Cum să pui un anvelopă

Dacă vreodată un cui, un șurub sau alt obiect ascuțit străpunse anvelopei vehiculului dumneavoastră, ar trebui să știți că este un mare dezavantaj, deoarece este nevoie pentru o reparație sau înlocuire este foarte costisitoare. Din fericire, în cazul în care anvelopa este în stare bună, puteți să o faceți, probabil, pe cont propriu.

pași

Partea 1
Găsiți scurgeri de aer

Imaginea intitulată
1
Umflați anvelopa. Pentru a găsi scurgeri, anvelopele trebuie să fie bine presurizate. Trebuie să umflați anvelopa cu aer până când atinge presiunea corespunzătoare (măsurată în kilograme pe inch) specificată în manualul de întreținere al autovehiculului.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 2
  2
  Inspectați anvelopa vizual. Înainte de a utiliza tehnici care necesită mai mult timp, ar trebui să faceți o clipă pentru a verifica anvelopa. Dacă observați orice gaură, tăietură sau obiect care iese din jantă, veți fi găsit scurgerea de aer.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 3
  3
  Acordați atenție dacă auziți un sunet fluierat. Chiar dacă nu puteți identifica imediat problema, probabil că o puteți auzi. Un sunet fluierat este un semn clar că există o scurgere de aer în anvelopă și vă poate ajuta să identificați de unde provine.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 4
  4
  Simțiți conturul anvelopei pentru a găsi scurgeri de aer. Dacă rulați cu atenție mâinile peste anvelope, probabil că puteți simți scurgerea, chiar dacă nu o auziți sau o vedeți.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 5
  5
  Se amestecă apă și săpun. Nu vă faceți griji dacă urmați pașii de mai sus, dar nu puteți găsi ușor evadarea. Poate fi util să pulverizați anvelopa cu puțină apă cu săpun sau cu un detergent pentru ferestre. Dacă vedeți bule care vin de undeva pe suprafața anvelopei, veți fi găsit scurgerea.
 • Image cu titlul Patch a Tire Step 6
  6
  Acoperiți anvelopa cu o soluție de săpun și apă. Puteți folosi o sticlă de pulverizare pentru a pulveriza anvelopa cu soluția. Dacă nu aveți una, pur și simplu turnați amestecul peste jantă.
 • Imaginea intitulată Patch an aire Pasul 7
  7
  Găsiți prezența bulelor. Bulele de săpun se vor forma pe măsură ce aerul va ieși din anvelopă și va intra în contact cu amestecul de apă cu săpun. Dacă observați că apa cu săpun formează bule într-un anumit loc pe anvelopă, veți fi găsit scurgerea.
 • Partea 2
  Scoateți anvelopa

  Imaginea intitulată Patch an aire Step 8
  1
  Desfaceți piulițele cu cheia încuietorii sau cheia de impact. Este important să vă amintiți să slăbiți sau să rupeți piulițele înainte de a ridica autovehiculul cu o cric. În acest fel, greutatea vehiculului va rămâne pe roți și va împiedica să se rotească periculos pe măsură ce rotiți piulițele.
 • Imaginea intitulată Patch an aire 9
  2
  Ridicați mașina cu o pisică. Odată ce ați slăbit piulițele, trebuie să ridicați mașina cu o mufă, astfel încât să puteți scoate anvelopele. După cum sa menționat mai sus, trebuie să o faceți pe un nivel de beton sau pe o altă suprafață tare și plană. Acestea sunt câteva lucruri importante de reținut când ridici mașina:
 • Veți găsi punctele în care trebuie să ridicați autovehiculul cu mufa din manualul de întreținere.
 • Cea mai obișnuită modalitate de a ridica autovehiculul este prin utilizarea unei prize de masă sau a unei cărucioare.
 • Stabilizați autovehiculul folosind suporturile pentru cricuri. Puteți găsi un bun ghid didactic pentru a efectua această procedură în articol despre cum să utilizați o mufă hidraulică.
 • Dacă aveți acces la un lift hidraulic, veți economisi timp.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 10
  3
  Scoateți piulițele și scoateți roata din bucșă. În acel moment, piulițele vor fi suficient de largi pentru a fi îndepărtate cu mâna. În caz contrar, terminați-le să le eliminați cu cheia încrucișată sau cheia de impact. După ce scoateți piulițele, scoateți roata de pe ampatament. Dacă nu vă simțiți bine să scoateți roata, citiți despre cum scoateți piulițele și roțile mașinii.
 • Imaginea intitulată Patch an aire 11
  4
  Îndepărtați obiectele proeminente cu pensete. Marcați acest loc cu cretă sau markeri, deoarece, evident, va fi locul unde se va găsi scurgeri de aer.
 • Dacă nu găsiți un obiect proeminent, urmați pașii de mai sus pentru a localiza o scurgere și marcați locația.
 • Imaginea intitulată Patch an aire Step 12
  5
  Scoateți baza tijei supapei. Utilizați un extractor de supapă pentru a scoate baza tijei supapei. Este o unealtă dublă specială care se utilizează pentru a deșuruba baza tijei supapei din centrul tijei și scoate-o. În acest fel, presiunea în anvelope va fi eliberată astfel încât să puteți rupe călcâiul anvelopei.
 • Imaginea intitulată Patch an aire Step 13
  6
  Spargeți călcâiul pneului între jantă și jantă. Pentru a scoate anvelopa, folosind o bară de fier pentru anvelope demontării și un ciocan pentru a sparge talon care sigilează anvelopa și janta. Trebuie să faceți acest lucru pe ambele părți ale anvelopei pentru al scoate complet de pe margine.
 • Imaginea intitulată Patch an Aire Step 14
  7
  Așezați o parte a jantei în canelura jantei. Există o fantă pe jantă care servește pentru a susține o parte a jantei pentru a putea îndepărta cealaltă parte. Odată ce ați așezat o parte a jantei în canelură, scoateți cealaltă parte a jantei de pe jantă folosind bare de fier pentru a elimina anvelopele. Apoi, așezați barele din jurul jantei până când nu ați îndepărtat complet prima parte a anvelopei de pe jantă.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Pasul 15
  8
  Scoateți janta de pe partea opusă a jantei. După ce ați îndepărtat complet janta de pe o parte a jantei, rotiți-o cu ajutorul barelor de fier pentru a scoate și partea opusă a jantei. În acel moment, anvelopa va fi complet separată de jantă.
 • Partea 3
  Puneți anvelopa

  Imaginea intitulată Patch a Tire Step 16
  1
  Utilizați un polizor pneumatic pentru a curăța gaura. Alegeți un burghiu care se potrivește în gaura unde se află scurgerea de aer. În acest fel, veți răsturna părțile laterale și veți curăța zona, astfel încât plasturele să fie lipit corect când îl plasați.
 • Imaginea intitulată Patch an a Pile Step 17
  2


  Înlocuiți șaiba de șlefuire pneumatică cu un șurub abraziv. Pulverizați un detergent "pre-polis" pe interiorul anvelopei în care veți plasa plasturele. Utilizați biți abrazivi pentru a curăța și răzui zona din jurul găurii (aproximativ 5 cm sau doi centimetri în diametru în jurul acesteia). În acest fel, plasturele va avea o suprafață curată pe care se va lipi de jantă.
 • Imaginea intitulată Patch an a Pile 18
  3
  Spray aer comprimat în zonă. În acest fel, veți elimina orice resturi sau murdărie care s-au format în timpul procesului de lustruit. Este important să aveți o suprafață curată pe care plasturele să poată adera.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 19
  4
  Aplicați ciment de vulcanizare pentru a lustrui suprafața interioară a jantei. În acest fel, veți împiedica intrarea apei în gaură și în suprafața de rulare. Lăsați cimentul să stea până când este "lipicios" la atingere.
 • Imaginea intitulată Patch an Aire Pas 20
  5
  Scoateți plasticul care se află pe partea lipicioasă a plăcii pentru anvelope. Această parte va intra în contact cu interiorul anvelopei.
 • Imaginea intitulată Patch an aire 21
  6
  Împingeți partea de vârf a plasturelui prin orificiu. Această parte ascuțită trebuie să intre în gaură din interiorul jantei și să iasă. Utilizați pensete pentru a ține partea ascuțită a plasturelui. Apoi, trageți acea parte ascuțită a plasturelui din suprafața de rulare. În acest fel, veți trage ușor partea lipicioasă a plasturelui în interiorul anvelopei.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 22
  7
  Utilizați o rolă pe interiorul plăcii pentru anvelope. În acest fel, veți elimina bulele care se află între partea lipicios a plasturelui și suprafața lustruită. În acest fel, plasturele se va sigila corect pe jantă.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Pasul 23
  8
  Utilizați un dispozitiv de etanșare din cauciuc pe interiorul anvelopei. Trebuie să acoperiți întregul plasture și un pic de anvelopă. În acest fel, veți fi siguri că nu există nicio scurgere!
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 24
  9
  Lăsați-o să se usuce. Va dura doar câteva minute. În timp ce așteptați, utilizați clești (sau foarfece) și tăiați axul plasturelui astfel încât să se alinieze cu partea superioară a benzii de rulare.
 • Partea 4
  Înlocuiți janta

  Imaginea intitulată Patch a Tire Pasul 25
  1
  Ungeți călcâiul capacului. Rotiți călcâiul capacului (inelul interior care sigilează cu inelul) și lubrifiați-l cu lichid de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Patch an Aire Step 26
  2
  Glisați anvelopa peste jantă. Utilizați barele de fier pentru a ridica o parte a jantei și aliniați-o înapoi în jantă. Odată ce ați plasat prima parte, repetați aceeași procedură cu a doua.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 27
  3
  Așezați o nouă bază de supapă. Se recomandă să înlocuiți baza tijei supapei cu o altă parte în loc să o utilizați de fiecare dată când o eliminați.
 • Image cu titlul Patch a Tire Pas 28
  4
  Presurizați anvelopa. Umflați anvelopa până când are presiunea corectă specificată pe flancul anvelopei sau în manualul de utilizare. Această presiune va împinge briciul în locul potrivit pe jantă și va sigila călcâiul capacului.
 • Imaginea intitulată Patch an aire Pasul 29
  5
  Înlocuiți roata. Trebuie să glisați roata înapoi în ampatament și să înșurubați piulițele cu o forță suficientă pentru a ține roata în poziție în timp ce mașina se află încă pe cric.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Pasul 30
  6
  Scoateți suporturile pentru cricuri. Utilizați mufa pentru podea pentru a scoate suporturile și a coborî vehiculul la sol.
 • Imaginea intitulată Patch an aire Pasul 31
  7
  Reglați piulițele până când acestea au cuplul specificat. În timp ce greutatea se sprijină din nou pe roți, strângeți piulițele cu cheia încrucișată sau cu o cheie de impact pentru a avea cuplul specificat în manualul de întreținere al autovehiculului. Asigurați-vă că le reglați într-un model de stea.
 • Imaginea intitulată Patch a Tire Step 32
  8
  Conduceți mașina. Reparația va dura atâta timp cât puteți utiliza anvelopa atâta timp cât ați pus patch-ul cu succes.
 • sfaturi

  • Dacă aveți acces la o mașină de dezasamblare, veți economisi mult timp separând și îmbinând jantă cu jantă.

  avertismente

  • Nu încercați să introduceți găuri în peretele lateral al pneului.
  • Această procedură se aplică numai găurilor mici. Nu încercați să introduceți găuri lungi sau neregulate.

  Lucruri de care ai nevoie

  • jacheta de jante
  • mașină de schimbare a anvelopei
  • bar pentru a schimba anvelopele
  • supapa de bază a supapelor
  • mașină de rectificat pneumatică
  • două burghie pentru mașinile de șlefuit pneumatice
  • aer compresor
  • agent de curățare prepoling
  • ciment vulcanizat
  • Sealer pentru plasture de cauciuc
  • clește sau foarfece
  • pensetă
  • role pentru patch-uri de anvelope
  • lubrifiant pentru a pune janta înapoi pe cerc
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un tabel pentru camera folosind o anvelopa vecheCum sa faci un tabel pentru camera folosind o anvelopa veche
  Cum să fixați o prăjitură de bicicletăCum să fixați o prăjitură de bicicletă
  Cum să schimbi o anvelopă pentru motocicleteCum să schimbi o anvelopă pentru motociclete
  Modificarea unei anvelope pentru bicicleteModificarea unei anvelope pentru biciclete
  Cum să schimbi o anvelopăCum să schimbi o anvelopă
  Cum să oferiți o întreținere de rutină unei bicicleteCum să oferiți o întreținere de rutină unei biciclete
  Cum să diagnosticați o problemă de aliniereCum să diagnosticați o problemă de aliniere
  Cum se face distincția între dimensiunile anvelopelor pentru autoturismeCum se face distincția între dimensiunile anvelopelor pentru autoturisme
  Cum să găsiți o scurgere de aer într-o anvelopăCum să găsiți o scurgere de aer într-o anvelopă
  Cum să evitați acvaplanareaCum să evitați acvaplanarea
  » » Cum să pui un anvelopă

  © 2011—2020 ertare.com