Cum se măsoară ploaia

Măsurarea precipitațiilor (cantitatea de precipitații într-un anumit loc și în timp) este importantă pentru dezvoltarea diverselor activități economice. Din acest motiv, nu este surprinzător faptul că indicatoarele de ploaie (instrumente care măsoară precipitațiile) au fost unul dintre primele instrumente de măsurare meteorologice create de strămoșii noștri. Se crede că acestea au fost folosite în India cu 2000 de ani în urmă. Aceste măsurători ajută fermierii să ia decizii privind plantarea, recoltarea și irigarea culturilor lor. De asemenea, permit inginerilor să proiecteze sisteme eficiente de drenaj, poduri și alte structuri. Deși un număr mare de dispozitive profesionale de măsurare a timpului utilizează în prezent sisteme electronice, oricine poate configura propriul ecartament de ploaie pentru a măsura ploaia la domiciliu.

pași

Partea 1
Construiți ecartamentul dvs. de ploaie

Imaginea intitulată Măsurați etapa de ploaie 1
1
Obțineți un recipient transparent și cilindric. Aceasta poate fi făcută din sticlă sau din material plastic și ar trebui să aibă o înălțime de cel puțin 30 cm (12 țoli). Forma este importantă: dacă partea superioară este mai mare decât cea inferioară (sau cea mai îngustă), trebuie să efectuați mai multe calcule și măsurători.
 • Nu vă faceți griji prea mult despre lățime. Lucrul important este că același diametru este menținut în întregul container. Volumul recipientului va crește în funcție de zona de colectare a ploii (de exemplu, dintr-o cutie de băuturi răcoritoare într-o găleată). Prin urmare, înregistrarea fiecărui centimetru de ploaie va fi constantă între cilindrii de diferite mărimi.
 • Imaginea intitulată Măsurați etapa de ploaie 2
  2
  Faceți un recipient. Dacă nu aveți un container care este deja cilindric, puteți face unul la fel de eficient cu o sticlă goală de 2 litri de apă gazeificată. Cu o foarfecă sau un cuțit, tăiați aproximativ 10 cm (4 inci) din partea de sus a sticlei. Nu vă faceți griji cu privire la partea neuniformă a fundalului. Aceasta va fi rezolvată în etapa următoare.
 • Imaginea intitulată Măsurați ploaia 3
  3
  Fixați recipientul cu pietre. Deoarece ploaia este aproape întotdeauna însoțită de vânt, ar trebui să setați indicatorul de ploaie astfel încât să rămână în poziție verticală dacă apare o furtună. Pentru aceasta, umpleți partea de jos a flaconului cu pietre sau marmură mici, dar fără a umple-l mai mult de 3 cm (1 inch). După ce ați făcut acest lucru, umpleți recipientul cu apă pentru a obține nivelul inițial de măsurare al scalei. Pietrele sau marmura dvs. adaugă volum, deci nu le includeți în zona de măsurare.
 • Pietre, pietre, marmură: orice obiect relativ greu va face, dar asigurați-vă că nu absoarbe apa.
 • Dacă ați creat propriul dvs. indicator de ploaie cu o sticlă, asigurați-vă că fundul (punctele separate ale bazei) este plin de apă și pietre, astfel încât să aveți un punct de pornire pentru măsurarea planului pentru scala dvs.
 • O alternativă poate fi o găleată greu sau o oală.
 • Imaginea intitulată Măsurați ploaia 4
  4
  Introduceți o scală în container. Fă-o cu un marker impermeabil. Țineți o riglă sau o bandă măsurată pe sticlă și aliniați-o cu nivelul curent al apei de suprafață. Marcați-o ca punct de pornire al scării dvs.
 • Dacă v-ați decis să utilizați un recipient mai puternic, cum ar fi un vas, nu adăugați apă în recipient. În acest caz, punctul zero inițial va fi partea inferioară a containerului.
 • Imaginea intitulată Măsurați ploaia 5
  5


  Așezați dispozitivul în aer liber la nivelul solului. Plasarea acestuia la nivelul solului îl împiedică să cadă. Asigurați-vă că nu există obstacole peste container, cum ar fi copaci sau cornișe, deoarece acestea pot afecta măsurarea.
 • Partea 2
  Măsurați precipitațiile

  Imagine cu titlul Măsurați ploaia de ploaie 6
  1
  Verificați gabaritul de ploaie în fiecare zi. Verificați regulat la fiecare 24 de ore pentru a determina cât de multă ploaie a căzut în acel interval de timp. Citiți indicatorul de ploaie privindu-se la suprafața apei orizontal, la același nivel cu ochii. Linia de suprafață a apei va fi curbată - aceasta se numește menisc, o curbă formată prin contactul suprafeței apei cu recipientul datorită tensiunii superficiale. Faceți citirea din partea inferioară a curbei.
  • Verificați dispozitivul în fiecare zi, chiar dacă nu există ploaie. Apa s-ar putea să fi evaporat sau nivelul său ar fi putut crește în mod misterios chiar și fără prezența nimbusului (nori indicatori de precipitații) - sprinklerele sunt de obicei cauza comună. Dacă se întâmplă acest lucru, schimbați recipientul.
 • Imaginea intitulată Măsurați ploaia 7
  2
  Marcați cantitatea de precipitații într-o diagramă sau într-o diagramă. De exemplu, puteți face un pătrat de 7 x 7 cm și marcați acolo zilele săptămânii orizontal (axa X) și cantitatea de precipitații pe verticală (axa Y) de la 1 la 7 cm. După ce ați marcat cu un punct fiecare intersecție a precipitațiilor (în cm) cu ziua corespunzătoare a săptămânii, utilizați o regulă pentru a conecta punctele și a vedea fluctuațiile de precipitații pentru acea săptămână.
 • Imaginea intitulată Măsurați etapa de ploaie 8
  3
  Goliți gabaritul de ploaie. Goliți dispozitivul după fiecare înregistrare pentru a asigura citirea corectă. Păstrați aceleași pietre în aparat și reumpleți-le până la punctul zero al scalei. Dacă adăugați sau eliminați pietre, asigurați-vă că ați umplut recipientul cu apă până la punctul zero înainte de a îl pune la loc.
 • Imaginea intitulată Măsurați etapa de ploaie 9
  4
  Calculați mediile. Analizați datele după o lună și observați diferitele tendințe ale precipitațiilor. Adăugați precipitațiile de o săptămână (7 zile) și apoi împărțiți rezultatul cu 7- pentru a obține precipitațiile medii săptămânale. Puteți face acest lucru și pentru perioade mai lungi, ca în fiecare lună sau chiar ani, dacă sunteți special dedicat.
 • Formula pentru găsirea unei medii este ușor de aplicat. Media este egală cu suma tuturor unităților (în acest caz, măsurătorile zilnice, săptămânale și lunare ale precipitațiilor) împărțite la numărul de unități (numărul de zile, săptămâni sau luni pe care le-ați adăugat). Dacă căutați ploaia medie săptămânală timp de 4 săptămâni, cu precipitații săptămânale totale de 20 cm, 12 cm, 6 cm și 25 cm, apoi 20 + 12 + 6 + 25 = 63 (suma tuturor unităților) / 4 săptămâni) = 15,75 cm din precipitațiile săptămânale medii.
 • sfaturi

  • Dacă locuiți într-un loc unde se zăpește, puteți măsura și cantitatea de zăpadă care a căzut după ce se topește (atâta timp cât dispozitivul nu este îngropat). Cu toate acestea, zăpada exprimată ca măsură a "precipitațiilor" nu are o relație constantă cu adâncimea sa, deci nu trage concluzii pe baza acestor date. De exemplu, 70 cm (2 picioare) de zăpadă pot conține cantități diferite de apă semnificativ diferite.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face ploaia de coduri Mátrix folosind doar notebook-ulCum se face ploaia de coduri Mátrix folosind doar notebook-ul
  Cum se măsoară în Adobe IllustratorCum se măsoară în Adobe Illustrator
  Cum se face un indicator de ploaieCum se face un indicator de ploaie
  Cum sa cumperi o jacheta impermeabilaCum sa cumperi o jacheta impermeabila
  Cum să vă bucurați de ploaieCum să vă bucurați de ploaie
  Cum se măsoară în bucătărieCum se măsoară în bucătărie
  Cum se măsoară ingredientele uscateCum se măsoară ingredientele uscate
  Cum se măsoară făinaCum se măsoară făina
  Cum se măsoară unciiCum se măsoară uncii
  Cum se masoara untulCum se masoara untul
  » » Cum se măsoară ploaia

  © 2011—2020 ertare.com