Cum să patenți în Columbia

În Columbia, brevetele au trei categorii: invenție, model de utilitate și design industrial. La rândul său, instituția prin care se desfășoară procedurile este Superintendența Industriei și Comerțului (SIC). Deși este un proces lung, nu vă faceți griji, atunci vă vom spune ce trebuie să faceți dacă doriți să acordați brevet.

pași

Partea 1
Faceți cererea

Imaginea intitulată Studiu pentru o etapă de testare 18
1
Luați în considerare cerințele minime pe care un brevet trebuie să aibă. Că este un produs sau o procedură nouă, inovatoare, care poate avea o aplicație industrială.
 • În cazul brevetelor de model de utilitate, produsul trebuie să fie un artefact, instrument, instrument, mecanism, dispozitiv, dispozitiv sau alt obiect.
 • Imaginea intitulată SIC10
  2
  Completați formularul unic de cerere de brevet. Puteți descărca formularul pe portalul web al SIC.
 • De asemenea, puteți să o solicitați la Supercadele, dacă sunteți în Bogotá sau la birourile din Supersociedades în afara capitalei.
 • Imaginea intitulată
  3
  Faceți plata pentru rată corespunzătoare solicitării dvs. Plata se efectuează în Banco de Bogotá, contul curent nr. 062754387, completând formularul național de colectare (cod 01)
 • Imaginea intitulată Revendicări de deducere pentru biroul de acasă Pasul 10
  4
  Trimiteți cererea Puteți să o faceți în Supercadele, dacă sunteți în Bogotá sau în birourile Supersociedades, dacă vă aflați în afara capitalei. Trebuie să atașați următoarele documente la formularul:
 • Dovada plății, rezumatul de brevet de invenție, una sau mai multe revendicări, descrierea invenției, diagrame (dacă este necesar), de putere în cazul în care acționează prin reprezentare juridică documentul avocat (în cazul în care este persoanele juridice fără procură), documentul atribuirea inventatorului solicitantului (în cazul în care inventatorul este diferit de solicitant), copie a contractului (în cazul în care invenția a fost dezvoltat din resurse genetice sau derivați), copii ale autorizației de utilizare a cunoștințelor tradiționale (dacă invenția a fost dezvoltată din cunoașterea comunităților indigene, afro-americane sau locale), certificatul de depozitare a materialului biologic.
 • SIC va examina dacă cererea dvs. îndeplinește cerințele minime care trebuie admise pentru procesare, apoi atribuiți data publicării și numărul de înregistrare.
 • Partea 2
  Verificați dacă cererea prezintă cerințe

  Imaginea intitulată Faceți Cercetare calitativă Pasul 2
  1
  Utilizați numărul de înregistrare pentru a vă urma cererea. De asemenea, trebuie să verificați dacă există cerințe din partea SIC.
 • Imaginea intitulată Folosiți cât mai mult timp când studiați Pasul 02
  2
  Dacă există vreo cerință, trebuie să răspundeți în scris pentru a vă completa cererea. SIC vă va informa despre termenul limită pe care trebuie să-l răspundeți (în funcție de tipul cererii).
 • Imaginea intitulată Setați obiectivele Pasul 9
  3
  Solicitați o extensie. Dacă nu ați putut răspunde în termenul stabilit, trebuie să solicitați o prelungire scrisă înainte de expirarea acestui termen și să plătiți taxa corespunzătoare. Dacă nu depuneți un răspuns sau nu solicitați o extensie, SIC va considera cererea dvs. abandonată.
 • Partea 3
  Verificați dacă există opoziții la solicitarea dvs.

  Imaginea intitulată Răspundeți la telefon politicos pasul 2
  1
  Asigurați-vă că cererea dvs. a fost publicată. Cererea de brevet de invenție este publicată de SIC în Monitorul Proprietății Industriale. În funcție de tipul de aplicație, publicarea acestuia durează între 12 și 18 luni după admitere.
  • Publicarea cererii de brevet se face cu scopul de a permite terților să se opună brevetabilității lor, cu condiția să aibă argumente bine întemeiate și legitime.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aflați despre termenul limită pe care trebuie să-l răspundeți la opoziție (dacă există) sau să faceți ajustările necesare la cerere. În funcție de aplicație, această perioadă poate fi de la 30 la 60 de zile lucrătoare.
 • Puteți solicita o extensie (în scris) înainte de termenul limită, dar trebuie să plătiți taxa corespunzătoare.
 • Partea 4
  Trimiteți în scris petiția pentru examenul de brevetabilitate

  Imaginea intitulată Studiu pentru un pas de testare 01
  1
  Asigurați-vă de termenul limită de depunere a petiției. Această perioadă, în funcție de tipul cererii, este de 3 până la 6 luni de la data publicării în gazeta.
 • Imaginea intitulată


  2
  Plătiți taxa corespunzătoare și depuneți petiția și copia de primire a plății taxei. Dacă sunteți în Bogotá, o puteți face într-o Supercadă sau în birourile din Supersociedades, dacă este în afara capitalei.
 • Partea 5
  Verificați starea solicitării examenului

  Imagine intitulată Deveniți un furnizor de piețe de vânătoare Pasul 1
  1
  Aflați despre progresul procedurii dvs. Astfel veți ști dacă a fost acordat sau refuzat sau dacă prezintă cerințe.
 • 2
  Asigurați-vă că aveți un termen limită pentru a răspunde, dacă există cerințe și trimiteți răspunsurile în scris (dacă este necesar). Această perioadă este de obicei între 15 și 30 de zile, în funcție de tipul de solicitare.
 • Partea 6
  Primirea notificării de notificare

  Imaginea intitulată Scrieți o scrisoare de solicitare Pasul 13
  1
  Asigurați-vă că primiți citația. Acesta este trimis de către SIC, prin poștă certificată, pentru a vă informa cu privire la rezoluția adoptată.
 • Imaginea intitulată Decide dacă să investiți sau să plătiți datoria Pasul 4
  2
  Aflați numărul de înregistrare al aplicației dvs. și numărul de referință al rezoluției. Ambele ar trebui să apară în anunț.
 • Imaginea intitulată Scapa de datorii pe cardul dvs. de credit Pasul 15
  3
  Vă prezentați personal la SIC pentru a primi o copie a rezoluției finale. Aveți un termen de până la 5 zile lucrătoare după trimiterea notificării. Dacă nu puteți participa la întâlnire personal, înregistrați-vă în avans pentru notificări online prin Internet.
 • Pentru consultarea prin listări trebuie să așteptați 10 zile lucrătoare.
 • Pentru consultarea prin intermediul portalului web al SIC trebuie să așteptați 16 zile lucrătoare.
 • Imaginea intitulată Răspundeți la o citație Pasul 15
  4
  Dacă nu sunteți de acord cu rezoluția, aveți până la 5 zile lucrătoare pentru a apela la SIC. Asigurați-vă că nu pierdeți termenul limită.
 • Partea 7
  Faceți plăți de întreținere pe brevet

  Imaginea intitulată Trimiteți un proces federal de judecată Pasul 8
  1
  Diligență formularul pentru întreținerea brevetului. Poate fi forma "plății taxei de întreținere a invențiilor și a brevetelor PCT" sau "plata taxei de întreținere a brevetului de utilitate".
 • Imaginea intitulată Răspundeți la telefon politicos pasul 2
  2
  Formularul și copia de primire a plății taxei aferente se depun la SIC. Asigurați-vă că nu este o rată greșită pentru a evita întârzierile.
 • Imaginea intitulată Deschideți un cont bancar în Insulele Cayman Pasul 11
  3
  Faceți plata anuală a taxei pentru a păstra brevetul curent. Pentru plata anuităților, data scadenței va corespunde ultimei zile lucrătoare a lunii în care ați prezentat cererea de brevet de invenție. După termenul limită, aveți încă două posibilități de plată, dar cu suprataxe.
 • Puteți, de asemenea, plăti anuități în avans (de la 2 anuități și până).
 • sfaturi

  • Verificați legăturile date la început pentru a cunoaște ratele corespunzătoare și locațiile Supersociedade.
  • Verifică asta legătură să cunoască detaliile reglementărilor acestor proceduri.

  avertismente

  • Brevetele sunt protejate timp de 20 de ani și apoi devin patrimoniul omenirii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se împarte o rată UberCum se împarte o rată Uber
  Cum să integrați un gateway de plată într-un site webCum să integrați un gateway de plată într-un site web
  Cum să brevetezi programele de calculatorCum să brevetezi programele de calculator
  Cum se creează un ONG în ColumbiaCum se creează un ONG în Columbia
  Cum să exportați produse mexicaneCum să exportați produse mexicane
  Cum să faceți brevet în MexicCum să faceți brevet în Mexic
  Cum să faceți brevet în PeruCum să faceți brevet în Peru
  Cum să faceți brevet în ChileCum să faceți brevet în Chile
  Cum se calculează amortizarea unui brevetCum se calculează amortizarea unui brevet
  Cum să inventezi un produsCum să inventezi un produs
  » » Cum să patenți în Columbia

  © 2011—2020 ertare.com