Cum să obțineți un curs SEPE

INEM a fost Institutul Național pentru Ocuparea Forței de Muncă din Spania, dar din 2003 nu mai este cunoscut sub acest nume, deoarece funcțiile sale au fost asumate de Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă (SEPE). Cu toate acestea, cei mai mulți oameni se referă încă la serviciul de ocupare a forței de muncă ca INEM. Acest serviciu facilitează cursuri de formare în mai multe domenii, care pot fi foarte utile atât pentru atingerea, cât și pentru îmbunătățirea condițiilor de angajare.

pași

Partea 1
Accesați un curs

Imaginea intitulată Evitați conflictul la locul de muncă Pasul 2
1
Identificați agenția de ocupare a forței de muncă a comunității dvs. autonome. Serviciul de ocupare a forței de muncă al comunității dvs. autonome va fi responsabil pentru punerea la dispoziția utilizatorilor a cursurilor. Veți descoperi că fiecare comunitate autonomă are propriul serviciu de ocupare a forței de muncă, iar în același birou există atât funcționari SEPE, fost INEM, cât și un serviciu autonom, care lucrează împreună.
 • serviciile publice de ocupare poate fi numit de către un anumit nume variază în funcție de comunitatea autonomă, de exemplu, în Insulele Canare este Serviciul de ocuparea forței de muncă din Insulele Canare, în Catalonia Serviciul ocuparea forței de muncă din Catalonia (SOC) și Castilla - La Mancha Ministerul Economiei, întreprinderi și ocuparea forței de muncă.
 • Trebuie să fie clar că INEM este o instituție care nu mai există, dar a fost activ timp de mulți ani că cursurile de formare în prezent fiind oferite de serviciile publice de ocupare cei mai mulți oameni sunt identificați sub numele de „cursuri de INEM “.
 • Dacă efectuați o căutare pe Internet, puteți accesa informații despre datele despre serviciul de angajare care corespund comunității dvs. autonome.
 • Imaginea intitulată Treceți un test psihologic pentru un loc de muncă Pasul 9
  2
  Verificați dacă puteți accesa un curs. Cele mai multe dintre aceste cursuri sunt concepute pentru șomeri, deoarece ideea principală este de a le oferi instrumentele necesare pentru a putea fi inserate pe piața forței de muncă. Cu toate acestea, puteți găsi, de asemenea, cursuri pentru persoanele ocupate sau cu handicap.
 • Cursurile pentru angajați sunt făcute pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale lucrătorilor. În acest caz, lucrătorii trebuie să solicite cardul de îmbunătățire a locurilor de muncă înainte de serviciul lor regional de ocupare a forței de muncă. Cu acest card veți obține beneficii cum ar fi formare gratuită și informații despre ofertele de muncă din zona dvs.
 • Cerințele pentru a se înscrie la un curs poate varia, dar de obicei cere să fie înregistrat în serviciul de ocupare a regiunea autonomă, în plus față de cerințele fiecărui curs, care poate fi pre-formare, sau nu pot fi șomeri de înregistrare, timp în serviciul de ocupare și vârsta.
 • Există cursuri foarte specializate care vă vor cere să cunoașteți cunoștințele anterioare, deci este posibil ca pentru a putea alege să le faceți, trebuie să treceți prin anumite teste în procesul de selecție.
 • Imaginea intitulată Treceți un test psihologic pentru un loc de muncă Pasul 1
  3
  Înscrieți-vă la serviciul de ocupare a forței de muncă, dacă nu ați făcut-o deja. Înscrierea în serviciul de ocupare a forței de muncă este una dintre condițiile indispensabile pentru a solicita un curs de formare. Căutați în serviciul de muncă al comunității dvs. autonome diferitele forme de înregistrare permise, de obicei, puteți face înregistrarea în persoană sau telematică.
 • Vă puteți înscrie în serviciul de ocupare a forței de muncă, indiferent dacă sunteți șomer sau ocupat, deoarece funcția serviciului este de a facilita intrarea pe piața muncii și de a îmbunătăți condițiile lucrătorului care are deja un loc de muncă.
 • Vă puteți înscrie la serviciul de ocupare a forței de muncă de la vârsta de 16 ani, care este vârsta legală de a lucra în Spania.
 • Fiecare comunitate autonomă are mai multe forme de înregistrare disponibile în Comunitatea Madrid, de exemplu, puteți face acest lucru personal sau telematic, dacă aveți certificatul de semnătură electronică.
 • Imaginea intitulată


  4
  Căutați informații și sfaturi. Introduceți site-ul web al serviciului de ocupare a forței de muncă al comunității dvs. autonome, astfel încât să aveți o idee generală despre tipul de formare oferit și domeniile acoperite. În birourile serviciilor de ocupare a forței de muncă puteți avea sfaturi.
 • Se recomandă să participe la biroul de muncă pentru a vă sfătuiască și poate avea o imagine clară a beneficiilor care ar face un anumit curs.
 • În birourile de servicii de ocupare a forței de muncă puteți solicita sfatul personalului specializat, deoarece există specialiști în formarea profesională care vă pot ghida, vă pot pune întrebările și aspirațiile.
 • Un motiv important este de a consilia risipi îndoielile cu privire la un anumit curs detalii înainte de a cere un semn, astfel încât să puteți evita cât de frustrant poate însemna, în mod obligatoriu a trebui să participe la un curs care sa dovedit a fi foarte diferit de ceea ce așteptați.
 • Partea 2
  Ia cursul

  Imaginea intitulată
  1
  Selectați cursul care vă interesează. După ce vă consultați și ați auzit sfaturile și opțiunile care ți-au fost oferite în serviciul de ocupare a forței de muncă, selectați cursurile despre care credeți că ar putea contribui la dezvoltarea dvs. În general, oferă o listă largă de cursuri diferențiate pe categorii.
  • Paginile serviciilor de ocupare a forței de muncă au motoare de căutare în care puteți căuta cursurile oferite utilizând diferite criterii de filtrare. Pe site-ul serviciului de ocupare a forței de muncă din Basque (Lanbide), de exemplu, vă puteți face căutările după zonă, zonă geografică, lună de început, grup țintă și modalitate, printre altele.
  • Pentru a aplica pentru anumite cursuri vi se va cere să faceți primul test pentru a vă putea validiza cunoștințele în domenii specifice - cum ar fi programarea, deoarece va trebui să aveți o educație anterioară în zonă.
  • Cursurile sunt predate în diferite entități, cum ar fi companii, fundații, institute etc. Atât instruirea cât și materialul necesar cursului sunt gratuite.
 • Imaginea intitulată
  2
  Participă la curs. Dacă vă înscrieți într-unul din aceste cursuri, va trebui să respectați anumite reguli, care vor fi raportate la început. Una dintre aceste reguli include obligația de a participa odată ce v-ați înregistrat. În unele cazuri, absențele neautorizate sau neutilizarea cursului vor fi motive de expulzare.
 • În cazul în care pentru orice caz de forță majoră nu poate participa la cursul amintiți-vă că este important să notifice centrul în cazul în care formarea este cauza absenței dumneavoastră.
 • Participarea dvs. este importantă nu numai din cauza cunoștințelor pe care le veți dobândi, ci și prin contactul cu alte persoane pentru a vă extinde rețeaua și pentru a spori șansele unei oportunități de angajare.
 • Pentru a vă asigura că puteți participa, luați în considerare în avans numărul de ore și perioada de prelungire a cursului, unele pot dura până la 400 de ore. Gândește-te și calculează foarte bine, în plus față de dacă vei fi cu adevărat util dacă poți îndeplini numărul de ore stipulate.
 • Imagine intitulată Deveniți un profesor de drept Pasul 3
  3
  Profitați la maximum de curs. Uneori, s-ar putea găsi singur cu oameni care au o atitudine foarte negativă, fie pentru că atâta timp cât șomeri sau pentru că acestea fac curs obligatoriu au trecut, dar încerca să păstreze o atitudine pozitivă de a învăța și să profite de această oportunitate.
 • Dacă participați la lecții și obțineți rezultate bune, la sfârșitul cursului veți obține o diplomă care va certifica instruirea primită.
 • Rețelele (networking) reprezintă o activitate importantă în timpul căutării de locuri de muncă, astfel încât să profitați de contactele pe care le puteți stabili în timpul pregătirii dvs. atât cu profesorii, cât și cu alți elevi.
 • Nu uitați să actualizați CV-ul în cazul în care cursul este finalizat, astfel încât să se reflecte dvs. recalificați și poate arăta că aveți cunoștințe noi în zona dumneavoastră.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să citez un loc de muncă peisagisticăCum să citez un loc de muncă peisagistică
  Cum să începeți un serviciu de datingCum să începeți un serviciu de dating
  Cum să obțineți un loc de muncă în MexicCum să obțineți un loc de muncă în Mexic
  Cum să obțineți un loc de muncă în Spania când sunteți în străinătateCum să obțineți un loc de muncă în Spania când sunteți în străinătate
  Cum să faci o programare la INEMCum să faci o programare la INEM
  Cum să obțineți un loc de muncă în SpaniaCum să obțineți un loc de muncă în Spania
  Cum să obțineți un loc de muncă dacă aveți un cazier judiciarCum să obțineți un loc de muncă dacă aveți un cazier judiciar
  Cum să devii un agronomCum să devii un agronom
  Cum să devii secretar juridicCum să devii secretar juridic
  Cum se scrie un contract de muncăCum se scrie un contract de muncă
  » » Cum să obțineți un curs SEPE

  © 2011—2020 ertare.com