Cum de a îmbunătăți viteza de tastare

Tastarea este o abilitate care este folosită în multe curse, deci îmbunătățirea vitezei dvs. poate fi o necesitate dacă doriți să fiți mai competent în munca dvs. Creșterea vitezei de scriere este ceva ce puteți face singur sau cu pregătire corectă, dar indiferent de ceea ce decideți, trebuie să vă angajați să vă exersați în fiecare zi dacă doriți să vă îmbunătățiți abilitățile.

pași

Metoda 1
Îmbunătățiți tehnica de scriere

Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 1
1
Găsiți o tastatură cu care vă simțiți confortabil. Tastatura vine în diferite forme, inclusiv modele ergonomice pe care le puteți simți mai confortabil în timp ce tastați. Dacă nu scrieți în mod eficient cu tastatura actuală, puteți încerca câteva tastaturi ergonomice până când veți găsi unul care vă oferă mai multă comoditate în timp ce lucrați.
 • Țineți minte dimensiunea cheilor. Cu cât sunt mai mari, cu atât va fi mai ușor să tastați. Aceasta înseamnă că va trebui să căutați o tastatură unde cheile pe care le utilizați cel mai des, cum ar fi literele și numerele, sunt mai mari decât altele.
 • O tastatură cu chei concave care se potrivesc cu forma degetelor este o opțiune bună dacă doriți să eliminați erorile de introducere în timp ce încercați să creșteți viteza.
 • Este mai bine să alegeți o tastatură cu chei care au un răspuns tactil puternic, ceea ce înseamnă că acestea oferă suficientă rezistență pentru a vă avertiza că atingerea a fost înregistrată. Rezistența vă împiedică de asemenea să apăsați accidental alte taste atunci când tastați, astfel încât să puteți face mai repede.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 2
  2
  Familiarizați-vă cu tastatura. În timp ce cele mai multe tastaturi au un aspect destul de standard, unele pot avea caracteristici diferite sau layouts. Asigurați-vă că ați citit instrucțiunile sau manualul care vine cu tastatura, astfel încât să știți ce fac toate cheile și ce comenzi rapide le-ați fi utile. Odată ce ați înțeles ce fac toate cheile, încercați să creați în mintea dvs. un aspect vizual al tastaturii pe care îl puteți verifica la introducerea textului.
 • Multe tastaturi sunt echipate cu taste care oferă comenzi rapide pentru comenzi sau apăsări de taste comune pentru a vă economisi timp. Asigurați-vă că ați citit despre comenzile rapide de la tastatură pentru a crește viteza.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 3
  3
  Poziționați-vă degetele în mod corespunzător. Cel mai important pas pentru a vă îmbunătăți introducerea este să vă asigurați că plasați corect degetele pe tastatură. Susțineți degetul arătător al mâinii stângi pe tasta F și cel din mâna dreaptă pe tasta J. De obicei, aceste două chei au bulgări de lumină de pe suprafața pe care le puteți simți fără a privi cu adevărat tastatura. Celelalte trei degete ale mâinii stângi ar trebui să se sprijine pe tastele A, S și D, în timp ce celelalte trei degete ale mâinii drepte se vor sprijini pe tastele K, L și Ñ. Așezați degetele în bara de spațiu.
 • Rândul cu tastele A, S, D, F, J, K, L și Ñ este cunoscut ca poziția de pornire, deoarece este rândul în care degetele pornesc întotdeauna și unde se întorc în timp ce tastați.
 • Când vă așezați degetele pe tastatură, îndoiți-le puțin, dar păstrați-vă mâinile relaxate.
 • Asigurați-vă că tastatura este centrată direct în fața corpului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 4
  4
  Utilizați degetele corecte pentru a apăsa celelalte taste. Când tastați, veți apăsa toate tastele din poziția inițială. Aceasta înseamnă că anumite degete sunt proiectate pentru a apăsa anumite taste pentru a face din tastarea mai eficientă. În majoritatea cazurilor, veți folosi aceleași degete din poziția de pornire pentru a apăsa tastele care aliniază rândurile de sus și de jos.
 • Apăsați tastele 1, 2, Q și Z, în plus față de tasta A, cu pinkie stânga.
 • Apăsați tastele 3, W și X, în plus față de tasta S, cu degetul inelului stâng.
 • Apăsați tastele 4, E și C, plus tasta D, cu degetul mijlociu stâng.
 • Apăsați tastele 5, 6, R, T, G, V și B, în plus față de tasta F, cu degetul arătător stâng.
 • Apăsați tastele 7, Y, U, H, N și M, în plus față de tasta J, cu degetul arătător drept.
 • Apăsați tastele 8, I și ".", în plus față de tasta J, cu degetul mijlociu drept.
 • Apăsați tastele 9, O și ".", în plus față de tasta L, cu degetul inelului din dreapta.
 • Apăsați tastele 0, " ` ". "¿", P, "`". "+". "{" și "-", în plus față de tasta Ñ, cu pinky dreapta.
 • Apăsați tasta "mayus" cu degetul mic al mâinii, contrar degetului pe care îl folosiți pentru a apăsa cealaltă tastă.
 • Apăsați bara de spațiu cu degetul mare care se simte cel mai confortabil.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de scriere a pasului 5
  5
  Practicați în mod regulat. Ca și în cazul celor mai multe abilități, singura modalitate de a vă îmbunătăți cu adevărat abilitățile de scriere este cu o practică constantă. Cu cât tastați mai mult, cu atât mai confortabil sunteți cu aspectul tastaturii și poziția corespunzătoare a degetelor. De asemenea, veți dezvolta memoria musculară introducând combinații de litere comune astfel încât tastarea să devină mai rapidă și mai precisă.
 • Una dintre cele mai bune moduri de a practica este de a tasta fragmente de probe de peste si peste din nou. Puteți găsi multe fragmente online care sunt concepute pentru a vă îmbunătăți precizia și viteza de scriere.
 • Când practicați, concentrați-vă mai întâi pe precizie. Asigurați-vă că introduceți corect fiecare cuvânt și obțineți spațiile și semnele de punctuație corecte. Odată ce simțiți că tastarea dvs. a devenit mai exactă, puteți lucra la îmbunătățirea vitezei.
 • Practica nu înseamnă pur și simplu testarea online a testelor. Scrierea de e-mailuri prietenilor și familiei, postarea pe forumuri online și practicarea jocurilor online de tiparire vă pot ajuta să vă perfecționați abilitățile de scriere și să vă măriți viteza.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 6
  6
  Luați pauze regulate. În timp ce practica este cheia pentru îmbunătățirea vitezei de scriere, asigurați-vă că luați pauze după cum este necesar. Dacă solicitați prea mult, aveți riscul de a vă epuiza sau, chiar mai rău, suferiți un prejudiciu, cum ar fi sindromul de tunel carpian. Când începeți să simțiți orice disconfort în mâini sau încheieturi, opriți tastarea pentru o perioadă de timp pentru a vă oferi timp pentru odihnă.
 • Pentru a nu lucra prea mult, stabiliți un program de practică care să desemneze o anumită cantitate de timp în fiecare zi pentru a practica tastarea. Cu toate acestea, încorporează pauze la programul pentru a vă menține răcoare. De exemplu, puteți alege să tastați 30 de minute pe zi, luând pauze în jurul la fiecare 10 minute.
 • Metoda 2
  Îmbunătățiți viteza

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 7
  1
  Ține-ți ochii pe ecran. Instinctul dvs. natural ar putea fi să vă uitați la tastatură atunci când tastați. Cu toate acestea, uita la tastatură scade de fapt viteza de scriere și mărește posibilitatea unor erori. Când tastați, păstrați-vă ochii pe ecran în schimb. Este posibil să observați o ușoară creștere a erorilor atunci când începeți să utilizați această metodă, însă veți învăța rapid aspectul tastaturii și poziția cheilor, ceea ce va îmbunătăți tastarea.
  • Când învățați să tastați fără să vă uitați la tastatură, luați în considerare acoperirea mâinilor cu o cârpă sau o bucată de hârtie sau carton, astfel încât să nu puteți vedea cheile chiar dacă încercați.
  • În timp ce ar trebui să încercați să păstrați ochii pe ecranul computerului cât mai mult posibil, este bine să înșelați ocazional și să vă uitați la tastatură pentru a vă asigura că știți unde sunt cheile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de scriere a pasului 8
  2
  Utilizați teste de tastare online. Dacă doriți să vedeți cât de eficientă este tastarea dvs., puteți utiliza o varietate de teste și programe de tastare online pentru a vedea cum vă evaluați. În cele mai multe cazuri, vi se va cere să tastați un anumit fragment dintr-un text, iar site-ul va dura ceva timp pentru a determina câte cuvinte pe minut (bpm) pe care le introduceți și cât de precis le faceți. Aceste programe reprezintă o modalitate eficientă de a vă monitoriza progresul în timp ce lucrați pentru a vă îmbunătăți tastarea.
 • Unele teste online de scriere sunt disponibile gratuit la Typing.com, TypingMaster și TypingWeb.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 9
  3
  Utilizează programe și jocuri de tipar. Dacă tastați folosind touch în loc de vedere, puteți face mai repede. Acesta este motivul pentru care programele de tiparire sunt utile, deoarece vă ajută să vă perfecționați abilitățile astfel încât să puteți obține mai multă viteză. În general, acestea includ exerciții utile și chiar jocuri distractive care vă permit să creșteți viteza de introducere a textului într-un mod mai distractiv.
 • În timp ce puteți cumpăra aceste programe cu bani reali, există și o serie de programe gratuite, cum ar fi TypingClub, Klavaro, Typing Tutor și Rapid Typing.
 • Dacă ați învățat deja elementele de bază ale tastării, utilizați jocuri online pentru a îmbunătăți acest aspect, astfel încât să vă puteți angaja mai ușor să vă îmbunătățiți viteza.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a pasului Pasul 10
  4
  Luați o cursă Dacă ați încercat să vă îmbunătățiți tastarea pe cont propriu și nu ați văzut rezultatele dorite, poate doriți să luați o clasă de tastare sau tastatură. Instructorii se pot asigura că știți poziția pentru degete și poziția corectă pentru a forma rapid și precis. Dacă sunteți în liceu sau colegiu, aflați dacă instituția dvs. de învățământ oferă o clasă. Dacă nu studiați, un institut sau un program de educație continuă locală ar putea avea un curs de scriere care să vă ajute.
 • Dacă nu există un curs de scriere disponibil în localitatea dvs., există programe online care vă pot fi utile. Nu veți avea ocazia să obțineți ajutor personal, dar instrucțiunea în orice mod vă poate ajuta să vă îmbunătățiți tastarea.
 • Metoda 3
  Îmbunătățiți poziția și poziționarea

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a pasului 11
  1
  Asigurați-vă că spatele dvs. este acceptat. Când tastați, este important să alegeți un scaun care să vă ajute în spate. Cel mai bun tip de scaun este unul care include o spate ușor curbată, astfel încât să ajute la menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale. De asemenea, este util să folosiți un scaun care are o pernă încorporată în partea de jos a spatelui pentru a oferi suport spatelui inferior.
  • Puteți prefera să vă sprijiniți puțin pe scaun pentru a elimina presiunea pe spate. Totuși, rețineți că tastarea într-o poziție înclinată poate provoca tulpini la umeri și la gât. Aducerea scaunului la birou poate contribui la atenuarea acestei distensiuni.
  • Dacă scaunul nu are o pernă încorporată pentru spatele inferior, puteți plasa o pernă mică între spate și scaun pentru a vă oferi un sprijin suplimentar.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a pasului 12
  2
  Relaxați-vă gâtul și umerii. Când vă așezați pe scaunul de scris, asigurați-vă că vă țineți umerii și gâtul relaxați. În majoritatea cazurilor, o puteți face prin sprijinul pe spatele scaunului. Acest lucru vă va ajuta să vă sprijiniți gâtul și umerii, astfel încât să nu trebuiască să le presați pentru a le menține drepți.
 • Dacă nu sunteți sigur că umerii dumneavoastră sunt relaxați, inspirați și expirați încet. Poziția în care umerii sunt plasați în mod natural când respirația este de obicei relaxată.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de scriere a pasului 13
  3
  Țineți coatele aproape de laturi. Pe măsură ce vă simțiți mai confortabil în scaun, asigurați-vă că vă țineți coatele lipite de părțile laterale. Poate doriți să utilizați un scaun care are cotiere ajustabile care vă permit să vă păstrați coatele confortabil în partea dumneavoastră.
 • Nu trebuie să utilizați cotierele scaunului dacă nu doriți. Doar asigurați-vă că coatele vă stau aproape de părțile laterale, chiar și fără sprijin suplimentar.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de scriere a pasului 14
  4
  Puneți picioarele ferm pe pământ. Odată ce vă așezați pe scaun, este util să vă așezați în poziție verticală, cu picioarele dvs. plantate ferm pe podea, astfel încât corpul inferior să fie susținut. Traversarea picioarelor sau plierea unul sub tine face mai dificil să mențină poziția corectă. Dacă aveți un scaun cu scaun reglabil, reglați înălțimea până când picioarele dvs. ajung la podea confortabil.
 • Dacă scaunul nu are un scaun reglabil, vă recomandăm să cumpărați un suport ergonomic care vă permite să vă păstrați picioarele într-o poziție plată.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de introducere a textului Pasul 15
  5
  Țineți încheieturile și palmele de pe birou. Când tastați, puteți lucra mai rapid și mai precis dacă evitați să sprijiniți încheieturile sau palmele de pe birou sau de pe altă suprafață pe care este amplasată tastatura. Păstrați-le la înălțime, dar nu le îndoiți în sus sau în jos, deoarece acestea pot provoca disconfort. În schimb, mențineți încheieturile într-o poziție neutră, cu degetul mare aliniat la antebraț și încheietura mâinii ușor înclinată înapoi, astfel încât să fie la același nivel cu tastatura.
 • Unele tastaturi și tăvile de tastatură sunt echipate cu plăcuțe de păpuși, dar nu sunt acolo pentru a vă sprijini încheieturile atunci când tastați. Sunt doar acolo pentru pauze scurte atunci când nu tastați. Dacă trebuie să vă odihniți mâna pe tampon, încercați să puneți palma pe ea în loc de încheietura mâinii.
 • Dacă scaunul are brațe reglabile, puneți-le astfel încât antebrațele să fie paralele cu podeaua, iar încheietura mâinii să se afle într-o poziție neutră.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vitezei de scriere a pasului 16
  6
  Asigurați-vă că tastatura este la înălțimea corectă. Pentru a tasta în modul cel mai eficient, tastatura ar trebui să fie chiar deasupra nivelului tău, care este mult mai mică decât înălțimea la care majoritatea oamenilor plasează tastatura. Beneficiul plasării tastaturii la această înălțime este acela că vă permite să înclinați brațele în jos astfel încât coatele să se afle la un unghi deschis de 90 de grade.
 • Poate doriți să investiți într-o tavă ajustabilă pentru tastatură și mouse, pe care o puteți atașa la birou sau la suprafața de lucru. Acest lucru vă va permite să poziționați tastatura la înălțimea cea mai confortabilă.
 • Dacă nu aveți o tavă de tastatură, încercați să reglați înălțimea scaunului pentru a vă face poziția mai confortabilă.
 • sfaturi

  • Dacă vă decideți să profitați de site-urile de chat, de e-mailuri și de forumuri, asigurați-vă că nu intrăți în capcana scrisului în jargonul cuvintelor abreviate, deoarece acest lucru este contrar scopului de îmbunătățire a abilităților de scriere. Viteza nu este nimic fără precizie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se activează sau se dezactivează tastatura split în iOS 5Cum se activează sau se dezactivează tastatura split în iOS 5
  Cum să învățați să tastațiCum să învățați să tastați
  Modificarea limbii de tastare a unui MacModificarea limbii de tastare a unui Mac
  Modificarea tastaturii pe un dispozitiv AndroidModificarea tastaturii pe un dispozitiv Android
  Cum să dezactivați opțiunea de scriere predefinită pe un telefon Samsung Galaxy S3Cum să dezactivați opțiunea de scriere predefinită pe un telefon Samsung Galaxy S3
  Cum să opriți vibrația tastaturii AndroidCum să opriți vibrația tastaturii Android
  Cum se deblochează o tastaturăCum se deblochează o tastatură
  Cum găsiți toate comenzile rapide de la tastatură de pe computerCum găsiți toate comenzile rapide de la tastatură de pe computer
  Cum se scrie cu o tastatură virtualăCum se scrie cu o tastatură virtuală
  Cum se scrie prin alunecarea degetului cu GboardCum se scrie prin alunecarea degetului cu Gboard
  » » Cum de a îmbunătăți viteza de tastare

  © 2011—2020 ertare.com