Cum să treci curent la o baterie de mașină

o acumulator

are un terminal negativ (-) și un terminal pozitiv (+). Fiecare terminal este marcat cu simbolul corespunzător și aproape toate cablurile au o anumită culoare pentru a identifica roșu (sau galben), la polul pozitiv (+), negru pentru negativ (-). Deasupra tuturor bateriilor, polul pozitiv (+) este mai mare decât cel negativ (-). Acordați întotdeauna o atenție la culoarea cablurilor și simbolul negativ (-) și pozitiv (+) al bateriei sau pol și notați ordinea în care vă conectați la bateria în sine este importantă, așa că trebuie să vă asigurați urmați secvența corectă pentru a evita ca bateria descărcată să explodeze și poate provoca vătămări, moartea sau desfigurarea.

pași

Imaginea intitulată Săriți bateria Pasul 1
1
Ia-o auto care funcționează corect. Adu-l aproape de mașină cu probleme.
 • 2
  Verificați dacă bateriile descărcate și cele de salvare au aceeași tensiune. Bateriile autoturismelor au de obicei 12 volți. Camioanele sau tractoarele pot avea 24 de volți sau uneori pot avea câte 2 baterii de 12 volți pentru a forma un sistem de 24 de volți. Nu conectați un sistem de 12 volți cu un sistem de 24 de volți.
 • Imagine intitulată Săriți bateria Pasul 3
  3
  Aseaza masinile astfel incat sa acumulator Sunt aproape una de cealaltă, astfel încât cablurile de pod pot ajunge. Asigurați-vă că autovehiculele nu sunt în contact.
 • 4
  Opriți motorul ambelor mașini. Ridicați capota pe ambele mașini.
 • 5
  Opriți farurile, ștergătoarele, radiourile și toate accesoriile ambelor mașini. Deconectați orice dispozitiv care se încarcă în brichetă, deoarece consumă energie și poate fi deteriorat de supratensiuni posibile.
 • Imagine cu titlul Salt bateria Pasul 6
  6
  Desfaceți și deconectați cablurile jumperului. Clemele de prindere ale clemelor de cablu sunt concepute pentru a menține metalul moale al clemelor de baterie atașate la polițele terminale.
 • Imagine cu titlul Salt bateria Pasul 7
  7
  Verificați dacă nici una dintre baterii nu prezintă fisuri, scurgeri sau deteriorate. Dacă observați oricare dintre aceste probleme, opriți toată munca. Sunați un camion de remorcare pentru a obține mașina. Nu încercați să conectați cablurile.
 • 8
  Conectați mai întâi cablul cu clema roșie la borna pozitivă (+) a bateriei descărcate. Apoi, conectați celălalt capăt la baterie în stare bună.
 • Amintiți-vă că ordinea în care conectați penseta este importantă, deci urmați acești pași la litera.


 • 9
  Conectați clema neagră la borna negativă (-) a bateriei încărcate.
 • 10
  Conectați singura clipă rămasă (clema neagră a mașinii descărcate) la o piesă solidă de metal nevopsit conectată la solul mașinii descărcate. Evita conectați această clemă la polul negativ al bateriei descărcate (faceți-o numai ca o ultimă soluție) (citiți secțiunea "sfaturi" astfel încât să știți în ce părți metalice să o țineți).
 • 11
  Porniți mașina de asistență pentru a începe încărcarea bateriei proprii și a bateriei descărcate.
 • Imaginea intitulată Săriți bateria Pasul 12
  12
  Lăsați-l să treacă aproximativ 5 minute înainte de a încerca să porniți cealaltă mașină. Nu încercați niciodată să accelerați prea mult mașina. Dacă lăsându-l în accelerație medie timp de aproximativ 5 minute nu ajută, atunci nu va începe.
 • 13
  Încercați să porniți mașina descărcată. Dacă nu pornește, așteptați încă 5 minute pentru a încărca un pic mai mult și încercați din nou. Repetați până când autovehiculul descărcat începe.
 • 14
  Scoateți cablurile jumperii în ordinea inversă în care le-ați așezat. Deconectați clipul de la masina recent descărcată, cea neagră și cea roșie din bateria în stare bună și, în cele din urmă, cea roșie din bateria descărcată anterior.
 • Imaginea intitulată Săriți bateria Pasul 15
  15
  Păstrați vehiculul descărcat anterior timp de aproximativ 20 de minute pentru încărcarea bateriei.
 • video

  sfaturi

  • Este posibil să fie necesară scoaterea firelor de la mașină fără alimentare de la bornele bateriei și curățarea conectorilor și a terminalelor. Utilizați o perie rigidă pentru a elimina coroziunea care s-a format. Reconectați cablurile pentru a porni mașina.
  • Când căutați o suprafață adecvată pentru a conecta ultima clemă, alegeți un metal strălucitor în jurul motorului sau pe el. Metalul, vopsit, uleios sau oxidat nu va funcționa. Nuiele, șuruburile sau alte părți metalice expuse sunt locurile cele mai potrivite. S-ar putea să apară scântei când conectați clema pe o suprafață bună. Este foarte recomandat ca nici o hitches la baterie descărcată (ceea ce ar fi o alegere evidentă), deoarece scântei ar putea acoperi o dată finalizarea circuit și aprinde hidrogenul din baterie.
  • Amintiți-vă că bateria nu este întotdeauna în același loc. Unele vehicule o au sub capotă, în spatele cabinei și chiar în portbagaj.
  • Citiți eticheta de pe clemele cablului de pornire. Este probabil ca acestea să vină deja cu instrucțiuni detaliate pentru a efectua această operație.
  • Unii conectori de boot constructori de automobile plasate într-un alt loc baterie, o conexiune roșie la partea pozitivă și un șurub proeminente din structura din apropiere, care nu este vopsit și utilizat pentru sol negativ. În mod teoretic, acest lucru scade riscul aprinderii accidentale a bateriei și este mai puțin problematic decât căutarea bateriei reale ascunse în spatele capacului motorului plastic pe care îl posedă vehiculele moderne.
  • Nu folosiți vehiculul timp de cel puțin zece minute. Bateria descărcată trebuie să fie încărcat pentru un timp și, uneori, masina pentru a furniza energie se stinge și aveți nevoie pentru a furniza energie (în special în cazul în care motorul nu este menținută mai sus de mers în gol).
  • Nu utilizați cabluri ieftine care au un fir subțire. Utilizați întotdeauna o grosime și o calitate.

  avertismente

  • Nu traversați firele în timp ce acestea sunt conectate la bateria mașinii.
  • Spune-le celorlalți să stea departe. Bateriile pot exploda dacă nu efectuați corect încărcarea.
  • În orice moment păstrați-vă fața cât mai departe de baterii.
  • Verificați cu atenție toate conexiunile înainte de a porni mașina de ajutor. Asigurați-vă că toate clemele sunt conectate ferm la stalpii corecți.
  • O baterie în curs de încărcare sau descărcare creează gaz hidrogen, care, în anumite circumstanțe, va exploda bateria. Din acest motiv, ar trebui să evitați să conectați două baterii direct la alta (cele 4 cleme de la polii bateriei). Utilizați-o ca ultimă soluție când metoda principală nu funcționează și ați luat măsurile de siguranță corespunzătoare. Asigurați-vă că nu există nimic în calea dvs., deoarece ar putea exista scântei care ar putea provoca o explozie.
  • Lucrați în siguranță Dacă aveți la dispoziție ochelari de protecție și mănuși, puneți-le înainte de a începe. Cereți tuturor celor care nu utilizează accesoriile de siguranță să scape de ambele vehicule.
  • Nu conectați mai întâi clema neagră și apoi clema roșie. Dacă faceți acest lucru și aruncați accidental clipul roșu de pe șasiul mașinii, veți crea un scurtcircuit mare care ar putea suda clema pe șasiu.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobilCum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobil
  Cum se construiește o sursă de alimentare simplă de 5 V ccCum se construiește o sursă de alimentare simplă de 5 V cc
  Cum se proiectează un sistem de baterii auxiliar pentru o pompă de rezervăCum se proiectează un sistem de baterii auxiliar pentru o pompă de rezervă
  Cum se face un circuit de divizare a tensiuniiCum se face un circuit de divizare a tensiunii
  Cum de a face un eliminator de bateriiCum de a face un eliminator de baterii
  Cum se curata coroziunea bateriilorCum se curata coroziunea bateriilor
  Cum sa faci ornamente magnetice cu lumini LEDCum sa faci ornamente magnetice cu lumini LED
  Cum se face o baterie micăCum se face o baterie mică
  Cum să porniți o mașină cu penseteCum să porniți o mașină cu pensete
  Cum se pornește o mașină prin trecerea curentului (cu cleme)Cum se pornește o mașină prin trecerea curentului (cu cleme)
  » » Cum să treci curent la o baterie de mașină

  © 2011—2020 ertare.com