Cum să devii terapeut în dependență

Dependenții terapeuți lucrează în spitale și centre de reabilitare, ajutând persoanele dependente să se recupereze. Dacă doriți să deveniți un terapeut de dependență, alegeți-vă cariera și educația. Puteți deveni unul dacă aveți o diplomă de liceu, o diplomă de asociat, o diplomă de licență sau o diplomă de masterat. Primiți cursul de formare și obțineți o certificare. Fii ferm când primești prima ta slujbă. Terapeuții de dependență au un loc de muncă dificil, iar burnout-ul este o parte comună a profesiei lor. Dacă sunteți o persoană plină de compasiune care dorește să-i ajute pe alții, profesia dvs. poate fi recompensă.

pași

Partea 1
Elaborați un plan de carieră

Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 1
1
Aflați care sunt cerințele legale în statul sau regiunea dvs. Cerințele de a deveni terapeut în dependență variază. Cu toate acestea, în general, trebuie să îndepliniți anumite cerințe minime de educație, să beneficiați de pregătire clinică și să treceți la un examen de certificare.
 • Dacă doriți să obțineți informații despre cerințele statului sau regiunii dvs., puteți contacta Consiliul Național al consilierilor certificați (sau o entitate similară din zona dvs.) în timpul programului de lucru. De asemenea, puteți obține mai multe informații prin intermediul site-ului său web.
 • Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 2
  2
  Alegeți nivelul de educație dorit. Consultați cerințele regiunii dvs. pentru a cunoaște nivelul minim de educație solicitat. În unele state din SUA, va fi suficient să aveți un grad asociat pentru a deveni un terapeut de dependență. În alte state, este posibil să aveți nevoie de o diplomă de masterat. Cu toate acestea, ia în considerare opțiunea de a obține un grad mai mare decât este necesar, deoarece la un moment dat în cariera ta s-ar putea să vrei să avansezi. Un grad mai avansat vă va permite să obțineți locuri de muncă în mai multe regiuni.
 • Un grad asociat de 2 ani poate fi suficient în unele regiuni. Acest lucru vă va permite să vă calificați pentru multe locuri de muncă începător, cum ar fi un terapeut adolescent. Acest grad vă poate economisi timp și bani, dar va limita locurile unde puteți lucra. Cele mai multe state americane acestea necesită un grad mai mare.
 • O diplomă de licență este un bun mediu de mijloc între gradul de asociat și o diplomă de masterat. Acest lucru vă va face mai pregătiți pentru această profesie și veți crește regiunile în care puteți lucra. În general, aceste grade necesită 4 ani de studiu.
 • O diplomă de master este modul cel mai eficient de a vă asigura că puteți obține locuri de muncă în toate statele sau regiuni și vă va oferi cunoștințe mai avansate despre terapii și dependență. De asemenea, veți fi calificat să lucrați în centre de sănătate private. Durata de masterat variază, dar poate dura 1 sau 2 ani.
 • Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 3
  3
  Încercați să dezvoltați calitățile corecte. Înainte de a începe cariera, va trebui să vă îmbunătățiți abilitățile în diferite domenii. Țineți minte aceste aptitudini în timpul procesului de educație și instruire. Adoptați hobby-uri, muncă de voluntariat și locuri de muncă care vă ajută să vă pregătiți pentru o carieră de dependență terapeut.
 • Compasiunea este cheia formării tale. Veți lucra cu oameni care vor avea nevoie de multă înțelegere. Dacă vă oferiți voluntar pentru a ajuta persoanele în nevoie, acest lucru vă poate ajuta să dezvoltați un sentiment de compasiune. Căutați oportunități de voluntariat în zona dvs.
 • Veți avea nevoie, de asemenea, de aptitudini interpersonale și oratorii. Căutați un loc de muncă cu jumătate de normă și posturi de voluntariat care necesită să lucrați cu alți oameni.
 • Competențele oratorice sunt importante. În afară de a vorbi despre dependențe, puteți participa la programe comunitare de informare. De asemenea, puteți adopta un loc de muncă care vă cere să vorbiți în public. De exemplu, vă puteți alătura unei echipe de dezbateri în liceu sau colegiu.
 • Imagine cu titlul Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 4
  4
  Aflați despre cariera profesională. Înainte de a începe turul dvs., petreceți puțin timp învățând despre cursa. Fiind un terapeut în dependență poate fi foarte plină de satisfacții. Veți avea ocazia de a influența direct și pozitiv viața altor oameni. Cu toate acestea, uneori profesia poate fi și frustrantă și foarte exigentă. Asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru angajamentul necesar pentru a fi un terapeut de dependență.
 • Veți lucra cu persoane dependente de diverse substanțe. Veți revizui și stabili planuri de tratament cu clienții dvs. și puteți colabora cu rudele și tutorele clienților pe care îi ajutați. Misiunea ta este să ajuți pacientul să rămână treaz după ce au dezvoltat o dependență de droguri sau de alcool.
 • Mulți terapeuți nu lucrează doar în spitale. Puteți participa la programe comunitare de informare pentru a avertiza oamenii despre pericolele de abuz de substanțe.
 • Ca terapeut de dependență, veți auzi multe povești devastatoare. De asemenea, nu toți clienții dvs. se vor îmbunătăți rapid, dar nu se pot îmbunătăți deloc. Răbdarea, empatia și voința puternică sunt vitale pentru a lucra ca terapeut în dependență.
 • Partea 2
  Primiți educație

  Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 5
  1
  Alegeți universitatea. Dacă vă decideți să mergeți la colegiu, căutați universități din zona dvs. accesibile și care au programe de terapie. Mulți vor avea programe de studiu foarte specifice pentru domeniul dvs. De exemplu, o universitate cu un program într-o zonă precum studiile de dependență ar fi o opțiune bună pentru un terapeut de dependență.
  • Luați în considerare nivelul educațional dorit. Dacă aveți nevoie de o diplomă de licență, asigurați-vă că universitatea pe care o alegeți oferă un program de studiu de 4 ani. Dacă intenționați să vă înscrieți într-un program de masterat, alegeți un bun program de licență. Dacă studiați într-un program de licență recunoscut, acest lucru vă poate face să stați afară în cererea dumneavoastră pentru o școală absolvent.
  • Vorbiți cu terapeuții de dependență de la spitalele locale. Adresați-le întrebări despre nivelul lor de educație și cereți-le să recomande programe. Dacă sunteți încă în liceu, puteți discuta cu consilierul dvs. universitar.
  • În unele state și clinici din SUA, este suficient să existe o diplomă de liceu și o certificare a unui program de formare. Dacă nu doriți să studiați la universitate, puteți alege acest traseu.
 • Imaginea intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 6
  2
  Luați clasele potrivite. După alegerea unei universități, vă veți specializa într-o zonă cum ar fi terapia sau psihologia. De asemenea, puteți să vă specializați în ceva mai specific, cum ar fi studiile privind dependențele. Un consilier de colegiu vă poate spune care program educațional este cel mai potrivit pentru obiectivele dvs.
 • Veți participa la cursuri de psihologie generală, precum și cursuri de diferite tipuri de terapie. De asemenea, veți participa la cursuri teoretice care vor explica diferite școli de gândire legate de modul în care apar dependențele și cauza lor.
 • Programul dvs. poate, de asemenea, conta pe munca clinică. Puteți participa la cursuri sau practici în care lucrați într-un spital real.
 • Înscrieți-vă în cursuri elective care vă ajută să dezvoltați setul de competențe al unui terapeut de dependență. De exemplu, puteți participa la o cursă în dezbatere și comunicare, pentru a vă dezvolta abilitățile de vorbire.
 • Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 7
  3
  Păstrați note bune. Acest lucru este important în special dacă intenționați să continuați studiile după obținerea primului dvs. grad. Notele bune vor arăta, de asemenea, o înțelegere clară a materialului, care ar putea arăta bine în CV după absolvire.
 • Efectuați un plan de studiu și respectați-l. Alegeți un anumit timp și un loc pentru a studia în fiecare zi.
 • Învață puțin în fiecare zi. În acest fel, puteți păstra mai multe informații, care pot fi utile atunci când trebuie să faceți examene.
 • Participați la toate clasele, faceți note și acordați atenție. Informațiile pe care le obțineți prin lecțiile și conversațiile din clasă vor fi de neprețuit, deci ar trebui să profitați de fiecare minut al clasei.
 • Imaginea intitulă Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 8
  4
  Completați masteratul după absolvire, dacă alegeți să completați unul. Dacă decideți să continuați cu educația, faceți-o după absolvire. Aplicați la diferite programe de master care oferă studii relevante. Dacă discutați cu un consilier de carieră la universitatea dvs., acest lucru vă poate ajuta să găsiți programele potrivite.
 • Un program de master acoperă o formare mai intensă. Veți studia diferite metode utilizate în mod specific pentru a trata dependența și veți afla, de asemenea, despre metodele contemporane de tratare a dependențelor.
 • Programele de masterat pot necesita 1 sau 2 ani de studiu.
 • Imaginea intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 9
  5
  El practica în timpul universității. Adesea, dacă faceți o practică, acest lucru vă poate face să lucrați după absolvire. Acest lucru poate face ca CV-ul să iasă în evidență atunci când cauți o muncă. Faceți o practică la un anumit punct al pregătirii dvs. la universitate, astfel încât să vă îmbunătățiți curriculum-ul.
 • Puteți discuta cu consilierul de carieră universitară și cu profesorii pentru a afla despre oportunitățile de stagiu. De asemenea, puteți consulta cu alți studenți care au făcut stagii de practică pentru a vă oferi sfaturi cu privire la modul de aplicare. Puteți face stagii într-un spital, o clinică de sănătate mintală, un centru de terapie sau un centru de reabilitare.
 • Trebuie să profiți cât mai mult de practicile tale. Dacă vă recomandăm un instructor la centrul dvs. de practică, acest lucru vă poate ajuta să obțineți un loc de muncă după absolvire.
 • Imaginea intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 10


  6
  Dacă este necesar, primiți mai multă pregătire. Dacă aveți o diplomă de licență sau de masterat, probabil că nu trebuie să beneficiați de cursuri postuniversitare. Cu toate acestea, dacă aveți doar o diplomă de liceu sau o diplomă de asociat, este posibil să trebuiască să finalizați un program de formare în terapia de dependență pentru a deveni terapeut.
 • Dacă ați studiat la universitate, de obicei nu veți avea nevoie de mai multă pregătire, va trebui să obțineți o certificare doar prin promovarea unui examen de licențiere. Dacă nu aveți cel puțin o diplomă de licență, poate fi necesar să studiați un curs de formare în terapia de dependență. Cu toate acestea, multe locuri de muncă vor oferi instruire la locul de muncă după angajarea dumneavoastră.
 • Dacă vă aflați în Statele Unite, verificați cerințele statului dvs., contactând Consiliul Național al Consilierilor certificați sau verificând site-ul lor web.
 • Partea 3
  Obțineți o certificare

  Imaginea intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 11
  1
  Obțineți experiență clinică În majoritatea statelor și regiunilor, veți avea nevoie de o anumită cantitate de experiență clinică pentru a obține certificarea. Experiența clinică poate fi obținută printr-un program de instruire sau de învățare. Veți lucra sub supravegherea unui terapeut acreditat, în timp ce vă veți împlini orele de experiență clinică.
  • Numărul de ore clinice variază, dar în majoritatea statelor americane. Acesta merge de la 2000 la 3000 de ore.
  • Pregătirea clinică poate începe în cadrul unui program de masterat sau de licență. Ar putea să vă ceară să vă începeți pregătirea clinică la un moment dat în cariera dvs. academică.
  • Dacă nu face parte din programul dvs., puteți obține experiență clinică în primul loc de muncă. Multe spitale, clinici de sănătate mintală și organizații oferă pregătire clinică pentru solicitanții calificați.
  • Profitați la maximum de perioada de pregătire. În plus față de pregătirea pentru profesia dvs., supervizorii dvs. vă vor putea oferi referințe și oportunități de angajare în viitor.
 • Image cu titlul Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 12
  2
  Studiați-vă examenul. În SUA, după terminarea antrenamentului, va trebui să faceți un examen pentru a primi licența. Acest examen va fi o revizuire a teoriilor, a practicilor și a poveștilor despre dependență și terapie. În general, veți putea găsi ghiduri de studiu pentru examenul pe Internet, care va fi proiectat pentru examenul specific pe care trebuie să-l efectuați în statul dvs. De asemenea, trebuie să revizuiți textele pe care le-ați studiat în timpul universității, deoarece în examen vor fi incluse diverse teorii și practici.
 • Trebuie să aveți o zonă de studiu care să fie calmă și fără distragere externă. De asemenea, trebuie să aveți o iluminare bună și un loc confortabil pentru a sta.
 • Efectuați un program de studiu și respectați-l în fiecare zi. Va trebui să studiezi puțin în fiecare zi, în loc să studiezi totul într-o sesiune.
 • Luați pauze atunci când studiați. Veți fi epuizați dacă studiați un singur subiect pe oră. Reîncarcă-ți o pauză de 5 minute aproximativ la fiecare oră.
 • Imaginea intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 13
  3
  Face examenul de licențiere. În SUA, va trebui să consultați Consiliul Național al Consilierilor Certified pentru a afla ce test specific trebuie să efectuați în statul dumneavoastră. Cele mai multe examene au mai multe lecții de alegere multiple pe care trebuie să le finalizați într-un anumit moment. Trebuie să programați o dată de testare online la un centru de evaluare din apropierea dvs. În funcție de starea în care locuiți, pot exista costuri legate de examen. Examenele diferă în funcție de stat și de certificare - cu toate acestea, rețineți că veți fi evaluat pe o mare parte din ceea ce ați învățat de la dependență și terapie până la acest punct din cariera ta.
 • Regulile variază în funcție de testul specific - cu toate acestea, veți avea, de obicei, un anumit timp pentru a încheia examenul. Când vă aflați în camera de evaluare, va trebui să dezactivați obiecte precum telefoanele mobile și dispozitivele electronice și nu veți putea conversa cu alți participanți în timpul examenului. De obicei, veți lua testul pe un computer.
 • Dacă respingeți examenul, îl puteți trimite din nou în 3 luni. Va trebui să plătiți din nou sumele corespunzătoare.
 • Imagine cu titlul Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 14
  4
  Obțineți certificarea în statul dvs. Cerințele de stat pentru licențiere variază, dar de obicei trebuie să prezentați o certificare că ați trecut examenul. Este posibil să fiți obligat să trimiteți informații despre educația dvs. (cum ar fi înregistrările academice), precum și o certificare că ați finalizat pregătirea clinică. Este posibil să trebuiască să plătiți niște sume pentru a obține licența.
 • Partea 4
  Începe cariera

  Imaginea intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 15
  1
  Scrieți un rezumat solid. După obținerea licenței, veți începe să căutați un loc de muncă. În primul rând, scrieți un curriculum de bună calitate, care prezintă toate experiențele dvs. relevante. Acesta va fi un instrument valoros pe care îl veți trimite potențialilor angajatori.
  • Alegeți un format și fixați-l. Puteți să descărcați șabloane de curriculum online sau să formatați singur documentul. Opțiunile dvs. (cum ar fi fontul) trebuie să fie constante pe tot documentul.
  • Un rezumat ar trebui să menționeze numai experiența relevantă. Listează experiența care vizează activitatea pe care o dorești. Munca dvs. de part-time pizza de livrare în timpul colegiu nu va interesa angajatorul. Cu toate acestea, munca dvs. de voluntariat într-un centru de reabilitare va.
  • Includeți orice realizare pe care ați obținut-o. Evident, acest lucru va include elemente precum certificarea dvs., dar puteți, de asemenea, să înțelegeți fiecare premiu, grant și bursă pe care ați primit-o pe calea de a deveni terapeut.
 • Imaginea intitulă Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 16
  2
  Căutați un loc de muncă De obicei, un terapeut de dependență lucrează în locuri cum ar fi casele de îngrijire medicală, spitale, case de tranziție, centre de reabilitare și spitale de sănătate mintală. Verificați aceste tipuri de instituții pentru a afla dacă angajează personal.
 • Dacă aveți contacte, întoarce-te la ele atunci când cauți lucru. Aflați dacă angajează într-un centru unde ați făcut stagii sau în instituția unde ați primit pregătirea dvs. clinică.
 • Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 17
  3
  Exersați abilitățile bune de interviu. Dacă sunteți chemat să participați la un interviu, asigurați-vă că aveți bune abilități de intervievare. Utilizați limbajul corpului pozitiv și răspundeți la întrebări cu încredere, ceea ce vă va ajuta să obțineți treaba.
 • Trebuie să păstrați contactul vizual, să zâmbiți, să vă dați capul pentru a arăta că ascultați și să stați în picioare.
 • Dacă nu înțelegeți o întrebare, întrebați intervievatorul pentru a explica.
 • Aflați despre spital sau centrul de reabilitare înainte de a participa la interviu. Trebuie să cunoașteți filozofia dvs. generală și obiectivele dvs. Acest lucru va arăta că sunteți interesat de locul de muncă.
 • Imagine intitulată Deveniți un consilier pentru abuzul de droguri Pasul 18
  4
  Încercați să evitați epuizarea. În timp ce lucrați ca terapeut, veți avea nevoie de surse de sprijin. Lucrarea dvs. va fi epuizantă, deoarece veți lucra cu oameni care vin din contexte problematice. Mulți dintre clienții dvs. vor avea dificultăți în a rămâne treji. Căutați sprijin extern pentru a nu vă epuiza.
 • Comunicați cu cei dragi. Dacă aveți o legătură puternică cu prietenii și familia, acest lucru vă poate ajuta să evitați epuizarea.
 • De asemenea, puteți căuta sprijin în elemente precum comunitățile religioase și sociale.
 • De asemenea, trebuie să țineți cont de opțiunea de a merge la un terapeut. Acest lucru vă poate ajuta să vă ocupați de stresul locului de muncă.
 • sfaturi

  • Rețineți că organizațiile profesionale care v-au acordat o certificare vor solicita, de asemenea, să vă întoarceți la examenele scrise la intervale de câțiva ani și să completați o anumită sumă de credite în educația continuă în domeniul dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să devii un acupuncturistCum să devii un acupuncturist
  Cum să devii un educator pentru diabetCum să devii un educator pentru diabet
  Cum să devii un agronomCum să devii un agronom
  Cum să devii inginer de mediuCum să devii inginer de mediu
  Cum să devii LVNCum să devii LVN
  Cum să devii o asistentă psihiatricăCum să devii o asistentă psihiatrică
  Cum să devii o asistentă medicală sau un anestezistCum să devii o asistentă medicală sau un anestezist
  Cum să devii copil psihologCum să devii copil psiholog
  Cum să devii un optometristCum să devii un optometrist
  Cum sa devii un asistent medical cu usurintaCum sa devii un asistent medical cu usurinta
  » » Cum să devii terapeut în dependență

  © 2011—2020 ertare.com