Cum se curăță sistemul computerului

Fie că sunteți aici pentru a afla cum "curat" un hard disk înghețat sau infectat sau curățați fizic componentele computerului, continuați să citiți următorul ghid care arată cât de ușor și pas cu pas. Cu alte cuvinte, acest tutorial vă va învăța cum să curățați software-ul în plus față de hardware-ul care alcătuiesc sistemul dumneavoastră. Este un fapt că întreținerea regulată a sistemului dvs. poate crește considerabil viteza. Pentru a vă curăța hardware-ul, va trebui să utilizați efortul fizic, în timp ce un program și diferite utilitare de sistem recunoscute, din activitatea de curățare a fișierelor de sistem.

pași

Metoda 1
Curățarea hard diskului

1
Păstrați computerul actualizat. Atât sistemul de operare Mac OS, cât și sistemul de operare Windows eliberează în mod regulat actualizări pentru securitatea și stabilitatea sistemului de operare. Mai mult decât atât, ei au creat sistemul de operare al computerului, astfel încât să știi ce ai nevoie și cum să obțineți actualizări, evitând vă de efortul de a fi în curs în cele mai multe cazuri. Programele care gestionează aceste actualizări au nume evidente ("Windows Update" și "Actualizare software") și sunt configurate să funcționeze automat în mod implicit. Dacă dezactivați actualizările sau dacă nu sunteți sigur dacă computerul este actualizat, urmați pașii de mai jos pentru al verifica:
 • Dacă sunteți utilizator Windows, accesați meniul "inițiere" și căutarea "Windows Update". Panoul de control relevant ar trebui să apară în rezultatele căutării. Faceți clic pentru a citi starea actualizărilor dvs. și navigați prin setările actualizărilor automate din bara laterală sau din file. Puteți face clic pe cuvintele "Actualizări importante" sau "Actualizări opționale" pentru a marca sau a anula marcarea actualizărilor înainte de a le descărca. Puteți configura computerul pentru a descărca actualizările de unul singur sau pentru a le face manual.
Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 1Bullet1
 • Utilizatorii de Mac ar trebui să deschidă meniul din "Preferințe sistem" din meniu "măr" și selectați "Actualizare software" din meniu "vedere". Toate actualizările disponibile vor apărea într-o listă. Puteți selecta actualizările pe care doriți să le instalați înainte de a continua.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 1Bullet2
 • Actualizările pe care le primiți prin aceste canale vor fi întotdeauna cele oficiale și le puteți avea încredere în ele. Prin urmare, este foarte recomandat să lăsați actualizările automate activate, cu excepția cazului în care aveți motive întemeiate să faceți altceva. Această opțiune ar trebui să fie disponibilă în meniul pe care l-ați deschis deja.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 1Bullet3
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 2
  2
  Ștergeți datele de pe Internet. În timpul navigării pe Internet, computerul stochează biți și informații care pot cauza probleme în funcționare, în special în mașini mai vechi și mai lente. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este utilizarea instrumentelor care vin împreună cu browserul dvs. de Internet. Utilizatorii Microsoft Internet Explorer pe Windows pot șterge toate fișierele temporare accesând panoul de control al "Opțiuni Internet" și făcând clic pe buton "șterge" în fila "general" în secțiunea din "Istoricul navigării".
 • Dacă utilizați IE pe un computer care nu are Windows, deschideți pur și simplu meniul "Unelte", alege "opțiuni" și selectați datele pe care doriți să le ștergeți.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 2Bullet1
 • Pentru a elimina fișierele temporare, modulele cookie și datele cache din Firefox, deschideți meniul "Firefox" și fereastra lui "opțiuni" (Este posibil să fie necesar să selectați "opțiuni" din meniul derulant din "Unelte" și apoi din nou "opțiuni" din meniul care apare). Odată deschis, faceți clic pe fila sau pe butonul "avansat", și alegeți fila "rețea" sub aceasta Căutați cutia în secțiune "Conținut web existent" și faceți clic pe butonul "curat" pentru a șterge datele.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 2Bullet2
 • Pentru a șterge datele din Chrome, trebuie doar să țineți apăsată tasta "control" și "capital" și scrie "șterge" (opusul cheii backspace). O fereastră nouă se va deschide cu un meniu simplu. Selectați datele pe care doriți să le ștergeți, ajustați perioada de timp utilizând caseta din partea dreaptă sus și faceți clic pe "Ștergeți datele de navigație" ori de câte ori doriți
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 2Bullet3
 • Pentru a ajunge la acest meniu folosind metoda veche, faceți clic pe butonul cu cele trei linii orizontale din partea dreaptă sus a browserului și alegeți "Unelte" din meniul care apare. Du-te până când găsești titlul "intimitate" apoi faceți clic pe "Ștergeți datele de navigație" chiar mai jos.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 2Bullet4
 • Pentru a șterge datele de navigare în Safari, accesați meniul "edita" și selectați "Goliți memoria cache". Confirmați decizia când vi se solicită browserul.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 2Bullet5
 • Dacă nu aveți suficient timp pentru a efectua aceste activități, puteți utiliza orice instrument de curățare a browserului.
 • 3
  Căutați adware și programe malware. Adware și malware sunt programe care pot compromite funcționarea calculatorului dvs. și pot crea găuri în securitatea dvs. Există programe gratuite specializate concepute pentru a găsi și elimina programe adware și spyware. Instalați și rulați programul (este foarte direct) pentru a găsi și elimina fișiere periculoase.
 • Utilizatorii de Mac nu dispun de multe opțiuni complete. Cel mai bine considerat dintre toate este MacScan, care este foarte puternic, dar trebuie să plătiți să-l utilizați mai mult de 30 de zile. Din fericire, prețul licenței este mai mic și costă doar 39,99 USD. Descărcați mai întâi versiunea de încercare pentru a vă asigura că va funcționa pe computerul dvs.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 3Bullet1
 • Cel mai bun mod de a preveni adware și malware-ului nu este niciodată descărcarea nimic nu sunteți sigur, și nu acceptă să instalați nici un bonus care vine cu software-ul care le-ați ales să instalați.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 3Bullet2
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 4
  4
  Căutați viruși și alte amenințări imediate. Cel mai bun mod de a vă proteja computerul împotriva acestor amenințări este cu un program antivirus puternic. Atât utilizatorii Mac cât și utilizatorii de Windows au acces la opțiuni gratuite care funcționează cel puțin la fel de bine ca și la brandurile plătite. Instalați-le și permiteți-le să ruleze întotdeauna în fundal. Când le terminați instalarea sau dacă bănuiți că este posibil să existe un virus care v-a trecut, puteți să le executați și manual.
 • Din moment ce de zi cu zi sunt proiectate și lansate nou virus, este foarte important să permiteți programul antivirus să actualizeze ori de câte ori aveți nevoie. În mod normal, este, de obicei, efectuată în fundal fără a fi nevoie să faceți nimic.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 4Bullet1
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 5
  5
  Rulați întreținerea pe hard disk. Cele mai multe computere din ultimii ani sunt responsabile pentru îndeplinirea acestor sarcini în mod automat, dar puteți avea întotdeauna grijă de ele dacă doriți. instrumente-cheie sunt defragmenta discul, care organizează biții dezordonate ale fișierelor de pe hard disk-ul pentru a le accesa mai rapid, și Curățire disc, care șterge fișierele duplicat și fișierele temporare neutilizate pentru a elibera spațiu.
 • Deoarece locația acestor instrumente variază de la o versiune la alta a Windows, este mai bine să utilizați meniul "inițiere" pentru a le găsi rapid. Pur și simplu deschideți-le și executați-le din rezultatele căutării pentru a mări viteza calculatorului dacă sarcinile nu au fost deja configurate pentru a se executa automat.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 5Bullet1
 • Utilizatorii Mac și Linux nu trebuie în mod obișnuit să defragmenteze unitățile hard disk, deoarece procesul este în desfășurare și este automat în fundal. Utilizatorii de Mac pot să-și curățe hard disk-ul cu utilitarul de disc, situat în dosar "Utilități" (în mod normal în interiorul dosarului "aplicații" pe sistemele OS X).
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 5Bullet2
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 6
  6
  Dezinstalați programele nedorite. Dacă ați adăugat programe, le puteți șterge cu ușurință în Windows utilizând "Programe și caracteristici" (în cel mai nou) sau "Adăugați / eliminați programe" (în cel mai vechi) în "Panou de control". Selectați un program pentru a vedea opțiunile disponibile sau faceți clic pentru al dezinstala complet. Este preferabil să ștergeți singur aplicația, deoarece elimină și fișiere pe care programul le-a instalat în alte locații.
 • Utilizatorii de Mac pot, de obicei, face acest lucru prin tragerea programelor nedorite la "bin"Dar procesul de a elimina complet lucruri cum ar fi fișierele de preferințe și alte părți disparați este considerabil mai complicată, prea-l acopere în acest ghid.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 6Bullet1
 • 7
  Aveți copii de rezervă ale sistemului dvs. Odată ce ați curățat computerul, este timpul să îl păstrați la timp în cazul în care ați făcut-o "catastrofă" Trebuie să vă întoarceți la o versiune curată. Acest lucru funcționează în mod diferit, în funcție de utilizarea unui Mac sau Windows, dar procesul este, în orice caz, simplu.
 • Utilizatorii de Windows ar trebui să meargă la meniu "inițiere" și căutarea "restaurarea sistemului" și să creeze un punct de restaurare la care sistemul poate reveni după un dezastru.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 7Bullet1
 • Utilizatorii de Mac trebuie să configureze "Mașina timpului", un program de păstrare a sistemului, pentru al rula în fundal. "Mașina timpului" vă permite să anulați anumite modificări recente pentru a repara compatibilitatea și alte probleme.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 7Bullet2
 • În orice caz, este recomandat să faceți o copie de siguranță pe un hard disk extern. Ambele metode necesită mult spațiu liber, iar un hard disk extern poate fi folosit ca rezervă dacă hard disk-ul principal are defecțiuni mecanice.

  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 7Bullet3
 • Metoda 2
  Curățarea fizică

  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 8
  1
  Adunați consumabilele. Pentru a vă curăța în siguranță computerul, veți avea nevoie de niște articole ieftine. Cumpărați o cutie de aer comprimat pentru a îndepărta particulele din zonele sensibile, la orice magazin de calculatoare. Cumpărați tampoane de bumbac (cum ar fi Q-Tips) și alcool la un supermarket sau farmacie. Cumpărați șurubelnițe Phillips sau șurubelnițe mici sau mijlocii la un magazin de unelte și au prosoape de hârtie, covorașe de podea și apă la îndemână.
  • Dacă curățați un laptop, alegeți șurubelnițe mici. Cu toate acestea, pentru computerele desktop, computerele medii și mici sunt mai bune. În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să cumpărați "șurubelnițe speciale pentru computer".
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 8Bullet1
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 9
  2
  Opriți calculatorul. Pentru calculatoarele desktop înseamnă închiderea calculatorului, deconectarea protectorului pentru a evita supratensiunile și deconectarea cablului din spatele turnului (carcasa calculatorului). Dacă aveți un laptop, opriți-l complet, deconectați orice cablu conectat la acesta, puneți-l în jos și scoateți bateria.
 • Pentru a evita zgârieturile într-un finisaj stralucitor, puteți plasa laptopul în jos pe prosoape de hârtie înainte de a scoate acumulatorul.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 9Bullet1
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 10
  3
  Deschideți computerul De-a lungul timpului, fanii care ajută la reglarea temperaturii calculatorului dvs. pot rămâne blocați din cauza prafului, cauzând supraîncălzirea procesorului și funcționarea necorespunzătoare. Pentru ao curăța, va trebui să deschideți caseta calculatorului.
 • Pentru a deschide un computer desktop, căutați închideri de-a lungul spatelui turnului. Acestea pot fi șuruburi simple sau diverse mecanisme diferite. Unele computere au chiar un panou lateral alunecător pentru acces ușor. Dacă nu puteți afla ce fel de blocare are calculatorul dvs., verificați manualul sau verificați-l pe Internet.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 10Bullet1
 • Nu puteți deschide complet un laptop fără instrumente suplimentare, dar nu va fi necesar. Pentru a accesa ventilatorul, căutați un panou cu șuruburi de pe partea inferioară a laptopului. Deșurubați panoul și ventilatorul ar trebui să iasă cu el. Aveți grijă și notați lungimea și poziția fiecărui șurub, deoarece de obicei variază de la un la altul.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 10Bullet2
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 11
  4
  Curățați ventilatoarele. Începeți cu tampoane de bumbac sau o pereche de pensete și îndepărtați particule mai mari de praf, scame și alte resturi pe care le vedeți. Apoi pulverizați aerul comprimat pentru a îndepărta praful rămas din sistemul de ventilație. Spray-le și pe toate părțile pe care le puteți ajunge, având grijă să păstrați duza la câteva centimetri distanță de componente și porturi I / O (conexiunile pentru diferite cabluri). Nu uitați să vă deschideți cititoarele optice și să le pulverizați și ușor.
 • Evident, obiectivul este acela de a elimina particulele și praful, fără a le pune mai mult în computer. Țineți cont de acest lucru în timp ce pompați aerul comprimat.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 11Bullet1
 • Aerul comprimat poate deteriora cele mai delicate componente dacă este utilizat excesiv. Întotdeauna pulverizați-l în jeturi mici în loc de unul prelungit.
 • Puteți înclina ușor laptop-ul pentru a ajuta particulele mai complicate să se apropie de un loc în care să le puteți elimina, dar să nu vă scuturați niciodată. Componente delicate ar putea fi eliberate.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 11Bullet3
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 12
  5
  Închideți și curățați cutia. Puneți fiecare parte pe care ați deschis-o sau ați eliminat-o din nou pe site-ul dvs. și închideți computerul. După ce ați terminat, luați o cârpă din microfibră uscată sau prosoape de hârtie și curățați praful și murdăria de pe toate părțile carcasei computerului. Continuați să duneți un tampon de bumbac în alcool și să treceți prin fiecare îmbinare și marginea calculatorului. Când terminați o linie, întoarceți tamponul și uscați-o cu partea uscată.
 • Schimbați tampoanele la fel de mult ca dvs. până când terminați lucrarea. Nu uita!
 • 6
  Curățați tastatura. Începeți prin a răsturna tastatura pe o bucată de ziar sau prosoape de hârtie și amestecând cât mai multe particule posibil. Dacă curățați un laptop, agitați-l foarte ușor pentru a evita deteriorarea acestuia. Odată ce ați îndepărtat cât mai multe particule posibil, aruncați aer comprimat în locașuri și crăpături pentru a elimina mai mult și a-l scuturați din nou. În sfârșit, puneți un alcool într-un tampon de bumbac pentru a curăța partea de sus a cheilor.
 • Nu utilizați un aspirator pe tastatură, mai ales dacă este un laptop. Aspiratorul poate crea o încărcătură de electricitate statică care să deterioreze componentele inferioare.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 13Bullet1
 • Touch tastaturile și bilele de defilare pot fi curățate în același mod ca și cheile, cu un tampon de bumbac și un pic de alcool. Ca întotdeauna, trageți fiecare tampon atunci când se murdărește și înlocuiți-l cu unul nou.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 13Bullet2
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 14
  7
  Curățați monitorul. Pentru ecrane LCD precum majoritatea laptopurilor, utilizați apă curată într-o cârpă moale, fără scame, ca microfibra. Turnați apa în cârpă și treceți-o ușor prin monitor până când este curată. Pentru monitoarele CRT mari (care sunt de obicei văzute în laboratoarele de calculatoare) utilizați un aparat de curățat geamurile. Din nou, asigurați-vă că pulverizați batista cu lichid și nu cu monitorul în sine în locul său.
 • Câțiva curățători renumiți de cristal, cum ar fi Windex, conțin amoniac. Amoniacul poate deteriora capacele monitorului CRT, deci utilizați produse fără amoniac, cu excepția cazului în care sunteți sigur (ă) că este corect.
  Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 14Bullet1
 • Imaginea intitulată Curățați sistemul computerului Pasul 15
  8
  Se termină. Lăsați fiecare parte să se usuce complet, apoi montați din nou și conectați computerul. Nu uitați să conectați orice periferic pe care ați fost deconectat, cum ar fi monitorul. Când ați terminat, porniți computerul în mod normal. Repetați acest regim de curățare la fiecare câteva luni sau atunci când este necesar.
 • sfaturi

  • Nu descărcați nimic despre care nu sunteți sigur de 100%.
  • Nu veți avea computerul dacă acesta este încă în garanție. Acesta va fi anulat și nu va fi valabil.
  • Nu ștergeți un fișier decât dacă sunteți sigur că poate fi șters în siguranță. Lăsați uneltele automate să ia decizia.
  • Dacă ați încercat totul, dar calculatorul dvs. pare să lucreze încet sau cu defecțiuni, duceți-l la un service autorizat de reparații.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați calculatoare fără un sistem de operareCum să cumpărați calculatoare fără un sistem de operare
  Cum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XPCum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XP
  Cum se creează un program simplu în CCum se creează un program simplu în C
  Cum se dezinstalează Windows 8.1Cum se dezinstalează Windows 8.1
  Cum se rulează simultan mai multe sisteme de operare utilizând VMwareCum se rulează simultan mai multe sisteme de operare utilizând VMware
  Cum să eliminați un virus din sectorul de bootCum să eliminați un virus din sectorul de boot
  Cum se poate extinde volumul sistemuluiCum se poate extinde volumul sistemului
  Cum se formatează un hard disk Linux pentru WindowsCum se formatează un hard disk Linux pentru Windows
  Cum se formatează un laptopCum se formatează un laptop
  Cum se face computerul să ruleze la viteză maximă în 6 pașiCum se face computerul să ruleze la viteză maximă în 6 pași
  » » Cum se curăță sistemul computerului

  © 2011—2020 ertare.com