Cum să înotați cu pirane într-un mod sigur

Piranhas ( "lupi de apă") sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a lăsa un animal în oase în câteva secunde. De fapt, ele nu sunt atât de periculoase pentru oameni, mai ales dacă înoțiți cu pirane în sezonul ploios, când au destule alimente. Chiar și așa, școli de piranhas din America de Sud pot fi periculoase atunci când produsele alimentare sunt rare. Dacă intenționați să faceți o baie în Amazon, continuați să citiți pentru a afla cum puteți înota liniștit cu pirane.

pași

Imaginea intitulată în siguranță în înot cu Piranhas Pasul 1
1
Familiarizați-vă cu teritoriul piranhelor. Piranhas sunt pești de apă dulce și trăiesc numai în America de Sud (deși uneori oamenii eliberează piranhas că au avut ca animale de companie în râuri sau alte surse de apă). Ele locuiesc aproape exclusiv în lacuri sau cursuri liniștite sau cu flux scăzut și mor de obicei în ape reci.
 • Imaginea intitulată În siguranță în înot cu Piranhas Pasul 2
  2
  Evitați înotul cu pirane în sezonul uscat. Piranhasul este de obicei îngrozitor și înfricoșător. Rareori (sau niciodată) nu atacă animale mai mari decât dacă suferă de foame. Alimentarea cu alimente este la cel mai scăzut nivel din timpul sezonului uscat (care durează între aprilie și septembrie), când nivelul apei scade dramatic și alimentele sunt limitate - deci trebuie să evitați să pătrundă în apele infestate de piranha în această perioadă .
 • Dacă aveți întrebări dacă este încă un sezon uscat, adresați-vă locuitorilor locali dacă este în siguranță să înotați.
 • Fii atent cu puțurile care pot fi produsul mișcărilor râului. Râurile se mișcă lent în cursul lor și adesea se micsorează sau cresc cu ploaie, lăsând puțuri temporare în calea lor. Peștii din acest tip de apă sunt izolați de alte surse de apă și, în esență, sunt condamnați să moară - ar putea să sară și să vă atace din disperare, dacă opriți destul de aproape.
 • Imaginea intitulată în siguranță în înot cu Piranhas Pasul 3
  3
  Așteptați până devine noapte pentru a intra în apă. Dacă trebuie să vă aventurați în apele locuite de piranhas în timpul sezonului uscat, așteptați până când este întuneric înainte de a încerca să vă mutați fără barcă. Piranhas vânează în timpul zilei și se culcă noaptea.
 • Dacă sunt treji când este întunecată, piranhasul fuge de obicei, dar este cel mai sigur să nu-i deranjeze.
 • Amintiți-vă că ceilalți pradatori (ca aligatorii) sunt mai activi noaptea. Dacă încercați să traversați o căi navigabile cu o mare diversitate de organisme, pericolele de călătorie pe timp de noapte pot depăși cu mult beneficiile.
 • Imagine intitulată În siguranță în înot cu Piranhas Pasul 4
  4


  Dă-te departe de apă dacă ai o tăietură deschisă care sângerează. Piranhas simt sângele în apă și este mai probabil să atace un animal mare dacă crede că este rănit.
 • De asemenea, trebuie să evitați să aduceți carnea brută în timp ce vă aflați în apă și să vă spălați mâinile înainte de a intra, dacă ați lucrat recent cu carne crudă. (Nu faceți unde locuiesc piranii).
 • Stai departe de zonele de sub zonele de cuibărit, de izvoarele în care peștii sunt eviscerați și de haldele de gunoi - nu vrei ca piranii să te asocieze cu sângele care poate veni din aceste surse.
 • Imaginea intitulată în siguranță în înot cu Piranhas Pasul 5
  5
  Evitați mișcările disperate. Studiile recente sugerează că piranii flămânzi sunt mai atrăgați de mișcare decât de sânge. Când traversați apa, se minimizează mișcările și nimic sau mers cu mișcări netede și fluide. Evitați să vorbiți și nu utilizați lanterne sau lămpi dacă doriți să traversați apa pe timp de noapte.
 • Imaginea intitulată În siguranță în înot cu Piranhas Pasul 6
  6
  Creați o distragere atenție. În ultimă instanță, încercați să creați o distragere a atenției prin eliberarea cadavrului unui animal sau a unei cantități substanțiale de carne crudă în aval sub punctul în care intenționați să traversați râul. Dacă este necesară o astfel de acțiune, rețineți că piranhas poate rupe animalele până la oase într-o chestiune de minute sau chiar secunde, astfel încât va trebui să traversați foarte repede înainte să vă detecteze prezența.
 • sfaturi

  • Există diferite soiuri de pirani, dar cei mai mulți locuiesc în America de Sud. Unele pești legați de piranhas sunt adesea confundați cu aceste pești, cum ar fi peștele pacú pacific.
  • Nu este neobișnuit ca localnicii (și turiștii) să înoate alături de piranhas. Piranhasul nu este mai periculos decât alte pești de dimensiuni similare, cu excepția perioadelor de foamete.
  • Deși oamenii se tem că sunt mâncați de piranhas, în realitate apare situația opusă. Piranhas este un fel de mâncare populară și delicioasă în locurile în care sunt găsite.

  avertismente

  • Piranhas sunt doar una din multele pericole care pot apărea în râurile Americii de Sud. Fiți atent în aceste zone și, dacă este posibil, obțineți ajutorul unui ghid local cu cunoștințe.
  • Nu faceți nici o greșeală, o școală de pirane de foame poate provoca vătămări grave și chiar moarte. Deși reputația lor este exagerată, trebuie să respectați aceste pești și să aveți grijă să le evitați în timpul periculos al anului.

  Wikipedia înrudită

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să obțineți un animal de companie în MinecraftCum să obțineți un animal de companie în Minecraft
  Cum să vă apărați de atacurile de tip cougarCum să vă apărați de atacurile de tip cougar
  Cum să prindă un somnCum să prindă un somn
  Cum de a face lungimea piscineiCum de a face lungimea piscinei
  Cum să înotați cu un tampon sanitar în timp ce vă aflați în perioada dvs.Cum să înotați cu un tampon sanitar în timp ce vă aflați în perioada dvs.
  Cum să înotați sub apă fără a vă acoperi nasulCum să înotați sub apă fără a vă acoperi nasul
  Cum să adopți un animal de companie dintr-un adăpostCum să adopți un animal de companie dintr-un adăpost
  Cum să-ți arăți dragostea față de animaleCum să-ți arăți dragostea față de animale
  Cum sa alegi un animal de companieCum sa alegi un animal de companie
  Cum să găsiți animalul potrivitCum să găsiți animalul potrivit
  » » Cum să înotați cu pirane într-un mod sigur

  © 2011—2020 ertare.com