Cum să faceți brevet în Peru

Invențiile contribuie la dezvoltarea tehnologică a țării, deși solicită, de asemenea, o cheltuială intelectuală și economică pentru fiecare creator. Pentru a vă garanta dreptul de a vă bucura de avantajele invențiilor dvs., le puteți patenta. E mai ușor decât pare.

pași

Partea 1
Pregătește-te pentru a începe procesul

Imaginea intitulată Căutați avocații brevetelor Pasul 6
1
Asigurați-vă că aveți o invenție. Aceasta este o idee nouă aplicabilă soluționării unei probleme tehnice în domeniul tehnologic. Poate fi un produs (de exemplu, o periuță de dinți) sau o procedură (de exemplu o metodă de fabricare a recipientelor).
 • Descoperirile (de exemplu, o cetate Inca), teoriile științifice și metodele matematice, ființele vii, materialele biologice naturale (de ex. Sângele), opere literare, artistice sau protejate de drepturi nu sunt invenții. a autorului, planurilor, regulilor și metodelor de desfășurare a activităților intelectuale, a jocurilor sau a activităților economico-comerciale (de exemplu jocul pictureka), a programelor de calculator sau a programelor informatice și a modalităților de prezentare a informațiilor (p. de exemplu o broșură).
 • Imaginea intitulată Căutarea avocatului de brevete Pasul 7
  2
  Alegeți un tip de brevet. Brevetul invenției este potrivit dacă aveți un produs sau o procedură care nu a mai fost difuzată niciodată înainte. Este ceva ce un expert nu s-ar califica ca evident și care poate fi folosit în orice activitate sau industrie. De exemplu, o periuță de dinți sau un sistem de construcție.
 • Modelul de brevet de utilitate vă convine dacă aveți un produs. Aceasta este o nouă modalitate de configurare a elementelor unui obiect care îmbunătățește funcționarea sau utilizarea acestuia, conferindu-i un nou utilitar sau efect tehnic. Nu trebuie să fi fost niciodată dezvăluită prin nici un mijloc. De exemplu, un sigiliu de securitate pentru baloane de gaze naturale.
 • Imagine intitulată Căutați avocați de brevete Pasul 10
  3
  Plătiți taxa pentru depunerea cererii. Într-una din ferestrele INDECOPI (Institutul Național pentru Apărarea Concurenței și protecția proprietății intelectuale), veți plăti echivalentul a 35.20% din UIT (Unitate fiscală) în vigoare (pentru brevet). Puteți anula 20% la începutul procedurii și restul de 15,20% atunci când cererea dvs. este acceptată pentru examinarea de fond.
 • Pentru brevetul de model de utilitate, valoarea este egală cu 16,77% din un UIT. Puteți plăti 9% la începutul procedurii și restul de 7, 77% atunci când cererea dvs. este acceptată pentru examinarea de fond.
 • Valoarea unei ITU stabilită de SUNAT (Superintendenta Națională de Administrare Fiscală), agenție de colectare a impozitelor în Peru în fiecare an. Puteți verifica valoarea curentă în tălpi UIT pe site-ul dvs. web.
 • Partea 2
  Începeți procesul

  Imaginea intitulată Căutați avocații brevetelor Pasul 8
  1
  Completați cererea sau cererea. Descărcați formularul de prezentare F-DIN-01 / 1A de pe site-ul web al INDECOPI (în "Formate și aplicații") sau solicitați o copie tipărită în tabelul părților instituției.
  • Scrieți informațiile personale și adresa dvs. în secțiunea solicitantă. Dacă o altă persoană efectuează lucrările pentru dvs., trebuie să introduceți numărul de putere care vă acreditează ca reprezentant legal. În cazul în care sunteți persoană juridică (companii), trebuie să includeți numărul dvs. RUC.
  • În secțiunea inventator, scrieți datele dvs. personale, adresa și cetățenia dvs. (sau datele creatorului invenției, dacă nu este același cu cel al solicitantului). Pot exista mai mulți inventatori, deși trebuie să fie întotdeauna o persoană fizică. Titlul invenției trebuie să fie legat de acesta.
  • Dacă intenționați să procesați un brevet pentru aceeași invenție într-o altă țară, marcați și completați informațiile din "Proprietatea revendicați".
 • Imaginea intitulată Urmați regulamentele de afaceri la domiciliu Pasul 10
  2
  Scrieți un document tehnic. Se prepară două exemplare în castiliană (A4), care conține o descriere a invenției, un rezumat al acestuia, figuri sau desene tehnice și una sau mai multe revendicări. Tu le livra acest document cu cererea dvs. de a INDECOPI, fiind toate în ordine, să autorizeze începerea procedurii dumneavoastră.
 • Mențiunea este o declarație clară și concisă a caracteristicilor tehnice esențiale ale invenției care vor servi la rezolvarea unei probleme tehnice specifice. Aceasta este cea mai importantă parte a documentului tehnic, deoarece servește pentru a determina în ce măsură drepturile tale vor veni ca viitorul deținător de brevete.
 • Imaginea intitulată Gestionați o întreprindere mică la domiciliu Pasul 2
  3
  Atașați alte documente. DIN (Direcția Invenții și Tehnologii Noi) din cadrul INDECOPI poate considera necesară includerea în proces:
 • Un certificat de expoziție
 • O copie a cesiunii inventatorilor legalizați de un notar (dacă inventatorul și solicitantul sunt persoane diferite)
 • O copie a Contractului de acces la produsele genetice (dacă invenția se bazează pe resurse genetice sau pe oricare dintre derivatele sale din Peru sau dintr-o țară membră a Comunității Andine)
 • O copie a documentului care atestă licența de autorizare de utilizare a cunoștințelor tradiționale (dacă invenția se bazează pe cunoașterea colectivă a popoarelor indigene din Peru sau o țară membră a Comunității Andine)
 • Certificat de depunere a materialului biologic.


 • Imagine intitulată Cumpărați o afacere de franciză Pasul 3
  4
  Publicați-vă solicitarea După 18 luni (pentru un brevet de invenție) sau 12 luni (pentru un brevet de model de utilitate), DIN vă va da o notificare pentru a cere publicarea în următoarele două sau trei zile în ziarul oficial "El Peruano" “.
 • Publicarea cererii de invenție permite expunerea altora la existența lor și la obiecții întemeiate în acest sens pentru încălcarea oricărei cerințe privind brevetul. Termenul maxim este 60 de zile (brevete de invenție) sau 30 de zile (brevet de model de utilitate), deși poate fi extins.
 • Dacă nu îl publicați în termenul limită, cererea dvs. va fi declarată abandonată. Puteți verifica costul de publicare în "El Peruano".
 • Partea 3
  Obțineți brevetul

  Imagine cu titlul Fii un tutore de afaceri Pasul 6
  1
  Fiți atenți la opoziții. Dacă există vreo opoziție față de solicitarea dvs., DIN vă va notifica astfel încât să răspundeți (argumente, documente sau altele) într-o perioadă de 60 de zile. Apoi, va emite o rezoluție care declară că este fondată, parțial întemeiată sau neîntemeiată.
 • Imaginea intitulată
  2
  Solicitați examenul de fundal. De la publicarea cererii dvs. în "El Peruano", aveți 6 luni (brevet de invenție) sau 3 luni (brevet de invenție pentru modele de utilitate) pentru a solicita ca un expert (expert) să vă examineze invenția. Dacă nu faceți acest lucru, cererea dvs. va fi declarată abandonată.
 • Expertul va întocmi un raport tehnic și îl va comunica într-o perioadă de 60 de zile lucrătoare (brevet de invenție) sau 30 de zile lucrătoare (brevet de model de utilitate). Se va analiza faptul că invenția se conformează faptului că este cu adevărat nouă, nu este evidentă și are utilitate industrială. De asemenea, descrierea lui să fie clară și concisă.
 • Imagine cu titlul Fii un tutore de afaceri Pasul 4
  3
  Colectați-vă rezoluția. DIN va folosi raportul tehnic expert al expertului pentru a pregăti soluția finală în care vă va acorda brevetul de invenție (timp de 20 de ani) sau brevetul modelului de utilitate (timp de 10 ani).
 • Ca un proprietar de brevete, aveți dreptul de a decide soarta invenției dumneavoastră (vânzare de transfer, etc), recupera investiția și proteja de utilizarea improprie sau neautorizate.
 • Imagine intitulată Organizați vânzările pentru o întreprindere de artizanat Pasul 6
  4
  Plătește anuitățile. Proprietarul și solicitantul unui brevet trebuie să plătească o taxă anuală pentru a le menține în vigoare. DIN vă va trimite o notificare, astfel încât să o puteți face cu taxa datorată atunci când există o întârziere. În caz contrar, cererea sau brevetul dvs. va pierde validitatea.
 • Dacă aveți un brevet de model de utilitate, nu sunteți supus acestei plăți.
 • sfaturi

  • Puteți verifica costul examenelor pentru cererea de brevet de invenție și rata de anuitate sunând la INDECOPI (224-7777, Lima- 0-800-4-4040 provincii, gratuit). De asemenea, în secțiunea "Tratatul de cooperare în domeniul brevetelor" - Ratele site-ului său web.
  • Procedura obișnuită pentru un brevet de invenție durează 37 de luni, iar pentru un brevet de model de utilitate, 20 de luni.
  • În fiecare an, INDECOPI solicită Programul Rapid de brevete să ofere consultanță privind căutarea invențiilor și redactarea adecvată a aplicației. Procedura durează 18 luni (brevet de invenție) sau 12 luni (brevet de model de utilitate). Pentru mai multe informații, contactați-ne prin e-mail ([email protected]) sau 224-7800 (anexa 3816).

  avertismente

  • Invenții contrare ordinii publice, moralei, sănătății sau vieții persoanelor, animalelor sau plantelor - metodele terapeutice și chirurgicale pentru tratamentul oamenilor sau animalelor și metodele de diagnosticare nu sunt brevetate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăiCum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăi
  Cum să curăț o periuță de dinți electricăCum să curăț o periuță de dinți electrică
  Cum să te ocupi de cineva care te copiazăCum să te ocupi de cineva care te copiază
  Cum să patenți în ColumbiaCum să patenți în Columbia
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în ChileCum să faceți brevet în Chile
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  Cum de a găsi un loc de muncă bine plătit în tehnologieCum de a găsi un loc de muncă bine plătit în tehnologie
  Cum să explici diferența dintre o teorie, o lege și un faptCum să explici diferența dintre o teorie, o lege și un fapt
  Cum să inventezi un produsCum să inventezi un produs
  » » Cum să faceți brevet în Peru

  © 2011—2020 ertare.com