Cum se măsoară eficacitatea managementului

Pentru a măsura eficacitatea managementului, este necesar să definiți semnificația eficacității în contextul organizației dvs. Într-o societate cu profit, eficacitatea poate fi definită ca generare de venituri. Pentru managerii organizațiilor nonprofit, eficacitatea acestora poate implica factori precum angajarea cu succes, realizarea misiunii și satisfacția angajaților. Într-un mediu guvernamental, funcția principală a conducerii poate fi să-și instruiască și să-și orienteze în mod adecvat angajații și să-i facă pe oameni în general să respecte reglementările guvernamentale. Mai jos sunt diferite moduri de a măsura eficacitatea managementului.

pași

Imaginea intitulată Eficacitatea managementului măsurilor Pasul 1
1
Definiți obiectivele organizației dvs. Obiectivele pot fi generarea de profit, instruirea oamenilor în general sau aplicarea politicilor.
 • Imaginea intitulată Eficiența gestionării măsurilor Pasul 2
  2
  Identificați indicatori specifici pentru a măsura succesul și eficiența managementului. În cadrul unei societăți cotate la bursă, indicatorul de eficacitate poate fi valoarea de piață a acțiunilor companiei de la un trimestru la altul sau de la un an la altul. Un indicator într-o instituție de sănătate poate fi siguranța pacienților care rezultă din implementarea de către conducere a unor politici de securitate solide.
 • Luați în considerare factorii care pot determina deficiența indicatorului ca măsurătoare precisă. De exemplu, valoarea de piață a unei companii poate fi afectată de macroeconomii și forțe care nu sunt sub controlul conducerii.
 • Imaginea intitulată Eficacitatea managementului măsurilor Pasul 3
  3
  Efectuează evaluări periodice ale performanțelor managerilor. Verificați performanța administratorilor pe o bază lunară, trimestrială, bianuală sau anuală.
 • Imaginea intitulată Eficacitatea managementului măsurilor Pasul 4


  4
  Evaluă capacitatea managerilor de a menține un echilibru între nevoile interne și externe ale organizației. Managerii cei mai eficienți sunt cei care sunt capabili să stabilească și să gestioneze relațiile cu clienții, asigurându-se, în același timp, că sunt satisfăcute nevoile de comunicare, instruire și siguranță ale angajaților.
 • Pregătiți formularele de evaluare a performanței. Creați formulare care să permită managerilor să evalueze propriile performanțe.
 • Acesta include întrebări legate de procese, proiecte și angajați. Cereți managerilor să își evalueze propria eficacitate în raport cu obiectivele stabilite pentru departament sau companie. De exemplu, managerii pot fi rugați să evalueze eficacitatea lor în gestionarea conflictelor angajaților.
 • Imaginea intitulată Eficacitatea managementului măsurilor Pasul 5
  5
  Colectați informații de la angajați cu privire la eficacitatea managementului.
 • Cereți angajaților să completeze formulare de comentarii și sugestii. Acesta include întrebări despre satisfacția angajaților în legătură cu gestionarea conflictelor, disponibilitatea programelor de instruire și comunicarea prin managementul obiectivelor și proceselor companiei.
 • Interviu cu angajații privind satisfacția lor la locul de muncă. Vorbind cu angajații despre relațiile lor cu conducerea, îi poate ajuta să înțeleagă mai bine domeniile în care un manager distinge, este ineficient sau poate beneficia de un anumit grad de îmbunătățire.
 • Imaginea intitulată Efectivitatea măsurilor de management Pasul 6
  6
  Comparați răspunsurile conducerii pentru a primi feedback de la subordonații lor. Pot exista diferențe mari între autoevaluarea managerilor și răspunsurile angajaților, iar acestea pot fi zone care indică ineficiența. De exemplu, un manager poate fi mulțumit de nivelul de instruire oferit angajaților, dar angajații pot plânge consiliului că nu dispun de instrumentele adecvate sau de competențele necesare pentru a-și îndeplini sarcinile.
 • Luați în considerare situațiile în care angajații nu pot răspunde sincer din teamă. Teama de a-și pierde un loc de muncă, a fi retrogradată sau exclusă poate fi un motiv pentru care angajații nu răspund la întrebări cu privire la management în orice sinceritate.
 • Imaginea intitulată Eficacitatea managementului măsurilor Pasul 7
  7
  Respectați ratele de reținere a angajaților. O organizație care tratează în mod repetat cifra de afaceri a personalului poate fi rezultatul ineficienței managerului.
 • Luați în considerare alți factori care conduc la fluctuația angajaților. Salariile mici, condițiile de muncă nesigure și cerințele de muncă inacceptabile pot fi motive reale pentru demisia angajaților și sunt probabil condiții pe care un anumit manager nu le poate controla.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aplicați abilitarea întreprinderilorCum să aplicați abilitarea întreprinderilor
  Cum să dezvoltați un plan de îmbunătățire a performanțeiCum să dezvoltați un plan de îmbunătățire a performanței
  Cum să dezvolte o forță de muncă eficientăCum să dezvolte o forță de muncă eficientă
  Cum să găsiți un stil de administrare adecvatCum să găsiți un stil de administrare adecvat
  Cum să scrii obiectivele de performanță a munciiCum să scrii obiectivele de performanță a muncii
  Cum se menține precizia inventaruluiCum se menține precizia inventarului
  Cum puteți îmbunătăți productivitatea afacerii dvs.Cum puteți îmbunătăți productivitatea afacerii dvs.
  Cum se deschide sau se înregistrează o nouă companieCum se deschide sau se înregistrează o nouă companie
  Cum să învățați cele cinci funcții de gestionareCum să învățați cele cinci funcții de gestionare
  Cum se calculează marja de profit brutCum se calculează marja de profit brut
  » » Cum se măsoară eficacitatea managementului

  © 2011—2020 ertare.com