Cum se obține o viză australiană

Pentru a intra în Australia, trebuie să obțineți o viză, indiferent dacă intenționați să faceți o scurtă vacanță sau intenționați să vă mutați și să locuiți permanent acolo. Acestea sunt refuzate de intrare și deținute până când își pot confirma identitatea și alte informații. Cu toate acestea, înainte de a încerca să intrați în țară, puteți să vă asigurați că viza și alte documente de călătorie sunt pentru a evita aceste inconveniente. În Australia, procesul de solicitare a vizelor este supravegheat de Departamentul pentru Imigrație și Protecție la Frontieră (DIBP).

pași

Metoda 1
Vizitați Australia

Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 1
1
Determinați ce viză este potrivită pentru dvs. Există mai multe vize australiene disponibile în funcție de motivul vizitei dumneavoastră.
 • De exemplu, dacă nu intenționați să rămâneți în țară mai mult de 3 luni, puteți solicita o viză de vizită. Pe de altă parte, pentru a desfășura o afacere în Australia, dar care rămâne în țară timp de mai puțin de 3 luni, este posibil să aveți nevoie de o viză de afaceri de scurtă durată.
 • În cazul în care obțineți o viză de vizită, puteți vizita Australia de câte ori doriți în termen de 12 luni de la data la care vi se acordă viza. Cu toate acestea, la fiecare vizită, nu veți putea rămâne în țară timp de mai mult de 3 luni. Cu o viză de vizită, nu puteți obține un loc de muncă sau un studiu mai mult de trei luni, deși puteți desfășura activități comerciale, cum ar fi negocierea contractelor sau participarea la conferințe.
 • În general, cei care vizitează Australia în calitate de turiști au la dispoziție o viză de vizitator. În timpul vizitei dvs., cei care au aceste vize pot participa la anumite activități comerciale.
 • Vizitarea Australia din anumite țări europene ar putea beneficia de viză eVisitor, care este gratuit și permite care au vizita Australia timp de până la 3 luni la un moment dat pe parcursul unui an.
 • Pentru a rămâne mai mult de 3 luni, vă puteți califica pentru o viză de lungă ședere pentru vizitatori. Cu aceasta, puteți rămâne în Australia timp de până la 12 luni. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un pașaport de la una din țările calificate, printre care SUA, Canada și multe țări din America de Sud, Africa, Asia și Europa.
 • Există, de asemenea, alte vize australiene specifice care pot fi mai potrivite pentru dvs. (de exemplu, dacă aveți de gând să călătoriți în țară pentru a primi tratament medical sau pentru a vă vizita familia).
 • Imagine cu titlul Obțineți o viză australiană Pasul 2
  2
  Obțineți cererea de viză. Pentru aceasta, cel mai simplu lucru este să accesați site-ul Autorității Electronice de Turism din Australia (ETA, pentru acronimul său în limba engleză).
 • Sistemul ETA poate fi folosit numai din afara Australiei. De asemenea, poate fi utilizat numai dacă nu suferiți de tuberculoză sau ați fost condamnat pentru orice infracțiune pentru care ați primit o pedeapsă cu o durată totală de 12 luni sau mai mult.
 • Dacă locuiți în SUA, Canada și anumite alte țări, puteți solicita viza online. În cazul în care aveți un pașaport din altă țară, puteți obține solicitarea de viză prin intermediul unei agenții de turism, al unei companii aeriene sau al unui birou de viză australian.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 3
  3
  Completați cererea de viză. În cazul în care intenționați să depuneți cererea online, trebuie să aveți la dispoziție pașaportul, adresa de e-mail și cardul de credit pentru a completa cererea.
 • Imagine cu titlul Obțineți o viză australiană Pasul 4
  4
  Trimiteți cererea dvs. la DIBP. După finalizarea cererii, trebuie să o trimiteți și să plătiți taxa de procesare.
 • Sistemul online ETA costă AUD 20 și acceptă toate cardurile de credit majore. Rețineți că această taxă de serviciu nu este rambursabilă. Prin urmare, chiar dacă Australia nu vă acordă o viză, ei nu vor rambursa banii.
 • În cazul în care nu beneficiați de sistemul ETA sau eVisitor, o solicitare de viză pentru vizitatori vă va costa în jur de AUD 135.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 5
  5
  Primiți confirmarea prelucrării. Când trimiteți aplicația, veți primi un cod de referință pe care îl puteți utiliza în toate acțiunile ulterioare.
 • În cazul în care intenționați să utilizați sistemul online ETA, vi se va da un număr de referință care va prezenta cererea. Aprobarea acestui proces, după finalizarea procesului de prezentare a acestuia și introducerea informațiilor privind cartea de credit, durează de obicei în jur de 30 de secunde. Dacă utilizați acest sistem, cea mai lungă perioadă de timp necesară pentru procesarea solicitării dvs. este de 12 ore.
 • Metoda 2
  Lucrați în Australia

  Imagine cu titlul Obțineți o viză australiană Pasul 6
  1
  Determinați dacă viza dorită este temporară sau permanentă. Vizele temporare pot dura între 1 zi și până la 4 ani și, împreună cu acestea, puteți lucra pentru un angajator australian. Pe de altă parte, vizele permanente nu au o limită de timp.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 7
  2
  Verificați lista ocupațiilor calificate. Pentru a aplica anumite tipuri de vize de muncă, trebuie să alegeți din lista de ocupații calificate din Australia care descrie cel mai bine tipul de muncă pe care o faceți.
 • Printre tipurile de lucrători calificați se numără constructori și ingineri, contabili, asistenți medicali și asistenți medicali, medici, specialiști în medicină, arhitecți și avocați.
 • Imagine cu titlul Obțineți o viză australiană Pasul 8
  3
  Prezintă o expresie de interes. Australia are un serviciu online numit SkillSelect, care permite angajaților calificați să introducă informații despre abilitățile lor și să indice interesul lor de a migra în Australia pentru muncă.
 • Prezentarea unei expresii de interes prin SkillSelect este gratuită.
 • Angajatorii australieni sau guvernul unui stat sau al unui teritoriu al acestei țări vă pot găsi informațiile și vă pot numi pentru viză.
 • Fiecare tip de viză are cerințe diferite de eligibilitate, astfel încât înainte de a trimite expresia de interes, ar trebui să revizuiască diferitele tipuri de vize pentru a fi siguri că exprimă interesul față de cele pentru care vă calificați.
 • De asemenea, guvernul australian vă poate invita să completați o cerere de viză.
 • În cazul anumitor tipuri de vize (de exemplu, vize pentru lucrători independenți calificați și cu nominalizare), utilizarea SkillSelect este obligatorie.
 • Dacă trimiteți o expresie de interes și mai târziu vă invită să depună o cerere de viză de imigrare pentru calificare, va avea la dispoziție 60 de zile pentru a depune cererea din ziua când primiți invitația.
 • Pentru a prezenta o expresie de interes, trebuie să îndepliniți cerințele referitoare la limba engleză și să puteți dovedi că ați făcut un test în limba engleză în intervalul de 36 de luni înainte de a aplica o viză de lucru.
 • Imagine cu titlul Obțineți o viză australiană Pasul 9
  4
  Efectuează o evaluare a aptitudinilor. În cazul anumitor ocupații calificate, o parte din procesul de solicitare a vizelor este o evaluare a aptitudinilor dumneavoastră. Dacă ocupația dvs. particulară necesită o evaluare de acest tip, trebuie să plătiți o taxă autorităților de evaluare pentru efectuarea testelor relevante.
 • Clasificarea Ocupațiilor din Australia și Noua Zeelandă (ANZSCO) colectează și analizează statistici pentru a clasifica muncitorii și ocupațiile. Australia utilizează sistemul ANZSCO ca standard conform căruia abilitățile dvs. vor fi evaluate dacă aplicați o viză care necesită o astfel de evaluare.
 • Standardele ANZSCO determină nivelul minim de calificare necesar pentru obținerea unei vize care vă permite să lucrați în țară într-o anumită ocupație calificată.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 10
  5
  Obțineți un sponsor În cazul anumitor tipuri de vize, aveți nevoie de un angajator să vă sponsorizeze pe dvs. sau o entitate guvernamentală australiană pentru a vă numi.
 • Prin SkillSelect, puteți găsi un angajator australian care să vă sponsorizeze sau să obțineți o invitație de la o entitate guvernamentală australiană de a solicita o viză.
 • În cazul altor tipuri de vize de muncă, este necesar ca o rudă calificată care este cetățean australian să vă sponsorizeze.
 • Imaginea intitulată Obțineți un pas australian de trecere a frontierei 11


  6
  Trimiteți cererea dvs. la DIBP. După finalizarea solicitării, efectuarea tuturor testelor și completarea altor componente necesare, trebuie să le trimiteți împreună cu taxa necesară pentru procesare.
 • Ratele pentru cererile de viză de muncă pot varia între câteva sute și câteva mii de dolari, în funcție de tipul de muncă pe care doriți să o faceți în țară și de timpul pe care doriți să îl rămâneți.
 • Metoda 3
  Studiu în Australia

  Imaginea intitulată Obțineți un pas australian de viză 12
  1
  Confirmați că vă calificați pentru o viză de student. Dacă doriți să participați la o instituție de învățământ sau să participați la un alt tip de program de formare sau cercetare sau program comunitar în Australia, există mai multe tipuri de vize disponibile pentru dvs.
  • De exemplu, dacă ați introdus un colegiu australian, ai putea califica nivelul de studiu pentru o viză din sectorul învățământului superior sau pentru un sector de cercetare absolvent de vize.
  • Pe lângă înscrierea într-o instituție de învățământ superior, puteți obține, de asemenea, o viză pentru a călători în Australia pentru a beneficia de formare profesională, să lucreze la anumite tipuri de cercetare sau de formare practică și studii în domeniul afacerilor externe sau de apărare.
  • Nivelurile de evaluare pentru vizele pentru studenți diferă în funcție de țara în care vii și de zona în care vrei să studiezi.
  • Dacă nu puteți dovedi că intenția dvs. de a rămâne în Australia este doar temporară autentică, nu veți putea obține o viză pentru studenți. În plus, ar trebui să aveți posibilitatea de a avea o acoperire suficientă a asigurării de sănătate în timp ce vă aflați în țară și să puteți trece un test de limba engleză.
  • În anumite circumstanțe, trebuie să arătați, de asemenea, că aveți fonduri pentru a vă acoperi cheltuielile de călătorie sau de trai în timp ce vă aflați în Australia.
 • Imaginea intitulată Obțineți un pas australian 13
  2
  Completați cererea corespunzătoare. După ce ați stabilit tipul de viză pentru studenți care este potrivit pentru dvs., trebuie să descărcați și să completați aplicația.
 • Pentru a găsi aplicația potrivită, puteți utiliza pagina de urmărire a vizelor de pe site-ul DIBP australian.
 • Inițiază o ImmiAccount cerere crearea unui cont, care este un cont online cu DIBP și veți folosi pentru a monitoriza toate aspectele legate de cererea dumneavoastră de viză și statutul.
 • Imaginea intitulată Obțineți un pas australian de viză 14
  3
  Determinați dacă vă calificați pentru o prelucrare simplificată. Dacă aveți o confirmare a înscrierii într-un program universitar, cum ar fi o bacalaureat sau o diplomă de master, ați putea beneficia de o procesare simplificată.
 • Cu această procesare, puteți îndeplini un număr mai mic de cerințe de probă decât ar fi necesar în mod normal pentru o viză pentru studenți.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 15
  4
  Trimiteți cererea dvs. la DIBP. După finalizarea solicitării și cu toate documentele necesare, trebuie să o trimiteți împreună cu taxele necesare pentru a începe procesarea.
 • În general, pentru a aplica pentru o viză de student, trebuie să plătiți în jur de AUD 550.
 • Metoda 4
  Migrați în Australia

  Imaginea intitulată Obțineți un pas australian de vize Pasul 16
  1
  Luați în considerare colaborarea cu un agent de imigrare înregistrat. În cazul în care intenționați să vă mutați în Australia, va trebui să treceți printr-un proces extensiv și exhaustiv de aplicare, astfel încât un agent de imigrare înregistrat vă poate ajuta să vă călăuzească.
  • Acești agenți cunosc sistemul ca pe partea din spate a mâinii dvs. și vă pot asigura că vă furnizați toate informațiile și documentele necesare pentru ca cererea dvs. să poată fi procesată eficient.
  • De asemenea, acești agenți sunt înregistrați la guvern, deci au capacitatea de a vorbi cu oficiali guvernamentali în numele dvs. și de a vă asigura că procesul de migrare este neted.
  • În Australia, agenții trebuie să fie înregistrați la Biroul autorității de înregistrare a agenților migranți (MARA).
  • Unii dintre agenții de migrație disponibili locuiesc și lucrează în Australia, în timp ce alții locuiesc și lucrează în străinătate.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 17
  2
  Determinați viza potrivită pentru dvs. În cazul în care alegeți să nu utilizați un agent de imigrare înregistrat, puteți utiliza resursele pe care Australia le pune la dispoziție online pentru a găsi cea mai potrivită viză pentru nevoile dvs.
 • Puteți folosi Expertul de viză DIBP pentru a vă ajuta să găsiți viza care se potrivește cel mai bine circumstanțelor dvs. Acest program on-line nu include toate tipurile de viză pe care țara le are la dispoziție, dar cele mai obișnuite.
 • Imagine cu titlul Obțineți o viză australiană Pasul 18
  3
  Obțineți un sponsor În cazul anumitor vize de imigrare, cum ar fi viza de cuplu, este necesar să fie sponsorizat de o persoană care este cetățean australian sau rezident permanent sau un cetățean calificat din New Zealander.
 • Imaginea intitulată
  4
  Strângeți informațiile și documentația pentru aplicația dvs. În plus față de toate informațiile legate de muncă și de sponsorizare, pentru a vă califica pentru o viză de imigrare în Australia, trebuie să îndepliniți cerințele de bază privind sănătatea și caracterul.
 • În cererea de viză, veți găsi o listă de verificare a tuturor documentelor justificative pe care trebuie să le depuneți împreună cu cererea.
 • În cazul în care intenționați să trimiteți aplicația online, puteți atașa documente utilizând contul dvs. ImmiAccount pe măsură ce copiați sau scanați pe computer.
 • Imaginea intitulată Obțineți un pas australian de trecere a frontierei 20
  5
  Completați aplicația Nu este necesar să prezentați toate documentele care apar în listă sau că cererea este necesară pentru ca aceasta să fie considerată completă, dar dacă includeți toate documentele, timpul de procesare va fi mai scurt și va fi mai puțin probabil ca DIBP să vă ceară informații suplimentare.
 • În cazul mai multor vize de imigrare, este nevoie de un proces în mai multe etape. De exemplu, dacă intenționați să solicitați o viză de două zile, trebuie să completați un stadiu de vize temporar în care veți primi o viză temporară sau temporară și puteți solicita o viză permanentă la sfârșitul acestei perioade.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză australiană Pasul 21
  6
  Trimiteți cererea dvs. la DIBP. După finalizarea cererii și atașarea tuturor documentelor necesare, trebuie să o prezentați împreună cu taxele necesare pentru ca procesul de aprobare să poată începe.
 • Taxele pentru vizele de imigrare variază între câteva sute și câteva mii de dolari, deși acest lucru depinde de prezentarea cererii în interiorul sau în afara Australiei și de tipul de viză pe care o cereți.
 • De exemplu, pentru a merge să locuiți în Australia pentru că vă veți căsători cu un cetățean australian, trebuie să plătiți în jur de 6875 AUD pentru a vă solicita viza.
 • În cazul în care doriți să trimiteți cererea personal sau prin poștă, în loc să o trimiteți online, puteți descărca și imprima formularele necesare în format PDF și le puteți trimite împreună cu copii fizice ale documentației justificative.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege o destinație de călătorieCum de a alege o destinație de călătorie
  Cum să câștigi bani pe parcursul unui semestru în străinătateCum să câștigi bani pe parcursul unui semestru în străinătate
  Cum să imigrați în IrlandaCum să imigrați în Irlanda
  Cum să vă mutați în SpaniaCum să vă mutați în Spania
  Cum să vă mutați în AustraliaCum să vă mutați în Australia
  Cum să vă mutați în Statele UniteCum să vă mutați în Statele Unite
  Cum să vă mutați în GermaniaCum să vă mutați în Germania
  Cum se obține dubla cetățenieCum se obține dubla cetățenie
  Cum se obține o viză turistică pentru FranțaCum se obține o viză turistică pentru Franța
  Cum să obțineți o viză în CanadaCum să obțineți o viză în Canada
  » » Cum se obține o viză australiană

  © 2011—2020 ertare.com