Cum se menține precizia inventarului

Precizia inventarului afectează mai multe domenii ale unei organizații. Departamentul de achiziții depinde de informații precise despre inventar pentru a face achiziții de materiale și materiale. Producția și planificarea necesită un plan detaliat de inventar pentru planificarea și programarea producției. Un sistem inexactit de inventar poate provoca lipsa de elemente care pot duce la livrări târzii către clienți și la pierderea potențială a unei afaceri. Companiile pot îmbunătăți corectitudinea bazei de date de inventar prin dezvoltarea unei proceduri și monitorizarea angajaților pentru a asigura conformitatea cu procesele stabilite.

pași

Imaginea intitulată Menținerea corectitudinii inventarului Pasul 1
1
Dezvoltarea proceselor de gestionare a materialelor în cadrul organizației. Procedura trebuie să detalieze pașii pe care angajații trebuie să le urmeze pentru a introduce materiale în baza de date și tranzacția părților către și din diferite zone ale companiei, cum ar fi producția sau logistica.
 • Procesele companiei ar trebui să detalieze, de asemenea, pașii pe care angajații trebuie să le urmeze pentru a gestiona materialele rămase, părțile defecte și discrepanțele în cantități.
 • Imaginea intitulată Menținerea corectitudinii inventarului Pasul 2
  2
  Formați angajații pentru a utiliza aceste procese. Compania trebuie să pregătească angajații pentru procedurile de inventariere.
 • Fiecare angajat trebuie să înțeleagă importanța acurateței inventarului și efectul pe care îl are asupra companiei.
 • Ședințele separate de instruire pentru grupurile de angajați pot concentra lecția asupra acelor proceduri pentru grupul respectiv de muncitori. De exemplu, lucrătorii din producție vor avea proceduri diferite decât lucrătorii care primesc sau stochează materiale.
 • Imaginea intitulată Menținerea corectitudinii inventarului Pasul 3


  3
  Monitorizarea angajaților și implementarea auditurilor. Procedurile de inventar vor fi valoroase doar dacă angajații respectă regulile. Monitorizați lucrătorii pentru a vă asigura că respectă procedurile.
 • Puteți să verificați documentele și conturile pentru a verifica dacă angajații respectă procedurile de inventariere. # Implementați o procedură de numărare ciclică. Numărătoarea ciclică este un proces continuu de numărare bazat pe utilizarea, frecvența sau valoarea materialului.
  Imaginea intitulată
 • Pentru a stabili un număr de cicluri, inventarul este împărțit în grupuri care determină cât de des se face inventarul părților. De exemplu, compania poate stabili că părțile vor fi utilizate frecvent pentru numărarea o dată pe lună, în timp ce părțile care nu se mișcă prin lanțul de aprovizionare va trece prin numărarea de două ori pe an.
 • Companiile ar trebui să dedice unui angajat sarcina de a număra cicluri. Contoarele de cicluri se familiarizează cu numerele diferite ale pieselor, tranzacțiile de inventar și cauzele discrepanțelor.
 • Numărul de cicluri implică investigarea cauzei discrepanțelor din inventar. Actul ciclurilor de numărare poate lumina problemele procesului de inventariere.
 • Imaginea intitulată Menținerea corectitudinii inventarului Pasul 5
  4
  Elaborați o procedură de conciliere a discrepanțelor. În unele organizații, administrația trebuie să aprobe reconcilierea discrepanțelor de inventar. contoare ciclu, sau cei care au sarcina de a menține precizia stocurilor trebuie să stabilească baza de date pentru a corecta discrepanțele.
 • Imaginea intitulată Menținerea corectitudinii inventarului Pasul 6
  5
  Planificați inventarieri fizice anuale. Companiile pot planifica un inventar fizic anual sau bianual pentru a număra toate inventarele și pentru a ajusta cantitățile pentru a maximiza sistemul.
 • Discrepanțele care nu sunt acoperite în timpul inventarului fizic monitorizează, de asemenea, eficacitatea ciclului de numărare și a procedurilor de proces. == Referințe ==
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să inventezi un personaj nouCum să inventezi un personaj nou
  Cum să inventezi o ghicitoareCum să inventezi o ghicitoare
  Cum de a inventa un titlu bunCum de a inventa un titlu bun
  Cum să controlați un inventarCum să controlați un inventar
  Cum să dezvolte punctele forte ale angajațilorCum să dezvolte punctele forte ale angajaților
  Cum să inventezi un furtunCum să inventezi un furtun
  Cum se măsoară eficacitatea managementuluiCum se măsoară eficacitatea managementului
  Cum puteți îmbunătăți productivitatea afacerii dvs.Cum puteți îmbunătăți productivitatea afacerii dvs.
  Cum să analizați un proces de afaceriCum să analizați un proces de afaceri
  Cum se calculează costul mărfurilor vândute (COGS)Cum se calculează costul mărfurilor vândute (COGS)
  » » Cum se menține precizia inventarului

  © 2011—2020 ertare.com