Cum să păstrați un jurnal de lectură

Dacă citiți mai multe cărți în mod regulat, ar putea fi o idee minunată de a păstra un jurnal de lectură. Ca orice ziar, un jurnal de lectură îți spune viața prin cărțile pe care le citești. Cu fiecare carte pe care o citiți, trebuie să adăugați o intrare care detaliază gândurile și gândurile voastre. Acest proces vă poate face un cititor și scriitor mai bun. De asemenea, dacă pierdeți urmărirea a tot ceea ce citiți, înregistrarea gândurilor pe măsură ce mergeți, vă va ajuta să stimulați memoria. Cel mai bine, atunci când petreceți suficient timp, puteți să revizuiți jurnalul și să reflectați asupra tuturor lucrurilor pe care le-ați citit.

pași

Partea 1
Porniți un jurnal de lectură

Imaginea intitulată Modificați modelele de gândire negativă Pasul 2
1
Luați în considerare beneficiile unui jurnal de lectură. Utilitatea unui jurnal de lectură depinde în cele din urmă de cât de mult ați citit. Dacă citiți cele mai multe zile ale săptămânii, este logic să credeți că probabil veți citi mai multe cărți într-un an decât vă puteți aminti în profunzime. Dacă aveți probleme în a vă reaminti detaliile mai mari ale unei cărți pe care ați citit-o acum câteva luni, un jurnal de lectură va fi de mare ajutor. Actul de a scrie gândurile ajută foarte mult la conservarea amintirilor.
 • Dacă citiți doar câteva cărți pe an, probabil că nu este atât de util să păstrați un jurnal de lectură. Aceste jurnale sunt, în general, valoroase doar pentru cititorii foarte pasionați.
 • Imaginea intitulată Convinge pe cineva pe care la visează Pasul 1
  2
  Alegeți un mediu. Există două moduri principale în care puteți dezvolta un jurnal de lectură: puteți scrie într-un jurnal fizic sau puteți publica ceea ce scrieți online printr-un blog. Unii oameni preferă atingerea personală a unei cărți fizice, în timp ce alții optează pentru conveniența și accesibilitatea unei publicații web.
 • Deși este posibil să preferați una deasupra celeilalte, trebuie să luați în considerare atât înainte de a lua o decizie mai puternică.
 • În unele cazuri, este o idee bună să păstrați o înregistrare fizică și online. Nu veți avea mereu un calculator la îndemână când citiți. În plus, puteți introduce gândurile dvs. finale pe blog după ce ați terminat de citit o anumită carte.
 • Imaginea intitulă Efectuați o copertă pentru jurnal Pasul 19
  3
  Cumpărați o carte durabilă. Dacă optați pentru opțiunea fizică, nu ar trebui să vă bazați pe o carte inelată ieftină. Deși sunt ieftine și funcționale, nu rezistă foarte bine la uzură. Când cumpărați o carte, căutați una cu coloană de înaltă calitate, de preferință piele.
 • Când pariați pe durabilitate, ar trebui să căutați și ceva despre care să vă simțiți fericit să scrieți în următoarele câteva luni. Nu este neobișnuit ca scriitorii să dezvolte un atașament emoțional pentru jurnalele lor, așa că asigurați-vă că ați cumpărat un jurnal care este de înaltă calitate pentru a face ca acest lucru să merite.
 • Imagine intitulată Intrați în jurnalism Pasul 5
  4
  Creați un blog Un blog este un ziar online gratuit. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la pierderea spațiului dacă alegeți să vă publicați online jurnalul de lectură. Puteți organiza și extrage biletele mai ușor. În plus, un blog oferă posibilitatea de a avea urmași.
 • Există mai multe site-uri blog gratuite care sunt disponibile. Blogspot și Wordpress sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute.
 • Deși puteți ține un jurnal de lectură privat, dacă doriți, da altora posibilitatea de a vă însoți în călătoria dumneavoastră poate duce la comentarii și discuții, atât despre carte ai citit și conținutul intrării în sine.
 • Imagine intitulată Intrați în jurnalism Pasul 4
  5
  Creați un cont Goodreads. Dacă doriți ca un loc să vă înregistrați istoricul lecturii, puteți spune că Goodreads este chiar mai bun decât un simplu blog. Goodreads este un site special conceput pentru ca oamenii să-și înregistreze obiceiurile de lectură și să își publice reflecțiile asupra literaturii. Are o bază de date cu pachete de informații, precum și o comunitate vibrantă care este la fel de pasionată de citire ca și dumneavoastră.
 • Partea 2
  Scrieți jurnalul de lectură

  Imagine intitulată Începe o scurtă poveste Pasul 7
  1
  Faceți o listă cu informațiile esențiale ale cărții. Fiecare intrare în jurnal trebuie să includă informații evidente pentru posteritate. Aceste informații includ numele autorului și titlul cărții. Încercați să faceți acest lucru cu caractere aldine sau, în caz contrar, evidențiați-l pe pagină sau pe ecran. În acest fel, va fi mai ușor să înregistrați citirile dvs. atunci când doriți să vă revizuiți înregistrările la un moment dat.
 • Imagine intitulată Începeți o scurtă poveste Pasul 13
  2
  Scrieți faptele pe care le puteți uita. Memoria este capricioasă. Deși vă bucurați de cartea pe care ați citit-o foarte mult, nu există nicio garanție că vă veți aminti majoritatea materialului sau ceva de genul acesta. Această problemă devine mai mare pe măsură ce citiți mai multe lucruri. Deși cu siguranță nu ar trebui să înregistreze toate informațiile pe care le oferă o carte, este o idee bună să notați lucrurile care vă interesează.
 • Piesele de informații pe care le marcați pot fi o ancora pentru a vă aminti alte lucruri.
 • Imaginea intitulată Începe o scurtă poveste Pasul 11
  3
  Copiați cotații memorabile în postarea dvs. Majoritatea cărților vor avea anumite linii care ies în evidență. Nu veți putea adăuga toate citatele pe care le doriți, dar este posibil să existe una sau două cărți care vor fi în valoare de înregistrare cu cuvânt. A face o vânătoare de întâlniri este deosebit de satisfăcătoare dacă credeți că ați găsit una sau două linii care sintetizează perfect restul cărții.
 • Dacă citați ceva dintr-o carte, nu uitați să includeți numărul paginii.
 • Imaginea intitulă Efectuați un personaj de rol Roleplay Pasul 2
  4
  Discutați despre tehnicile de scriere ale cărții pe care ați citit-o. Unele jurnale de lectură vor depinde exclusiv de conținutul cărții, dar există valoare egală în a vorbi despre felul în care autorul își explorează subiectul. Gândiți-vă la lucruri cum ar fi perspectiva de a scrie (prima persoană, persoana a treia, etc.), lungimea cărții, utilizarea de imagini și dispozitive poetice, precum și orice altă tehnică pe care autorul a folosit.
 • Pentru a scrie în jurnalul dvs., scrieți-vă impresiile despre dacă credeți că anumite tehnici funcționează sau nu. O intrare în jurnal poate fi o revizuire critică informală. Prin punerea aspectelor tehnice sub microscop, veți putea distinge literatura de rău în timp.


 • Imaginea intitulată Scrie despre bolile Pasul 3
  5
  Înregistrați ora exactă și plasați-o cu fiecare intrare. Un jurnal de lectură nu este doar un catalog pe care îl puteți citi. Ca orice tip de jurnal, acestea sunt, de asemenea, comentarii indirecte în cursul vieții voastre. Experiențele voastre de viață dictează ceea ce citiți și, la rândul său, anumite cărți vor fi asociate cu părți ale vieții voastre. Având în vedere acest lucru, scrieți ora și locul în care vă aflați când citiți cea mai mare parte a unei cărți.
 • Scrierea conexiunilor dintre ceea ce citiți și ceea ce vă confruntați este o modalitate bună de a vă aminti mai bine ambele. Aceasta va îmbogăți asocierea dintre carte și circumstanțele din viața voastră.
 • Imaginea intitulată Scrieți o carte interesantă Pasul 8
  6
  Potriviți cartea cu ceea ce se întâmplă în viața voastră. Pentru o mai bună înțelegere a experienței citirii unei cărți, poate fi o idee bună să scrieți câteva note despre ceea ce se întâmplă de fapt în viața voastră în momentul citirii ei. Având o idee despre ceea ce se întâmplă (unde locuiți, cine vă întâlniți etc.) vă va permite să vă amintiți multe din cele mai minuțioase detalii ale acelei etape a vieții voastre.
 • Prin adăugarea unor fundaluri, puteți contextualiza cartea în cauză cu modul în care credeți că în acel moment. Acest lucru poate explica de ce v-ați concentrat asupra anumitor lucruri sau ați scris despre ele în fiecare intrare.
 • Evident, cele mai personale detalii ar trebui incluse numai dacă jurnalul de lectură este complet privat și nu există riscul ca altcineva să o citească.
 • Imaginea intitulată Scade șansele de a fi abuzat într-o relație intimă Pasul 1
  7
  Reflectați dacă cartea v-a schimbat. Cărțile reprezintă o sursă de distracție și relaxare, dar ele vă ajută să vă dezvoltați și ca persoană. Majoritatea cărților pe care le citiți nu vor avea probabil un impact durabil, dar unele vor inevitabil. Dacă simțiți că o carte a schimbat definitiv modul în care vedeți lumea, ar trebui să notați acest lucru la sfârșitul intrării.
 • Poate fi util să scrieți o notă ca aceasta cu caractere aldine. În acest fel, când revizuiți intrările vechi după luni sau ani, puteți identifica rapid acele care au fost deosebit de memorabile pentru dvs. în acel moment.
 • Partea 3
  Mențineți obiceiuri sănătoase cu privire la utilizarea jurnalului dvs. de lectură

  Imaginea intitulată Scrieți o carte interesantă Pasul 5
  1
  Stabiliți un obiectiv periodic de lectură. Cărțile sunt drăguțe, dar citirea în mod activ necesită o motivație mai mică decât vizionarea televiziunii sau jocurile video. Pentru unii oameni este motivat să stabilească obiective pentru ei înșiși. De exemplu, dacă nu citiți cât ați dori, puteți scrie ceva lângă rândul "Voi citi trei cărți luna aceasta".
  • Asigurați-vă că obiectivul este realist și rețineți faptul că citirea unor cărți va dura mai mult timp decât altele.
  • Goodreads are funcția de a stabili gratuit un obiectiv de lectură anual pe care să îl poată utiliza toate conturile. Dacă deschideți un cont, puteți seta obiectivul de a finaliza o anumită carte la începutul anului și a vedea cum se întâmplă la sfârșitul acesteia.
 • Imaginea intitulată Scrieți o carte interesantă Pasul 3
  2
  Scrieți înregistrarea cărții în timp ce o citiți. Unii dintre cei care scriu jurnale de lectură preferă să aștepte până la sfârșitul unei cărți pentru a-și face înregistrările. Alții cred că scrierea de note pe parcursul lecturii îmbogățește experiența. Având un jurnal de lectură alături de dvs. când citiți o carte vă poate motiva să acordați mai multă atenție detaliilor.
 • Acesta este un detaliu foarte important dacă ați terminat școala cu ceva timp în urmă și veți descoperi că de atunci ați pierdut contactul ca cititor critic.
 • Imaginea intitulată Scrieți o hârtie de eseu cu doar trei note Pasul 3
  3
  Finalizați intrarea dvs. de îndată ce ați terminat de citit cartea. O intrare în jurnal cu un format mai amplu poate părea oarecum obositoare înainte de a deveni interesant pentru tine. Unii dintre cei care scriu în reviste fac greșeala de a amâna înregistrările până în zile sau săptămâni după ce au citit cartea. Aceasta anulează semnificația păstrării unui jurnal de lectură. Trebuie să încercați să faceți reflecțiile cât mai proaspete. În caz contrar, nu veți scrie despre cartea însăși, ci despre amintirile voastre despre carte.
 • Imaginea intitulă Efectuați o copertă pentru jurnal Pasul 17
  4
  Țineți cartea undeva în siguranță. O revistă de lectură este un angajament pe termen lung. Cu toate că este recomandat să luați cu dumneavoastră atunci când călătoriți, pierde accidental cartea poate parea catastrofal în funcție de timpul și efortul care le-ați investit în ea. Fă-ți obiceiul să-l păstrezi în același loc când ești între cărți.
 • Deși nu posta intrările dvs. pe un blog publice, înregistrând o a doua copie a biletelor dumneavoastră vă puteți asigura că nu pierde definitiv.
 • Imaginea intitulă Organizează un sertar pentru scobitori Pasul 6
  5
  Fii atent la jurnalul tău de lectură. Dacă țineți o evidență a citirilor cu un jurnal fizic, ar trebui să aveți grijă deosebită pentru ao proteja de uzură naturală. Chiar și o carte de piele de înaltă calitate va începe să se uzeze dacă este utilizată excesiv.
 • Aveți grijă să nu-l stropi alimente și băuturi și a pus într-un compartiment special al rucsac dacă îl luați undeva.
 • Alternativ, dacă utilizați un blog pentru a vă actualiza jurnalul de lectură, asigurați-vă că vă păstrați parola sub supraveghere strictă.
 • sfaturi

  • Trebuie să așteptați cel puțin câteva luni înainte de a începe să citiți intrările vechi. Nu va avea sens să citiți propriile dvs. gânduri dacă memoria cărții este încă proaspătă.

  avertismente

  • Nu citiți cărți doar pentru a crește dimensiunea jurnalului dvs. de lectură. Există multe lucruri pe care le puteți citi pentru a vă stabili ceva care nu vă interesează. Nu vă fie frică să nu mai citiți o carte care nu este interesantă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se pornește o intrare în jurnalCum se pornește o intrare în jurnal
  Cum să creați rapid o înregistrare bibliograficăCum să creați rapid o înregistrare bibliografică
  Cum să predați lectură prin lectură ghidatăCum să predați lectură prin lectură ghidată
  Cum să scrieți în jurnalul dvs.Cum să scrieți în jurnalul dvs.
  Cum să scrieți într-un ziar în fiecare zi, timp de un an și să-l faceți interesantCum să scrieți într-un ziar în fiecare zi, timp de un an și să-l faceți interesant
  Cum să scrieți într-un jurnalCum să scrieți într-un jurnal
  Cum să scrieți un jurnal de viațăCum să scrieți un jurnal de viață
  Cum de a scrie o carte ca și cum ar fi fost un jurnalCum de a scrie o carte ca și cum ar fi fost un jurnal
  Cum se face citirea o parte a vieții tale de zi cu ziCum se face citirea o parte a vieții tale de zi cu zi
  Cum să faci un jurnal cu tăieturiCum să faci un jurnal cu tăieturi
  » » Cum să păstrați un jurnal de lectură

  © 2011—2020 ertare.com