Cum să păstrați confidențialitatea în consiliere

Confidențialitatea este o parte esențială a relației de consiliere. Un client trebuie să aibă încredere că informațiile personale pe care le împărtășește cu un consilier nu vor fi divulgate unei terțe părți. Pentru a păstra confidențialitatea, un consilier trebuie să explice beneficiile și problemele inerente serviciilor de consiliere și să clarifice limitele confidențialității clienților.

pași

Imaginea intitulată Menținerea confidențialității în consiliere Pasul 01
1
Explică consimțământul informat și confidențialitatea clientului.
 • Consimțământul informat implică faptul că consilierul explică beneficiile și riscurile de consiliere, precum și alternativele sale. De asemenea, autorizează consilierul să înregistreze consiliere scrisă, sesiuni audio și video. În cadrul unei instituții de învățământ, consimțământul informat permite studenților să respecte sesiunile de consiliere. Odată ce aceste aspecte sunt explicate clientului potențial, vi se va cere să semneze documente legale care să ateste că clientul înțelege și acceptă serviciile care urmează să fie furnizate și a potențialelor pericole.
 • Atunci când consilierea este adresată minorilor, unul dintre părinți trebuie să dea consimțământul în cunoștință de cauză. Atunci când se explică argumentele pro și contra consilierii părinților, este de asemenea necesar să se explice necesitatea confidențialității în relația terapeutică cu un minor.
 • Formularul de confidențialitate este prezentat în timpul discuției privind confidențialitatea. În conformitate cu etica de consiliere, este imperios necesar ca consilierul explică faptul că confidențialitatea este un angajament de a nu vorbi cu un terțe părți probleme care sunt împărtășite de către client, cu excepția excepții implicite.
 • Excepțiile la confidențialitate includ raportul de informații furnizat de client care dezvăluie consilierului că persoana respectivă este un pericol pentru sine sau pentru alții. De exemplu, dacă un client vorbește despre sinucidere și identifică ai un plan și mijloacele necesare pentru a executa acest plan, este responsabilitatea etică a consilierului informa autoritățile medicale corespunzătoare și asista clientul în obținerea de ajutor. Când vine vorba de amenințarea altor persoane, în special a unui copil, a unui cuplu sau a unei persoane în vârstă, este datoria consilierului să raporteze amenințarea poliției.
 • Celelalte limitări ale păstrării confidențialității în consiliere sunt cererile autorităților judiciare de a obține informații despre consilierea clienților. Dacă un consilier primește o citație care îi cere să dezvăluie informațiile despre sesiunile unui client, este obligația lor să facă acest lucru. Clientul trebuie să fie informat cu privire la toate limitele confidențialității în timpul sesiunii de evaluare inițială.
 • Este necesar să se includă un formular de confidențialitate semnat și documente de consimțământ informat în dosarul fiecărui client înainte de începerea unei relații terapeutice.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității în consiliere Pasul 02
  2


  Protejează înregistrările clienților
 • Pentru a păstra confidențialitatea, este responsabilitatea consilierului să mențină o înregistrare sigură și bine asigurată a clientului.
 • Înregistrările trebuie păstrate într-un loc sigur, care poate fi blocat atunci când biroul este închis.
 • În cele mai multe cazuri, înregistrările unui client sunt divulgate doar unei terțe părți dacă clientul a dat consimțământul scris. Atunci când se eliberează o citație pentru înregistrările unui client, este responsabilitatea consilierului să le dezvăluie fără consimțământul clientului.
 • Un client poate solicita propriile înregistrări în cele mai multe situații. Unele instituții pot solicita o întâlnire cu consilierul pentru a determina dacă toate sau o parte din înregistrări pot fi divulgate clientului. Decizia de a nu divulga toate sau o parte a înregistrării unui client va depinde de faptul dacă clientul nu este suficient de stabil sau emoționale și mentale la nivel de a face cu astfel de informații.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității în consiliere Pasul 03
  3
  Rămâneți la curent cu privire la etica de consiliere și consultați în mod regulat colegii, supraveghetorii și terapeutul personal.
 • Asociațiile de consiliere, cum ar fi Asociatia Americana pentru Terapia Căsătoriei și Familiei (AAMFT), Asociația Americană de Consiliere (ACA) si Asociatia Americana de Mintala Consilieri de sanatate (AMHCA), oferă membrilor cu un set de reguli de etică pentru efectuarea de consiliere care includ modul în care să păstreze confidențialitatea în relația terapeutică.
 • Atunci când un regizor este într-o situație în care menținerea confidențialității a clientului devine o problemă, să se consulte cu colegii sau consilier supraveghetor direct poate ajuta în luarea deciziilor adecvate.
 • Un consilier poate discuta, de asemenea, probleme de confidențialitate cu terapeutul său, dar fără a divulga informații care pot identifica clientul.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Documente de consimțământ informat
  • Forme de confidențialitate
  • Dosarul clienților
  • Codul de etică al asociației de sănătate mintală
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te căsătorești cu Biserica CatolicăCum să te căsătorești cu Biserica Catolică
  Cum de a alege un consilier de căsătorieCum de a alege un consilier de căsătorie
  Cum să alegi un terapeutCum să alegi un terapeut
  Cum să scrieți un program de tratament pentru sănătatea mintalăCum să scrieți un program de tratament pentru sănătatea mintală
  Cum se scrie o evaluare a sănătății mintaleCum se scrie o evaluare a sănătății mintale
  Cum să rezolvați reclamațiile cliențilorCum să rezolvați reclamațiile clienților
  Cum să alegi un consultant în domeniul telecomunicațiilorCum să alegi un consultant în domeniul telecomunicațiilor
  Cum se scrie un contract de consiliereCum se scrie un contract de consiliere
  Cum se scrie o evaluare a muncii socialeCum se scrie o evaluare a muncii sociale
  Cum să rezolvați reclamațiile clienților despre alimenteCum să rezolvați reclamațiile clienților despre alimente
  » » Cum să păstrați confidențialitatea în consiliere

  © 2011—2020 ertare.com