Cum să îmbunătățiți fluența lecturii

Pentru a citi fluent, trebuie să practicați în mod regulat. În timpul practicării, urmați sfaturile de mai jos pentru a obține cele mai multe din efortul dvs.

conținut

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilității de citire Pasul 1
1
Citiți ideile principale în loc să încercați să înțelegeți fiecare cuvânt. Încercați să răspundeți la întrebarea de bază: Cine este implicat? Care este problema sau situația? Unde se întâmplă acțiunea? Când sa întâmplat? De ce sa întâmplat? Cum poate fi rezolvată? La început, nu vă faceți griji în privința detaliilor. Înțelegerea se va îmbunătăți în mod natural, pe măsură ce aptitudinile dvs. se vor îmbunătăți în timp.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea abilității de citire Pasul 2
  2
  Dacă credeți că un cuvânt este important, încercați să ghiciți sensul cuvântului, apropiindu-l de alte cuvinte. De exemplu, dacă citiți "Câinele a mârâit cu mânie, dar nu a mușcat", ați putea ghici cu ușurință că "mârâitul" este un verb, dar nu este o acțiune bună deoarece merge cu fraza adverbiană "cu furie". Câinele "nu musca", ca să puteți ghici că a făcut doar un sunet. Deși este posibil să nu știți dacă "mârâitul" este la fel ca și "lătratul", știți că sunt aproape. Pentru că învață mai întâi să citești fluent, este suficient.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea capacității de citire a pasului 3
  3
  Utilizați cunoștințele despre părțile cuvântului (consultați linkul de mai jos) pentru a analiza noile cuvinte pe care le găsiți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea sensibilității la citire Pasul 4
  4
  Încercați să îmbunătățiți viteza citirii dvs., urmând sfaturile de mai jos.
 • sfaturi

  • Practicați citirea în fiecare zi. Când ați terminat practicarea, exersați puțin. Apoi, practica un pic mai mult! Dacă alegeți texte care vă place să citiți, va fi mai ușor decât pare. Mult noroc!
  • Priviți textul ca grupuri de cuvinte, nu ca cuvinte individuale. De exemplu, "Tânărul sa oprit la ușă înainte de a intra" are zece cuvinte, dar când citiți în grupuri, puteți vedea rugăciunea în trei grupuri: "Tânărul", apoi "a oprit la ușă" și apoi "Înainte de a intra".
  • Mutați ochii în mod constant pe pagină pe măsură ce citiți. Cercetătorii au văzut ochii cititorilor și au descoperit că cititorii buni își mișcă mereu ochii înainte, în timp ce cititorii încet, de obicei, se opresc și se mută înapoi pentru a verifica dacă au înțeles. În timp ce practicați, mergeți mereu înainte, deoarece creierul dvs. va învăța să înțeleagă rapid sensul textului.
  • Evitați să folosiți "vocea interioară" pentru a vorbi cuvintele pe care le citiți cu voce tare. Vorbind cu voce tare, fiecare cuvânt este de fapt un exercițiu bun pentru ai ajuta pe elevi să învețe să vorbească engleza, dar te face doar să citești lent.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se joacă Heads Up!Cum se joacă Heads Up!
  Cum să-i înveți pe copiii dvs. principiul cauzei și efectuluiCum să-i înveți pe copiii dvs. principiul cauzei și efectului
  Cum să învățați cuvintele frecvente ale copiluluiCum să învățați cuvintele frecvente ale copilului
  Cum să înțelegi ce vrea câinele tăuCum să înțelegi ce vrea câinele tău
  Cum să vă opriți câinele de frică de furtuniCum să vă opriți câinele de frică de furtuni
  Cum să ghiciți răspunsul corect într-un examenCum să ghiciți răspunsul corect într-un examen
  Cum să analizați propozițiile subordonateCum să analizați propozițiile subordonate
  Cum să înveți engleza cu ușurințăCum să înveți engleza cu ușurință
  Cum să știi semnificația unui cuvântCum să știi semnificația unui cuvânt
  Cum să spun "Te iubesc" în irlandezăCum să spun "Te iubesc" în irlandeză
  » » Cum să îmbunătățiți fluența lecturii

  © 2011—2020 ertare.com