Cum să devii un activist

Activiștii sunt oameni care pot identifica nevoia de schimbare și care își petrec timpul făcând ceva în legătură cu aceasta. De asemenea, după cum reiese din succes activiștii adolescenți, barierele structurale, sociale și economice nu trebuie să se oprească să urmați pasiunea și cred că o schimbare pozitivă. Ceea ce îi conduce este pasiunea și viziunea unui viitor mai bun. Dacă sunteți interesat în a face o diferență în jurul unei cauze care contează pentru tine, puteți face acest lucru prin a afla despre problema, caută modalități de a se implica în persoană și on-line, și, eventual, în curs de dezvoltare o carieră într-un domeniu legat.

pași

Metoda 1
Căutați și sprijiniți pasiunea pentru schimbare

Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 14
1
Identificați și specificați pasiunile dvs. Când te uiți la lumea din jurul tău, ce te excită, ce te umple de speranță, ce te face să te superi, ce te face să te temi de viitor? Pasiunile voastre se pot concentra pe susținerea bunelor (de exemplu, meniuri mai sănătoase în școli) sau cu privire la ceea ce credeți că este greșit.
 • Scrieți o listă cu lucrurile pe care le iubiți și încercați să fiți cât mai concludente. Pentru fiecare, identificați problema, soluția și ce puteți face pentru a vă ajuta.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 2
  2
  Căutați obiective ambițioase, dar realiste. De-a lungul istoriei, activiștii individuali au ajutat la răsturnarea imperiilor, la eliberarea minților asuprite și deschise la idei noi. Astăzi, chiar adolescenții își pot îmbunătăți cartierele locale sau pot stabili mișcări de egalitate socială prin propriile eforturi. Dacă doriți să obțineți ceva, este important să fiți concreți cu privire la ceea ce doriți să se întâmple și cum îl puteți realiza în mod realist.
 • De exemplu, în timp ce un obiectiv nobil de a încerca să oprească schimbările climatice cauzate de ființele umane, este un scop prea larg pentru a se adresa direct. Cu toate acestea, puteți susține cele mai stricte standarde de emisie pentru vehiculele și industriile din zona dvs.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 12
  3
  Alăturați-vă unei organizații care susține cauza pe care o apărați. Dacă partajați o pasiune pentru aceeași cauză ca și mulți alți activiști, puteți găsi probabil una sau mai multe organizații existente la care vă puteți alătura. Ar putea fi de la un club de studenți la o organizație națională (precum Uniunea Americană a Libertăților Civile sau o entitate similară din regiunea dvs.).
 • Cele mai multe organizații activiste oferă diferite niveluri de participare, astfel încât să puteți face asta cu ceea ce simți cel mai confortabil, indiferent dacă participarea la întâlniri și expoziții, efectuarea de apeluri telefonice către reprezentanții locali sau dona doar niște bani ori de câte ori este posibil.
 • De asemenea, vă puteți stabili propria organizație activistă, fie că este un club de reciclare la școală, fie un grup anti-rasism pe Internet. Nu vă faceți griji cu privire la începerea câtorva.
 • Imagine intitulată Deveniți un activist Pasul 6
  4
  Petreceți timpul voluntar. Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a face o diferență este să vă dați timp pentru a vă susține pasiunea. Comunicați cu o organizație din comunitatea dvs. care funcționează în numele cauzei care vă interesează și întrebați cum vă puteți ajuta.
 • De exemplu, dacă sunteți interesat de apărarea animalelor aflate în dificultate, puteți lucra voluntar în adăpostul pentru animale sau în centrul de salvare a animalelor sălbatice din localitatea dvs. Există multe modalități prin care vă puteți ajuta, cum ar fi îngrijirea animalelor sau chiar ajutarea cu evenimente de strângere de fonduri sau crearea de conținut pentru site-ul web.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 3
  5
  Donați bani sau bunuri. Majoritatea organizațiilor activiste sau caritabile au nevoie de resurse pentru a-și face treaba. Dacă nu puteți dona bani unei organizații care susține cauza cu care simpatizați, ați putea să dați alte obiecte de care au nevoie, cum ar fi îmbrăcăminte sau conserve.
 • Rețineți că unele organizații caritabile au mai multă reputație decât altele. Dacă intenționați să donați bani sau elemente pentru a susține o cauză, ar trebui să investigați înainte de a face acest lucru. Verificați ratingul acestor organizații de caritate prin organizații precum CharityWatch, Charity Navigator, BBB Wise Giving Alliance sau altele similare din regiunea dvs.
 • Imagine cu titlul Deveniți un activist Pasul 11
  6
  Comunicați cu familia și prietenii. Spuneți-le despre cauza pe care o susțineți și invitați-i să participe. Dacă sunteți interesat, puteți să le oferiți publicații despre acestea sau doar să le spuneți ceea ce ați învățat. Dacă vă oferiți voluntar, invitați un prieten sau un membru al familiei să o facă cu dvs.
 • Dacă nu știți cu certitudine de unde să începeți, faceți mai întâi o listă de 5 prieteni sau membri ai familiei despre care credeți că puteți vorbi despre această cauză. Determinați modul în care vă apropiați de aceștia în care vă simțiți cel mai bine (de exemplu, prin e-mail, telefon sau personal) și discutați cu ei în modul pe care îl considerați adecvat.
 • Imagine intitulată Deveniți un activist Pasul 6
  7
  Dă exemplul. Una dintre cele mai simple tipuri de activism este important de a practica ceea ce cred sau de a efectua ceea ce este cunoscut sub numele de „activism conștient.“ Acest lucru este de a include activismul în viața de zi de zi cu zi și se comportă în moduri care susțin cauza în mod direct (pag. Ex., Reduce amprenta de carbon, produse de uz realizate în mod durabil, etc).
 • De exemplu, dacă sunteți interesat în reducerea ratelor de cruzime față de animale, puteți începe prin a nu folosind produse realizate din acestea (cum ar fi cele făcute cu blana sau piele de animale) și evitarea întreprinderilor care exploatează (cum ar fi spectacole de circ sau spectacole de animale marine).
 • Metoda 2
  Efectuați activismul prin Internet

  Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 9
  1
  Promovați cauza prin intermediul rețelelor sociale. Puteți utiliza rețelele sociale pentru a vă informa prietenii și adepții despre cauzele pe care le susțineți. Postați articole informative, scrieți despre ceea ce faceți pentru a rămâne implicați și invitați prietenii să participe la evenimente sau să doneze pentru strângerea de fonduri pentru acea cauză.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 7
  2
  Explicați-vă și furnizați dovezi pentru perspectiva dvs. Indiferent de cauza dvs., de la proliferarea nucleară până la identitatea de gen și alegerile de baie, veți întâlni mulți oameni prin Internet care au puncte de vedere diferite față de ale voastre. Unii nu-și vor da niciodată brațul să se răsucească indiferent de dovezile pe care îi dați, în timp ce alții vor fi dispuși să asculte explicații rezonabile și cu grijă.
 • Apelați la emoțiile altora ("Acest produs este dăunător sănătății copiilor noștri") funcționează cel mai bine atunci când îl susțineți cu dovezi ("Revedeți următoarele studii științifice ...").
 • Există "știri false" pe tot cuprinsul Internetului, așa că faceți unele cercetări pentru a evalua dovezile înainte de a le împărtăși.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 10
  3
  Trimiteți cererile online. Datorită Internetului, nu mai este necesar ca o solicitare să meargă din ușă în ușă cu un stilou și un clipboard. Există multe site-uri web și rețele sociale care conțin cereri. Singurul lucru pe care ar trebui să-l faceți este următorul:
 • Stabiliți un obiectiv clar, specific și realist, cum ar fi "Protejați zona împădurită lângă Parcul Veteranilor".
 • Personalizați cauza spunându-vă povestea, cum ar fi "Eu, ca mulți copii din această zonă, am dezvoltat o apreciere pentru natură prin mersul pe jos prin aceste păduri".
 • Combinați eforturile online și în afara. Încurajați-vă prietenii și colegii să vă împărtășească solicitarea atât online, cât și în persoană.
 • Imagine cu titlul Deveniți un activist Pasul 11
  4


  Acordați sprijin financiar dacă este posibil. Este ușor să donați bani online organizațiilor existente care se concentrează asupra cauzei dvs., deși ar trebui să investiți întotdeauna puțin despre modul în care aceste grupuri utilizează bani. De asemenea, puteți utiliza Internetul pentru a căuta opțiuni Crowfunding folosind diferite site-uri sau rețele sociale pentru a încuraja donații directe.
 • De exemplu, dacă doriți să strângeți bani pentru un adăpost local, asigurați-vă că aveți un plan clar pentru utilizarea fondurilor. Mulți oameni nu își vor dona banii orbi fără să știe pentru ce vor fi folosiți.
 • Metoda 3
  Fiți un activist informat

  Imaginea intitulată
  1
  Aflați despre cauza. Înainte de a susține o cauză, va fi important să raportați probleme legate. Găsiți cărți care vorbesc despre ea în biblioteca școlii sau în biblioteca publică.
  • Membrii organizațiilor de caritate sau alte organizații activiste dedicate cauzei vă pot recomanda câteva cărți. Verificați paginile dvs. web pentru a găsi liste de materiale de lectură.
  • Du-te la profesorii care sunt informați despre asta și cereți-i să recomande niște cărți.
 • Imaginea intitulat Face bani ca un model Webcam Pasul 1
  2
  Verificați paginile web legate de cauza dvs. Căutați pagini de activiști sau de organizații caritabile care apără această cauză. Citiți rezumatele lor despre problemele și ce fac pentru a ajuta și a revizui orice informație pe care o au despre cum să participe.
 • Utilizați Internetul pentru a vă informa despre subiect în general, dar întotdeauna să țineți cont de sursele informațiilor și de orice imparțialitate care ar putea fi evidentă.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 9
  3
  Rămâneți în fruntea știrilor. Urmăriți știrile sau citiți ziare, reviste sau publicații online pentru a obține informații despre știrile din jurul cauzei. Dacă sunteți parte dintr-o organizație caritabilă sau activistă care susține aceeași cauză ca dumneavoastră, vă pot oferi buletine sau rezumate periodice despre povestiri recente legate de ea.
 • Rețineți că nu toate sursele sunt fiabile sau fiabile. Evaluați cu atenție orice sursă pe care o citiți (mai ales pe internet) și determinați dacă autorul ar putea fi părtinitor.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 8
  4
  Participați la cursuri cu privire la problemele legate de acesta. Dacă sunteți în liceu sau colegiu, vă puteți înscrie în clase care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cauza pe care o susțineți. De exemplu, dacă vă preocupați de problemele de mediu, un punct bun de plecare ar fi să participați la o clasă de științe ecologice.
 • Dacă participați la o cursă, acest lucru nu numai că vă va ajuta să aflați mai multe despre cauză, dar și să comunicați cu alte persoane interesate de aceleași probleme.
 • Discutați cu profesorul din afara clasei pentru a obține mai multe idei despre cum să vă implicați sau să aflați mai multe pe cont propriu.
 • Dacă nu mai studiați sau dacă școala dvs. nu oferă cursuri care vă sunt utile, puteți căuta un curs online gratuit sau accesibil, care este legat de cauză. De exemplu, Smith College oferă un curs online privind activismul feminin prin intermediul site-ului edX.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 10
  5
  Ascultați persoanele cele mai afectate. Dacă sunteți interesat de o cauză care afectează alte persoane, una dintre cele mai eficiente modalități de a ști cum puteți să le ajutați este să ascultați ceea ce au de spus. Dacă nu puteți vorbi cu ele în persoană, încercați să comunicați cu persoanele și comunitățile afectate prin intermediul rețelelor sociale sau citiți povestirile lor în cărți sau online.
 • De exemplu, dacă sunteți interesat să ajutați persoanele cu probleme legate de drepturile LGBT, puteți discuta cu membrii acestei comunități despre tipurile de probleme pe care le consideră cele mai importante și despre ce puteți face pentru a vă ajuta. Dacă campusul școlii dvs. are un club pentru persoanele LGBT, acesta ar putea fi un bun punct de plecare.
 • Imagine cu titlul Deveniți un activist Pasul 11
  6
  Discutați cu alți activiști. Dacă știți alți activiști din comunitate care participă la cauza pe care sunteți interesată, discuția cu ei vă va ajuta să aflați ce lucru se face deja în zonă și ce puteți face pentru a vă ajuta.
 • Încercați să comunicați cu alți activiști din zona dvs. prin intermediul rețelelor sociale sau prin participarea la întâlniri pentru organizațiile locale.
 • Dacă studiați, discutați cu alți studenți sau profesori interesați de cauza pe care o susțineți. Aflați dacă există organizații student în campus care sunt legate de acesta.
 • Metoda 4
  Urmați o profesie în activism

  Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 13
  1
  Specializați într-un domeniu legat de activism. Dacă studiați la universitate sau vă pregătiți să o faceți, vă puteți specializa într-un domeniu care vă ajută să susțineți cauza care vă interesează. De exemplu, ați putea să vă specializați într-un domeniu precum conducerea internațională sau să vă concentrați pe ceva mai specific interesului dvs., cum ar fi știința mediului sau studiile femeilor.
  • Gândiți-vă și la alte profesii care vă permit să vă sprijiniți cauza. De exemplu, dacă sunteți interesat de sănătatea publică, puteți căuta o profesie într-un domeniu medical.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 14
  2
  Căutați practici preprofesionale. Dacă ați început recent să lucrați, stagiile pot fi o modalitate excelentă de a începe o carieră activistă. Căutați practici legate de interesele dvs. în timpul colegiului sau imediat după finalizarea acestuia. Aflați dacă comunitatea preferată și organizațiile non-profit oferă această opțiune. Discutați cu consilierul universității despre locurile în care puteți obține practici legate de activism. Dacă completați câteva perioade de practică relevante, acest lucru vă poate conduce și vă poate face să deveniți un activist profesionist.
 • Unele programe de gradul vă pot cere să completați o perioadă de practică pentru a absolvi. Va trebui să revizuiți cerințele de absolvire și să finalizați o perioadă de practică dacă acest lucru este necesar pentru obținerea diplomei.
 • Imaginea intitulată Deveniți un activist Pasul 10
  3
  Căutați locuri de muncă activiste. Dacă sunteți gata să începeți să lucrați, căutați locuri de muncă relevante pentru interesele dvs. Aflați dacă organizațiile caritabile sau comunitare au funcții disponibile pe care le considerați relevante pentru abilitățile dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți abilități bune de scris și de editare, aflați dacă puteți lucra în calitate de copywriter publicitar pentru o organizație comunitară. Dacă aveți abilitatea de a planifica și coordona evenimente, puteți căuta să lucrați ca coordonator de voluntariat.
 • Practic, orice abilitate de serviciu pe care o aveți este probabil utilă pentru anumite organizații activiste care vă susțin casa. Pot avea nevoie de contabili, șoferi, bucătari, dulgheri, asistente medicale etc.
 • sfaturi

  • Fii creativ! Activismul nu necesită evenimente majore. Puteți face o diferență chiar dacă lucrați doar din garaj. Bloggerii pot practica activismul prin textele lor, profesorii pot fi activiști dacă îi încurajează pe elevi să pună la îndoială credințele lor, artiștii pot răspândi o artă activistă despre gherilele din oraș, oamenii cu abilități informatice pot crea o revistă electronică, etc.
  • Dacă intenționați să lucrați cu alte persoane, trebuie să țineți cont de nevoile grupului. Trebuie să fiți dispuși să faceți detalii sau chiar în ceea ce privește valorile dvs. principale.

  avertismente

  • Cunoașteți consecințele dacă intenționați să efectuați acte de neascultare civilă. Aveți o carte de avocat la îndemână dacă credeți că vă pot aresta. În SUA, American Civil Liberties Union (ACLU) produce cărți de buzunar în acest scop.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să profitați de vacanța de varăCum să profitați de vacanța de vară
  Cum să începi o viață nouăCum să începi o viață nouă
  Cum sa devii o minuneCum sa devii o minune
  Cum să găsiți scopul vieții voastreCum să găsiți scopul vieții voastre
  Cum să începeți un atelier de acțiuneCum să începeți un atelier de acțiune
  Cum să atrageți persoana care vă placeCum să atrageți persoana care vă place
  Cum să scrieți o scrisoare secretă de fani persoanei care vă placeCum să scrieți o scrisoare secretă de fani persoanei care vă place
  Cum să fiți mai aproape de persoana care vă placeCum să fiți mai aproape de persoana care vă place
  Cum să-ți exprimi pasiunea într-o relațieCum să-ți exprimi pasiunea într-o relație
  Cum să vorbim ocazional cu persoana care vă placeCum să vorbim ocazional cu persoana care vă place
  » » Cum să devii un activist

  © 2011—2020 ertare.com