Cum să gestionați un rezultat negativ al unei evaluări

Un rezultat negativ la o evaluare este întotdeauna dificil de gestionat. Dar dacă stați calm și puneți câteva întrebări, puteți obține o mulțime de informații din evaluare. Poate fi dificil, dar puneți un zâmbet pe față și acordați atenție ceea ce vă spune șeful dumneavoastră.

conținut

pași

Imaginea intitulată Gestionați o revizuire negativă Pasul 1
1
Ascultați ce trebuie să vă spună șeful dvs., faceți note și apoi puneți întrebări despre ce ați făcut greșit.
 • Evaluările se bazează, în cea mai mare parte, pe criterii subiective (aspecte interpersonale ale sarcinii) și obiective (orice înregistrează date cum ar fi numere, vânzări, asistență). Dacă aspectele subiective ale evaluării sunt punctul dvs. de vedere slab, întrebați-vă șeful dvs. pentru anumite situații, pentru a ști exact ce ați făcut, ceea ce l-a făcut supărat. Dacă partidul cu performanțe reduse a fost în zona obiectivă, cereți ca datele numerice să le mențină ca referință. Dacă supraveghetorul poate detecta o problemă în vânzări, gestionarea timpului sau productivitatea, de exemplu, acest lucru vă va ajuta să avansezi și să îmbunătățiți.
 • Imaginea intitulată Manipulați o examinare negativă Pasul 2
  2
  Păstrați calmul în orice moment. Deși este posibil să nu vă simțiți confortabil să primiți o evaluare negativă a performanței, încercați să vă păstrați poziția și să o ușurați. Nu vă lăsați emoțiile să vă ia pe cel mai bun dintre voi.
 • Imaginea intitulată Gestionați o revizuire negativă Pasul 3
  3
  Întrebați cum vă puteți îmbunătăți. Un șef inteligent vă va folosi evaluarea negativă pentru a vă ajuta să învățați din greșelile dvs. Fii proactiv și întreba ce poți schimba și împărtăși câteva din ideile tale pentru a arăta că înțelegi problema.
 • Imaginea intitulată Gestionați o revizuire negativă Pasul 4
  4
  Prezentați dovezi dacă considerați că evaluarea performanței dvs. nu este corectă. Dacă evaluarea susține că nu ați atins obiectivul vânzărilor, dar știți că este, găsiți o modalitate de a vă susține versiunea faptelor. Dacă problema este că ați avut absențe, explicați orice situație de urgență pe care ați avut-o și arătați certificatele medicale ca dovadă, dacă ați fost bolnav.


 • Imaginea intitulată Gestionați o revizuire negativă Pasul 5
  5
  Scrieți o scrisoare de urmărire pe care să o plasați în fișierul dvs. Unele evaluări au deja un spațiu pentru aceasta, totuși, ar trebui să vă faceți timp să vă gândiți la un răspuns. Oferiți o explicație profesională pentru aspectele negative ale evaluării și solicitați supraveghetorului resurselor umane să pună o copie în dosar. Acest lucru vă poate ajuta atunci când sunteți luat în considerare pentru o promovare internă sau pentru o anumită referință.
 • Imaginea intitulată Gestionați o revizuire negativă Pasul 6
  6
  Păstrați calmul pentru performanța slabă. Scopul dvs. este de a menține profesionalismul și de a vă menține colegii și supraveghetorii ca referințe potențiale, doar în cazul în care la un moment dat vă decideți să schimbați locurile de muncă.
 • Imaginea intitulată Manipulați o examinare negativă Pasul 7
  7
  Lucrați cu privire la ceea ce a determinat evaluarea dvs. negativă. Vă puteți dovedi pentru dvs. și șeful dvs. că ați luat în considerare observațiile acestora prin îmbunătățirea performanței.
 • Imaginea intitulată Manipulați o examinare negativă Pasul 8
  8
  Urmăriți-vă cu supraveghetorul dvs. la câteva luni după evaluarea performanței. Verificați că sunteți pe drumul cel bun și cereți sugestii pentru a vă putea îmbunătăți și mai mult.
 • sfaturi

  • Cunoaște cultura companiei tale. Dacă evaluările negative sunt foarte frecvente, atunci nu te supăra de faptul că ai primit unul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se scrie o evaluare a sănătății mintaleCum se scrie o evaluare a sănătății mintale
  Cum se măsoară performanțaCum se măsoară performanța
  Cum să acționezi când un coleg devine șeful tăuCum să acționezi când un coleg devine șeful tău
  Cum să oferiți referințe bune despre un angajatCum să oferiți referințe bune despre un angajat
  Cum sa spun nu la seful tauCum sa spun nu la seful tau
  Cum să vă apărați de un sef răuCum să vă apărați de un sef rău
  Cum să nu fiți de acord cu șeful dvs.Cum să nu fiți de acord cu șeful dvs.
  Cum să pregătești un CVCum să pregătești un CV
  Cum să scrieți propria evaluare a performanțeiCum să scrieți propria evaluare a performanței
  Cum să scrieți o sarcină pentru lucruCum să scrieți o sarcină pentru lucru
  » » Cum să gestionați un rezultat negativ al unei evaluări

  © 2011—2020 ertare.com