Cum să vă mutați în Olanda

Vrei să te muți în Olanda, dar nu știi cum să o faci? Este un loc excelent pentru a trăi odată ce sunteți instalat, dar poate fi și o experiență dificilă. Cu toate acestea, sperăm că acest articol va contribui la facilitarea experienței de mutare în țara morilor de vânt.

pași

Imagine cu titlul Mutare în Olanda Pasul 1
1
Investigați Țările de Jos. Ar trebui să încercați să aflați cât de mult puteți despre această țară. Un loc bun pentru a începe este de a afla despre cultura lor, istoria lor și legile lor. Apoi puteți cerceta alte aspecte, cum ar fi gastronomia și limba.
 • Asigurați-vă că verificați piața muncii din Țările de Jos pentru a afla ce elemente au nevoie lucrătorii. Deși poate fi dificil să găsești un loc de muncă în această țară, multe companii sunt dispuse să angajeze lucrători străini bine pregătiți. Dar țineți cont de faptul că aceste locuri de muncă sunt de obicei acelea pe care olandezii (sau olandezii) nu le doresc, deci este posibil ca acestea să nu fie foarte plăcute.
 • Dacă aveți copii, aflați ce opțiuni aveți despre școlile și centrele de zi.
 • Imaginea intitulată Mută ​​în Țările de Jos Pasul 2
  2
  Organizați toate documentele de care aveți nevoie. Această parte este esențială dacă nu doriți să fiți refuzat să intrați în Olanda sau dacă sunteți arestat în legătură cu suspiciunea de a intra în calitate de imigrant ilegal. Veți avea nevoie de pașaport, permis de viză, muncă și permis de ședere. Se recomandă, de asemenea, să se aducă copii ale tuturor documentelor importante, cum ar fi certificatul de naștere și certificatul de căsătorie.
 • Vizitați o ambasadă în Olanda, în apropierea locului dvs. de reședință, pentru a vă informa despre cerințele specifice de a obține o viză. Dacă locuiți în Statele Unite, veți avea nevoie de permis de ședere și de ședere temporară (MVV) pentru a rămâne în Țările de Jos pentru mai mult de 3 luni. Pentru a aplica pentru o viză trebuie să vă aducă pașaportul, două fotografii color, un formular de cerere completat și semnat de viză, precum și orice alte documente legate de vizita dumneavoastră, ca documente care dovedește că sunteți în mișcare de cerințele societății pentru care lucrați .
 • Imagine intitulată Mutare în Țările de Jos Pasul 3
  3
  Mergeți la medic și solicitați vaccinurile necesare și orice alt certificat de sănătate necesar.
 • Imaginea intitulată Mutare în Țările de Jos Pasul 4
  4
  Stabiliți un buget. Odată ce ați decis să vă mișcați, este timpul să începeți economisirea de bani pentru mutare. Asigurați-vă că aveți suficient pentru tipul de proprietate în care doriți să locuiți. Un apartament în Amsterdam? O casă cu 3 camere? Scrieți ce tip de proprietate doriți și asigurați-vă că vă gândiți cu atenție. Prețurile normale ale locuințelor din Țările de Jos sunt:
 • Case la domiciliu (și case vechi și case în zone rurale) - Aproximativ 300.000 de lire sterline sau 435.000 dolari.
 • Case urbane - Aproximativ 150.000 de lire sterline sau 215.000 de dolari
 • Departamente - aproximativ 55 000 £ sau 80 000 $
 • Case individuale în condominiums - Aproximativ £ 200,000 sau 300.000 $
 • Imagine cu titlul Mutare în Țările de Jos Pasul 5
  5
  Rezervați mijloacele de transport pentru a ajunge în Olanda. Cea mai ușoară cale de a ajunge acolo (deși nu întotdeauna cea mai ieftină) este cu avionul. Dar, dacă locuiți în Europa, este posibil să ajungeți cu autobuzul sau cu barca. Pentru o excursie mai simplă și mai relaxată, notați toate detaliile referitoare la mijloacele de transport pe care le-ați ales pentru călătoria dvs., cum ar fi numărul de zbor, informațiile despre aeroport și orele de prezentare.
 • Imagine cu titlul Mutare în Țările de Jos Pasul 6
  6
  Fă-ți bagajele. Elementele de mari dimensiuni pot fi transportate separat, deci ar trebui să purtați numai cu dvs. ceea ce puteți purta în valize. De exemplu, puteți purta în bagajele de mână iPod-ul sau unele cărți pentru a vă petrece timpul în timpul călătoriei. Aici, elementele esențiale sunt hainele, articolele de toaletă, unele alimente și băuturi pentru prima dată când ajungeți și, cel mai important dintre toate: banii. Dacă nu cunoașteți foarte mult limba, asigurați-vă că aduceți un dicționar. Vă va ajuta foarte mult în timp ce învață să vorbești mai bine în limba olandeză.
 • Dacă intenționați să purtați dispozitive portabile, cum ar fi mașini de ras electrice sau uscătoare de păr, asigurați-vă că acestea sunt compatibile cu prizele de curent din Olanda, unde tensiunea este de 220 volți. Dacă nu sunt, poate doriți să cumpărați un convertor sau să vă bazați pe aparatele acționate de baterii.
 • Potrivit Consiliului olandez al turismului și obiceiurile, oamenii din această țară sunt destul de relaxat vestiar, astfel încât să puteți purta orice haine te confortabil. De exemplu, Amsterdam este un oraș în care oamenii poartă blugi și tricouri chiar pentru a merge la operă. Dar dacă intenționați să participați la interviuri sau să mâncați în restaurante elegante, este recomandat să purtați un costum (pentru bărbați) sau o fustă (pentru femei). Ar trebui să ia în considerare, de asemenea, de sezon pentru a planifica garderoba ta: asigurați-vă că pentru a împacheta pantaloni scurți și un sacou de lumină pentru vara și mai cald pentru haine de sezon de iarnă atunci când temperatura scade la 0 grade Celsius (35 grade Fahrenheit ) în lunile ianuarie și februarie.
 • Imaginea intitulată Mută ​​în Țările de Jos Pasul 7
  7
  Convertiți-vă moneda în euro. Amintiți-vă că cu cât mai mulți bani aduceți cu dvs., cu atât va fi mai ușor să vă stabiliți în Olanda. Rețineți că euro ar putea fi în valoare de mai mult sau mai puțin decât moneda țării dumneavoastră, de aceea este recomandat să fie atenți la piețele de schimb valutar, poate puteți obține un schimb de produs bani în plus!
 • Imaginea intitulată Mută ​​în Țările de Jos Pasul 8
  8
  Transferați-vă economiile într-o bancă olandeză. Puteți face acest lucru online sau chiar personal. Veți primi sfaturile directorilor bancari care vă vor ajuta să faceți acest proces mai ușor. Unele bănci olandeze pe care le puteți lua în considerare sunt: ​​banca Fortis și banca SNS
 • Imaginea intitulată Mutare în Țările de Jos Pasul 9
  9
  Aflați despre acoperirea planului de sănătate. Dacă aveți un plan internațional de sănătate, aveți dreptul la asistență medicală dacă aveți nevoie, ceea ce înseamnă că toate cheltuielile pe care le faceți în domeniul sănătății vor fi rambursate. Cu toate acestea, suma totală de acoperire variază în funcție de durata șederii dvs. Obțineți o politică de acoperire a sănătății și căutați-o huisarts (Doctor). Dacă nu aveți un plan de sănătate, puteți primi asistență medicală de urgență, dar va trebui să plătiți foarte mult. Rețineți că toate spitalele au un fond pentru persoane fără îngrijire medicală sau fără documente - acestea nu vă vor nega niciodată asistența medicală de urgență. Începând cu data de 1 ianuarie 2006, toți locuitorii Țărilor de Jos trebuie să aibă asigurare de bază pentru îngrijirea sănătății, care costă între 900 și 1000 EUR pe an. Puteți alege compania de asigurări și optați pentru pachete suplimentare de servicii pentru acele cheltuieli care nu sunt acoperite de planul de sănătate de bază.
 • Olanda are acorduri de reciprocitate de îngrijire a sănătății cu țările Uniunii Europene (UE) și Spațiul Economic European (SEE), precum și Australia, Capul Verde, Croația, Maroc, Tunisia, Turcia, Republica Federală Iugoslavia (Kosovo, Muntenegru, Serbia, Voivodina), Bosnia-Herțegovina și Macedonia. În cazul țărilor din afara UE sau SEE, de livrare de îngrijire a sănătății numai în cazul în care nu puteți întârzia tratamentul până când vizitatorul se întoarce în țara sa de origine.
 • Dacă țara dvs. nu are un acord reciproc de îngrijire a sănătății cu Țările de Jos, este recomandat să încheiați o asigurare de călătorie care include acoperirea pentru tratamentul medical. Dacă aveți alte întrebări despre îngrijirea sănătății în Țările de Jos, puteți apela la Secțiunea Internațională de Asigurări de Sănătate Agis la (31) (0) 30 233 06 00.
 • Imagine cu titlul Mutare în Olanda Pasul 10
  10
  Aflați limba Un început excelent este acela de a cumpăra cărți sau casete audio. Dacă aveți mai mulți bani, vă puteți înscrie la lecții private. Olandeză poate fi dificil de învățat, dar este mai ușor dacă țara dvs. de origine este Germania, Elveția, Austria sau orice alt loc în care se vorbește engleza. Dacă nu sunteți din Europa, cu siguranță vă va fi mai greu să învățați.
 • Imaginea intitulată Mută ​​în Olanda Pasul 11


  11
  Căutați proprietăți în Olanda. Numai vizitând țara veți avea o ocazie excelentă de a gusta stilul de viață. Dar următorul pas este să găsiți un agent imobiliar care să vă poată sfătui. O altă alternativă bună pentru a găsi o casă este să accesați resursele pe care le aveți la dispoziție, cum ar fi cărțile sau căutările pe Internet.
 • Imagine cu titlul Mutare în Olanda Pasul 12
  12
  Aveți grijă de animalele de companie. Dacă vă deplasați dintr-o altă țară din UE, veți avea nevoie de un pașaport european pentru animalul dvs. de companie. Poți să o primești la o clinică veterinară înregistrată în țara ta. De asemenea, trebuie să cumpărați un tatuaj sau un cip pentru animalul dvs. de companie. Asigurați-vă că solicitați pașaportul animalului dvs. de companie cu câteva săptămâni în avans, deoarece puteți întârzia obținerea acestuia. Dacă nu aveți un pașaport european pentru animalul dvs. de companie, acesta vă va oferi o vaccinare împotriva rabiei de îndată ce veți ajunge în Olanda. După aceea, animalul dvs. va trebui să rămână în carantină timp de 30 de zile. În cazul anumitor animale, trebuie să prezentați certificate de sănătate (pentru păsări, cai, vaci și vulpi). Alte animale nu au nevoie de certificate de sănătate sau de pașaport pentru a intra în Țările de Jos, cum ar fi iepurii, iepurii și peștii. Pentru mai multe informații, trebuie să contactați Departamentul Olandez al Impozitelor și Vămilor.
 • Imagine cu titlul Mutare în Țările de Jos Pasul 13
  13
  Spuneți la revedere celor dragi, dacă nu călătoresc cu tine. Acest lucru va fi ceva foarte emoțional, nu uitați să purtați batiste! Îmbrățișați-i pe toți și spuneți-le că le iubești și că vă pot vizita ori de câte ori doresc. El promite să mențină contactele în mod regulat.
 • Imaginea intitulată Mutare în Țările de Jos Pasul 14
  14
  sosește la aeroport, la portul de îmbarcare, la gară sau la stația de autobuz cu suficient timp Nu vreți să vă pierdeți transportul! Dacă vă aflați la un aeroport, puteți profita de facilitățile sale. Dacă nu vă puteți gândi la multe idei, vă recomandăm să căutați un wikiUn articol despre cum vă puteți petrece timpul la un aeroport.
 • Imagine intitulată Mutare în Țările de Jos Pasul 15
  15
  Înscrieți-vă la zborul dvs.. Asigurați-vă că vă aduceți pașaportul și toate documentele de care aveți nevoie sau veți avea probleme. Verificați dacă aveți toate documentele necesare înainte de a vă părăsi casa.
 • Imagine cu titlul Mutare în Țările de Jos Pasul 16
  16
  Adresați-vă transportului și pleacă în Țările de Jos. Relaxați-vă în timpul călătoriei și simțiți entuziasmul de a începe o nouă viață într-o țară nouă, gândindu-vă la toate aventurile care vă așteaptă. Nu vă faceți griji prea mult despre familia și prietenii dvs. pentru că vor veni cu siguranță să vină în curând. De asemenea, veți face în curând noi prieteni!
 • Imagine intitulată Mutare în Țările de Jos Pasul 17
  17
  Pregătiți-vă pentru șocul cultural. Va fi dificil să vă obișnuiți cu unele lucruri, cum ar fi conducerea pe cealaltă parte a drumului sau temperaturi scăzute. Încercați să luați lucrurile cu umor și veți putea să le depășiți mai repede când trebuie să le confruntați.
 • Imagine cu titlul Mutare în Țările de Jos Pasul 18
  18
  Faceți cunoștință cu oameni noi Deși oamenii olandezi sunt cunoscuți ca fiind oameni direcți și extrovertiți, ei nu invită, de regulă, pe alții la casele lor decât dacă sunteți în stare să intrați în cercurile lor de familie și prieteni apropiați. Aceasta este Olanda, nu Spania sau Italia.
 • Veți întâlni oameni la locul de muncă, la cluburi de noapte, la sala de sport, la școală și la cluburile de divertisment. Odată ce cineva te invită la casă, statutul tău se va schimba de la cunoștință la prieten apropiat. Amintiți-vă că sunteți așteptat să participați la toate petrecerile de ziua de naștere.
 • Când vă faceți primii pași în societatea olandeză, va fi util să aveți contact cu persoane din țara dvs. care se află în aceeași situație ca dumneavoastră. Una dintre cele mai bune resurse de Internet pentru migranți din Țările de Jos este Expatica.
 • Imagine cu denumirea Mutare în Țările de Jos Pasul 19
  19
  Obțineți cetățenia Există trei modalități de obținere a cetățeniei în Țările de Jos:
 • Prin naștere, dacă unul dintre părinții dvs. este olandeză. Dacă părinții nu sunt căsătoriți, copilul poate obține cetățenia olandeză doar dacă este mama. Dacă părinții nu sunt căsătoriți și numai tatăl este de naționalitate olandeză, trebuie să recunoască copilul înainte de a se naște.
 • Prin intermediul procedurii "optie", copiii imigranților pot obține cetățenia olandeză dacă s-au născut sau au petrecut cea mai mare parte a vieții lor în Olanda.
 • Prin procedura de naturalizare, oricine poate obține cetățenia olandeză.
 • Pentru a obține acest lucru prin procesul de naturalizare, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:
 • Aveți 18 ani sau mai mult
 • Au trăit (legal) în Olanda, Antilele Olandeze sau Aruba pentru o perioadă de cel puțin cinci ani. Dacă sunteți soț / soție sau partener înregistrat al unui cetățean olandez, puteți solicita naturalizarea după trei ani de căsătorie sau parteneriat, indiferent de locul de reședință. Singura cerință este că aceștia au trăit împreună timp de cel puțin trei ani.
 • Aveți un permis de ședere în Țările de Jos pentru scopuri permanente (de exemplu, pentru reîntregirea familiei). Nu este suficient să ai un permis de ședere temporar (de exemplu, pentru studii sau tratament medical).
 • Integrarea suficientă a societății olandeze, astfel încât să puteți vorbi, citi, scrie și înțelege limba. Acest lucru va fi verificat printr-o examinare în timpul procesului de naturalizare.
 • Nu a primit, în ultimii patru ani, o condamnare privativă de libertate sau o amendă de peste 2.453,78 euro.
 • Fiți pregătit să renunțați la cetățenia actuală. În unele cazuri, este permisă o dublă cetățenie.
 • Au bani să plătească pentru cheltuieli. Întreaga procedură poate dura până la un an, iar costurile sunt aproximativ 1250 € (în funcție de tarifele din 2012), în funcție de venitul dvs.
 • sfaturi

  • Nu vă faceți griji atunci când luați o decizie - acesta este un moment foarte important în viața ta și numai tu poți decide ce vrei să faci. Veți lăsa multe lucruri în urmă, deci trebuie să aveți timp să vă gândiți la decizia dvs.
  • A face noi prieteni în Olanda are recompensele sale. Chiar având un singur prieten într-o altă țară este un lucru minunat. Dar având mai mulți prieteni este chiar mai bună, pentru că vă vor ajuta în tot felul de lucruri, chiar și în cele mai simple cum ar fi cumpărarea de cafea sau comandarea unei pizza.
  • Trebuie să cunoașteți limba destul de bine înainte de a vă deplasa. Mulți angajatori preferă să nu angajeze oameni care abia cunosc limba. Dacă există cineva care vorbește olandeză în familia ta, cere-i să te ajute puțin.
  • Pentru a aplica pentru naturalizare, trebuie să vizitați primăria orașului în care locuiți. Acolo ei vă vor verifica identitatea și vor examina dosarele poliției. Apoi, dosarul dvs. va fi trimis la IND împreună cu o recomandare de a acorda sau nu cetățenia. Dacă IND decide că sunteți eligibil să primiți cetățenia, documentul va fi semnat de regină și veți deveni oficial cetățean olandez.
 • Încercați să depășiți nostalgia. După-amiaza, vă veți obișnui să vă îndepărtați de familia și de prietenii dvs., pe măsură ce faceți altele noi. Dacă aveți numărul de telefon sau e-mailul prietenilor dvs., puteți să păstrați legătura cu aceștia în mod regulat.
 • Dacă aveți niște bani în plus pe care îi puteți lua cu dvs., faceți-o! Vă va ajuta să aveți un început mai bun. Dar dacă nu aveți prea mulți bani pentru a începe, nu vă faceți griji, deoarece Olanda este un loc foarte economic de a trăi și veți avea nevoie doar de banii suplimentari pentru a vă oferi niște luxuri ocazionale.
 • avertismente

  • În ceea ce privește drogurile, Olanda este un loc destul de liberal. Dar există câteva greșeli comune cu privire la limite. Una dintre aceste greșeli este că toți olandezii consumă canabis și știu unde să găsească cel mai apropiat magazin de cafea. Toleranța față de droguri este o chestiune de alegere personală și majoritatea oamenilor olandezi aleg să nu folosească droguri. Și există, de asemenea, limite cu privire la toleranța la droguri. Vânzarea de droguri dure este o activitate ilegală cu o pedeapsă cu închisoarea. Există un caz faimos de doi turiști italieni care au aflat despre acest lucru când au mers la poliție pentru a cere o revizuire a calității drogurilor dure. Ambii au fost arestați și închiși.
  • Majoritatea oamenilor din Țările de Jos vorbesc și înțeleg limba engleză destul de bine, deși acest lucru variază. Dacă cineva nu înțelege ceea ce spui în limba engleză, folosește cuvinte mai simple. De exemplu, nu vorbiți cu el despre un condo, ci folosiți cuvinte asemănătoare "casă" (Acasă).
  • Diferențele culturale din Țările de Jos sunt destul de mari. Oamenii din sud împărtășesc anumite particularități cu francezii, în timp ce cei din nord sunt mai degrabă ca scandinavii. În plus, olandezii nu sunt la fel. Veți învăța toate aceste lucruri odată ce veți începe să cunoașteți obiceiurile și obiceiurile țării
  • Dacă vă place ideea de a emigra în Olanda, minunat. Dar, vă rog, nu vă răsfățați fără să vă pregătiți. Pentru IND (biroul de servicii de naționalizare) trebuie să aveți un motiv valid pentru a călători în Olanda. De exemplu, pentru a călători pentru un loc de muncă, trebuie să vă prezentați contractul de muncă - să vă înscrieți pentru a vă forma familia, partenerul dvs. trebuie să demonstreze că dispune de mijloace suficiente pentru a vă susține, la fel pentru reunificarea familiei. În prezent, există, de asemenea, un examen de admitere obligatoriu, care pentru majoritatea țărilor trebuie să depuneți înainte de a veni în Olanda. Asigurați-vă că contactați Ambasada Olandei în țara dvs. și întrebați toate cerințele și reglementările!
  • Mulți oameni preferă să meargă acasă și să ajungă în datorii. Asigurați-vă că sunteți cu adevărat în siguranță pentru a vă deplasa, deoarece acest lucru vă va afecta drastic viața.
  • Olandezii sunt oameni foarte toleranți și direcți. Ele pot critica politicile țării dvs., dar nu vă simțiți ofensați de ea. Vorbiți și învățați de la ei.
  • Olandezii învață engleza britanică la școală, dar urmăresc multe programe de televiziune americane. Dacă vorbești engleza cu ei, fii atent cu cuvintele pe care le folosești, pentru că ei nu înțeleg bine expresiile tale americane sau britanice.
  • Poate te insultă că ești străin. Acest lucru se întâmplă rar, dar dacă se întâmplă, este mai bine să o ignorați. Cel mai probabil, ei încearcă doar să glumească cu tine.
  • Este ușor să vă pierdeți într-un oraș mare. Fiți deosebit de atenți în locuri precum Amsterdam, unde există multe locuri unde nu trebuie să vă aventurați dacă nu doriți.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pașaport și documente legale
  • bani
  • O casă nouă
  • Telefon (opțional, pentru a lua legătura cu cei dragi)
  • Bilete de călătorie (dacă aveți nevoie de ele)
  • Mobilă (dacă intenționați să vă mutați cu mobilierul dvs.)
  • hartă
  • O mașină (sau o bicicletă)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să setați o anumită țară în browserul TorCum să setați o anumită țară în browserul Tor
  Cum să vă declarați casa ca pe o micronație independentăCum să vă declarați casa ca pe o micronație independentă
  Cum să faci cookie-uri de casă de casă cu ciocolatăCum să faci cookie-uri de casă de casă cu ciocolată
  Cum să decideți dacă trebuie să vă mutați în străinătate cu un animal de companieCum să decideți dacă trebuie să vă mutați în străinătate cu un animal de companie
  Cum să profitați la maximum de o excursie la AmsterdamCum să profitați la maximum de o excursie la Amsterdam
  Cum să emigrați în Canada pentru a lucraCum să emigrați în Canada pentru a lucra
  Cum să predați limba engleză ca o limbă străină și să călătoriți în lumeCum să predați limba engleză ca o limbă străină și să călătoriți în lume
  Cum de a alege o destinație de călătorieCum de a alege o destinație de călătorie
  Cum să marcați pe plan internaționalCum să marcați pe plan internațional
  Cum să vă mutați în străinătateCum să vă mutați în străinătate
  » » Cum să vă mutați în Olanda

  © 2011—2020 ertare.com