Cum se obține dubla cetățenie

Cu excepția "apatrizilor" (persoane fără cetățenie legată de un stat), fiecare persoană este cetățean al cel puțin unui stat. Această cetățenie ar fi putut să o obțină automat la naștere, deoarece un anumit stat acordă cetățenie tuturor persoanelor născute pe teritoriul său. Cetățenia la naștere poate fi dobândită și în cazul în care un stat acordă cetățenia la naștere copiilor cetățenilor săi, indiferent de locul în care se nasc copiii. Cu toate acestea, există mai multe moduri în care naționalitatea poate fi dobândită și mai târziu în viață prin naționalizare, care implică, de obicei, un proces de aplicare. Astfel, acest proces trebuie să se bazeze pe un număr de ani de rezidență, o căsătorie cu un cetățean sau o investiție financiară. Există mai multe metode prin care o persoană care este deja cetățean al unui stat poate dobândi oa doua cetățenie și astfel să devină cetățean al a două state în același timp, adică să fie cetățean cu dublă cetățenie.

pași

Metoda 1
Obțineți dublă cetățenie pentru locul nașterii

Imaginea intitulată Obțineți dubla cetățenie Pasul 1
1
Vezi dacă țara dvs. de naștere vă acordă oa doua cetățenie. Este posibil să vă fi născut într-un stat al cărui drept la cetățenie nu ați exercitat niciodată, dar care vă acordă cetățenia prin "dreptul la pământ" (cunoscut și ca ius soli necondiționate), ceea ce înseamnă că aveți dreptul automat de a fi născut de a fi cetățean al acelei țări pentru că ați fost născut pe teritoriul său, chiar dacă nu ați exercitat niciodată acest drept. De exemplu, dacă sunteți în prezent cetățean britanic care a fost născut în Statele Unite, aveți dreptul la cetățenia americană prin ius soli fără restricții.
 • Investigați legile de imigrare din țara dvs. de naștere. În prezent, marea majoritate a țărilor nu acordă cetățenia în mod automat prin drepturi de proprietate asupra terenurilor, prin urmare, este important să investiga legile țării în care v-ați născut.
 • Un studiu din 2010 care a publicat
Centrul pentru Studii de Imigrare a constatat că, la acea dată a publicării sale, doar 30 din cele 194 de țări au practicat ius soli necondiționate Din aceste 30 de țări, Canada și Statele Unite (începând cu 2010) au fost singurele țări printre economiile avansate din lume care au practicat ius soli necondiționate și au acordat cetățenia majorității copiilor născuți pe teritoriul său, inclusiv copii ai căror părinți erau prezenți în mod ilegal în stat.
 • Cu toate acestea, copiii născuți în Statele Unite ale căror părinți sunt diplomați străini sau șefi de stat nu dobândesc naționalitate prin drepturile de proprietate asupra terenurilor.
 • Imaginea intitulată Obțineți dubla cetățenie Pasul 2
  2
  Află cum poți să-ți exersezi naționalitatea prin dreptul de proprietate nerestricționat. Este posibil să descoperiți că țara dvs. de naștere, care nu este țara a cărei naționalitate exercită în prezent, vă poate acorda dreptul la cetățenie pentru dreptul la pământ. Dacă da, aflați cum puteți exercita acest drept.
 • Una dintre căile cele mai vizibile de exercitare a dreptului la cetățenie este de a solicita un pașaport. Puteți solicita un pașaport în ambasada sau consulatul statului din țara dvs. de cetățenie sau de reședință actuală. Probabil vi se va cere să prezentați ca dovadă o copie originală sau certificată a certificatului dumneavoastră de naștere la consulat sau la ambasadă.
 • De exemplu, când solicitați un pașaport canadian, puteți prezenta un certificat de naștere eliberat de teritoriul sau provincia canadiană în care ați fost născut ca dovadă a naționalității canadiene pe măsură ce Canada practică ius soli fără restricții.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 3
  3
  Investigați legile duble de naționalitate ale ambelor state. Verificați legile duble de naționalitate ale ambelor state: statul de cetățenie actuală și statul a cărui a doua cetățenie doriți să obțineți. Luați în considerare faptul că, dacă vă impuneți cetățenia dumneavoastră prin dreptul de teren, vi se poate cere să renunțați la cetățenia actuală. Acest lucru este important, deoarece nu toate statele care practică ius soli necondiționate permit cetățenilor lor să mențină o dublă cetățenie.
 • De exemplu, Pakistanul practică ius soli necondiționate (cu câteva excepții) - permite însă doar dubla cetățenie pentru un număr select de state.
 • Exemple de țări care practică ius soli necondiționate și care permit să aibă dublă cetățenie sunt Statele Unite și Canada.
 • Metoda 2
  Obțineți dublă cetățenie prin rudenie

  Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 4
  1
  Luați în considerare dacă cetățenia părinților dvs. vă poate acorda oa doua cetățenie. Majoritatea țărilor lumii acordă cetățenie pe baza dreptului la sânge sau ius sanguinis
  • În conformitate cu principiul
  ius sanguinis, unul dobândește una sau ambele naționalități ale părinților la naștere.
 • În conformitate cu acest principiu, copilul dobândește cetățenia părinților, indiferent de locul în care se nasc, iar singura lor cetățenie este aceea pe care o dobândesc prin dreptul la sânge dacă s-au născut într-o țară care nu practică
 • ius soli
 • Imaginea intitulată Obțineți dubla cetățenie Pasul 5
  2
  Investigați legile privind imigrația țării de naționalitate a părinților dvs. dacă este diferită de țara de naționalitate actuală. Este posibil să aveți dreptul de a dobândi oa doua cetățenie prin principiul ius sanguinis De exemplu, dacă v-ați născut în Statele Unite părinților care sunt cetățeni britanici și vă exersați numai cetățenia americană (pe care ați dobândit-o prin principiul ius soli), atunci vă puteți înregistra ca cetățean britanic dacă aveți mai puțin de 18 ani.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 6
  3
  Investigați legile dublei cetățenii din ambele țări. Un caz ar putea fi faptul că încercați să dobândiți oa doua cetățenie prin principiul ius sanguinis de la un stat care solicită renunțarea la cetățenia anterioară. În acest caz, nu puteți avea dublă cetățenie.
 • Statele Unite și Regatul Unit permit o dublă cetățenie - totuși, există state care acordă cetățenia în temeiul principiului ius sanguinis și nu permit dublă cetățenie.
 • De exemplu, practicile din Singapore ius sanguinis, dar interzice dubla cetățenie.
 • Imaginea intitulată Obțineți dubla cetățenie Pasul 7
  4
  Aflați cum vă puteți exercita naționalitatea pentru dreptul la sânge. De exemplu, dacă sunteți în prezent cetățean american care sa născut părinților britanici și are vârsta sub 18 ani, părinții dvs. trebuie să solicite înregistrarea în calitate de cetățean britanic în numele dvs. Formularul de aplicare și îndrumare privind modul de înregistrare ca cetățean britanic în acest caz este disponibil aici.
 • Metoda 3
  Obțineți dubla cetățenie pentru o investiție

  Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 8
  1
  Luați în considerare obținerea unei a doua naționalități pentru o investiție. Multe țări eliberează permise sau vize de rezidență persoanelor care doresc să investească în economia țării. Astfel, viza de ședere menționată după câțiva ani vă poate face eligibil pentru cetățenie. Cu toate acestea, acest lucru poate fi un traseu scump deoarece valoarea minimă a investiției variază de la câteva sute de mii de dolari la câțiva milioane de dolari.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 9
  2
  Investigați legile cu privire la volumul investițiilor necesare. Investigați valoarea investiției solicitate de țara a cărei naționalitate sunteți interesată să o achiziționați prin acest proces. De exemplu, pentru Statele Unite, este necesară o investiție de 1 milion de dolari (sau 500 000 dolari dacă investiți într-o zonă rurală sau cu un nivel ridicat al șomajului) și, în schimb, veți primi un permis de ședere permanent condiționat.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 10
  3


  Țineți cont de timpul necesar pentru a deveni cetățean. Această cale către cetățenie poate dura mult timp, prin urmare, să investigheze timpul necesar pentru a deveni cetățean. De exemplu, Statele Unite și Belgia acordă cetățenia după 5 ani de la obținerea permisului de rezidență de acest tip - în timp ce Malta (a cărei cerință minimă de investiție este de 1 milion de euro) acordă cetățenia după doar un an.
 • Imagine intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 11
  4
  Verificați dacă statul solicită o reședință. Unele state care acordă vize pentru investitori impun ca unul să rămână rezident în acel stat înainte de a deveni cetățean - în timp ce alții nu au cerințe de rezidență. De exemplu, Cipru nu are o cerință de rezidență, ci Statele Unite.
 • Imaginea intitulată Obțineți dubla cetățenie Pasul 12
  5
  Verificați legile privind naționalitatea țării în care investiți. Nu toate țările permit dublă cetățenie. Vi se poate cere să renunțați la cetățenia anterioară pentru a obține cetățenia prin această metodă. În acest caz, nu puteți avea dublă cetățenie.
 • Metoda 4
  Obțineți dublă cetățenie prin căsătorie

  Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 13
  1
  Luați în considerare solicitarea de a deveni cetățean al țării de naționalitate a soțului dumneavoastră. Dacă sunteți căsătoriți cu cineva care are o cetățenie pe care nu o aveți, luați în considerare dacă țara de naționalitate a soțului dvs. acordă cetățenia prin căsătorie. Acest proces implică de obicei solicitarea unui permis de ședere (pentru care vă puteți califica pe baza căsătoriei dvs.) după mai mulți ani de rezidență, după care puteți solicita cetățenia.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 14
  2
  Investigați legile țării de naționalitate a soțului / soției dumneavoastră. Dacă credeți că puteți dobândi oa doua cetățenie prin căsătorie, investigați legile privind naționalitatea prin acest mod al țării de naționalitate a soțului dumneavoastră.
 • Legile din fiecare stat pot varia în ceea ce privește procesul de aplicare și durata de timp implicată în acest proces.
 • De exemplu, dacă sunteți căsătoriți cu un cetățean britanic, trebuie să îndepliniți anumite cerințe înainte de a vă putea solicita să deveniți cetățean britanic prin căsătorie. Acestea sunt: ​​trebuie să aveți vârsta de 18 ani sau mai mult, să aveți o minte sănătoasă, să aveți un caracter bun (de exemplu, să nu aveți un cazier serios), să îndepliniți cerințele de limba engleză, să vă demonstrați cunoștințele despre viață în Regatul Unit, permis de ședere pe durată nedeterminată să rămână în Regatul Unit și să îndeplinească o cerință de rezidență.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 15
  3
  Fii atent cu consecințele unei căsnicii mariale. Rețineți că desfășurarea unei căsnicii falsă sau martoră, cu scopul unic de a obține rezidența (și naționalitatea ulterioară) din țara soțului, este în general considerată fraudă și crimă în majoritatea țărilor. Nu încercați să faceți o căsătorie simulată pentru a deveni cetățean cu dublă cetățenie, deoarece consecințele juridice pot fi grave.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 16
  4
  Revizuiți legile privind dubla naționalitate a ambelor țări. Nu toate țările permit cetățenia dublă, iar țara de naționalitate a soțului dvs. poate fi cea care vă cere să renunțați la cetățenia anterioară. În acest caz, nu puteți avea dublă cetățenie.
 • Metoda 5
  Obțineți dublă cetățenie prin alte mijloace de naționalizare

  Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 17
  1
  Solicitați o viză de lucru Este posibil să puteți aplica pentru un loc de muncă într-o altă țară. Unele țări permit persoanelor care au intrat în țară în mod legal o viză de muncă să-și schimbe statutul de viză la un rezident permanent și, ulterior, la naționalitate.
  • De exemplu, pentru Australia puteți aplica diferite categorii de vize de lucru care au propriile cerințe.
  • Se numește o categorie Vize independente (vize ale unei persoane independente). Cu această viză, dacă îndepliniți anumite criterii, puteți intra în Australia cu intenția de a lucra acolo. Dacă petreceți patru ani consecutivi în Australia cu această viză, veți deveni eligibil pentru cetățenia australiană.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia dublă Pasul 18
  2
  Aplicați pentru rezidență prin programe speciale de imigrare. În multe țări, primul pas pentru a deveni cetățean este de a aplica pentru rezidență. Odată ce deveniți rezident, este posibil să puteți aplica pentru cetățenie prin naționalizare. Cerințele de eligibilitate variază de la o țară la alta.
 • De exemplu, în Statele Unite, vă puteți califica pentru reședința permanentă prin Programul de viză privind diversitatea imigranților (Programul de viză privind diversitatea imigranților). Acest program alege aleatoriu persoanele care intră în program pe baza faptului că provin din țări cu rate scăzute de imigrare în Statele Unite.
 • Verificați dacă țara în care sunteți interesat să obțineți oa doua cetățenie are un proces similar sau un alt proces de obținere a rezidenței.
 • Odată ce obțineți reședința, puteți solicita de obicei cetățenia după îndeplinirea unei condiții de rezidență pentru un anumit număr de ani.
 • Imaginea intitulată Obțineți cetățenia duală Pasul 19
  3
  Revizuiți legile privind dubla naționalitate a ambelor țări. Nu toate țările permit cetățenia dublă și, dacă obțineți cetățenia unui stat printr-o viză de lucru, o loterie de viză sau un alt program, vi se poate cere să renunțați la cetățenia anterioară. În acest caz, nu puteți avea dublă cetățenie.
 • sfaturi

  • Pentru fiecare metodă de obținere a cetățeniei, va trebui să completați o serie de formulare care sunt relevante pentru tipul de reședință sau naționalitate pe care o căutați. Aceste forme și procese variază în funcție de țară. Orientarea și alte informații despre formularele pe care le veți completa și despre procesele care trebuie urmate sunt, în mod normal, disponibile pe paginile oficiale consulare ale statului în cauză.
  • Amintiți-vă că este posibil ca țara dvs. de cetățenie să permită dubla cetățenie, dar nu o încurajează ca o chestiune de politică. Statele Unite permit dubla cetățenie ca o chestiune de drept, dar o descurajează ca pe o politică din cauza problemelor pe care le-ar putea provoca. Aceste probleme includ dificultăți în asigurarea protecției consulare în cazurile în care legile Statelor Unite se află în conflict cu legile celuilalt stat a cărui cetățenie aveți. Țara în care vă aflați va avea, de obicei, o cerere mai mare decât loialitatea dvs. și care poate provoca probleme dacă această țară nu are o relație politică stabilă cu Statele Unite.
  • Amintiți-vă că o persoană cu dublă cetățenie este obligată să urmeze legile ambelor state în care este cetățean. Fiecare țară va avea dreptul de a vă impune legile, în special dacă călătoriți în țara respectivă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se califică pentru MedicaidCum se califică pentru Medicaid
  Cum să obțineți cetățenia columbianăCum să obțineți cetățenia columbiană
  Cum să obțineți cetățenia spaniolăCum să obțineți cetățenia spaniolă
  Cum să evitați înșelătoriile cu pașapoarteCum să evitați înșelătoriile cu pașapoarte
  Cum să imigrați în IrlandaCum să imigrați în Irlanda
  Cum să vă mutați în AustraliaCum să vă mutați în Australia
  Cum se obține cetățenia francezăCum se obține cetățenia franceză
  Cum se obține cetățenia britanicăCum se obține cetățenia britanică
  Cum să adopți un copil japonezCum să adopți un copil japonez
  Cum se obține un nou număr de securitate socialăCum se obține un nou număr de securitate socială
  » » Cum se obține dubla cetățenie

  © 2011—2020 ertare.com