Cum se măsoară creșterea bacteriilor

Există multe metode pentru a măsura creșterea bacteriilor, iar unele sunt mai complexe decât altele. Cele mai simple metode sunt destul de precise și utilizate în mod obișnuit (deși sacrifică o anumită consistență în măsurători). Printre cele mai cunoscute sunt următoarele: observați și numărați direct bacteriile, măsurați masa umedă sau uscată și măsurați nivelul de turbiditate. Laboratorul din centrul de studiu trebuie să aibă echipamentul și bunurile necesare pentru a efectua cel puțin unul dintre aceste experimente.

pași

Metoda 1
Observați direct bacteriile

Imagine intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 1
1
Colectați-vă materialele. Există câteva instrumente speciale pe care trebuie să le aveți în plus față de cele găsite în majoritatea laboratoarelor de biologie. Dacă pregătiți toate instrumentele și containerele în prealabil, veți putea finaliza experimentul fără să trebuiască să intrați și să părăsiți cabinetul în orice moment. Este important să știți în avans fiecare piesă pe care o veți utiliza. În plus, trebuie să cunoașteți niște termeni de bază.
 • Obțineți o cameră de numărare. Acest instrument are o cameră foto, un diapozitiv și un microscop încorporat, astfel încât este ușor de configurat și utilizat. Puteți să-l cumpărați în laboratoare și companii de furnizare pentru sala de clasă. Camera este dotată cu instrucțiuni pentru a vă ghida în întregul proces.
 • Obțineți un vas Petri. Acesta este containerul în care veți observa bacteriile.
 • Cultivarea este termenul folosit pentru a descrie un organism care a fost dezvoltat artificial pentru un experiment.
 • Caldo este un mediu lichid în care se dezvoltă cultura.
 • Imaginea intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 2
  2
  Utilizați vasul Petri. Puteți pune bacteriile direct pe această placă pentru a le observa sub microscop. Aplicați cultura pe placă și plasați-o sub microscop pentru a vedea câte celule bacteriene conține.
 • Imaginea intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 3
  3
  Asigurați-vă că aveți concentrația potrivită. Dacă există prea multe bacterii, se vor suprapune și nu veți obține un număr exact. Trebuie să diluați cultura amestecând-o cu mai multă bulion. Dacă vedeți prea puține bacterii, nu veți avea suficiente pentru a găsi un număr exact. Trebuie să filtrați supa utilizând un sistem de filtrare.
 • Imaginea intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 4
  4
  Numără bacteriile. Ultimul pas este de a le număra fizic. Trebuie să observați prin lupa aparatului foto și să notați cantitatea de bacterii detectate. Comparați acest rezultat cu cele ale altor teste.
 • Metoda 2
  Măsurați masa umedă și uscată

  Imaginea intitulă Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 5
  1
  Asigurați-vă că aveți echipamentul potrivit. Această metodă consumă prea mult timp și implică utilizarea de echipamente foarte costisitoare. Cu excepția cazului în care laboratorul dumneavoastră are echipamentul potrivit, trebuie să luați în considerare utilizarea unei metode diferite. Cu toate acestea, măsurarea masei umede și uscate duce la rezultate mai consecvente. Veți avea nevoie de următoarele instrumente:
  • un cuptor hidraulic de convecție prin gravitate
  • o tavă de cântărire din aluminiu
  • un set de baloane
  • o centrifugă sau un sistem de filtrare pentru laborator
 • Imaginea intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 6
  2
  Asigurați-vă că cultura este în interiorul unui balon. În acest stadiu, cultura trebuie să fie în bulion, deși o veți separa din nou mai târziu.
 • Imagine intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 7
  3
  Uscați tava de cântărire din cuptor. De asemenea, puteți utiliza un filtru de membrană cu acetat de celuloză cu un diametru de 47 mm și pori de 0,45 μm. Trebuie să cântăriți tava pentru a afla cât trebuie să scăpați din măsurarea dată când plasați celulele bacteriene deasupra.
 • Imagine intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 8
  4
  Se amestecă vasul în care ați așezat cultura astfel încât să se amestece uniform. Celulele se vor scufunda natural datorită gravității. Ar trebui să le amestecați puțin pentru a vă asigura că se răspândesc uniform în interiorul balonului. În acest fel, veți obține un eșantion mai reprezentativ.


 • Imaginea intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 9
  5
  Utilizați o centrifugă pentru a separa celulele bacteriene de bulion. Acest instrument rotește rapid balonul cu o contragreutate pentru a scurge bulionul și a lăsa cultura. în acest ghid Veți găsi o descriere mai detaliată a acestei proceduri.
 • Imaginea intitulată Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 10
  6
  Răzuiti pastele și puneți-le pe tava de cântărire. Puteți renunța la supa, deoarece nu veți mai avea nevoie de ea. Cu toate acestea, trebuie să păstrați balonul pentru că încă îl veți folosi.
 • Imaginea intitulă Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 11
  7
  Clătiți centrifuga și turnați apa de clătire de pe tavă. Trebuie să adăugați apa de clătire din balon în celulele bacteriene. În acest fel, veți obține greutatea umedă.
 • Imaginea intitulă Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 12
  8
  Măsurați greutatea uscată. Pentru această acțiune, trebuie să plasați tava în cuptor și se usucă la 100 ° C timp de 6 până la 24 ore (urmând instrucțiunile specifice ale cuptorului și platanul de cântărire). Pentru a preveni arderea bacteriilor, trebuie să vă asigurați că nu setați cuptorul peste această temperatură. De îndată ce trece timpul indicat, trebuie să cântăriți bacteriile. Amintiți-vă că trebuie să scăpați greutatea din tava de cântărire.
 • Metoda 3
  Măsurați nivelul de turbiditate

  Imaginea cu titlul Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 13
  1
  Obțineți echipamentul necesar. Aveți nevoie de o sursă de lumină și un spectrofotometru. Acestea sunt disponibile în magazinele de aprovizionare pentru laboratoarele științifice. Spectrofotometrul are instrucțiuni pentru utilizarea corectă a modelului specific pe care îl veți achiziționa. Acest echipament este economic și ușor de utilizat și este motivul pentru care această metodă este una dintre cele mai comune pentru măsurarea creșterii bacteriene.
 • Imaginea intitulă Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 14
  2
  Iluminați proba. În termeni simpli, nivelul de turbiditate indică modul în care arată revoltarea eșantionului. Ar trebui să obțineți o lectură în unități de turbiditate nephelometrică (NTU). Echipamentul poate necesita o anumită calibrare înainte de a putea măsura cu exactitate nivelul de turbiditate al eșantionului.
 • Imaginea intitulă Măsurarea creșterii bacteriene Pasul 15
  3
  Luați niște note. Turbiditatea corespunde cu cantitatea de bacterii din probă. Spectrofotometrul vă indică și procentajul de transmisie. Acest număr va fi mai mare dacă turbiditatea este mai mică. Ar trebui să comparați rezultatele diferitelor teste pentru a măsura creșterea bacteriilor.
 • avertismente

  • Pentru că ai de gând să se ocupe de colonii bacteriene, ar trebui să ia toate măsurile de precauție necesare (de exemplu, utilizarea de ochelari de protecție și mănuși pentru a proteja). În plus, puteți utiliza o mască de praf, mai ales dacă nu sunteți sigur de tipul de bacterii pe care o să creșteți.
  • Trebuie să luați măsuri de precauție cu orice tip de bacterii, chiar dacă considerați că sunt inofensive. Asigurați-vă că acoperiți complet rănile, tăieturile și resturile deschise înainte de a începe.

  Lucruri de care ai nevoie

  • viermă bacteriană sau apă (robinet, bazin sau iaz)
  • un mediu steril (cum ar fi agar)
  • Feluri de mâncare Petri
  • pipete sterile
  • un microscop (opțional)
  • o cameră de numărare
  • latex mănuși
  • ochelari de protecție
  • un cuptor hidraulic
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a măsura o cămașă pentru ao duplicaCum de a măsura o cămașă pentru ao duplica
  Cum să măsoară un costumCum să măsoară un costum
  Cum se măsoară în bucătărieCum se măsoară în bucătărie
  Cum se măsoară ingredientele uscateCum se măsoară ingredientele uscate
  Cum se masoara untulCum se masoara untul
  Cum să pasteurizeze lapteleCum să pasteurizeze laptele
  Cum să măsurați înălțimea unui calCum să măsurați înălțimea unui cal
  Cum se calculează grăsimea corporală cu o bandăCum se calculează grăsimea corporală cu o bandă
  Cum să păstrați peria de dinți curatăCum să păstrați peria de dinți curată
  Cum se masoara grasimea corporala folosind metoda Marinei SUACum se masoara grasimea corporala folosind metoda Marinei SUA
  » » Cum se măsoară creșterea bacteriilor

  © 2011—2020 ertare.com