Cum să atingi un obiectiv academic

Stabilirea obiectivelor vă poate ajuta să rămâneți la curent cu studiile și să obțineți note bune, dar este important să setați obiectivele potrivite. Stabilirea obiectivelor nerealiste vă poate pregăti pentru dezamăgire și frustrare, în timp ce stabilirea obiectivelor foarte ușoare nu va reprezenta o provocare pentru întregul dvs. potențial. Atunci când obiectivele SMART (specifice, măsurabile, orientate spre acțiune, realiste și cu termene limită specifice) vă pot ajuta. Învățarea de a crea obiective realizabile și de a le atinge poate să vă ajute să obțineți succesul în școală și în viață.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru succes

Imaginea intitulată Actul într-o nouă școală Pasul 3
1
Determinați tipul de obiectiv pe care doriți să-l stabiliți. Există multe obiective pe care le puteți stabili, dar tipul de obiectiv se referă la modul în care veți măsura progresul și succesul. Cele două tipuri principale sunt obiectivele procesului și obiectivele de rezultat.
 • Obiectivele procesului se concentrează asupra muncii pe care o veți face într-o anumită perioadă de timp. Un exemplu de obiectiv al procesului ar fi să finalizeze și să livreze toate lucrările la timp în această săptămână.
 • Obiectivele rezultatelor sunt axate pe rezultatele muncii dvs. Un exemplu de obiectiv de rezultat ar fi obținerea unui grad de cel puțin 90% pentru următorul test.
 • Imagine cu numele
  2
  Identificați motivul pentru care obiectivul dvs. este important. Este posibil să nu fie suficient să aveți un scop de a rămâne motivat. Dacă este cazul, ar putea fi important să vă amintiți de ce acest obiectiv este important pentru dvs. și de ce vă așteptați să îl atingeți. Reflectarea asupra rezultatelor acestui obiectiv (fie rezultate pozitive, dacă reușiți să le atingeți, fie rezultate negative, dacă nu) vă poate ajuta să rămâneți mai concentrată și motivată în timp.
 • Ar trebui să aveți o performanță academică bună pentru a trece? Doriți să vă îmbunătățiți în general gradele?
 • Poate doriți să aveți o performanță academică bună într-o clasă, astfel încât în ​​cele din urmă să puteți căuta un loc de muncă într-un domeniu conex. În acest caz, veți dori să învățați cât mai mult posibil în acea clasă.
 • Imagine cu denumirea Fii sigură în prima școală
  3
  Stabiliți un sistem de recompense pentru a rămâne motivați. Unii oameni lucrează mai bine atunci când știu că există un fel de recompensă. Având un sistem de recompense impus de dvs. vă va ajuta să vă mențineți motivat și să urmăriți progresul dvs., astfel încât să știți dacă meritați sau nu să meritați recompensa zilei, săptămânii, lunii sau semestrului.
 • Luați în considerare posibilitatea de a stabili progresiv recompense. Acordați recompense mai mici pentru realizări mai mici și recompense mai mari pentru realizările cele mai dure ale țelului. Imaginați-vă că urcați scările. Fiecare pas este un obiectiv mini care vă duce în mod fundamental la obiectivul principal care se află în partea de sus.
 • Determinați un tip de armare care vă va ajuta să vă mențineți motivat. Poate fi gustarea dvs. preferată, un eveniment pe care doriți să-l participați, un obiect fizic pe care doriți să-l cumpărați sau chiar o vacanță sau o pauză de la programul dvs. obișnuit.
 • Utilizați această recompensă pentru a vă motiva. Acceptați în avans că nu vă veți bucura de recompensă decât dacă atingeți obiectivul.
 • Luați în considerare solicitarea unui prieten apropiat pentru a vă ajuta să rămâneți motivați sau pentru a evita să vă răsplătiți fără succes.
 • Partea 2
  Stabiliți un obiectiv cu tehnica SMART

  Imaginea intitulată Concentrați mai bine cu munca școlară la domiciliu Pasul 4
  1
  Asigurați-vă obiectivul cât mai specific posibil. Având un scop inexact poate face dificil pentru tine să faci un efort și să ții evidența progreselor tale. Cu toate acestea, având un obiectiv clar și bine definit, vă va ajuta să rămâneți motivați și să aflați cât de departe ați venit.
  • Scopul dvs. ar trebui să fie cât mai clar și mai fezabil posibil.
  • Nu uitați să vă concentrați asupra obiectivului procesului sau asupra obiectivului rezultat.
  • De exemplu, în loc să spuneți doar că obiectivul dvs. este de a trece clasa de matematică, aflați ce doriți să obțineți. Doriți să stăpânească mai multă matematică (un obiectiv al procesului) sau să obțineți note bune (un rezultat)?
 • Imagine cu denumirea Have All A`s in School Step 4
  2
  Asigurați-vă că progresul dvs. este măsurabil. Ori de câte ori stabiliți un obiectiv, este important să recunoașteți modul în care ați progresat. Acesta este motivul pentru care trebuie să stabiliți întotdeauna obiective cu puncte de progres clare și măsurabile și să urmăriți eforturile pe fiecare pas.
 • Determinați în avans modul în care veți măsura succesul. Întrebați-vă "Cum voi ști când îmi voi atinge scopul?"
 • Alegeți măsuri de succes atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
 • De exemplu, ați putea măsura succesul pe termen scurt, văzând cât de mult ați studiat și câte sarcini ați încheiat într-o săptămână și pe termen lung, văzând cum vă îmbunătățiți notele pe parcursul semestrului.
 • Imagine cu denumirea Be likable in Middle School Pasul 1
  3
  Determinați pași orientați spre acțiune pentru a vă atinge obiectivul. Ar putea fi chiar dificil să realizați un obiectiv bine definit dacă nu aveți un plan clar de acțiune. Când vă stabiliți obiectivul, asigurați-vă că includeți pași orientați spre acțiune ca parte a dezvoltării obiectivului dvs. În acest fel, veți ști ce încercați să atingeți și, cel mai important, cum să ajungeți acolo.
 • Fiți foarte clar despre cum vă așteptați să atingeți obiectivul.
 • Efectuarea unor pași orientați spre acțiune înseamnă elaborarea unor linii directoare clare care prezintă în mod specific ceea ce trebuie să faceți în fiecare etapă a procesului.
 • Gândiți-vă la pașii necesari pentru obiectivul dvs., atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
 • Concentrează-te pe ceea ce trebuie să faci în mod specific.
 • De exemplu, pașii orientați către acțiune ar putea include completarea temelor în avans, revizuirea notelor dvs. în fiecare zi după școală și programarea unei întâlniri cu instructorul.


 • Imagine cu titlul Fii o fată de succes la școală Pasul 8
  4
  Asigurați-vă că obiectivul dvs. este realist. Este important să visați mari, dar este, de asemenea, important să știți ce puteți obține cu materialele pe care le aveți în prezent și cu termenul dat. Cel care acoperă o mulțime de stoarce, dar în același timp nu vă dați o sarcină foarte ușoară.
 • Un exemplu de obiectiv realist ar fi să vă îmbunătățiți notele într-o singură scrisoare înainte de sfârșitul semestrului. În schimb, un obiectiv nerealist ar fi să transforme un F la un A la sfârșitul semestrului.
 • Trebuie să țineți cont de ceea ce ar putea să vă împiedice succesul și să planificați în consecință, astfel încât aceste obstacole să nu constituie un impediment pentru progresul dvs. în atingerea scopului dvs.
 • Imagine intitulată Fii un student întreg de succes în liceu Pasul 8
  5
  Dă-ți un timp rezonabil Dacă lucrați într-un calendar academic, la sfârșitul acestui semestru ar putea fi sfârșitul termenului. Cu toate acestea, există încă o mulțime de flexibilitate în ceea ce privește ceea ce puteți face și când trebuie să-l terminați.
 • Determinați în avans când trebuie să atingeți obiectivul.
 • Odată ce ați stabilit un termen fix, reveniți pentru a determina când trebuie să începeți să lucrați și când trebuie să îndepliniți mai multe obiective pe parcurs.
 • De exemplu, dacă lucrați în termen de semestru, ați putea determina că veți atinge obiectivul înainte de sfârșitul săptămânii. Asta înseamnă să te întorci pentru a afla ce trebuie să completezi și când.
 • Partea 3
  Îndrăznește-te pentru scopul tău

  Imaginea intitulată Obțineți rochia de onoare în școala medie Pasul 9
  1
  Țineți cont de termenele limită. Un scop bine planificat cu tehnica SMART nu are nici un sens dacă nu țineți cont de termenele-limită sau nu faceți munca necesară pe parcurs. Va trebui să depuneți multe eforturi dacă doriți să atingeți acest obiectiv, dar dacă planificați în mod adecvat, ar trebui să puteți echilibra această muncă foarte confortabil.
  • Planificați-vă termenele și obiectivele în calendar. Obțineți obiceiul de a separa orele de a lucra și de a studia în fiecare zi și de a vă menține rutina.
  • Răsplătește-te dacă îți poți atinge obiectivul în timp. De exemplu, vă puteți răsplăti cu o cină bună sau puteți cumpăra ceva special dacă vă îmbunătățiți notele într-o anumită perioadă de timp.
  • Eliminați distragerile sau retrageți-vă de la situațiile care vă distrag atenția. Dacă nu puteți lucra acasă (sau în dormitorul dvs.) din cauza distragerilor care există, studiați în bibliotecă și păstrați telefonul mobil oprit.
  • Lăsați prietenii dvs. să știe că este posibil să nu aveți cât mai multă disponibilitate pentru evenimentele sociale pe măsură ce vă străduiți să respectați termenele limită. Va trebui să evitați ispita prin simpla evitare a evenimentelor sociale care ar putea întrerupe studiile.
  • Asigurați-vă că vă acordați suficient timp înainte de fiecare termen pentru a finaliza munca necesară. Dacă îl lăsați mai târziu, veți avea totuși aceeași muncă, dar veți avea mai puțin timp și mai mult stres.
 • Imaginea intitulată
  2
  Identificați orice obstacol posibil. Chiar și cele mai bune planuri sunt susceptibile de obstacole de-a lungul drumului. Cele mai multe dintre obstacolele cu care vă veți confrunta probabil sunt create de dvs. înșine, dar având în vedere acestea în prealabil poate reduce riscul de a nu reuși.
 • Obstacolele comune ale succesului academic sunt termene complicate, activități extrașcolare, petreceri prea mari cu prietenii și distragere a atenției, cum ar fi televiziunea, Internetul și jocurile video.
 • Stabiliți limite pentru dvs. Este bine să vă petreceți puțin timp făcând ceva distractiv, dar trebuie să echilibrați orele de lucru și să jucați.
 • De exemplu, ați putea determina că veți primi 30 de minute de jocuri video sau o oră cu prietenii dvs., dar numai după ce ați studiat timp de 2 ore.
 • Odată ce ați identificat posibilele obstacole în calea succesului, puteți lucra pe baza acestora conform propriului program.
 • Imagine intitulată Fii un rundă de studenți de succes în liceu Pasul 3
  3
  Clasificați-vă munca Uneori este logic să începeți să lucrați pentru cele mai ușoare sarcini. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de salvarea timpului, s-ar putea să vă fie util să vă concentrați pe cele mai dificile sarcini sau pe cele care necesită mai mult timp mai întâi, în loc să le lăsați pentru ultima.
 • Părțile dificile ale unui loc de muncă pot necesita asistență suplimentară și în mod regulat de la un instructor și alte resurse care ar putea fi dificil de realizat pe termen scurt.
 • În afară de a face o muncă dificilă în avans, trebuie să fiți conștient de orice lucrare care este reconstruită din acel loc de muncă.
 • Amintiți-vă că cu cât vă acordați mai mult, cu atât va fi mai ușor să terminați la timp cea mai grea activitate.
 • Imagine intitulată Gain Popularity in Middle School Pasul 3
  4
  Căutați sprijinul prietenilor, al familiei și al profesorilor. Având sprijinul poate face o mare diferență în șansele de succes. Persoanele din rețeaua dvs. de asistență nu numai că vă pot ajuta să rămâneți motivați, ci și să vă puteți sărbători cu dvs. odată ce ați atins obiectivul.
 • După ce ați identificat persoanele care vă pot ajuta pe parcurs, spuneți-le ce aveți nevoie de ele.
 • Unii oameni ar putea fi mai buni în a oferi cuvinte bune de încurajare, în timp ce alții ar putea fi buni să vă mențină concentrați și să vă întoarceți la serviciu odată ce începeți să vă relaxați.
 • sfaturi

  • Nu renunta Pentru a-ți atinge obiectivele, va trebui să muncești din greu și să ai multă răbdare, dar cu atitudinea corectă și dedicarea corectă, nu va mai fi nimic pentru a te opri. Notați-vă scopul și folosiți-l frecvent. Acest lucru vă va ajuta să nu ieșiți din cale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă schimbațiCum să vă schimbați
  Cum să obțineți ceea ce dorițiCum să obțineți ceea ce doriți
  Cum să vă convingeți să puteți face cevaCum să vă convingeți să puteți face ceva
  Cum se creează un plan de lucruCum se creează un plan de lucru
  Cum să începeți un plan de dezvoltare personalăCum să începeți un plan de dezvoltare personală
  Cum să setați obiectiveleCum să setați obiectivele
  Cum să setați obiectivele zilniceCum să setați obiectivele zilnice
  Cum să evitați obiectivele dăunătoare pentru sănătateCum să evitați obiectivele dăunătoare pentru sănătate
  Cum să realizați obiective pe termen scurtCum să realizați obiective pe termen scurt
  Cum să atingeți un obiectivCum să atingeți un obiectiv
  » » Cum să atingi un obiectiv academic

  © 2011—2020 ertare.com