Cum să rămâi în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure

Nu este întotdeauna posibil să se știe dacă o țară sau regiune este pe cale să cadă în războaiele civile, atacuri teroriste, sau o formă de comportament criminal, care urmărește să atragă atenția și are ca scop rasfatul un eveniment sportiv internațional. Când se întâmplă acest lucru și am rezervat deja biletele și cazările, ce ar trebui să facem? Acest articol vă va oferi câteva sugestii pentru a vă ocupa de aceasta și pentru a lua decizii vitale despre călătoria dvs.

pași

Metoda 1
Decideți dacă doriți sau nu să mergeți

Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 1
1
Țineți pasul cu știrile. Atunci când vor începe să apară știri spunând că există schimbări, războaie, criminalitate crescută sau atacuri teroriste în locul în care se întâmplă evenimente sportive, este timpul să stați jos și să ascultați. Urmăriți evenimentele pe măsură ce apar. Faceți o cercetare online suplimentară, revizuirea site-urilor de știri din propria țară și a țării sau regiunii căreia urmează să călătoriți. Pe baza acestor informații, luați în considerare eventualele consecințe. Poate că, dacă nu mai arăta bine, o idee bună ar fi să rămâi acasă.
 • Imaginea intitulată Stați în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 2
  2
  Citiți buletinele de știri de călătorie din departamentele de afaceri externe. Accesați site-ul web al Departamentului pentru Afaceri Externe al guvernului dvs. și căutați recomandări pentru călători oferite de oficiali din domeniul afacerilor externe. Dacă acestea sugerează că nu călătoriți sau că vă limitați deplasările cât mai mult posibil, atunci situația este foarte gravă și este probabil să aibă mai multe informații decât emisiunile de știri.
 • Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 3
  3
  Citiți informațiile pe care le oferă sportivilor. Un alt semn bun de a stabili dacă este sau nu un pariu sigur pentru a participa este încă de a vedea cum oamenii sau echipele sportive au răspuns la criză. A decis guvernul sau echipa sportivă să nu călătorească? Dacă echipa din propria țară se retrage, acest lucru nu numai că vă va oferi un demers foarte mare, ci și un semn că este mai bine să rămâneți acasă. Dacă cei responsabili pentru siguranța echipei sportive consideră că nu reușesc acest lucru, atunci este un semnal important al posibilelor pericole implicate.
 • Oricum, fiți atenți să citiți între linii. Uneori, țările sau funcționarii joacă o diplomație politică riscantă și sfârșesc să meargă în ultima clipă după ce sunt îndeplinite anumite cerințe sau garanții, deși nu se referă întotdeauna la situația de securitate. Fiți vigilenți la recomandările de știri și de călătorie ale guvernului dumneavoastră.
 • Metoda 2
  Face dacă decideți să mergeți

  Imaginea intitulată Stați în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 4
  1
  Vorbiți cu oficialii consulari dacă sunteți deja în locul respectiv. Dacă sunteți deja în locul dvs., contactați consulatul sau ambasada pentru a le cere sfaturi. Acestea vor fi cele mai potrivite pentru a vă ajuta.
  • Înregistrați-vă călătoria și detaliile dvs. de contact la consulatul dvs. dacă vă oferă acest serviciu. Acest lucru vă va ajuta să vă găsiți în caz de urgență.
  • În cazul în care consulatul sau departamentul de afaceri externe oferă actualizări de călătorie prin e-mail, asigurați-vă că vă abonați la ele.
 • Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 5
  2
  Luați toate precauțiile obișnuite pentru o călătorie sigură. Ca în orice călătorie, merită luate în considerare metode de a rămâne în siguranță, cum ar fi:
 • Utilizați o curea de transport, nu transportați sume mari de numerar și împărțiți banii între carduri, cecuri de călătorie, bani și fonduri bancare.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pas 5Bullet1
 • Vizitați doar locurile despre care se știe că sunt în siguranță pentru turiști. Nu iesi din drumuri. Cu toate acestea, meccasurile turistice pot fi periculoase în momente de perturbare. Acestea pot face obiectul unor activități teroriste, prin urmare, să evite mulțimile în orice loc care atrage un număr mare de turiști.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 5Bullet2
 • Nu atrage atenția. Rochie modest și încercați să se amestece cu localnicii.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pas 5Bullet3
 • Nu ieși în curfews. Dacă intenționați să vizitați undeva unde nu este în siguranță, merită să fiți acasă înainte de a fi prea târziu pe timp de noapte. O închisoare de sine stătătoare are sens să fie înăuntru înainte de a se întuneca atunci când există tulburări noaptea.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Step 5Bullet4
 • Încercați să vă întâlniți cu oameni în locuri de încredere. Dacă știți oameni din țară sau oraș, încercați să vă conectați cu ei și să îi cereți să vă ducă la evenimente. Cunoștințele dvs. locale vor avea o mare valoare, precum și faptul că vă vor ține la curent cu știrile locale despre orice eveniment major.

  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pas 5Bullet5
 • Asigurați-vă că aveți toate vaccinările și că acestea sunt la zi. În cazul apariției unei boli, aceasta ar fi principala preocupare. Discutați cu medicul dumneavoastră.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pas 5Bullet6
 • Imaginea intitulată Stați în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 6
  3
  Fiți atenți în orice moment. Fii atent la orice activitate suspectă din jurul tău și fii conștient de ea. Monitorizați în permanență mediul înconjurător și nu faceți nimic care ar putea provoca oameni.
 • Verificați constant mass-media și site-ul web pentru relații externe pentru actualizări privind recomandările de călătorie.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pas 6Bullet1
 • Cunoașteți uniforma, transportul și siglele securității oficiale (poliția, armata etc.) din țara în care vă aflați. Acest lucru vă va ajuta să identificați rapid autoritățile, dacă este necesar.
  Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Step 6Bullet2
 • Imaginea intitulată Rămâneți în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 7
  4
  Aduceți o listă cu toate numerele de urgență locale și de urgență împreună cu dvs. Trimiteți numerele de poliție, de incendiu și ambulanță ale orașului sau țării în care vă aflați, precum și numerele consulatelor sau ambasadei și numărul hotelului dvs. (sau numărul de prieteni pe care îi cunoașteți local). De asemenea, numerele familiei dvs., departamentul dvs. de relații externe să se întoarcă în țara dvs. de origine, agenția dvs. de asigurări, compania dvs. de carduri de credit și compania dvs. aeriană.
 • Păstrați toate numerele scrise sau imprimate cu atenție într-un singur loc, dacă este posibil, pe un card laminat mic. Încercați să faceți mai multe copii pentru diferite buzunare și pungi pe care le purtați cu dvs. și lăsați, de asemenea, o copie în bagaje. Dacă aveți un telefon internațional, adăugați aceste numere. De asemenea, puteți păstra anumite numere într-un e-mail sau într-un document online pe care îl puteți recupera cu ușurință.
 • Imaginea intitulată Stați în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 8
  5
  Cunoaște standardele normale de siguranță pentru activitățile turistice obișnuite. În parte, puteți măsura siguranța anumitor activități în conformitate cu standardul de siguranță. Dacă citiți ghidurile turistice, veți cunoaște cele mai relevante informații de siguranță. De exemplu:
 • Transportul public este întotdeauna o afacere riscantă sau este în general sigur și eficient?
 • Mâncați în anumite zone în siguranță sau periculoase?
 • Este sigur să călătorești singur? Este sigur ca o femeie să călătorească singură? Călătoriți într-un grup?
 • În ce domenii se știe că au destule buzunare, înșelători, hoți etc.?
 • Unde ghizii vă recomandă să nu mergeți niciodată pentru siguranța dvs.?
 • Imaginea intitulată Stați în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure Pasul 9
  6
  Știți ce puteți și ce nu puteți lua în zona evenimentelor sportive. Este posibil să nu aveți voie să transportați nimic care poate fi folosit ca arma, orice cameră sau calculator, pungi mari, alcool etc. Este recomandabil să verificați listele cu obiecte interzise de pe site-ul web al organizației sportive relevante care face evenimentul, deoarece adesea nu vor fi prevăzute facilități de stocare pentru elementele pe care le-ați adus și care sunt interzise.
 • sfaturi

  • Acordați întotdeauna acoperire de asigurare pentru călătoria dvs., inclusiv pentru cazarea, pierderea sau furtul de proprietate, deteriorarea și acoperirea cu moartea.
  • Există o luptă filosofică implicată în a lua sau nu decizia de a merge undeva de teama terorismului, a crimei sau a altor pericole. Această luptă are legătură cu frica de teama pe care alții o dorește să o stabilească. Indiferent dacă aveți sau nu curajul să vă confruntați cu astfel de tactici intimidante, decizia depinde numai de dvs. și de evaluarea pe care o faceți despre situația actuală. Dacă decideți să nu mergeți la un eveniment care este potențial periculos, nimeni nu va gândi rău la tine pentru că a luat decizia de a vă proteja pe tine, familia sau prietenii. În plus, ascultând avertismentele proprii ale țării dvs. de a nu vă pune în pericol, veți ușura presiunea exercitate asupra funcționarilor consulari de a avea grijă de voi.
  • În toate evenimentele sportive internaționale se așteaptă întârzieri datorate traficului, locurilor de parcare aglomerate, liniilor lungi etc. În timp ce aceste probleme nu sunt, de obicei, motive de îngrijorare, dacă sunteți blocați undeva pentru o perioadă lungă de timp, pot exista cazuri de discuții pe parcurs, drivere nemulțumite, fani furioși etc.
  • Asigurați-vă că pașapoartele și vizele sunt actualizate și că informațiile sunt corecte. Nu trebuie să existe inconveniente în ceea ce privește documentele dvs. personale, trebuie să vă îngrijorați numai să vă mențineți în siguranță.

  avertismente

  • Locurile care sunt adesea ținte de atacuri teroriste (atentate, otrăviri în masă etc.) sunt stațiile de tren, stațiile de autobuz, piețele, locurile publice de întâlnire și zonele în care se adună turistii.
  • Evitați să cumpărați nimic de la distribuitori. Acestea sunt rar autorizate să vândă biletele pe care le au și vă veți pierde banii și puteți chiar să riscați să fiți arestați.
  • Rețineți că atunci când vă aflați într-o altă țară, legile țării respective se aplică și dvs. Nu încălcați legile, deoarece consecințele pot fi uneori mult mai grave decât în ​​țara de origine, în funcție de locul în care vă aflați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Bani în portofel
  • Lista numerelor de urgență
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dezactivați aplicația News pe un iPhoneCum să dezactivați aplicația News pe un iPhone
  Cum să ștergeți un eveniment pe FacebookCum să ștergeți un eveniment pe Facebook
  Cum să începeți un blog sportivCum să începeți un blog sportiv
  Cum se formează numere internaționale din Statele UniteCum se formează numere internaționale din Statele Unite
  Cum să citești un ziarCum să citești un ziar
  Cum se imprimă biletele pentru un evenimentCum se imprimă biletele pentru un eveniment
  Cum să evitați furturile atunci când călătorițiCum să evitați furturile atunci când călătoriți
  Cum se face un apel internaționalCum se face un apel internațional
  Cum să ajute la oprirea terorismuluiCum să ajute la oprirea terorismului
  Cum se detectează site-urile de știri falseCum se detectează site-urile de știri false
  » » Cum să rămâi în siguranță în timpul jocurilor sportive internaționale în orașe sau țări nesigure

  © 2011—2020 ertare.com