Cum să mestecați nuca Bethel în Papua Noua Guinee

Dacă călătoriți vreodată în Papua Noua Guinee, puteți observa buzele și dinții colorați de roșu ale bărbaților și femeilor locale. nuci de betel, sau buai așa cum numesc localnicii, este o piuliță care crește în climatul tropical din Asia de Sud și este popular în Pacificul de Sud insule mare. Se găsește în aproape toate colțurile din Papua Noua Guinee și este mestecat la evenimente sociale sau ca parte a vieții de zi cu zi. Piulița are un efect stimulativ moderat, care este folosit de localnici pentru a reduce stresul, pentru a suprima foamea și a crește sensibilitatea și conștientizarea. Mulți străini încearcă să facă parte din cultura din Papua Noua Guinee. Dacă un vizitator se culcă într-o casă locală, va fi cel mai probabil oferit să mestece nuci de betel ca un cadou de bun venit. Dacă doriți să învățați cum să mestecați nuiele betel, urmați acești pași.

pași

Image cu titlul Chew Betel Nut in Papua Noua Guinee Pasul 1
1
Strângeți ingredientele necesare pentru a mesteca piulița betel. Veți avea nevoie de nuci de betel verde (buai), o pulbere sac sau borcan de lamaie (Kambang) și o plantă de fasole ca ei numesc muștar (Daka). Puteți cumpăra ingredientele în orice colț pentru un Kina (30 de cenți)
 • Imagine cu denumirea Chew Betel Nut în Papua Noua Guinee Pasul 2
  2
  Deschideți piulița betel ruperea cochiliei cu dinții. Luați centrul carne de piuliță și mestecați-l. Aveți grijă să nu înghițiți fibra de nuc deoarece poate provoca dureri de stomac.
 • Imagine cu denumirea Chew Betel Nut în Papua Noua Guinee Pasul 3
  3
  Mestecați nuci de betel între 2-5 minute sau până când se formează un aluat în gură.
 • Imagine cu denumirea Chew Betel Nut în Papua Noua Guinee Pasul 4
  4
  Umpleți muștarul cu salivă și puneți-o în punga de pudră de lamaie.


 • Image cu titlul Chew Betel Nut în Papua Noua Guinee Pasul 5
  5
  Plasați masa de piuliță în partea din față a gurii și mușcați piesa de muștar care are pulberea de lamaie. Încercați să așezați piesa pe care o mușcați deasupra masei de piuliță, dacă vă atingeți direct limba sau gingiile, veți simți o arsură ușoară. Chewing acest amestec, va declanșa o reacție chimică care va picta dinții și buzele roșii, și în același timp, vă provoca un ușor efect euforic.
 • Imagine cu denumirea Chew Betel Nut în Papua Noua Guinee Pasul 6
  6
  Amintiți-vă că în timp ce mestecați piulița, trebuie să scuipați reziduul fibros, nu-l ingerați. Majoritatea oamenilor doar scuipă pe stradă, așa că pe stradă și pe trotuar există pete roșii de betel.
 • Image cu titlul Chew Betel Nut în Papua Noua Guinee Pasul 7
  7
  Continuați să mestecați până când piulița betel se topește, puteți simți în continuare efectele euforice ale nuci după ce ați terminat de mestecat.
 • sfaturi

  • Adresați-vă pentru ajutor localnicilor din Papua Noua Guinee, care vă vor ajuta să aveți o experiență mai bună de mestecat betel.

  avertismente

  • Piulița betel este carcinogenă. Deși nu foarte frecvente în alte țări, carcinomul cu celule scuamoase este cel mai frecvent cancer în Papua Noua Guinee, cu o mortalitate medie de 47% în primii cinci ani de la diagnosticare a acestora. Un studiu arată că mestecarea piuliței de betel crește riscul de a obține cancer de 28 de ori mai mult decât în ​​mod normal. Piulița betel este de asemenea vândută în pungi de ceai, dar nu există încă studii privind efectul său carcinogen. Fii atent.
  • Nu mestecați piulița betelului dacă nu înțelegeți riscurile, nuciul betel este un drog și poate deveni o dependență.
  • Piulița betel vă va pata permanent buzele și dinții roșii dacă mestecați prea mult și puteți provoca afecțiuni ale dinților și gingiilor.
  • Piulița Betel este comparată cu tutunul, deoarece poate provoca dependență. În multe locuri din Papua Noua Guinee veți vedea reclame "Betel nu este interzisă" similar cu cele ale fumatului.
  Nosmokingbetelnut_604.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Nosmokingbetelnut_604
 • Ingerarea de nuci betel a fost asociată cu dezvoltarea de scleroza laterala amiotrofica (ALS), de asemenea, cunoscut sub numele de boala lui Lou Gehrig.
 • Aveți grijă când scuipați sămânța de betel betel atunci când o mestecați în locuri publice, localnicii care mestecați piulița sunt adesea neglijenți de unde au scuipat.
 • Sucul de nuci poate lăsa petele pe haine greu de curățat.
 • Nu vizita piețele de nuci de betel, fără un ghid local, deoarece există o mulțime de activități criminale în unele părți din Papua Noua Guinee, în special în Port Moresby.
 • Departamentul de sănătate din Papua Noua Guinee nu recomandă mestecarea betel-ului, deoarece sa dovedit a fi una dintre cauzele cancerului oral.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa mesteci guma (guma de mestecat)Cum sa mesteci guma (guma de mestecat)
  Cum să mestecați cu gura închisăCum să mestecați cu gura închisă
  Cum să mănânci fisticCum să mănânci fistic
  Cum se recoltează nuc negruCum se recoltează nuc negru
  Cum sa faci cele 7 cani BurfiCum sa faci cele 7 cani Burfi
  Cum să faci nucă de muratCum să faci nucă de murat
  Cum se face o friptură de nuciCum se face o friptură de nuci
  Cum să coajăm nuci de pecanCum să coajăm nuci de pecan
  Cum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericitCum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericit
  Cum să ai grijă de cobaiul tău bolnavCum să ai grijă de cobaiul tău bolnav
  » » Cum să mestecați nuca Bethel în Papua Noua Guinee

  © 2011—2020 ertare.com