Cum să conduci un interviu

Interviul poate fi un proces consumator de timp. Dar, cu puțină pregătire, puteți simplifica sarcina. Angajarea cu succes începe cu modul în care conduceți interviul. Este mult mai probabil să alegeți cel mai bun candidat pentru această slujbă atunci când sunteți bine pregătit să vă întâlniți cu potențialii angajați, deci dezvoltați propriul stil de interviu în funcție de nevoile companiei dvs. Coerența va simplifica sarcina de a efectua interviuri, facilitând în același timp colectarea și compararea datelor candidatului.

pași

Partea 1
Înainte de interviu

Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 1
1
Pregătiți-vă pentru interviu. Așa cum vă va spune fiecare bun chirurg, avocat sau politician, trebuie să fiți pregătiți. Pregatirea pentru interviu va asigura ca intrebarile dumneavoastra sunt bine concentrate, comportamentul dumneavoastra este profesionist, iar informatiile dumneavoastra sunt solide. Amintiți-vă că, într-un anumit sens, Sunteți intervievați la fel de mult cât intervievați candidatul. Ține minte asta.
 • Examinați descrierea postului. Dacă aveți nevoie să revizuiți îndatoririle, competențele și responsabilitățile, faceți-o acum. Asigurați-vă că acestea reprezintă o reprezentare exactă a ceea ce se așteaptă să facă candidatul, dacă este acceptat.
 • Colectează toate informațiile rezonabile pe care candidatul le-ar putea solicita, incluzând, dar fără a se limita la, informații despre obiectivele societății și ale companiei, potențialii membri ai echipei, supervizorii potențiali, scala salarială etc.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 2
  2
  Decideți ce fel de interviu doriți să faceți. Există multe tipuri diferite de metode de interviu, multe dintre ele foarte diferite de cele obișnuite, interviuri "Spune-ne unde te vezi în 5 ani". Decideți metoda de interviu pe care doriți să o utilizați, pe baza descrierilor postului și a cerințelor candidaților.
 • Interviu comportamental În loc să vă întrebați cum ați putea să vă comportați într-o anumită situație, interviurile comportamentale vă pun întrebarea cum ați "comportat" în trecut. Interviurile comportamentale utilizează - ați ghicit - comportamentul dvs. în trecut ca un indicator al succesului în viitor.
 • Interviu de audiție Un interviu de audiție cere candidatului să arate dovezi ale abilităților sale fie prin rezolvarea problemelor, fie prin prezentarea unei abilități în timp real. Un interviu de audiție, de exemplu, va arăta foarte diferit pentru ingineri decât pentru managerii de nivel mediu.
 • Interviu cu efort Interviurile de efort sunt destinate să măsoare temperanța candidaților. De obicei, implică aruncarea unor abuzuri verbale asupra candidatului, observarea lui în tăcere și chiar lăsarea lui să aștepte mult timp înainte de al participa la el.
 • Interviul echipei Interviurile echipei implică mai mulți colegi care stau împreună cu dvs. și participă la interviu. Acest lucru vă va oferi mai mult de o perspectivă pentru a evalua performanța candidatului.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 3
  3
  Înțelegeți tipul de candidat pe care îl căutați. Înainte de a dezvolta întrebările pe care doriți să le întrebați, faceți ceva timp să vă gândiți la cine ar fi candidatul dvs. ideal. Este ea sensibila, excesiv de eficienta si o persoana pentru care rezultatele sunt in primul rand? Sau este o persoană orientată pe metodă? Este ea în mijlocul ambelor? Asigurați-vă că știți ce căutați și că sunteți clar cu toți cei implicați în procesul de selecție a locurilor de muncă vă va face mult mai ușor sarcina.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 4
  4
  Dezvoltă întrebări legate de cunoștințe și experiență de lucru. Obiectivul principal este de a pune întrebările care vă vor permite să vedeți personalitatea, abilitățile, motivația, istoria și capacitatea de a rezolva problemele candidatului. Tipul întrebărilor care depind în mare măsură de tipul de interviu pe care îl desfășurați (vezi pasul anterior).
 • Adresați întrebări deschise adresate "cum". " de ce". "spune-mi sau ce."
 • Întrebați despre experiența anterioară. De exemplu, puteți întreba: "În timp ce ați lucrat ca intervenient în [compania anterioară], care au fost pașii pe care i-ați luat în planificarea bugetului dvs. anual?"
 • Află despre abilitățile lor. Puneți întrebări sau faceți declarații precum: "Spuneți-mi cum este conectat accesul la baza de date cu un site web pentru informații turistice."
 • Aflați despre realizările persoanei. întrebare: "La ce realizări sunteți mai mândru?"
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 5
  5
  Planificați interviul. De obicei, o oră este suficient pentru a finaliza interviul fără să vă grăbiți. Faceți tot posibilul pentru a vă menține programul, mai ales dacă aveți mai mulți candidați la interviu în timpul zilei.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 6
  6
  Familiarizați-vă cu fiecare solicitant scanând documentele înainte de interviu. Pentru aceasta:
 • Citiți CV-ul / CV-urile, scrisoarea de intenție și testele sau evaluările de performanță pe care le-ați finalizat în procesul inițial de aplicare.
 • Contactați referințele furnizate în timpul procesului inițial de solicitare și întrebați despre experiența anterioară, comportamentul dvs. personal, calificările profesionale etc.
 • Efectuați o verificare de fond (opțională, dar recomandată pentru anumite lucrări).
 • Partea 2
  În timpul interviului

  Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 7
  1
  Setați tonul Mulțumiți candidatului că a venit să vorbească cu dvs. și să înceapă să schițeze formatul interviului pentru a ști ce să așteptați. Puteți păstra ambiguitatea - "Voi pune câteva întrebări despre experiența dvs. și vom începe de acolo" - sau puteți merge mai bine.
  • Asta ar putea fi momentul să vă spun puțin despre tine și despre rolul tău în companie. Rămâneți informat, înainte de a vă concentra pe candidatul la postul de lucru.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 8
  2
  Începeți cu o descriere a ceea ce implică munca. Acesta include responsabilitățile și îndatoririle fundamentale ale poziției. Asigurați-vă că examinați cerințele suplimentare, cum ar fi capacitatea de a sta și de a sta pe perioade lungi de timp, puterea fizică, dexteritatea sau agilitatea necesare pentru a efectua sarcini specifice. Unele afecțiuni medicale pot împiedica solicitantul să îndeplinească toate cerințele.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 9
  3
  Adresați-vă întrebările pregătite. Amintiți-vă tipurile de întrebări pe care le puteți adresa într-un interviu. Acestea includ:
 • Întrebări generale sau bazate pe fapte, de exemplu, "Ce fel de experiență tehnică aveți după 5 ani de lucru pe ea?"
 • Problemele situaționale sau ipotetice, de exemplu, "Cum te confrunți cu o situație în care un șef este în mod constant atribuit meritul inovațiilor tale?"
 • Comportamentale întrebări, de exemplu "Cum ați tratat recent o situație în care sunteți criticat?"


 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 10
  4
  Luați note în timpul interviului. Nu vă veți aminti tot ce au vorbit în timpul interviului, iar notele vor fi utile ulterior când veți compara solicitanții, mai ales atunci când vor fi intervievați mulți candidați.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 11
  5
  Periodic, folosiți instinctul pentru a închide candidatul. O parte din interviu va depinde de impresia anterioară și de analiza atentă, însă o mare parte din interviu va depinde de faptul dacă simți că candidatul ar putea să se descurce cu succes în mediul în care se desfășoară. Este vorba mai mult despre intuiție, așa că nu vă fie frică să o utilizați pentru a evalua candidatul.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 12
  6
  Încheiați interviul după ce răspunsurile la întrebări sunt respinse sau timpul expiră. Aruncați o copertă la interviu odată ce simțiți că ați dezvoltat un bun simț al personalității candidatului, ați primit informații bune și ați discutat în mod corespunzător despre lucrare.
 • Permite solicitantului posibilitatea de a pune întrebări suplimentare. Deși întrebările nu sunt absolut esențiale pentru a face o impresie bună, mulți manageri de resurse umane consideră că candidații care pun întrebări sunt mai educați, doresc să învețe din ce în ce mai mult și să fie mai motivați de muncă.
 • Lăsați candidații să știe când vă așteptați să finalizați procesul de interviu și când se pot aștepta să îi contactați.
 • Partea 3
  După interviu

  Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 13
  1
  Fii sincer cu tine însuți despre performanța ta în interviu atunci când măsoști performanța candidatului. Interviul este o artă. Solicitarea corectă a întrebărilor corecte, menținerea atitudinii corecte și abilitatea de a elimina faptele de ficțiune reprezintă abilități importante pe care trebuie să le perfecționați în timp ce interviul progresează. Le-ai avut în timpul interviului? Dacă nu, ar putea candidatul să beneficieze de o altă oportunitate de a-și arăta aptitudinile într-un mediu diferit?
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 14
  2
  Dezvoltați un sistem de calificare cu care veți evalua candidații. Acest lucru vă va ajuta să faceți mai multe lucruri. Pe de o parte, vă va ajuta să diferențiați candidații care au obținut rezultate bune în timpul interviului candidaților pe care îi purtați simplu. În al doilea rând, vă va determina să angajați pe cineva care nu este calificat pentru această slujbă, dar care este încă cel mai bun candidat într-o rundă de recrutare.
 • Sistemul de clasificare va depinde în mod evident de locul de muncă și de faptul dacă managerul de personal anterior a dezvoltat sau nu un sistem similar de clasificare. Puteți lua următoarele ca exemplu de factori pe care să se bazeze sistemul:
 • Stăpânirea unei anumite limbi de programare
 • Anii care conduc alte persoane sau numărul total de persoane supravegheate
 • Numărul de campanii de marketing lansate
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 15
  3
  Evaluați inițial candidații dvs. pe baza criteriilor și, în al doilea rând, împotriva lor. De ce? Unii candidați pot fi foarte puternici în comparație cu alții, dar încă nu îndeplinesc criteriile stabilite de nevoile locului de muncă. Dacă esti disperat să angajezi un bun candidat, măsurarea lor împotriva celuilalt este acceptabilă. Cu toate acestea, dacă doriți să angajați candidatul corect, este mai bine să așteptați până când criteriile dvs. sunt îndeplinite de un candidat.
 • Odată finalizat procesul de interviu, doi candidați care îndeplinesc toate cerințele de locuri de muncă pot fi evidențiate. S-ar putea lua în considerare invitarea celor doi candidați din nou pentru un al doilea interviu și spune solicitanților care au în vedere pentru poziția împreună cu un alt solicitant. Cereți fiecărui solicitant "De ce să te angajez?"
 • Dacă faceți acest lucru, puteți alege să ofere locuri de muncă pentru candidatul care răspunde cel mai bine la întrebarea, are cele mai bune note, și pare a se potrivi echipa ta.
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 16
  4
  Negociați salariul, beneficiile și data de începere a activității. Ai două obiective în negocierea salariului cu dumneavoastră inchiriat aspiră: doriți să obțineți un bun de utilitate a noului angajare (asigurându-se că firma dvs. rămâne profitabilă), în timp ce, de asemenea, face noul angajat simt fericit și că sunteți destul de compensate lor timp și experiență
 • Imaginea intitulată Desfășurarea unui interviu Pasul 17
  5
  Dați reclamantei că doriți să vă angajați timp să vă gândiți la oferta dvs. O săptămână este, de obicei, limita superioară, deoarece cei mai mulți angajatori doresc o decizie în termen de câteva zile. În cazul în care candidatul este deosebit de promițătoare, ați putea dori să ofere unele venituri suplimentare, bonusuri sau opțiuni pe care le sau compania dumneavoastră poate permite în mod rezonabil în această perioadă de așteptare.
 • sfaturi

  • Atunci când intervievezi pentru o funcție superioară, poziție cheie, cel mai bine este să ai un comitet de angajare.
  • În timpul interviului și când efectuați verificări de fond, asigurați-vă că investigați atitudinea indivizilor. Desigur, un candidat se poate dezvolta abilități, dar amintiți-vă că nu puteți învăța sau schimba atitudine. Asigurați-vă că ia în considerare candidatul de recrutare are cea mai bună atitudine, astfel, rezultate în interviuri ca controale de referință. Ce veți angaja va fi ceea ce obțineți.
  • Amintiți-vă că sunteți intervievarea unei persoane pentru a vă ocupa un loc de muncă, fără a crea o poziție pentru o persoană. Asigurați-vă că poziția și responsabilitățile sunt definite înainte de a vă intervieva candidații.

  avertismente

  • Evitați să faceți favoruri familiei și prietenilor, angajând rude sau rude de prieteni. Acest lucru poate duce numai la probleme. Alegeți întotdeauna cel mai bun candidat pentru poziție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să anulați un interviu de angajareCum să anulați un interviu de angajare
  Cum să citez un interviuCum să citez un interviu
  Cum să răspundă la întrebări dificile într-un interviuCum să răspundă la întrebări dificile într-un interviu
  Cum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajareCum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajare
  Cum să ieșiți după interviuCum să ieșiți după interviu
  Cum să interviu pe cinevaCum să interviu pe cineva
  Cum să interviu potențialii angajațiCum să interviu potențialii angajați
  Cum să scrieți o notă de mulțumire pentru un interviuCum să scrieți o notă de mulțumire pentru un interviu
  Cum să vă evaluați oportunitățile în timpul unui interviu de angajareCum să vă evaluați oportunitățile în timpul unui interviu de angajare
  Cum să adresați întrebări de interviuCum să adresați întrebări de interviu
  » » Cum să conduci un interviu

  © 2011—2020 ertare.com