Cum se măsoară eficiența comunicării

Te-ai intrebat vreodata daca altii inteleg cu adevarat gandurile si ideile pe care le incerci sa le comunici? Vedeți că vă lași întâlniri, telefoane și conversații cu sentimentul că ați înțeles complet greșit? Pașii din acest articol vă vor ajuta să evaluați și să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare.

pași

Imaginea intitulată Scrieți un document legal pentru banii datorați Pasul 23
1
Ascultă răspunsurile pe care ascultătorii ți le dau. Dacă audiența (și este una sau mai multe) vă spune că nu înțeleg ce spuneți, ascultați-i. Ascultătorii pierd mult din ceea ce sa spus atunci când vorbitorul refuză să se oprească pentru a clarifica un punct. Opriți și clarificați ceea ce spuneți, chiar dacă înseamnă că veți lua mai mult timp să vă exprimați ideea.
 • Imagine cu denumirea Fii pe cont propriu Pasul 12
  2
  Nu luați-vă foarte serios ideile sau ideile. Dacă sentimentul de neînțelegere definește interacțiunea cu ceilalți, nu este o problemă de comunicare. Este probabil o problemă emoțională și psihologică.
 • Imaginea intitulată Autoritatea de obținere la locul de muncă Pasul 6
  3
  Asigurați-vă că nu comparați acceptarea cu înțelegerea. Ființele umane înțeleg foarte mult, dar nu sunt neapărat de acord cu ceea ce văd și auzim. Comunicarea este despre exprimarea ideilor și a gândirii, nu despre acceptarea și consensul cu fiecare afirmație spusă.
 • Imaginea intitulată Autoritatea de obținere la locul de muncă Pasul 7
  4
  Fii clar și concis. Când comunicați cu ceilalți, un milion de gânduri trec prin minte, dar este mai bine să vă limitați exprimarea gândurilor la unul sau două lucruri conexe la un moment dat. Încercările de a vă ordona mintea, vorbind cu cineva (dacă nu o observați mai întâi) este probabil să ducă la o comunicare confuză. Dacă audiența dvs. prezintă semne de confuzie, frustrare sau lipsă de atenție, este posibil să vă rătăciți și trebuie să vă opriți să vorbiți și să vă adunați gândurile înainte de a vă deplasa. Amintiți-vă că cu cât veți avea mai mult conținut într-o sesiune de comunicare, cu atât mai puțini oameni îl vor aminti fără propria dvs. inițiativă.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea vocii dvs. Pasul 15
  5
  Vorbiți clar Dacă cuvintele dvs. sunt confuze, aveți erori gramaticale și vorbiți foarte mult sau foarte puțin, comunicarea dvs. va fi afectată negativ. Discutați cu un magnetofon și ascultați-vă pentru a afla tonul și volumul necesar pentru ca alții să vă audă cu ușurință și să vă perfecționați cadența și enunțarea cuvintelor. Există numeroase site-uri educaționale care oferă ajutor în gramatică și fonică. Luați câteva minute pe zi pentru a vă îmbunătăți abilitățile.
 • Imaginea intitulată Convingeți-vă pe părinții să vă cumpere la porcul de guinee Pasul 12
  6
  Păstrați calm Cu cât vorbiți sau scrie mai agitați, cu atât va fi mai greu să vă comunicați gândurile în mod clar. Dacă vocea voastră se ridică și tremură, ascultătorul dvs. va fi distras de ceea ce sa spus și va păstra foarte puțin. Dacă vă simțiți anxios atunci când vorbiți, opriți-vă pentru o clipă, respirați profund și lăsați-o să iasă complet. Mai târziu, încercați din nou. Fără îndoială, ascultătorul dvs. a fost în pantofii dvs. și va avea răbdare până când nu sunteți gata să continuați să vorbiți.
 • Imaginea intitulată Convingeți-vă pe părinții dvs. să vă cumpere la porci de Guineea Pasul 10
  7
  Respectați punctul de vedere al celorlalți. Dacă doriți să fiți un bun comunicator, trebuie să învățați să acceptați punctele de vedere ale celorlalți. Oamenii nu sunt slabi din punct de vedere mental, faliment moral sau rău inerent, pur și simplu pentru că nu sunt de acord cu ideile pe care le credeți ferm. Dacă ați terminat discuțiile cu alții spunând „Ei bine, trebuie să fii prost“ sau „pur și simplu ți-e frică,“ ai cedat tentației de a deranja pe alții, mai degrabă decât menținerea o bună vedere și să permită diferența. Pentru a comunica mai eficient, încercați să faceți avocatul diavolului cu voi în majoritatea convingerilor dvs. solide și filosofice. Opriți-vă pentru a vedea punctul de vedere setat.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru părăsirea paternității Pasul 11
  8
  Adresați-vă colegilor și prietenilor dvs. dacă vă văd ca un comunicator eficient - mai bine, întrebați-vă șeful. Acei oameni cu care vorbiți de multe ori vă pot spune mai bine cât de bine vă faceți legătura cu ceilalți, inclusiv cu oamenii pe care nu le pasă prea mult. Întrebați-i dacă de obicei îi deranjează pe alții. Întrebați-i dacă încercați frecvent să-i convingeți să fie de acord cu voi. Întrebați-i dacă aceștia cred că comunicați cu onestitate. În cele din urmă, întrebați-i dacă consideră că aveți încredere sau că trebuie să vă schimbați personalitatea.
 • avertismente

  • Puteți comunica în mod incorect, dar eficient. Asigurați-vă că ați înțeles punctele cu mult înainte de a le comunica celorlalte.
  • Comunicarea necinstită (minciuna) are consecințe foarte mari care nu pot fi anticipate sau respinse. Prin urmare, chiar dacă credeți că știți cum să mâncați bine, comunicați cu ceilalți sincer.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să acceptați critica sinceră a partenerului dvs.Cum să acceptați critica sinceră a partenerului dvs.
  Cum să acceptați dezacordurileCum să acceptați dezacordurile
  Cum să se comporte într-un mod cuprinzătorCum să se comporte într-un mod cuprinzător
  Cum să comunici mai bine cu o prietenaCum să comunici mai bine cu o prietena
  Cum să te confrunți cu cineva care a aplicat legea ghețiiCum să te confrunți cu cineva care a aplicat legea gheții
  Cum sa spun ce creziCum sa spun ce crezi
  Cum să nu mai dați sfaturi nesolicitateCum să nu mai dați sfaturi nesolicitate
  Cum să nu mai vorbim despre tineCum să nu mai vorbim despre tine
  Cum să dezvolte abilități bune de comunicareCum să dezvolte abilități bune de comunicare
  Cum să te cerți cu cineva care crede că are întotdeauna dreptateCum să te cerți cu cineva care crede că are întotdeauna dreptate
  » » Cum se măsoară eficiența comunicării

  © 2011—2020 ertare.com