Cum să marcați

Mark este o modalitate foarte bună de a organiza conținutul pe care îl citiți, astfel încât să puteți întoarce mai târziu și rapid amintesc de concepte generale, complot și teme ale textului. Marcarea activă în timp ce citiți vă va ajuta să dezvoltați o înțelegere mai profundă a textului, indiferent dacă este vorba despre ficțiune sau despre ficțiune. Acest articol vă va învăța cum să profitați din plin de experiența dvs. de citire!

pași

Partea 1
înainte de a citi

1
Citiți capacul din față și din spate. Acest lucru vă va oferi câteva informații despre autor și text, care vă va pregăti să știți ce să vă așteptați în timp ce citiți.
 • Citiți introducerea autorului dacă există unul.
Imaginea cu titlul Adnotați o carte Step 1Bullet1
 • Verificați dacă există un glosar, hartă sau alt instrument inclus în carte care poate servi ca referință în timp ce îl citiți.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată Adnotați a book Step 2
  2
  Găsiți o sinteză sau o analiză a cărții. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați cartea din punct de vedere tematic și analitic de la început. Determină semnificația politică, socială și / sau istorică a cărții prin ceea ce este determinat de alți cititori și critici.
 • Dacă citiți un roman de ficțiune, asigurați-vă că rezumatul pe care îl găsiți nu spune toată povestea. De obicei, va exista o alertă de un fel.
 • Imaginea cu titlul Adnotarea unei cărți Pasul 3
  3
  Determinați scopul Dacă citiți cartea pentru o clasă, de exemplu, revedeți misiunile curriculum-ului sau ale altora pe care vi le-ați dat. Dacă ți-au dat o listă de întrebări de studiu sau cuvinte de vocabular, atunci le-ai revăzut în prealabil și le-ai făcut la îndemână. Dacă citiți cartea pentru plăcere, luați în considerare ceea ce v-ați atras de carte. Ce doriți să obțineți din citirea textului?
 • Imaginea cu titlul Adnotați a book Step 4
  4
  Focalizați cartea cu o minte deschisă. Amintiți-vă că mulți autori își lasă intenționat lucrările la interpretare, pentru a obține informațiile de fundal pe care le-ați găsit cu un șir de necredință. Acest lucru este deosebit de important dacă citiți o lucrare de ficțiune - nu toți au un a "răspuns" sau a "sens" finală.
 • Având o minte deschisă vă poate ajuta să înțelegeți anumite elemente ale textului pe care alții nu le vor detecta, cum ar fi simbolurile, referințele și golurile din complot, ascunse. Ține-ți ochii deschiși!
 • Partea 2
  în timp ce citiți

  Imaginea cu titlul Adnotați a book Step 5
  1
  Marcați informațiile cheie. Aceasta include oameni, idei, evenimente și / sau termeni importanți. Utilizați o culoare de text care nu este prea strălucitoare sau prea întunecată, astfel încât textul să rămână lizibil.
  • Dacă observați că textele de marcă vă distrag prea mult, folosiți un stilou sau un creion pentru a sublinia textul important.
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați bretele pentru a evidenția paragrafe importante / secțiuni. Dacă textul este prea lung pentru a marca, încadrarea lui între taste vă va ajuta să determinați ce părți trebuie să reveniți pentru a le reciti.
 • Imaginea cu titlul Adnotarea unei cărți Pasul 7


  3
  Scrieți note în margini. Dacă alegeți să evidențiați sau închise în secțiunea acolade, asigurați-vă că pentru a utiliza un stilou sau creion pentru a scrie importanța marjelor de text, astfel încât vă veți aminti repede de ce ați marcat o anumită secțiune, fără a fi nevoie să reciti întregul capitol sau secțiune.
 • Imaginea intitulată Adnotarea unei cărți Pasul 8
  4
  Găsiți cuvintele pe care nu le cunoașteți. Aveți un dicționar pe o parte pentru a căuta cuvinte sau termeni pe care nu le înțelegeți. S-ar putea să doriți să scrieți definiția în margini astfel încât să nu le uitați atunci când recitiți din nou.
 • Dacă aveți un computer la îndemână, cercetați termenii și conceptele pe care nu le înțelegeți.
 • Imaginea intitulată
  5
  Faceți un rezumat la sfârșitul fiecărui capitol sau secțiune (opțional). Pentru a vă menține memoria proaspătă, luați în considerare scrierea unui scurt rezumat la sfârșitul fiecărui capitol, care cuprinde evenimentele importante și conceptele despre evenimentele discutate în acest capitol.
 • Partea 3
  după citire

  Imaginea cu titlul Adnotați a book Step 10
  1
  Faceți misiunile cu promptitudine. Dacă citiți cartea pentru o clasă și vi se atribuie o sarcină sau de testare, să le facă la scurt timp după terminarea cărții pentru a păstra conținutul proaspăt în mintea ta.
 • Imagine intitulată Adnotarea unei cărți Pasul 11
  2
  Verificați din nou notele. Poate doriți să treceți din nou întreaga carte, capitol după capitol, pentru a vă reîmprospăta memoria. Citiți secțiunile marcate și toate notele incluse pe care le-ați scris în margini.
 • Imaginea cu titlul Adnotați a book Step 12
  3
  Remediați și / sau adăugați lucruri pe care ați putea fi trecute cu vederea. Luați cartea la discuții de clasă. Dacă descoperiți că ați înțeles greșit textul și că ați făcut note incorecte, asigurați-vă că mergeți înapoi și le schimbați astfel încât să nu vă confundați mai târziu.
 • sfaturi

  • Dacă doriți să luați note extinse, luați în considerare să le scrieți pe o foaie separată de hârtie, astfel încât cartea să nu fie prea aglomerată. Asigurați-vă că păstrați notele într-un loc sigur, astfel încât să nu le pierdeți.
  • Găsiți un loc liniștit pentru a citi. Citirea în fața televizorului sau cu muzică puternică vă poate distrage atenția și puteți pierde elemente importante ale textului.
  • Citiți notele de subsol incluse în text, dacă există.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Brand-text
  • Pen sau creion
  • dicționar
  • Acces la Internet (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum funcționează Amazon KindleCum funcționează Amazon Kindle
  Cum să citești cărți buneCum să citești cărți bune
  Cum să citești o carte plictisitoareCum să citești o carte plictisitoare
  Cum să citești o carte într-o săptămânăCum să citești o carte într-o săptămână
  Cum să înțelegi cartea pe care o citeștiCum să înțelegi cartea pe care o citești
  Cum să creați rapid o înregistrare bibliograficăCum să creați rapid o înregistrare bibliografică
  Cum să vă scrieți prima carteCum să vă scrieți prima carte
  Cum se scrie o analizăCum se scrie o analiză
  Cum să scrie un comentariu literarCum să scrie un comentariu literar
  Cum se scrie un eseu de reacțieCum se scrie un eseu de reacție
  » » Cum să marcați

  © 2011—2020 ertare.com