Cum să faceți brevet în Chile

Dacă există ceva aproape la fel de complicat ca și când ai o idee bună sau o invenție extraordinară este să o protejezi, astfel încât numai tu să o folosești și să profiți de ea. Procesul de brevetare în Chile nu este foarte diferit de cel al altor țări, așa că termenul este lung și este necesară o investiție mare de bani. Prin urmare, întrebarea este de a simplifica procesul cât mai mult posibil.

pași

Metoda 1
Pregătiți procedura

Imagine intitulată Brevet de invenție Pasul 3
1
Evaluați dacă ideea dvs. poate fi brevetată. În momentul creării unui brevet, acest lucru poate afecta diverse aspecte, cum ar fi desenele, sistemele, elementele fabricabile sau îmbunătățirile elementelor existente. Prin urmare, capacitatea de brevetare este largă, dar limitată. Fără a aduce atingere legislației naționale, ne recunoaștem capacitatea brevetului brevetat în general, fiind în următoarele faze ale procesului în care se determină validitatea sau nu.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității în consiliere Pasul 02
  2
  Păstrați procesul confidențial. Una dintre condițiile-cheie pentru a stabili originea sau nu a unui brevet este caracterul de noutate al produsului despre care vorbim. Prin urmare, este important să păstrați confidențialitatea maximă asupra fiecăruia dintre aspectele care vor participa la brevet, pentru a vă proteja ideea și ao face într-adevăr nouă. Este adevărat că legea prevede o perioadă de grație de 12 luni de la publicarea ideii (derivată în principal din abuzuri sau scurgeri) în care inventatorului i se acordă avantajul de a putea înregistra ideea, dacă dovedește originea sa. Cu toate acestea, este recomandabil să nu riscați și să vă acoperiți spatele cu NDA sau documentele de confidențialitate relevante care să evite posibile scurgeri și riscuri.
 • Imaginea intitulată Decide dacă să investiți sau să plătiți datoria Pasul 4
  3
  Solicitați asistență juridică în acest proces. Deoarece inventatorul nu cunoaște pentru sine procedurile care afectează brevetul și complexitatea acestuia, este important ca atunci când căutați brevete și consultanță juridică specializată. De aceea este recomandabil să vă întoarceți la a avocat de brevetare care va putea să ușureze procesul brevetat și să vă economisească bani prin faptul că nu trebuie să repetați procedurile pe care altfel le-ați putea efectua în mod eronat.
 • Imaginea intitulată Cumpărați stocurile Pasul 2
  4
  Evaluați costurile și luați decizia. Deși procesul propriu-zis al brevetului nu este deosebit de costisitor dacă este complex și implică alte costuri, cum ar fi elaborarea de planuri, desene sau chiar prototipuri ale ideii de înregistrare, pe lângă asistența juridică și alte cheltuieli. Prin urmare, ca un pas înainte de brevetare și cunoașterea faptului că procesul poate dura până la doi ani, este esențial să vă gândiți dacă într-adevăr sunteți în situația de a face față cheltuielilor și termenelor limită ale procesului și dacă ideea merită cu adevărat toate aceste cheltuieli. Dacă răspunsul este pozitiv, este timpul să ajungeți la hârtie.
 • Metoda 2
  Solicitați și înregistrați brevetul

  Imaginea intitulată
  1


  Pregătiți memoria inițială. Procesul începe cu o memorie inițială în care trebuie să definiți care este invenția pe care intenționați să o înregistrați. Această cerere este însoțită atât de documentația personală care vă identifică, cât și de documentația referitoare la ideea sau invenția pe care intenționați să o brevete. În special, este necesar să se completeze documentele din Formularul de cerere și fișa tehnică, însoțite de documentația descriptivă în care trebuie să apară desenele sau desenele invenției, ce este legat de aceasta, posibilele aplicații ale propunerii și descrierea invenției . De asemenea, este necesar să se prezinte o listă a revendicărilor, cu pretențiile care trebuie obținute prin propunerea menționată mai sus, precum și cu desenele corespunzătoare sau cu planurile descriptive ale propunerii. Modelele oficiale, Fișa de aplicații și fișele tehnice, precum și alte informații de interes pot fi achiziționate personal la Institutul Național de Proprietate Intelectuală din Chile sau tipărite pe site-ul web al acestei organism gratuit.
  • Documentația corespunzătoare, odată finalizată, trebuie trimisă Institutului Național al Proprietății Intelectuale din Chile. Acest proces se poate face fie personal, fie prin poștă la sediul dvs. Av. Libertador Bernardo O`Higgins 194, etajul 1, Santiago, Chile. Acestea se pot face, de asemenea, în mod telematic prin intermediul site - ului web al Institutul Național de Proprietate Intelectuală din Chile înregistrarea anterioară pe site-ul web menționat anterior.
 • Imaginea intitulată Revendicări de deducere pentru biroul de acasă Pasul 10
  2
  Treceți verificarea documentară. Odată ce procesul a început, Institutul de brevete continuă să verifice dacă toată documentația necesară a fost însoțită în mod corespunzător. În acest moment, brevetul însuși nu a fost încă evaluat, ci documentația corespunzătoare acestuia. Dacă există observații, reclamantul va fi rugat să le remedieze într-o perioadă de 60 de zile lucrătoare, altfel procesul va fi retras dacă nu face acest lucru.
 • Imaginea intitulată Protejați-vă ideile fără un brevet Pasul 9
  3
  Solicitați publicarea. În cazul în care verificarea este pozitivă sau o dată corectată, dacă este necesar, este necesar să se solicite publicarea propunerii. Această petiție este adresată INAPI sau Institutului de Brevete prin intermediul canalelor obișnuite. Este esențial să se continue procesul și este supus plății unei taxe Jurnalului de Publicații unde este inclus. În acest termen, părțile interesate care demonstrează acest lucru se pot opune înregistrării, precizând ceea ce consideră oportun în această privință.
 • Imaginea intitulată Deschideți un cont bancar în Insulele Cayman Pasul 11
  4
  Plătiți pentru expertiză. În această perioadă este necesar să plătim suma corespunzătoare expertizei ideii propuse. Suma menționată variază în funcție de propunere, iar plata acesteia trebuie creditată în contul furnizat de INAPI, care va fi și cel care desemnează expertul acreditat. Acest expert are o perioadă de 20 de zile pentru a accepta sarcina și va fi cel care verifică validitatea ideii ca o propunere brevetabilă sau nu.
 • Imaginea intitulată Face o verificare de fond criminală Pasul 6
  5
  Trece examenul de fundal. În cadrul procesului de brevetare și în raportul expertului, propunerea solicitată este evaluată în detaliu. În cazul în care raportul experților și examinarea de fond nu implică observații, propunerea revine statului înainte de aprobarea sa. În caz de probleme sau de alte circumstanțe, puteți cere în fața expertului ceea ce considerați adecvat în această privință.
 • Imaginea intitulată
  6
  Faceți plata și înregistrarea finală. Odată ce întreaga procedură se încheie, trebuie să plătiți doar taxa de înregistrare corespunzătoare și să vă puteți patenta definitiv ideea. În acest caz, și după aprobare, brevetul are o valabilitate de 20 de ani în care nu este necesar să îl reînnoiască.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să brevetezi programele de calculatorCum să brevetezi programele de calculator
  Cum se face pulbere de chilă largăCum se face pulbere de chilă largă
  Cómo hacer un bocadillo rápido de huevoCómo hacer un bocadillo rápido de huevo
  Cum de a cumpăra o casă în ChileCum de a cumpăra o casă în Chile
  Cum să patenți în ColumbiaCum să patenți în Columbia
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în PeruCum să faceți brevet în Peru
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  Cum se calculează capacitatea caloricăCum se calculează capacitatea calorică
  Cum să te antrenezi în mod eficient ca interpretCum să te antrenezi în mod eficient ca interpret
  » » Cum să faceți brevet în Chile

  © 2011—2020 ertare.com