Cum de a îmbunătăți tehnica de citire rapidă

Citirea rapidă este una dintre multele abilități care vă pot îmbunătăți înțelegerea prin citire și puteți reduce timpul de studiu. Mulți cercetători consideră că lectura rapid este la fel ca a lua un aspect, subliniind că nu se poate citi rapid un text și se așteaptă să atingă aceeași cantitate de înțelegere ar putea realiza dacă ați citit într-un ritm normal. Cu toate acestea, aruncarea o privire este un instrument util în citirile anterioare și în revizuirea textelor, precum și în colectarea rapidă a informațiilor specifice.

pași

Metoda 1
Îmbunătățiți tehnicile de citire rapidă

Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 1
1
Observați grupe de cuvinte și nu cuvinte individuale. Dacă citiți cuvântul dintr-un singur text, atunci acesta va încetini lectura dvs. rapidă. Cu toate acestea, dacă puteți obține obiceiul de a citi grupuri sau porțiuni de cuvinte simultan, atunci puteți citi mai repede.
 • Începeți prin a încerca să vedeți un grup de trei sau patru cuvinte la un moment dat și apoi să vă străduiți să vă uitați la o întreagă linie de cuvinte.
 • Focus pe cuvinte care dau sens rugăciunea, cum ar fi substantivele și verbele, și a pus mai puțină atenție cuvintelor de umplutură, cum ar fi „un“, "un", „și“ etc.
 • Pentru a vedea mai multe îmbunătățiri în abilitățile dvs. de citire rapidă, combinați această tehnică cu alte tehnici de citire rapidă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 2
  2
  Citiți cu mâinile. Utilizați degetul pentru a vă forța să citiți pe o pagină. Pe măsură ce citiți, mutați mâna de la stânga la dreapta sub text ca și când l-ați subliniat. Mutați mâna la viteza pe care doriți să o citiți. Puteți începe să mutați-l la o rată ușor mai rapidă decât într-o lectură obișnuită și să accelerați în citirile ulterioare.
 • Deși sa spus că această utilizare a mâinii sau a degetului "a ghidat" ochiul, acum se pare că degetul stabilește ritmul de lectură în loc să îndrume drumul. Acest lucru se datorează faptului că este dificil să se regleze ritmul mișcărilor ochilor, dar este ușor să se regleze ritmul mișcărilor mâinilor.
 • De asemenea, puteți folosi un creion sau alt obiect pentru a menține un ritm.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 3
  3
  Uită-te la cuvintele cheie. Ojear este o modalitate foarte eficientă de a extrage răspunsuri dintr-un text fără a le citi. Dacă știți exact ceea ce căutați (de exemplu, un nume, dată, statistici sau un anumit cuvânt), atunci îl puteți găsi rapid dacă omiteți o mare parte a textului. Pentru a răsfoi, vizualizați mai întâi cuvântul, numărul sau fraza pe care doriți să o găsiți. Apoi treceți rapid ochii prin text. Informațiile pe care le căutați trebuie să sară în vedere.
 • Încercați să căutați prin mâini sau cu un pix. Experimentați cu modalități de a vedea care dintre ele vă oferă cele mai bune rezultate.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 4
  4
  Împărțiți materialul în părți. Unul dintre motivele pentru care citiți încet este că uneori trebuie să faceți pauze pentru a înțelege ce spune pasajul. De asemenea, este posibil să vă întoarceți și să recitiți lucrurile pe care le-ați citit deja. Pentru a îmbunătăți viteza de citire, încercați să o pauză pentru a reflecta doar sfârșitul unei sesiuni de citire (de exemplu, după aproximativ 15 până la 20 de minute) sau după completarea unei secțiuni (de exemplu, un capitol).
 • Pentru a verifica înțelegerea la sfârșitul fiecărei sesiuni de lectură rapidă, scrieți cuvintele cheie sau pur și simplu rezumați ceea ce citiți în câteva propoziții sau explicați-o cuiva. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți în continuare înțelegerea și, de asemenea, să vă ajutați să păstrați informații mai bune.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 5
  5
  Fugiți împotriva ceasului. Poți să te antrenezi pentru a citi mai repede dacă îți controlezi timpul când pleci. Începeți să obțineți timpul de bază. Puneți cronometrul în 15 minute și citiți la viteza pe care o faceți în mod normal. Când se termină cronometrul, verificați cât de departe ați venit. Nu numărați cuvintele, ci doar paginile sau paragrafele. Înregistrați cifrele, de exemplu, ați putea scrie "6.5 pagini în 15 minute".
 • Verificați înțelegerea Spuneți ceea ce ați învățat cu voce tare: nu trebuie să o scrieți, ci doar să vă asigurați că ați luat informațiile de la ceea ce citiți.
 • A doua zi, setați alarma din nou în 15 minute și încercați să citiți mai repede. Înregistrați din nou vremurile (de exemplu, "7 pagini în 15 minute") și verificați înțelegerea.
 • Fă-o în fiecare zi sau cinci zile pe săptămână pentru a-ți îmbunătăți abilitățile. Încercați să depășiți ultima dată în fiecare sesiune.
 • Dacă îți dai seama că înțelegerea ta se estompează, este posibil ca tu să fi atins vârful tău sau că trebuie să aspire la o îmbunătățire mai moderată a vitezei.
 • Metoda 2
  Testați metoda SQ3R

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 6
  1
  Evaluați textul. Înainte de a citi, citiți toate titlurile, capitolele, secțiunile, subsecțiunile și toate tabelele, graficele, diagramele, întrebările și rezumatele pe care le puteți găsi.
  • Dacă citiți un text care nu are acele lucruri, vă recomandăm să citiți prima și ultima propoziție a fiecărui paragraf sau capitol pentru a obține o idee despre materialul acoperit de text.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 7


  2
  Scrieți întrebări Scrieți toate întrebările pe care le așteptați să le răspundeți la citire. Veți înțelege mai mult dacă introduceți textul știind ce doriți să învățați. Dacă nu sunteți sigur ce doriți să învățați, examinați și convertiți fiecare titlu al capitolului, titlul secțiunii etc. într-o întrebare Încercați să ghiciți ce vă va învăța textul, astfel vă puteți pune întrebarea pe care credeți că textul ar putea să o răspundă.
 • Dacă doriți, adăugați mai multe întrebări în timp ce citiți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 8
  3
  Citiți sau aruncați o privire la text. Examinați întrebările și apoi citiți textul. Ați putea să aruncați o privire sau să răsfoiți, sau puteți citi mai repede în ritmul actual.
 • În funcție de lungimea textului, puteți alege să citiți totul sau să faceți în secțiuni.
 • Pentru a obține o înțelegere maximă, faceți pauză la sfârșitul fiecărei secțiuni și gândiți-vă la ceea ce ați citit. Răspunde la întrebări dacă poți.
 • Pentru a atinge viteza maximă, răspundeți la întrebări odată ce ați citit întregul text.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 9
  4
  Răspundeți la răspunsuri. Odată ce ați citit, ar trebui să puteți răspunde la întrebările pe care le-ați adresat. Răspundeți la toate întrebările pe care le-ați citit. Nu trebuie să scrieți răspunsurile (cu excepția cazului în care este vorba de misiunea dvs.), ci doar să le reciteți cu voce tare.
 • Dacă întrerupeți după fiecare secțiune, asigurați-vă că puteți să recitiți răspunsul la acea secțiune înainte de a trece la secțiunea următoare. Dacă nu puteți, reveniți și aruncați o privire din nou.
 • Dacă simțiți că ați făcut o eroare în scrierea uneia dintre întrebările dvs., gândiți-o astfel încât să puteți răspunde.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 10
  5
  Verificați textul Ultimul pas este revizuirea, care vă va ajuta să păstrați informațiile pe care le-ați înțeles. Întoarceți-vă la întrebările pe care le-ați răspuns și vedeți dacă totuși le puteți răspunde pe deplin.
 • Dacă nu puteți să o faceți, aruncați o privire la secțiune din nou până când veți putea.
 • Metoda 3
  Pregătiți-vă pentru succes

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 11
  1
  Extindeți vocabularul Trecând prin cuvinte pe care nu le cunoașteți este una dintre marile mlaștini de lectură rapidă. Este posibil să te blochezi în cuvinte cu sensuri pe care nu le știi și să pierzi informații importante. Pentru a vă extinde vocabularul, citiți mai multe. Când nu știți un cuvânt, căutați-l.
  • Dacă citiți un anumit tip de text (de exemplu, o carte medicală), va fi util să studiați jargonul medical de bază înainte de a începe să citiți.
  • Citiți pe larg câmpurile care vă interesează și vă vor ajuta să vă extindeți vocabularul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 12
  2
  Alegeți texte strategice. Din moment ce va fi întotdeauna sacrifica o parte din înțelegere atunci când citiți la o viteză rapidă, poate doriți să rezerve pentru textele de citire rapidă, care sunt destul de ușor sau nu iau examenul. De exemplu, puteți alege să faceți o citire rapidă într-o carte scrisă pentru tineri. Sau puteți citi rapid o carte pe care trebuie să o citiți pentru o clasă, dar asta nu va veni în niciun examen sau test. O altă alegere bună pentru o citire rapidă ar fi un text pe care l-ați citit înainte și pe care doriți să îl revedeți.
 • Evitați citirea rapidă a textelor pe care trebuie să le cunoașteți, cum ar fi materialele pe care veți avea examene.
 • Evitați citirea rapidă a textelor care necesită subvocalici sau analizați în timp ce citiți, de exemplu, un text de ficțiune sau o poezie. Veți pierde cele mai importante informații.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilităților de citire a vitezei Pasul 13
  3
  Luați note. Dacă scopul dvs. este înțelegerea, atunci cel mai bun instrument va fi să procesați ceea ce tocmai ați scris. Odată ce ați terminat de citit un text rapid, faceți ceva timp să reflectați asupra acestuia. Scrieți idei importante, discutați-le cu un prieten sau scrieți pur și simplu despre impresiile dvs.
 • Nu faceți semne sau evidențiați textul: acest lucru va interfera cu citirea rapidă și vă poate distrage atenția de la informațiile pe care încercați să le absorbiți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face un Mac să vă citească un text cu voce tareCum de a face un Mac să vă citească un text cu voce tare
  Cum să învățați cuvintele frecvente ale copiluluiCum să învățați cuvintele frecvente ale copilului
  Cum se activează vocea pe KindleCum se activează vocea pe Kindle
  Cum să citiți un contor de energie electricăCum să citiți un contor de energie electrică
  Cum să creați rapid o înregistrare bibliograficăCum să creați rapid o înregistrare bibliografică
  Cum să dezvolți o lectură rapidăCum să dezvolți o lectură rapidă
  Cum să predați lectură prin lectură ghidatăCum să predați lectură prin lectură ghidată
  Cum să înveți un copil să citeascăCum să înveți un copil să citească
  Cum să predați comprehensiunea citiriiCum să predați comprehensiunea citirii
  Cum să predați abilitățile de lecturăCum să predați abilitățile de lectură
  » » Cum de a îmbunătăți tehnica de citire rapidă

  © 2011—2020 ertare.com