Cum să vă păstrați CV-ul pe o singură pagină

Deși păstrarea CV-ului pe o pagină nu mai este recomandată sau solicitată de către experții de recrutare, unele situații fac. Acest lucru este deosebit de relevant dacă scrieți un CV și aveți o experiență de muncă puțină sau deloc sau dacă angajatorul vă cere să faceți acest lucru. Dacă vă aflați într-una din acele situații sau dacă pur și simplu simțiți că trebuie să aveți curriculum-ul pe o singură pagină, puteți să ajustați formatul și să editați conținutul pentru ao realiza.

pași

Metoda 1
Reglați formatul

Imaginea intitulată Mențineți CV-ul dvs. la o singură pagină Pasul 1
1
Păstrați dimensiunea fontului între 10 și 12 puncte pentru a economisi spațiu. Dimensiunea fontului poate face o diferență substanțială în spațiul ocupat de informațiile dvs. Evident, cu cât este mai mică sursa, cu atât mai multe informații pot intra într-o anumită zonă, cu toate acestea, este important să nu faceți acest lucru atât de mic, deoarece citirea informațiilor dvs. poate deveni un pic dificilă.
 • Nici nu trebuie să o faci prea mare pentru că ocupă spațiu inutil și poate fi văzută ca un începător.
 • Utilizați surse tradiționale, cum ar fi Times New Roman sau Arial.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă CV-ul la o singură pagină Pasul 2
  2
  Faceți desene animate scurte și minime pentru a economisi spațiu. Trebuie să faceți scurtcircuitul punctelor și să furnizați cele mai importante informații. Dacă scrieți două sau trei linii pentru un punct de glonț, este posibil să o puteți rupe în mai multe. Dezagregarea vignetului vă va ușura citirea informațiilor. Mai jos veți vedea câteva exemple de diferență:
 • "Am creat un curs de formare de 2 zile numit" tactici de negociere "și am pregătit o echipă de 10 directori contabili pentru a-și îmbunătăți abilitățile de negociere atunci când lucrează cu clienții".
 • Puteți converti glonțul anterior în:
 • "Am creat un curs de formare de 2 zile numit" tactici de negociere ".
 • "Am oferit cursul" Tactica Negotierii "pentru îmbunătățirea competențelor a 10 directori contabili."
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă CV-ul la o singură pagină Pasul 3
  3
  Reduceți marginile pentru a maximiza spațiul. Reglați marginile pentru a vă asigura că utilizați tot ce puteți în pagina imprimată. Nu permiteți spații goale inutile la marginile paginilor pentru a vă face CV-ul să aibă mai mult de o pagină.
 • Dacă intenționați să utilizați un program precum Microsoft Word, marginile dvs. vor fi de 2,5 cm (1 inch) automat pe toate colile.
 • Puteți schimba margini făcând clic pe "Margini" din fila "Pagină de aspect". Aici puteți personaliza și experimenta diferite dimensiuni.
 • Aveți grijă să nu le faceți prea mici și riscați să pierdeți informații când imprimați documentul.
 • Pentru a vă asigura că imprimanta poate funcționa cu margini pe care le-ați setat, imprimați-vă documentul înainte de a vă angaja la o anumită marjă de marjă.
 • Nu vă recomandăm să setați marginile la mai puțin de 0,8 cm (0,25 inci), în plus, programul vă va spune să le modificați dacă le setați la o dimensiune mai mică.
 • Imaginea intitulată Păstrați CV-ul la o singură pagină Pasul 4


  4
  Eliminați distanțele inutile și păstrați toate celelalte spații la un nivel minim. Veți fi plăcut surprinși de spațiul pe care îl puteți salva prin simpla ajustare a spațiilor în întregul curriculum. Aceasta înseamnă reducerea spațiului dintre linii, gloanțe și titluri. Ideea este să faceți secțiunile ușor de recunoscut în timp ce utilizați cel mai mic spațiu pentru a vă asigura că documentul are o pagină. Curriculum-ul va arăta diferit atunci când schimbați spațiul astfel încât să vă decideți care este cea mai bună dimensiune pentru documentul dvs.
 • Dacă utilizați Microsoft Word, puteți schimba spațiul selectând o secțiune din CV-ul dvs. și modificând spațiile din "Înainte" și "După" în secțiunea "Paragraf" din fila "Aspect pagină".
 • Puteți face distanțele până la 0 puncte între liniile aceluiași paragraf sau între gloanțe.
 • Vă recomandăm să păstrați distanța dintre secțiuni sau titluri între 4 și 8 puncte.
 • Metoda 2
  Editați conținutul

  Imaginea intitulată Păstrați CV-ul dvs. la o singură pagină Pasul 5
  1
  Utilizați propoziții concise. Curricula trebuie să fie creată astfel încât recrutorul sau administratorul HR să o poată citi rapid și ușor. Poate că acești oameni au puțin timp să citească un număr mare de CV-uri și al tău ar trebui să fie scrise într-un mod care să le atragă atenția și să evidențieze cu ușurință punctele tale forte cheie. Prin urmare, scrierea unor fraze concise este extrem de importantă pentru orice curriculum, cu atât mai mult dacă încercați să vă faceți notele și punctele forte să se potrivească pe o singură pagină.
  • Un exemplu de scriere a unei propoziții în fața uneia dintre modalitățile de a nu scrie este:
  • "Am dezvoltat o nouă campanie de e-mail și am implementat acea campanie, care a mărit vânzările companiei cu 10% în doar o lună". FRONTĂ DE:
  • "Am dezvoltat și am implementat o campanie de e-mail care a crescut vânzările cu 12% în 1 lună".
 • După cum puteți vedea, a doua teză poate fi citită rapid și ușor, spre deosebire de prima propoziție care este puțin încurcată.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă CV-ul la o singură pagină Pasul 6
  2
  Nu scrieți paragrafe lungi. Deși nu ar trebui să prezentați CV-ul ca o listă lungă, este important să stați departe de paragrafele lungi. Punctele care au 5 sau mai multe linii sunt considerate paragrafe lungi, în termeni de curriculum. Când încerci să-ți limitezi CV-ul la o pagină, ar fi mai bine să rămâi la ideile principale și să nu intri în prea multe detalii.
 • Cititorul dvs. nu va avea timp sau atenție să citească o poveste detaliată despre cel mai recent proiect și probabil că nu vrea.
 • Prin urmare, este important să descrieți rapid ceea ce ați făcut și să arătați rezultatele, evitând în același timp limba.
 • De exemplu: "Am contribuit la creșterea vânzărilor cu 10%" față de "Contracte pentru a contribui la creșterea vânzărilor și am reușit să-mi fac treaba cu succes, ceea ce a ajutat vânzările să crească cu 10%".
 • Imaginea intitulată Păstrați CV-ul dvs. la o singură pagină Pasul 7
  3
  Elimină informațiile irelevante pentru a scurta corpul curriculum-ului. Este important să vă mențineți curriculum-ul relevant pentru fiecare poziție la care aplicați. Aceasta înseamnă că cel mai probabil nu veți putea utiliza un curriculum general pentru toate aplicațiile.
 • Pentru a afla ce informații vor fi cele mai relevante, citiți cu atenție descrierea fiecărei poziții și stabiliți calificările pe care fiecare angajator le solicită. Apoi, adăugați sau păstrați aceste calificări în curriculum.
 • Eliminați toate informațiile pe care angajatorul nu le va interesa dacă doriți să faceți ca curriculum-ul dvs. să aibă o singură pagină.
 • De exemplu: tocmai ați absolvit și ați terminat un stagiu de analist financiar. Înainte de stagiu, erai un insotitor de parcare. Atunci când aplicați pentru un post de analist financiar, este important să lăsați informația despre școala dvs. internată și să vă eliminați experiența în calitate de participant la parcare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un filigran într-o pagină în Microsoft WordCum se adaugă un filigran într-o pagină în Microsoft Word
  Cum de a mări dimensiunea fontului e-mailurilor pe un MacCum de a mări dimensiunea fontului e-mailurilor pe un Mac
  Modificarea dimensiunii literelor pe un computerModificarea dimensiunii literelor pe un computer
  Modificarea fontului în MySpaceModificarea fontului în MySpace
  Modificarea fontului în mesajele din căsuța de e-mail GmailModificarea fontului în mesajele din căsuța de e-mail Gmail
  Cum de a schimba fontul în WhatsAppCum de a schimba fontul în WhatsApp
  Modificarea fontului pe un iPhoneModificarea fontului pe un iPhone
  Cum se creează text în caractere aldine în HTMLCum se creează text în caractere aldine în HTML
  Modul de editare a informațiilor dvs. de contact în ElanceModul de editare a informațiilor dvs. de contact în Elance
  Cum să editați o pagină de afaceri pe FacebookCum să editați o pagină de afaceri pe Facebook
  » » Cum să vă păstrați CV-ul pe o singură pagină

  © 2011—2020 ertare.com