Cum se obține cetățenia britanică

Pentru a obține cetățenia britanică, aveți la dispoziție mai multe opțiuni. Ca majoritatea anglofiliilor (adică oameni care iubesc Anglia), trebuie să treceți prin mai multe etape ale imigrației în plus față de a trăi în Marea Britanie pentru un anumit număr de ani. Cu toate acestea, dacă unul dintre părinții dvs. sau soțul / soția dvs. este cetățean al Regatului Unit sau dacă dvs. sunteți cetățean al unui teritoriu care a aparținut sau aparține în prezent Regatului Unit, procesul ar putea fi mai rapid.

pași

Metoda 1
Obțineți cetățenia ca străin rezident

Imaginea intitulată Solicitați o viză turistică chineză Pasul 5
1
Imprimați formularul de solicitare. O puteți găsi site-ul web al guvernului Regatului Unit. Acest formular este cunoscut ca o cerere de naționalizare ca cetățean britanic sau AN, pentru acronimul său în limba engleză. De asemenea, puteți aplica la municipalități locale, cum ar fi biroul consiliului local sau guvernul local.
 • În unele cazuri, puteți plăti consiliul local sau biroul relevant pentru a examina formularul de cerere dacă aveți erori.
 • Imagine intitulată Aplicați pentru cetățenie (SUA) Pasul 4
  2
  Obțineți o licență pe durată nedeterminată pentru a rămâne în Regatul Unit. Dacă obțineți această licență, numită și decontare, puteți rămâne în Marea Britanie atât timp cât doriți. Acesta este un pas important, deoarece nu veți putea obține cetățenia britanică dacă nu ați trăit timp de cel puțin 12 luni în Regatul Unit după obținerea acestei licențe. De asemenea, este necesar să aveți planuri de a continua să trăiți în Regatul Unit.
 • vizita acest site interactiv pentru a determina dacă aveți calitatea de a solicita licența pe termen nelimitat, deoarece cerințele vor varia în funcție de tipul de viză pe care îl aveți la momentul depunerii cererii.
 • Dacă sunteți cetățean al Elveției sau al unei țări care aparține uneia dintre zonele economice europene, trebuie să prezentați cartea dvs. permanentă sau un alt document cu care vă puteți dovedi reședința.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de Marea Britanie Pasul 6
  3
  Vii la cel puțin 5 ani în Regatul Unit. Pentru aceasta, este imperios necesar să intre în Marea Britanie ca rezident (sau vă înscrieți în forțele armate britanice) și ai rămâne acolo cel puțin 5 ani în cursul căreia trebuie să fi fost mai mult de 450 de zile, în afara Regatului Unit. Cu toate acestea, este posibil ca guvernul să extindă această limită până la 480 de zile.
 • În cazul în care aveți o familie și o casă în Regatul Unit, vi se va permite să petreceți până la 730 de zile libere, atâta timp cât îndepliniți celelalte condiții ale aplicației și ați trăit cel puțin 7 ani în Marea Britanie.
 • Dacă îndeplinesc aceste cerințe aceleași, dar au trăit timp de cel puțin 8 ani în Marea Britanie sau au fost din cauza obligațiilor soțul sau partenerul civil cu forțele armate britanice sau din cauza unor afaceri pentru ocuparea forței de muncă în Marea Britanie, Guvernul vă va permite să petreceți până la 900 de zile.
 • Imagine cu titlul Bucurați-vă de Marea Britanie Pasul 12
  4
  Numără-ți absențele în anul precedent. Aceasta se referă la câte zile din ultimele 365 au ieșit din Marea Britanie, care nu ar trebui să fie mai mare de 90 de ani, deși absența a 100 de zile nu este, de asemenea, o problemă mare. În următoarele cazuri, ați putea primi absențe de până la 179 de zile:
 • Dacă aveți o familie și o casă în Regatul Unit și dacă îndepliniți oricare dintre următoarele cerințe:
 • Respectați celelalte cerințe ale aplicației.
 • Aveți un motiv puternic pentru a fi departe (de exemplu, dacă absențele dvs. se datorează călătoriilor de afaceri pentru un loc de muncă în Regatul Unit sau obligațiilor cu forțele armate britanice).
 • Este foarte rar ca guvernul să facă o excepție și să vă permită să ieșiți din Marea Britanie timp de 180 de zile, deoarece trebuie să îndepliniți cele trei criterii de mai sus.
 • Imaginea intitulată Alegeți asigurarea de călătorie Pasul 7
  5
  Respectă cerințele în ceea ce privește vârsta și comportamentul bun. Pentru a aplica pentru cetățenie ca străin rezident, trebuie să aveți cel puțin 18 ani și să răspundeți la toate întrebările enumerate în secțiunea 3 a formularului de cerere, care este intitulat "Caracterul bun" ("Un comportament bun"). Aceste întrebări vă solicită informații despre faptul dacă ați primit sancțiuni civile și penale (inclusiv încălcări minore de trafic) și solicitați evenimente care au avut loc nu numai în Regatul Unit, ci și în orice altă țară. În cazul în care răspunsul dvs. la oricare dintre aceste întrebări este afirmativ, ar trebui să descrieți circumstanțele din spațiul furnizat și să atașați foi suplimentare, dacă este necesar. Rețineți că, dacă aveți un istoric de infracțiuni grave sau faliment nerezolvat, guvernul va accepta, cel mai probabil, cererea dumneavoastră.
 • Dacă permisul de conducere din Marea Britanie are o observație din partea unei instanțe, ar trebui să atașați o copie a dosarului la cererea dumneavoastră.
 • Procesele legale legate de familie, cum ar fi divorțurile, nu ar trebui incluse în formă, deși ar trebui să includeți infracțiunile comise de copiii dvs. și dacă există o hotărâre judecătorească împotriva lor.
 • Imaginea intitulată Alegeți asigurarea de călătorie Pasul 6
  6
  Verificați dacă sunteți eligibil pentru o excepție. De exemplu, dacă aveți peste 65 de ani, nu va trebui să treceți examenul de viață în Marea Britanie sau să faceți un test de limba engleză. Dacă aveți mai puțin de 65 de ani, dar suferiți de o problemă fizică sau mentală pe termen lung, care vă face imposibilă trecerea acestor teste, trebuie să solicitați scutirea, bifând caseta corectă din aplicație. Apoi, pe pagina intitulată "Informații suplimentare" ("Mai multe informații") la pagina 22, trebuie să explicați motivele pentru care solicitați scutirea și să atașați o scrisoare de la medicul dumneavoastră.
 • În general, problemele care pot fi tratate, cum ar fi depresia, nu se califică pentru această scutire.
 • Chiar dacă ați solicitat o excepție diferită pentru cererea dvs. de decontare, în acest caz nu se aplică nicio altă excepție, cu excepția problemelor medicale sau de vârstă menționate mai sus.
 • Imaginea intitulată Rezervați o locuință accesibilă în San Diego Pasul 5
  7
  Treceți examenul de viață în Regatul Unit. Aceasta cuprinde 24 de întrebări cu răspunsuri multiple care acoperă tradițiile, istoria, legea și valorile britanice. Examenul durează 45 de minute și trebuie să răspundeți corect la cel puțin 18 întrebări. Puteți programa examenul aici plătind o taxă de 50 de lire sterline. Veți primi examenul dvs. corectat imediat după ce îl trimiteți doar așteptând un moment în aceeași clădire și veți primi, de asemenea, o scrisoare de confirmare pe care ați aprobat-o că trebuie să o atașați la cererea dumneavoastră. În cazul în care ați trecut deja acest examen atunci când ați depus cererea dvs. pentru decontare, puteți atașa pur și simplu scrisoarea anterioară pe care ați primit-o.
 • Viața în Regatul Unit: o călătorie spre cetățenie ("Viața în Regatul Unit: calea spre cetățenie") este ghidul de studiu oficial pentru acest examen.
 • Rețineți că trebuie să prezentați aceeași identificare pe care ați trimis-o pentru cererea dvs. de cetățenie și să vă scrieți numele exact așa cum apare în identificare. De asemenea, trebuie să prezentați documente pentru a vă verifica adresa.
 • Imaginea intitulată Solicitați certificatul de eliberare a poliției din India Pasul 10
  8
  Arătați cunoștințele dvs. în limba engleză, galeză galeză sau scoțiană. În cazul limbii engleze, trebuie să faceți un test administrat de Ministerul de Interne al Regatului Unit și să îl treceți la un nivel de cel puțin B1 al Cadrului European Comun de Referință (CFER). Dacă ați obținut o diplomă universitară a cărei cursuri au fost predate în limba engleză, puteți contacta Centrul Național de Informare privind recunoașterea academică din Marea Britanie (NARIC, pentru acronimul în limba engleză) pentru a solicita documentația necesară pentru a dovedi că diploma universitară este suficientă pentru a îndeplini această cerință. O altă modalitate de ao satisface este dacă aveți un pașaport dintr-o țară a cărei limbă majoritară este engleza.
 • În cazul în care preferați să îndepliniți această cerință cu Galeza galeză sau scoțiană, trebuie să trimiteți o scrisoare de intenție care să descrie nivelul dvs. de competență în oricare dintre aceste limbi.
 • Imaginea intitulată Solicitați certificatul de eliberare a poliției din India Pasul 5
  9
  Întrebați doi oameni să completeze secțiunea de referințe a formularului. Unul dintre aceștia trebuie să aibă cetățenia britanică, în timp ce celălalt, deși poate fi de orice naționalitate, trebuie să aibă un anumit statut profesional, cum ar fi un funcționar public sau un membru al unei organizații profesionale. Pentru a găsi două persoane care se califică să vă dea referințe, citiți cu atenție celelalte cerințe care apar pe formular.
 • Imaginea intitulată Rezervați o cazare accesibilă în San Diego Pasul 10
  10
  Completați restul formularului, inclusiv informațiile dvs. personale, informațiile de contact și informațiile despre angajarea dvs. Urmați instrucțiunile din cazul în care aveți nevoie pentru a atașa un anumit document și nu uitați să includă permisul de ședere biometrice (care trebuie să fie obținute prin depunerea cererii pentru decontare) sau, în lipsa acesteia, o excepție de la această cerință.
 • Imaginea intitulată Solicitați o viză turistică chineză Pasul 9
  11


  Trimiteți cererea Dacă o veți face din Regatul Unit, Hong Kong sau aproape orice altă țară, ar trebui să o trimiteți "Departamentul 1 / UKVI / Capitalul / New Hall Place / Liverpool / L3 9PP". Dacă intenționați să o faceți dintr-un teritoriu al Marii Britanii în străinătate, trebuie să-l trimiteți guvernatorului.
 • Atașați taxa de depunere a cererii. consultare acest site pentru a obține informații actualizate cu privire la tarifele corespunzătoare.
 • Imaginea intitulată Obțineți autorizația de lucru a departamentului de clădiri din New York și efectuați lucrările la domiciliu Pas 5
  12
  Participați la ceremonia dumneavoastră de cetățenie. De obicei, guvernul trimite răspunsuri la cereri în decurs de 6 luni. Dacă este acceptată dvs., informațiile de contact ale persoanei relevante vor fi trimise pentru a programa ceremonia de cetățenie, care trebuie făcută în termen de 90 de zile de la primirea răspunsului. În această ceremonie, veți jura supunere față de monarh și Regatul Unit.
 • Metoda 2
  Obțineți cetățenia ca un cuplu de cetățean

  Imaginea intitulată Obțineți un pașaport al UE ca cetățean american Pasul 3
  1
  Trimiteți confirmarea căsătoriei sau a uniunii dvs. civile. Dacă doriți să beneficiați de cerințele cele mai indulgente care se aplică cuplurilor cetățenilor britanici, trebuie să trimiteți următoarele documente:
  • Pașaportul actual al partenerului dvs., o copie a tuturor paginilor (chiar și celor care sunt goale) sau certificatul dvs. de înregistrare sau de naționalizare pentru a vă dovedi condiția de cetățean britanic.
  • Certificatul dvs. de căsătorie sau de uniune civilă. Puteți îndeplini această cerință, chiar dacă uniunea oficială este de alt tip sau dacă sunteți un cuplu homosexual care vine dintr-o țară care nu recunoaște acest tip de sindicate. Cu toate acestea, în orice caz, contactați Departamentul pentru Vize și Imigrație al Regatului Unit pentru a vă asigura.
 • Imagine cu titlul Face afaceri în Qatar Pasul 2
  2
  Trăiesc trei ani în Regatul Unit. Pentru a îndeplini cerințele cetățeniei, trebuie să fi trăit în Regat pentru majoritatea celor trei ani anteriori datei în care solicitați cetățenia. Vi se va permite să petreceți 270 de zile în afara sau până la 300 de zile în unele cazuri. Este posibil să vi se îngăduie să fiți departe chiar dacă aveți o familie și o casă în Regatul Unit și îndepliniți următoarele cerințe:
 • Pentru a putea sta până la 450 sau 540 de zile pe parcursul acestei perioade de trei ani, trebuie să fi trăit patru sau cinci ani în Regatul Unit, respectiv, sau, în lipsa acesteia, aveți motive serioase să ieșiți (ca urmare a obligațiilor cu Forțele armate britanice sau călătoriile de afaceri pentru un loc de muncă în Regatul Unit).
 • Imaginea intitulată Solicitați certificatul de eliberare a poliției din India Pasul 7
  3
  Cunoașteți circumstanțele în care nu este necesar să respectați cerința de rezidență în Regatul Unit. Dacă soțul sau partenerul dvs. civil lucrează pentru guvernul Regatului Unit sau pentru un anumit serviciu desemnat, nu va fi necesar să locuiți în Regatul Unit pentru un număr minim de ani. Acest lucru se aplică și în cazul în care soțul / soția dvs. lucrează pentru anumite grupuri care nu aparțin guvernului Regatului Unit, cum ar fi Crucea Roșie Britanică, Consiliul Lucrărilor de Asistență Voluntară"Consiliul de lucru voluntar pentru bunăstare") sau NATO.
 • Imagine intitulată Solicitați o viză turistică chineză Pasul 2
  4
  Completați restul formularului. În rest, formularul de cerere în acest caz este același ca și pentru străinii care locuiesc în Regatul Unit. Prin urmare, trebuie să completați forma AN și atașați documentele suplimentare necesare urmând instrucțiunile. De asemenea, puteți verifica secțiunea anterioară dacă aveți întrebări.
 • Metoda 3
  Obțineți cetățenia cu naționalitatea sau cu fiul unui cetățean

  Imagine cu titlul Bucurați-vă de Marea Britanie Pasul 2
  1
  Determinați dacă aveți naționalitate britanică. Principala diferență dintre aceasta și cetățenie este că vă permite să obțineți un pașaport britanic, dar să nu trăiți și să lucrați în Regatul Unit. În prezent, există anumite legi care acordă cetățenia britanică cetățenilor din teritoriile britanice din străinătate (fie curenți sau care aparțin în prezent Regatului Unit), cât și persoanelor care se nasc în aceste teritorii, care altfel ar fi apatrid. Soțul sau copiii persoanelor care obțin cetățenie britanică pot, de asemenea, să solicite cetățenia în anumite cazuri. Contactați Departamentul britanic de viză și imigrație pentru a afla dacă vă calificați pentru cetățenia britanică.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru cetățenie (SUA) Pasul 8
  2
  Completați formularul relevant. Dacă aveți cetățenie britanică, puteți completa un formular mai simplu de solicitare a cetățeniei, pe care îl puteți găsi aici. Tipul de formular pe care va trebui să îl umpleți depinde de starea dvs.:
 • Completați formularul B (OTA) dacă sunteți cetățean al unei alte țări.
 • Completați formularul B (OS) dacă nu sunteți cetățean al altei țări.
 • Completați formularele S1, S2 sau S3 dacă sunteți apatrid (citiți instrucțiunile pentru a determina care este cea mai potrivită pentru situația dvs.).
 • Completați formularul EM dacă sunteți rezident în Hong Kong și dacă ați fost pe 4 februarie 1997.
 • Completați formularul RS1 dacă ați demisionat anterior din cetățenia Regatului Unit.
 • Completați formularul UKM (abrevieri în limba engleză a "Mama britanică") sau UKF (acronimul în limba engleză "Tatăl britanic") dacă unul dintre părinții dvs. este britanic, dar nu ați putut obține cetățenia datorită legislației în vigoare la momentul nașterii.
 • Imaginea intitulată Deveniți un cetățean al SUA Pasul 11
  3
  Determinați dacă vă calificați pentru cetățenia britanică dacă sunteți sub 18 ani. Dacă aveți mai puțin de 18 ani, puteți obține cetățenia britanică în anumite circumstanțe:
 • Completați forma MN1 dacă unul dintre părinții dvs. a fost licențiat pentru o perioadă nedeterminată în momentul nașterii dvs. sau dacă ați obținut-o mai târziu.
 • Completați forma T dacă niciunul dintre părinții dvs. nu este cetățean britanic, dar ați trăit în Regatul Unit de la naștere până la vârsta de 10 ani.
 • Nu aveți nevoie să trimiteți o cerere dacă, la momentul nașterii, cel puțin unul dintre părinții dvs. a fost cetățean britanic sau a beneficiat de o licență pe durată nedeterminată, deoarece aceasta vă transformă automat într-un cetățean britanic.
 • Imaginea intitulată Rezervați o locuință accesibilă în San Diego Pasul 4
  4
  Contactați departamentul britanic de viză și imigrare dacă circumstanțele dvs. sunt diferite. Dacă circumstanțele dvs. nu sunt enumerate în acest articol, dar aveți o altă conexiune cu Regatul Unit, contactați Departamentul pentru Vize și Imigrație din Marea Britanie, deoarece există un număr mare de cazuri care ar putea să vă permită să deveniți cetățean britanic. De asemenea, Departamentul britanic de Interne poate acorda cetățenia în mod automat cetățenilor sub 18 ani, astfel încât să puteți sări peste cerințele oficiale dacă aveți motive convingătoare.
 • Dacă aveți vârsta de 18 ani sau mai mult, trebuie să solicitați cetățenia prin procesul regulat pentru străinii care locuiesc în Regatul Unit detaliată în prima secțiune a acestui articol.
 • sfaturi

  • Dacă ați fost condamnat pentru o infracțiune, dar a trecut o anumită perioadă în care nu ați fost condamnat a doua oară, puteți solicita cetățenia britanică. Cu toate acestea, rețineți că Regatul Unit poate încă să vă refuze cetățenia, mai ales dacă ați fost condamnat pentru o infracțiune sexuală sau pentru o altă infracțiune gravă.
  • Dacă cunoașteți pe cineva care nu este în mintea potrivită și, prin urmare, nu se poate aplica pentru cetățenie pe cont propriu, puteți solicita pentru ei în numele lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să atașați o scrisoare de intenție care să detalieze situația și motivele pentru care tu ești cel care trimite cererea, precum și o scrisoare de la un medic sau alt tip de medic specialist care să confirme situația persoană în numele căreia veți aplica pentru cetățenie.

  avertismente

  • Dacă ați petrecut timp în Regatul Unit în timpul căruia ați fost scutiți de controalele de imigrare, acest lucru nu va fi luat în considerare în numărul minim de ani în care trebuie să rămâneți în Regatul Unit în scopuri de cetățenie. Unele exemple de astfel de vizite în Regatul Unit sunt cele pe care le-ați făcut ca diplomați sau ca parte a unui corp străin de forțe armate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajungi la forma finală în Inimile Împărăției 2Cum să ajungi la forma finală în Inimile Împărăției 2
  Cum să trimiteți un animal de companie în Regatul UnitCum să trimiteți un animal de companie în Regatul Unit
  Cum să aveți un avort în Regatul UnitCum să aveți un avort în Regatul Unit
  Cum să obțineți cetățenia columbianăCum să obțineți cetățenia columbiană
  Cum să obțineți cetățenia spaniolăCum să obțineți cetățenia spaniolă
  Cum să imigrați în IrlandaCum să imigrați în Irlanda
  Cum se obține cetățenia francezăCum se obține cetățenia franceză
  Cum se obține dubla cetățenieCum se obține dubla cetățenie
  Cum să obțineți o viză în CanadaCum să obțineți o viză în Canada
  Cum de a scrie Majestății Sale Regina Elisabeta a II-aCum de a scrie Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a
  » » Cum se obține cetățenia britanică

  © 2011—2020 ertare.com