarea granițelor profesionale fără a fi nevoie să acționați la rece sau la distanță. Nu căutați informații despre viața personală a studenților, dar amintiți-vă că experiența dvs. personală vă face să fiți conștienți de procesele cognitive pe care le efectuează. În plus, ei vor fi foarte interesați să cunoască aceleași procese din propria experiență.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 12
  2
  Organizați mai puține conferințe. Acestea sunt eficiente pentru transmiterea informațiilor, dar ele nu sunt eficiente pentru a stimula gândirea, a preda valori sau a inspira interesul pentru un subiect. Când faceți una, ar trebui să o faceți scurt și informativă sau să terminați cu alte forme de lucru (de exemplu, discuții de grup, prezentări în perechi sau reflecții individuale și rezolvarea problemelor).
 • Când țineți o conferință, trebuie să pregătiți o prezentare de diapozitive și să aveți participanți cu întrebări și răspunsuri.
 • Trebuie să schimbați strategia la fiecare 10 sau 15 minute pentru a vă menține interesul elevilor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 13
  3
  Încurajați dezbaterea. Trebuie să stimulați gândirea critică la studenții voștri, astfel încât să învețe unul de celălalt în timp ce aceștia dezbat între ei. Trebuie să încurajați dezbaterile într-o clasă mică în fiecare zi sau să formați grupuri dacă clasa dvs. este mare. Dacă elevii tăi ezită sau nu sunt de acord cu tine, să-i formezi un cerc cu care să vorbești. Observă-i și ia note din marginile cercului. Ar trebui să interveniți numai dacă se comportă prost sau nu sunt riguroși.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 14
  4
  Introduceți alte voci Puteți lua vorbitori invitați la clasă sau puteți pregăti clipuri audio sau video pentru studenții dvs. pentru a le asculta. Dați-le foi de exerciții sau indicați informațiile pe care ar trebui să le caute pentru a le încuraja să asculte în mod activ și să ia note eficiente. Elevii vor învăța să vă asculte dacă îi dați exerciții care îi învață să le asculte pe alții.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 15
  5
  Solicitați-i să asculte. Atât de des, trebuie să le adresați întrebări pentru a vedea dacă înțeleg. Trebuie să numiți elevii care nu vor conversa. Încurajați-i să pună întrebări și să răspundă reciproc. Nu creați clasa pentru a vă oferi asistență opțională. Anumite părți ale acesteia ar trebui să fie disponibile numai celor care participă și participă.
 • Puteți să partajați diapozitivele pe Internet, dar elevii ar trebui să obțină cele mai importante informații din prelegerile pe care le dați și discuțiile de curs.
 • Conectează-ți misiunile și examenele cu gândirea materială și critică pe care o dezvolți în clasă.
 • Trebuie să faceți acest lucru din prima zi, astfel încât să obțineți obiceiul de a acorda o atenție deosebită.
 • Asigurați-le că sunt responsabili pentru ceea ce aud de la dvs. și de la alții. Cereți-le să repete cele mai importante aspecte pe care le-ați expus tu și colegii lor de clasă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de ascultare în sala de clasă Pasul 16
  6
  Ascultați studenții. Trebuie să dați exemplul ascultând cu atenție în timp ce participați. În loc să înceapă să-și anticipeze întrebările sau să vorbească pentru ei, să-i facă un efort pentru a-și exprima punctul de vedere. Când un student vorbește, încercați să repetați ceea ce spune el. Trebuie să vă regândiți întrebarea pentru a vă lăsa să știe că ascultați (și pentru a vă ajuta colegii din rândul din spate să nu piardă firul).
 • Mai întâi trebuie să răspunzi și apoi să întrebi dacă ai reușit să-ți rezolvi îndoiala.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să predați pianCum să predați pian
  Cum să jucați pentru a fi profesorCum să jucați pentru a fi profesor
  Cum să dictezi o clasă plăcutăCum să dictezi o clasă plăcută
  Cum să disciplinați copiii într-o clasăCum să disciplinați copiii într-o clasă
  Cum să predați lectură prin lectură ghidatăCum să predați lectură prin lectură ghidată
  Cum să predați comprehensiunea citiriiCum să predați comprehensiunea citirii
  Cum să învăț cu creativitateCum să învăț cu creativitate
  Cum să predați științaCum să predați știința
  Cum să predați onlineCum să predați online
  Cum să predați vocabularul în limba englezăCum să predați vocabularul în limba engleză
  » » Cum să îmbunătățiți abilitățile auditive în sala de clasă

  © 2011—2020 ertare.com