Cum se obține cetățenia franceză

Dacă vă gândiți să vă depuneți în Franța, este posibil să luați în considerare și ideea de a obține cetățenia franceză. Un cetățean francez are dreptul să trăiască, să muncească și să voteze definitiv în Franța, pe lângă faptul că are acces la beneficiile publice oferite de guvern. Dacă obțineți cetățenia franceză, vă puteți bucura, de asemenea, de anumite drepturi și privilegii în celelalte țări ale Uniunii Europene, de exemplu, de a locui și a lucra în oricare dintre aceste țări fără a fi nevoie să solicitați vize speciale sau permise de muncă. În acest articol veți găsi modalități diferite de obținere a cetățeniei franceze.

pași

Metoda 1
Obțineți cetățenia prin naturalizare

Imagine intitulată Deveniți cetățean al Franței Pasul 1
1
Solicitați o viză de ședere. Înainte de a putea aplica cetățenia prin naturalizare (naționalizarea), trebuie să aveți viza sau permisul de intrare corespunzător. Regula generală este aceea de a cere mai întâi la consulatul francez din țara dvs. să înceapă procesul. Pentru a afla locația consulatelor, verificați site-ul web al consulatului francez din țara dvs. Procesul durează aproximativ 2 luni pentru majoritatea cetățenilor, în timp ce pentru cetățenii americani durează aproximativ 2 săptămâni. Pentru a solicita o viză de rezidență, veți avea nevoie de obicei de următoarele:
 • Pașaport valabil
 • Formularul de cerere și formularul de cerere de viză pe termen lung
 • 8 fotografii de dimensiuni de pașaport per persoană
 • Justificarea resurselor economice, care poate fi o scrisoare semnată de managerul băncii dvs., care confirmă faptul că aveți venitul sau mijloacele de a locui în Franța sau o dovadă a pensiei pentru limită de vârstă.
 • Asigurări medicale internaționale, care acoperă cheltuielile pentru orice tratament necesar de care aveți nevoie în Franța.
 • Dovada de cazare în Franța, care poate fi un contract de închiriere, un titlu de proprietate sau o scrisoare scrisă de un rezident legal în care sunteți de acord să oferiți cazare.
 • 2
  Locuiește în Franța timp de 5 ani consecutivi. Aceasta este o cerință de a obține cetățenia franceză prin naturalizare. Cu toate acestea, dacă ați finalizat cu succes 2 ani de studii superioare în Franța, perioada de rezidență de 5 ani poate fi redusă la 2.
 • 3
  Semnează Contractul de Bun venit și Integrare (CAI). Acesta este un document utilizat de biroul francez de imigrare (OFII) pentru a se asigura că străinii care doresc să se stabilească în Franța sunt "asimilați în societatea franceză". Va trebui să semnați CAI în zona dvs. de rezidență și este valabil timp de 1 an. Apoi, guvernul francez vă va evalua pentru a vă asigura că îndepliniți cerințele CAI, dintre care unele sunt următoarele:
 • Luați examenele orale și scrise ale francezilor. Dacă nu atingeți nivelul așteptat, va trebui să luați cursuri (gratuite) pentru a vă îmbunătăți cunoștințele.
 • Luați un curs de pregătire civică. Scopul acestui curs este de a preda aspecte precum egalitatea între bărbați și femei și libertățile de bază. Acest curs nu are nici un cost.
 • Participați la o sesiune de informare. Scopul acestei sesiuni este să vă prezinte detaliile privind accesul la serviciile publice, cum ar fi problemele legate de locuințe, sănătate și îngrijire a copilului. Asistența este obligatorie, precum și gratuită.
 • Imagine intitulată Deveniți cetățean al Franței Pasul 5
  4
  Trimiteți cererea dvs. Presupunând că îndepliniți cerințele de naturalizare, va trebui să luați cererea și documentația corespunzătoare prefecturii locale. Veți avea nevoie de următoarele:
 • Identificare națională sau pașaport
 • Certificat de naștere
 • Dovada adresei
 • Certificatul de căsătorie (dacă există)
 • Este posibil să aveți nevoie de o dovadă a locului de muncă sau a cazierului judiciar.
 • 5
  Accesați orice interviu solicitat și trimiteți documente suplimentare. Documentele din cererea dvs. vor fi evaluate de către poliție, municipalitate și eventual alte entități guvernamentale. Acestea vă vor informa dacă vor să vorbească cu dvs. sau dacă au nevoie de informații suplimentare. Întregul proces poate dura un total de aproximativ 2 ani. Trebuie remarcat faptul că politicile franceze de imigrare au devenit mai restrictive începând cu anul 2006.
 • Metoda 2
  Obțineți cetățenia prin naștere

  1
  Solicitați cetățenia dacă v-ați născut în Franța părinților străini. Persoana născută în Franța a părinților fără cetățenie franceză poate să solicite cetățenia franceză la vârsta de 16 ani și să primească toate beneficiile cetățeniei menționate la vârsta de 18 ani. Adresați-vă prefecturii locale cum să procedați. Va trebui să dovediți că Franța a fost reședința principală pentru cel puțin 5 ani de la vârsta de 11 ani. Unele documente de constanță sunt:
  • Titlul de proprietate sau de închiriere a unui departament sau a unei case
  • Facturi fiscale și / sau încasări de servicii de bază
  • Transcrierea clasei școlare


 • 2
  Prezintă un certificat de naștere pentru un copil care nu sa născut în Franța. Copilul al cărui părinte este francez are, de asemenea, dreptul de a obține cetățenia franceză. Tatăl sau mama trebuie să prezinte un certificat de naștere în registrul civil francez. Dacă tatăl sau mama nu locuiește în Franța, formularele de înregistrare a nașterii sunt disponibile la toate consulatele franceze. Formularele pot varia în funcție de faptul că părintele înregistrează nașterea înainte sau după 30 de zile de la data nașterii. În orice caz, tatăl sau mama vor avea nevoie de următoarele:
 • Certificatul de naștere al țării de naștere a copilului și
 • Dovada cetățeniei franceze a unuia dintre părinți, de exemplu, o fotocopie a frontalului și a spatelui unui card de identitate francez
 • Imagine intitulată Devino cetățean al Franței Pasul 3
  3
  Solicitați un certificat de cetățenie franceză. Pentru a obține cetățenia unui copil care nu sa născut în Franța, dar al cărui părinte este francez, trebuie să solicitați un certificat de cetățenie. Puteți să o solicitați în instanță (Tribunal d`instance) de la locul dvs. de reședință în Franța. Dacă nu locuiți în Franța, puteți solicita acest certificat la biroul de naționalitate din Paris.
 • Metoda 3
  Obțineți cetățenia prin căsătorie

  Imagine intitulată Deveniți cetățean al Franței Pasul 4
  1
  Căsătoriți cu o persoană care deține cetățenia franceză. Dacă sunteți un cetățean care nu locuiește în Franța, dar ați fost căsătorit cu o persoană care are cel puțin 4 ani de cetățenie franceză, puteți solicita cetățenia franceză. Va trebui să o solicitați în prefectura localității dvs. așa cum am indicat anterior în metoda 1, pasul 4.
 • 2
  Vii în Franța timp de cel puțin un an fără întrerupere înainte de a depune cererea. De asemenea, trebuie să rămâneți căsătoriți în momentul solicitării. În plus, soțul dvs. trebuie să-și păstreze cetățenia franceză.
 • 3
  Semnează Contractul de Bun venit și Integrare (CAI). Dacă sunteți soțul străin al unui cetățean francez, biroul francez de imigrare vă va cere să semnați CAI, pe care am menționat-o mai devreme în acest articol. De asemenea, trebuie să îndepliniți toate cerințele CAI, adică să treceți examenele orale și scrise din Franța, să participați la cursurile de pregătire civică și sesiunea de informare.
 • sfaturi

  • În plus față de cei doi ani de studii superioare, Franța permite anumite alte excepții de la perioada de rezidență de 5 ani pentru naturalizare. Acestea sunt mai puțin frecvente, dar vă recomandăm să aflați despre ele înainte de a aplica o viză de ședere.
  • Franța permite dubla cetățenie cu alte țări, inclusiv SUA.
  • După încheierea procesului de naturalizare, toți persoanele singure sub incidența dvs. vor obține automat cetățenia franceză dacă trăiesc cu dvs. și sunt incluse în rezoluția de naturalizare.
  • Luați în considerare posibilitatea de a aplica pentru ședere permanentă în locul cetățeniei. Cartea de ședere permanentă (Carte de Rezident) este valabil timp de 10 ani și poate fi reînnoit. Rezidentul permanent se bucură de aproape toate avantajele unui cetățean oficial, dar nu are dreptul de a vota sau de a candida la funcția publică. Cerințele pentru o reședință permanentă pot fi mai ușor de îndeplinit decât cerințele de obținere a cetățeniei.

  avertismente

  • Aveți grijă să nu renunțați la o dublă cetățenie pe care doriți să o păstrați. Aflați dacă, după obținerea cetățeniei franceze, va trebui să renunțați la cetățenia actuală. Dacă aveți îndoieli cu privire la acest punct, vă recomandăm să consultați un avocat de imigrare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să obțineți cetățenia spaniolăCum să obțineți cetățenia spaniolă
  Cum să imigrați în IrlandaCum să imigrați în Irlanda
  Cum să vă mutați în SpaniaCum să vă mutați în Spania
  Cum să vă mutați în AustraliaCum să vă mutați în Australia
  Cum să vă mutați în Statele UniteCum să vă mutați în Statele Unite
  Cum să vă mutați în GermaniaCum să vă mutați în Germania
  Cum se obține cetățenia britanicăCum se obține cetățenia britanică
  Cum se obține dubla cetățenieCum se obține dubla cetățenie
  Cum se obține o viză turistică pentru FranțaCum se obține o viză turistică pentru Franța
  Cum să obțineți o viză în CanadaCum să obțineți o viză în Canada
  » » Cum se obține cetățenia franceză

  © 2011—2020 ertare.com