Cum se măsoară densitatea metalelor

Densitatea este una dintre proprietățile de bază ale materiei, care este definită ca masa unui obiect împărțit la volumul său. Aceasta produce o densitate de masă pe unitatea de volum. Dacă două obiecte au același volum, dar densități diferite, obiectul cu o densitate mai mare va cântări mai mult decât cu o densitate mai mică (deși ele par identice). În timp ce densitățile anumitor obiecte pot fi modificate printr-o presiune externă, în principal în gaze, densitatea metalelor este aceeași în orice condiție. Cunoașterea densității unui obiect poate fi un instrument util în determinarea compoziției unei probe dintr-un material necunoscut, deoarece nu există două metale cu aceeași densitate. Urmați aceste sfaturi pentru a afla cum să măsurați densitatea metalelor.

pași

Imaginea cu titlul Măsurați densitatea metalelor Pasul 1
1
Se cântărește obiectul. Utilizați orice tehnică de cântărire precisă, cum ar fi o scală de cântărire, pentru a determina greutatea obiectului. Se cântărește obiectul atunci când este uscat, astfel încât apa absorbită să nu afecteze precizia măsurătorilor.
 • Imaginea intitulată Măsurați densitatea metalelor Pasul 2
  2
  Luați măsurătorile obiectului pentru a determina volumul acestuia. Această metodă se poate face dacă obiectul are o formă obișnuită și uniformă.
 • Măsurați obiectul. Foloseste un etrier pentru a masura dimensiunile obiectelor cu forme regulate si uniforme. Cunoscând forma și dimensiunile obiectului, calculele matematice de bază vor produce volumul. De exemplu, volumul unui cilindru obișnuit este egal cu lungimea lui înmulțită cu pi ori pe o rază pătrată, în timp ce volumul dreptunghiului este produsul lungimii, lățimii și adâncimii acestuia.


 • Imaginea intitulată Măsurați densitatea metalelor Pasul 3
  3
  Găsiți volumul unui obiect folosind compensarea. Trebuie să utilizați această metodă pentru a găsi volumul obiectelor cu forme neregulate, care nu pot fi măsurate cu exactitate. De exemplu, o bucată de piatră colectată de un geolog poate fi prea neregulată pentru a măsura, deci volumul său trebuie calculat prin deplasare.
 • Pregătiți recipientul de măsurare a deplasării. Așezați un vas de apă pe o scală de cântărire. Asigurați-vă că există suficientă apă pentru a acoperi obiectul care trebuie măsurat. Nu umpleți recipientul până la punctul în care introducerea obiectului cauzează scurgerea și scurgerea apei de la recipient, aceasta ar distruge măsurarea.
 • Înregistrați nivelul apei în paharul de laborator.
 • Evaluați obiectul. Legați obiectul cu o frânghie ușoară și îl imersați complet în recipient cu apă. Înregistrați volumul nou în paharul de laborator.
 • Se calculează schimbarea aparentă a volumului în paharul de laborator. Înmulțiți creșterea nivelului apei prin suprafața sa, pentru a obține volumul adăugat la container prin introducerea obiectului. Acest volum adăugat este volumul obiectului.
 • Imaginea intitulată Măsurați densitatea metalelor Pasul 4
  4
  Calculați densitatea. Împărțiți greutatea obiectului între volumul său. Rezultatul acestei diviziuni este densitatea obiectului.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Cântare cimbale
  • Dimensiunea regelui
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înțelegeți scorul densitometriei osoaseCum să înțelegeți scorul densitometriei osoase
  Cum să înțelegeți densitatea calorică în dieta volumetricăCum să înțelegeți densitatea calorică în dieta volumetrică
  Cum se detectează metaleleCum se detectează metalele
  Cum se determină tipul de încărcareCum se determină tipul de încărcare
  Cum se calculează greutatea unui spațiu de apăCum se calculează greutatea unui spațiu de apă
  Cum se calculează volumul și densitateaCum se calculează volumul și densitatea
  Cum se calculează densitateaCum se calculează densitatea
  Cum se calculează concentrația unei soluțiiCum se calculează concentrația unei soluții
  Cum se calculează densitatea populațieiCum se calculează densitatea populației
  Cum se calculează energia cineticăCum se calculează energia cinetică
  » » Cum se măsoară densitatea metalelor

  © 2011—2020 ertare.com