Cum să rezolvați un angajat cu probleme de consum de droguri

Deși consumul de droguri este un lucru bun, consumul său într-un mediu de lucru este deosebit de dificil de tratat. Dacă aveți o afacere sau un angajat care este preocupat de un co-lucrător, este important să se ocupe cu atenție situația. În special, este important să fie în măsură să recunoască semnele de consum de droguri, care se ocupă cu un angajat care se află sub influența drogurilor, și modul în care să promoveze un mediu de lucru liber de droguri.

Dacă credeți că dvs., o rudă sau un prieten aveți nevoie de ajutor cu probleme de dependență, mergeți la Resurse suplimentare unde veți găsi informații pentru a afla care organizație puteți contacta în America Latină, Spania sau Statele Unite.

pași

Metoda 1
Recunoașteți semnele de consum de droguri

Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 1
1
Acordați atenție comportamentului activ și neregulat. Persoanele care consumă droguri tind să fie foarte energice și neregulate în comportamentul lor. Puteți vedea că persoana este întotdeauna activă, dar niciodată nu pare să realizeze cu adevărat ceva. Alte comportamente pe care ar trebui să le luați în considerare includ:
 • Un comportament irațional sau nesăbuit, fără să se gândească la consecințe
 • Probleme de concentrare și comportament hiperactiv. Persoana poate, de asemenea, să arate deficit de atenție și să nu persevereze în proiecte de mult timp
 • Uitați de întâlniri și de evenimente importante
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 2
  2
  Acordați atenție unei persoane care desfășoară activități riscante. Mulți dependenți de droguri tind să fie atrași de activități riscante sau trădătoare. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că acestea nu iau în considerare consecințele acțiunilor lor. Din cauza lipsei lor de criterii, pot:
 • A lua decizii greșite des
 • Permițând comportamente dăunătoare care pot fi dăunătoare pentru ei sau pentru alții
 • Aveți mai multe probleme juridice sau restricții.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 3
  3
  Luați notă dacă cineva are o istorie negativă de distrugere a proprietății. Cineva care folosește droguri poate avea o istorie de a sparge lucrurile și de a manipula obiecte în jurul biroului.
 • De asemenea, puteți observa că persoana pierde lucrurile frecvent sau că întotdeauna împrumută lucruri de la alte persoane, deoarece își rupe sau își pierde propriile obiecte.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 4
  4
  Monitorizați comportamentele nervoase sau confuze. O persoană care folosește medicamente poate dezvolta o atitudine nervoasă atunci când ajunge la locul de muncă. Persoana poate vorbi rapid, dar fără să se gândească la ceea ce spune.
 • Pe de altă parte, persoana poate vorbi, de asemenea, cu mare încredere în ceva care nu prea știe prea mult.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 5
  5
  Monitorizează frecvența absenței suspectului. Un consumator de droguri poate pierde munca de multe ori, fie pentru că folosește droguri, fie că încearcă să ascundă faptul că este drogat. Scuzele tale pot fi slabe sau nu au sprijin.
 • Metoda 2
  Să se ocupe de un angajat care este sub influența drogurilor

  Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 6
  1
  Nu acuza pe cineva de a fi dependent. Chiar dacă observați simptomele indicate mai sus, dacă nu aveți dovezi, de obicei este recomandat să evitați să acuzați persoana de a fi dependentă. Acest lucru se datorează faptului că unele tulburări psihologice au semne similare. Pe de altă parte, dacă persoana nu a făcut nimic rău în mod special, urmați îndeaproape lucrarea persoanei.
  • Dacă sunteți un coleg de muncă și bănuiți că cineva folosește droguri, luați în considerare să-i spuneți șefului dvs., fără a acuza persoana în mod direct sau explicit. Apoi, șeful dvs. poate începe să supravegheze munca acelei persoane.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 7
  2
  Supraveghează comportamentul posibilului dependent de droguri. Mențineți o evidență scrisă a observațiilor dvs. Dacă este posibil, încercați să aibă un martor pentru fiecare registru de observare (de exemplu, cineva care era în cameră atunci când suspectul a început să țipe nerațional unui coleg despre ceva ce suspectul a făcut).
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 8
  3
  Trimiteți un angajat acasă dacă apare sub influența drogurilor. Dacă credeți că o persoană poate fi sub influența drogurilor, dar nu sunteți sigur, pentru a primi un alt supraveghetor ca martor, luați angajatul deoparte și spune-i să se întoarcă acasă. Nu lăsați-o să conducă dacă o puteți evita. atunci:
 • Discutați cu persoana a doua zi și cereți-i să își explice comportamentul. Poate exista un motiv diferit pentru consumul de droguri care a determinat persoana să acționeze așa cum a procedat în ziua precedentă. Dacă nu vă poate oferi un motiv viabil, revizuiți din nou politicile companiei și încurajați persoana să solicite ajutor.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 9
  4


  Oferiți suport sau sfaturi. Dacă persoana ajunge fără influența drogurilor și mărturisește că le consumă (ceea ce este puțin probabil, dar posibil), el ajută persoana să obțină sprijinul de care are nevoie. Încercați să o ajutați să afle mai multe despre resursele disponibile. Multe companii oferă materiale educaționale și alte resurse angajaților care se luptă cu consumul de droguri.
 • Creați o listă de planuri sau facilități de tratament, precum și unele grupuri de asistență din zonă.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 10
  5
  Evitați să petreceți timp singuri cu cineva pe care suspectați că este dependent de droguri. Un dependent de droguri poate acționa irațional sau agresiv, chiar dacă ați văzut întotdeauna persoana ca o persoană bună. Drogurile au o modalitate de a schimba personalitatea unei persoane. Încercați să păstrați distanța de la persoană dacă bănuiți că folosește droguri, dar nu aveți dovezi pentru a dovedi acest lucru.
 • Nu încercați să vă confruntați singur cu posibilul dependent. Deși toți consumatorii de droguri nu sunt violente, medicamente pot schimba modul în care acționează o persoană, iar acest lucru se poate recurge la violență pentru a preveni să nu spun nimănui.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 11
  6
  Denunțați o persoană dacă credeți că ar putea pune pe ceilalți în pericol. Dacă vă faceți griji că cineva din birou vă poate face rău, trebuie să raportați persoana autorităților. Nu încercați să vă implicați în persoana dacă acționează agresiv sau violent.
 • De asemenea, ar trebui să încercați să împiedicați alții să se apropie de acea persoană. Dacă este posibil, izolați persoana până când autoritățile ajung la biroul dvs.
 • Metoda 3
  Promovați un mediu de lucru fără droguri

  Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 12
  1
  Clarifică regulile privind consumul de droguri la locul de muncă. Dacă sunteți supraveghetor sau proprietar al unei organizații, trebuie să luați măsurile necesare pentru ca locul de muncă să fie liber de droguri. Stabiliți regulile și regulamentele discutate cu fiecare angajat. Aceste reguli ar trebui să fie clar stabilite și să includă informații privind:
  • Ce măsuri vor fi luate pentru a concedia angajații dacă sunt surprinși cu droguri în birou.
  • Cum este interzis angajaților să bea sau să fumeze oriunde în incintă, cu excepția cazului în care se află într-o activitate a companiei care permite consumul unor astfel de substanțe.
  • Ce acțiuni vor fi luate pentru a concedia angajații dacă ajung la locul de muncă sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 13
  2
  Luați în considerare crearea unui program de testare a dopajului. O modalitate de a vă asigura că biroul dvs. este un loc de muncă fără droguri este de a crea teste aleatorii doping. Atunci când o persoană este angajată în compania dumneavoastră, spune despre faptul că poate avea loc testarea de droguri aleatorii și vi se va cere să părăsească compania dacă există droguri ilegale în sistemul lor este.
 • Cu toate acestea, angajații trebuie să primească timp înainte de a anunța această regulă. Acest timp va permite oricărui utilizator de droguri să-și modifice calea și să caute ajutor dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 14
  3
  Clarificați consecințele. Trebuie să explicați consecințele consumului de droguri pentru toți angajații și să aplicați fără excepție. Sancțiunile vor varia, în funcție de companie, de cerere, de mediu etc. Încercați să stabiliți consecințe corecte, dar grave.
 • De exemplu, puteți cere unei persoane să demisioneze ca o consecință gravă a consumului de droguri.
 • Pe de altă parte, puteți alege să reduceți salariul unei persoane dacă sunteți găsit cu medicamente.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 15
  4
  Educați-vă angajații despre semnele de consum de droguri. Pentru a vă ajuta să mențineți un mediu de lucru sigur, învățați-vă angajații cum să recunoască semnele pe care cineva le utilizează.
 • Puteți organiza seminarii pentru angajații dvs. sau puteți atârna semne cu semnele principale care ar putea însemna că cineva folosește droguri.
 • Imaginea intitulată Manipulați un angajat cu probleme legate de abuzul de substanțe Pasul 16
  5
  Predă managementul stresului. Stresul este unul dintre motivele care poate determina pe cineva să înceapă să utilizeze droguri. Din acest motiv, este important să predați managementul stresului angajaților ca o modalitate de a gestiona stresul fără a recurge la aceste substanțe. Puteți crea un seminar pentru angajații dvs. în care sunt predate diferite tehnici de gestionare a stresului.
 • De asemenea, trebuie să vă asigurați că angajații dvs. știu că pot lua o pauză dacă se simt foarte stresați.
 • Resurse suplimentare

  sfaturi

  • Luați în considerare oferirea programelor de asistență pentru angajați lucrătorilor dumneavoastră. Aceste programe de asistență ar putea implica terapeuți corporativi, experți în sănătate și psihologi.

  avertismente

  • Nu abordați pe cineva care acționează violent sau agresiv.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți pe cineva să depășească dependența de heroinăCum să ajuți pe cineva să depășească dependența de heroină
  Cum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuanaCum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuana
  Cum să ajutați copilul să depășească tratamentul pentru consumul de droguriCum să ajutați copilul să depășească tratamentul pentru consumul de droguri
  Cum să ajuți un dependent de droguriCum să ajuți un dependent de droguri
  Cum să căutați semne de consum de droguri în părCum să căutați semne de consum de droguri în păr
  Cum să spun nu drogurilor și alcooluluiCum să spun nu drogurilor și alcoolului
  Cum să-i spuneți unui prieten că aveți o problemă cu medicamenteleCum să-i spuneți unui prieten că aveți o problemă cu medicamentele
  Cum să oprești consumul de marijuanaCum să oprești consumul de marijuana
  Cum să oprești drogurileCum să oprești drogurile
  Cum de a detecta semne de abuz de droguri de clubCum de a detecta semne de abuz de droguri de club
  » » Cum să rezolvați un angajat cu probleme de consum de droguri

  © 2011—2020 ertare.com