Cum de a îmbunătăți concentrarea

Concentrarea necesită mult efort și timp. Chiar dacă o practicați o săptămână sau chiar o lună, rezultatul nu va fi productiv în cazul în care creierul dvs. nu funcționează bine. Cu toate acestea, există modalități destul de ușoare de a vă îmbunătăți concentrarea rapidă și eficientă. Dacă aveți probleme de concentrare, acest articol ar putea fi util.

pași

Metoda 1
Soluții pe termen lung

Imaginea intitulată Fii calmă Pasul 12
1
Faceți o pauză. Cel mai mare factor care afectează concentrarea este odihnă iar acest lucru a fost aprobat prin investigații. Concentrarea cere ca mintea ta să fie calm. Dar mintea ta va fi împrăștiată dacă nu te odihnești bine. Asigurați-vă că aveți suficiente ore vis la momentul potrivit. De asemenea, aveți un program regulat de somn și acesta poate fi cheia pentru a vă concentra.
 • De asemenea, dormitul prea mult nu este ideal. Dacă dormi, întrerupe ritmul tău natural și te poate transforma în vrac. Evitați să vă treziti la timp ceasul deșteptător.
 • Imaginea intitulată Focus on Studies Step 6
  2
  Faceți un plan Întotdeauna fă-ți un plan pentru tot ce ai de gând să faci. Când vă așezați la lucru fără un plan, vă puteți implica în activități cum ar fi verificarea e-mailurilor, trimiterea de mesaje instant (chat) și navigarea pe Internet. Fără scop, pierzi timpul. Veți găsi distracție de o varietate de gânduri iritante, în loc să acordați toată atenția unei sarcini importante.
 • Pentru a evita acest lucru, faceți un plan clar care să răspundă nevoilor dumneavoastră în prealabil. Luați o pauză de 5 sau 10 minute între acestea și utilizați acest timp pentru a vă verifica e-mailul pentru a vă închide apoi căsuța poștală și a vă deplasa la cea mai importantă sarcină. Când faceți un plan, asigurați-vă că alocați suficient timp pentru divertisment, studii și somn.
 • Imaginea intitulată Controlul gândurilor dvs. Pasul 11
  3
  meditează. Practica meditației ne va îmbunătăți cu siguranță puterile de concentrare. De fapt, când încercăm să medităm, concentrarea este primul lucru pe care trebuie să-l stăpânim. O perioadă de meditație zilnică ne oferă ocazia de a lucra în mod specific asupra tehnicilor de concentrare.
 • Imaginea intitulată
  4
  Alege un loc pentru a te concentra. Evident, unele locuri sunt mai bune decât altele. Bibliotecile școlare, sălile de studiu și camerele private sunt mai bune. Mai presus de toate, locul pe care îl alegeți nu ar trebui să distragă atenția. Încercați să stați departe de alte persoane dacă doriți să vă concentrați asupra muncii dvs.
 • Imagine cu denumirea Fall Sleep Fast Step 18
  5
  Dacă doriți să stăpâniți artele de concentrare, dezvoltați o dietă controlată și echilibrată. Mâncarea prea mult creează o mare încărcătură de digestie și vă poate face să vă simțiți incomod și somnoros. Consumul de lumină, mese sănătoase vă poate ajuta să vă maximizați capacitatea de concentrare. Așa cum a spus Thomas Jefferson, rareori regretăm să mâncăm foarte puțin. Probabil veți găsi că aveți nevoie de mai puțină mâncare pentru a vă satisface decât credeți.
 • Imaginea intitulată Opriți consumul de alcool Pasul 16
  6
  Exercițiu frecvent. Capacitatea de concentrare depinde foarte mult de bunăstarea fizică. Dacă suntem obosiți, bolnavi și suferinzi de numeroase rele minore, concentrarea va fi mai dificilă. Desigur, concentrarea este încă posibilă, dar este pur și simplu mai dificilă. Cu toate acestea, trebuie să încercăm să ne ușuram viața - trebuie să acordăm o prioritate deosebită sănătății noastre fizice:
 • Destul de dormit
 • Menținerea fizică
 • Menținerea unei greutăți sănătoase
 • luare exercițiu regulat
 • Imaginea intitulată Fii mai introvertit dacă tu`re an Extrovert Step 8
  7
  Luați pauze și amestecați mediul. Munca continuă în același loc poate conduce pe cineva nebun. Luarea de pauze constante poate rezolva problema. Acest lucru vă va face mai activi și mai interesați de subiectul dvs.
 • Imaginea intitulată
  8
  Înțelegeți că această practică este perfectă. Concentrarea este o activitate ca oricare alta. În mod clar, cu cât practica mai mult, cu atât mai bine va deveni concentrarea noastră. Nu ne-am aștepta să fim un alergător puternic fără să ne pregătim puțin. În mod similar, concentrarea este ca un mușchi, cu cât o exercităm mai mult, cu atât va deveni mai puternică.
 • Metoda 2
  Soluții rapide

  Imaginea intitulată Puneți dopurile pentru urechi Pasul 5
  1
  Utilizați dopuri pentru urechi. Acest lucru ajută foarte mult. Dacă nu se află noaptea sau dacă locuiți într-un loc liniștit și sunteți singuri, există întotdeauna niște zgomote distragătoare care provin de la oameni, natură, mașini etc. Acoperitoarele pentru urechi pot fi puțin inconfortabile, deci nu le folosiți pentru perioade foarte lungi (de exemplu, faceți o pauză după o oră).
 • Imaginea intitulată Focus on Studies Step 8
  2


  Faceți un cont de fiecare dată când mintea dvs. este distrasă pe un card 3x5. Împărțiți cardul în trei secțiuni: dimineața, după-amiaza și noaptea. De fiecare dată când vă prindeți mintea distragându-vă, faceți un mic marcaj de selectare în caseta corespunzătoare. După un timp, veți descoperi că mintea dvs. nu mai este distrasă atât de des, pur și simplu făcând un cont!
 • Conștientizarea problemei este primul pas și această metodă vă ajută să rămâneți conștient de fiecare dată când pierdeți concentrarea. Cunoștințele dvs. despre ceea ce faceți în timp vă vor ajuta să vă îmbunătățiți concentrarea, fără efort suplimentar.
 • Cu această metodă, în timp, veți putea să vă identificați cele mai vulnerabile momente. Să spunem că veți găsi multe mărci în timpul dimineții, când sunteți încă obosiți și mintea dvs. este predispusă la distragere a atenției. Acesta este un semn că ar trebui să vă îmbunătățiți concentrarea, dormind mai mult sau consumând un mic dejun sănătos.
 • Imaginea intitulată
  3
  Dați-le deoparte anumite ore din timpul zilei pentru a vă lăsa mintea să se rătăcească sau concentrația dvs. să fie distrasă. Dacă aveți un timp fix în timpul zilei (să spunem că timpul dvs. de a vă distrage este de 5:30 în fiecare zi, când vă întoarceți de la școală sau de la locul de muncă), este posibil să fiți mai puțin probabil să autorizați distragerile în timpul orelor 11 a.m. sau 3 p.m. Dacă vă descoperiți să vă distrageți atenția în timpul oricărei ore neautorizate, repetați-vă că aveți un timp desemnat pentru a vă distrage atenția și pentru a încerca să vă mențineți creierul în centrul atenției.
 • Imagine cu denumirea Fii aventuros Pasul 7
  4
  Ajută la îmbunătățirea fluxului de oxigen în creier. Sângele este principalul vehicul al oxigenului din corpul nostru. Dar sângele se acumulează în jumătatea inferioară a corpului nostru ca urmare a gravității și nu împinge prea mult oxigen în creier, unde ajută la îmbunătățirea concentrației. Pentru a ajuta la oxigenarea creierului, ridicați-vă și umblați din timp în timp pentru a pompa sângele.
 • Dacă sunteți blocat la locul de muncă și nu puteți găsi timp să vă exercitați, încercați să faceți exerciții la locul de muncă. Acestea pot include orice număr de lucruri, inclusiv exerciții izometrice sau aerobice.
 • Imaginea intitulată Power Nap Step 5
  5
  Amintiți-vă să vă dați creierului o odihnă rapidă cel puțin o oră, cel mult la fiecare 30 de minute. Dacă creierul dvs. trebuie să se concentreze în mod consecvent de ore întregi, își pierde puterea de procesare și nivelul concentrației dumneavoastră scade. Este mai bine să vă despărțiți proiectul și să faceți pauze sau energii pentru a vă reîncepe concentrarea și pentru ao menține aproape 100%.
 • Imaginea intitulată Focus pe studii Pasul 7
  6
  Practicați-vă să faceți un lucru la un moment dat și să o faceți până când îl terminați. Dacă mergeți dintr-un loc în altul și începeți un nou proiect înainte de a termina pe cel anterior, vă spui creierului că este bine să treceți de la un subiect la altul. Dacă doriți cu adevărat să vă îmbunătățiți concentrarea, veți începe să încercați să vă convingeți creierul să termine o sarcină înainte de a trece la următoarea.
 • Aplicați această filozofie la cât mai multe sarcini diferite în viața voastră posibilă. S-ar putea să vă gândiți că finalizarea unei cărți înainte de începerea celeilalte nu are nimic de-a face cu finisarea unei mașini înainte de a începe lucrul la cealaltă, dar ele sunt surprinzător de asemănătoare dacă vă gândiți la asta. Chiar și cele mai mici sarcini au repercusiuni în alte părți ale vieții tale.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un loc de închiriere Pasul 15
  7
  Fiți conștienți de tehnica păianjenului. Ce se întâmplă atunci când țineți o furcă de vibratoare lângă o păianjen cu un păianjen înăuntru? Spiderul se apropie de a investiga unde provine zgomotul, deoarece merită să fii curios. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă dețineți în mod repetat o furculiță de vibrație lângă bârlogul păianjenului? După un timp, păianjenul nu se va opri să reanalizeze fretboardul. El știe la ce să se aștepte, așa că o ignoră.
 • Tehnica păianjenului este să se comporte exact ca acel păianjen. Așteptați distragerile pentru a încerca să vă întrerupi concentrarea. O ușă se opri. O pasăre fluieră. O mulțime flash explodează. Oricare ar fi distragerea atenției, mențineți-vă concentrându-vă asupra sarcinii la îndemână. Fii ca un păianjen și te uiți la distragerile pe care știi că le poate întrerupe concentrarea.
 • Imaginea intitulată Deveniți un model de dimensiune Plus Pasul 4
  8
  Lucrați la un birou, nu în pat. Patul tău este unde dormi - biroul tău este locul în care lucrezi și te concentrezi. Mintea ta face astfel de asociații în mod subconștient, ceea ce înseamnă că trimiteți un semnal de "timp de somn" la minte dacă încercați să lucrați în pat. Acest lucru este contraproductiv, deoarece vă cereți creierului să facă două lucruri simultan (concentrați-vă și dormiți). În schimb, cereți-vă creierului să se concentreze sau să doarmă, alegându-vă cu atenție locul de muncă.
 • Imaginea intitulată Focus on Studies Step 11
  9
  Încercați regula de încă cinci. Regula de cinci mai mult este simplă. De fiecare dată când vrei să renunți sau să pierzi concentrarea, ordonează-te să faci cinci mai mult din ceea ce faci. Dacă sunt probleme de matematică, faceți încă cinci probleme. Dacă citește, citiți încă cinci pagini. Dacă se concentrează, faceți încă cinci minute. Găsiți energia adânc în voi pentru a face încă cinci din ceea ce faceți.
 • Metoda 3
  Tehnica cuvintelor cheie

  Imaginea intitulată Alegeți un model pentru rolul Pasul 18
  1
  Încearcă tehnica cuvintelor cheie. In aceasta tehnica simpla, tot ce trebuie să faceți este să găsiți dreptul de cuvinte cheie în ceea ce studia sau de a face și de fiecare dată când pierzi concentrarea, te simți distras sau mintea ta este deviată către altceva începe să spună cuvântul cheie în mod repetat, în mintea ta până când te întorci la subiectul care urmează să fie discutat. Cuvântul cheie din această tehnică nu este un singur cuvânt fix, dar se menține în funcție de studiul sau de munca. Nu există reguli pentru selectarea cuvântului cheie și niciun cuvânt pe care persoana se simte că îl va returna concentrația poate fi folosit ca un cuvânt cheie.
  • Exemplu: când citești un articol despre chitară. Aici puteți folosi cuvântul cheie chitară. Începeți să citiți fiecare propoziție încet, și după cum ai citit, de fiecare dată când simțiți distras sau să nu fie în stare să înțeleagă sau să se concentreze, începe spunând cuvântul cheie chitara, chitara, chitara, chitara, chitara pana mintea inapoi la articol și apoi puteți continua să citiți.

  sfaturi

  • Trebuie să vă planificați propriul program de studiu.
  • Lăsați ceva timp pentru ceea ce ar trebui să vă concentrați. Nu vă lăsați atenți la probleme sau îngrijorări. Stabiliți un sistem de recompense pentru dvs. Promite-ți premii pentru a rămâne concentrat.
  • Dacă nu sunteți determinat să faceți acest lucru, probabil că veți pierde timpul.
  • Împărțiți-vă timpul pentru a completa subiectele pe care urmează să le studiați.
  • Ori de câte ori pierdeți încrederea, gândiți-vă la realizările trecute.
  • Creați o atmosferă confortabilă și calmă pentru a vă ajuta să vă concentrați.
  • Nu încercați prea tare E bine să pierzi uneori concentrarea. La urma urmei, suntem oameni.
  • Când descoperiți că gândurile dvs. deviază de subiectul pe care trebuie să vă concentrați, redirecționați-le. Nu-i lăsați să zboare.
  • La școală, lucrează din greu pentru fiecare subiect și folosiți ultimele cinci minute ale clasei ca pauză.
  • Dacă sunteți prea somnoros să vă concentrați, este puțin probabil că veți putea finaliza un paragraf de a carte ce citești?

  avertismente

  • Amintiți-vă că cei mai buni oameni nu ar reuși nimic dacă nu aveau concentrare.
  • Nu lucrați într-un loc plin de oameni pentru că vă veți pierde concentrarea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți să te ridici de îndată ce sună ceasul deșteptătorCum să înveți să te ridici de îndată ce sună ceasul deșteptător
  Cum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somnCum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somn
  Cum să vă concentrați dacă suferiți de ADHDCum să vă concentrați dacă suferiți de ADHD
  Cum să te concentrezi atunci când citești sau lucreziCum să te concentrezi atunci când citești sau lucrezi
  Cum să oprești fanteziaCum să oprești fantezia
  Cum să nu mai fii leneșCum să nu mai fii leneș
  Cum să oprești visul în excesCum să oprești visul în exces
  Cum să vă dezvoltați concentrarea folosind exercițiile de navigațieCum să vă dezvoltați concentrarea folosind exercițiile de navigație
  Cum se trezește fără ceas deșteptătorCum se trezește fără ceas deșteptător
  Cum să te trezești repedeCum să te trezești repede
  » » Cum de a îmbunătăți concentrarea

  © 2011—2020 ertare.com