Cum să utilizați o buldoexcavatoare

Indiferent dacă aveți nevoie săpați o gaură

este prea mare pentru a face acest lucru cu o lopată sau un alt instrument sau aveți un loc de muncă care necesită operes un buldoexcavator, dacă aveți de gând să utilizați una dintre aceste mașini, trebuie să știți câteva informații de bază înainte de a lua unul si arunca-te să-l folosească. Acest articol vă va învăța cum să faceți acest lucru.

pași

Compactor-% 26-Backhoe- (Argint-Spring, -MD) .jpg" class ="imagine lightbox">Image cu titlul Compactor & amp; Buldoexcavator (Argintiu de argint, MD)
1
Uitați-vă la mașina pe care o veți folosi. Există două motive evidente pentru a face acest lucru: una este să vă familiarizați cu mașina și cealaltă trebuie să vă asigurați că este adecvată pentru locul de muncă.
 • Verificați locația comenzilor operatorului și înțelegeți că mașina este operată în două direcții: înainte și înapoi.
 • Tu așteaptă cu nerăbdare, veți vedea un volan, o pârghie de deplasare, de control încărcător frontal pârghie, pedale de frână (frâne independente de pe dreapta și stânga), pedala de accelerație și de control switch-uri pentru accesorii, cum ar fi lumini, lumini de urgență, cornul, dispozitivul de acționare a frânei de siguranță, comutatorul de aprindere, indicatoarele și alte elemente. Din această poziție, o buldoexcavură pare foarte asemănătoare cu alte tractoare.
 • Privind înapoi (scaunul se rotește la 180 de grade), ar trebui să vedeți comenzile brațului. Există două configurații diferite pentru comenzile brațelor: trei pârghii, care includ comenzi pedale pentru a echilibra galeata - și controlează joystick, operând toate comenzile brațului cu 2 joystick-uri. În plus, veți vedea două comenzi auxiliare, fie montate în perechi pe o parte a scaunului, fie în fața pârghiilor de comandă a brațului, care ridică și coboară tijele de prindere.
 • Verifică echipa de securitate. Operatorii de buldoexcavatori cu experiență revizuiesc echipamentul de siguranță la începutul fiecărei ture pentru a vă asigura că acesta este în stare bună. Acest lucru necesită un pic de cunoștințe despre cum funcționează echipamentul de siguranță, dar chiar și un începător ar trebui să poată observa lucruri cum ar fi condițiile centurii de siguranță, sarcina stingător de incendiu și să poată vedea daune evidente, cum ar fi membrii în sistem de protecție împotriva răsturnării și lipsă de protecție.
 • Verificați condițiile generale ale mașinii. Verificați anvelopele pentru a vă asigura că sunt bine umflat și că nu au semne vizibile de deteriorare, verificați scurgeri de ulei, furtunuri hidraulice deteriorate sau alte semne evidente de abuz sau condiții periculoase.
 • Uită-te la dimensiunea mașinii. Vagoanele de vărsare variază în funcție de mărimea accesoriilor mici pentru tractoarele de grădină, mașinilor care cântăresc mai mult de 55.000 kg cu motoare diesel cu turbocompresoare. Va trebui să decideți cât de mare aveți nevoie de mașină pentru a vă face treaba pe care o aveți în minte.
 • Verificați celelalte elemente ale mașinii pe care o veți utiliza, cum ar fi aer condiționat, tracțiune integrală, brațe extensibile și diferitele accesorii speciale disponibile pe aceste mașini.
 • Bizare-warnings.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Avertizări bizare
  2
  Citiți manualul de utilizare al mașinii pe care o veți utiliza. Există diferențe importante în buldoexcavatoare, de la poziția comenzilor până la procedura de încărcare în sine și de la amplasarea panoului de bord. Evident, acest articol are o natură generală și nu acoperă toate mărcile și modelele de spate - fiecare buldoexcavator are propriile caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți.
 • John-Deere.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu titlul John Deere
  3
  Urmați mașina pe care ați ales-o. Așezați-vă pe scaun, fixați centura de siguranță și priviți în jur pentru a afla care sunt distanțele diferitelor părți ale mașinii și unde sunt amplasate diferitele comenzi. Evita încercați cu comenzile, deoarece mai multe piese se pot deplasa dacă mutați pârghiile sau comenzile, astfel încât motorul nu este pornit.
 • 4
  Porniți motorul, lăsându-l să se încălzească câteva minute înainte de a încerca să cuplați transmisia sau să acționați comenzile. Acest timp de încălzire va asigura că lichidul hidraulic începe să circule și să se încălzească.
 • 5
  Verificați pentru a vă asigura că toate accesoriile sunt libere de pământ, incluzând pârghiile, cupa frontală și bratul de excavator. Dacă trebuie să le ridicați pentru a putea opera aparatul, utilizați comenzile delicat până când le adaptați. Acest lucru este valabil mai ales pentru brațul din spate, pentru că dacă îl ridicați sau îl învârțiți fără călcâiele în jos, puteți face tractor tremura violent.
 • 6
  Eliberați frâna de mână și transportați transmisia înainte, apoi conduceți ușor, în timp ce stăpâniți manevrarea și frânarea mașinii. Este o idee bună să funcționeze în treapta de viteză redusă sau a doua unitate în timp ce practică modul în care operatorii de prelucrare a metalelor, chiar cu experiență folosesc doar a treia sau mai mare roata din suprafețe plane foarte netede, ca soldul mașinii face dificil de manevrat la viteze mari.
 • 7
  Ridicați și coborâți cupa frontală de încărcare (dacă este în dotare) pentru a vă obișnui. Pârghia de comandă pentru acest accesoriu este situată în partea stângă a operatorului, dacă stați în față. Pentru a ridica găleata, trageți-o înapoi - atunci când o împingeți înainte, o veți micșora - dacă o împingeți spre centrul lopetele mașinii și împingeți-o, ce vei sări
 • Komatsu-Backhoe.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu denumirea Komatsu Backhoe
  8
  Parcați aparatul într-o zonă adecvată pentru a practica cum sa sape cu buldoexcavatorul. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu atât pe partea din spate, cât și pe partea laterală a mașinii, deoarece brațul se leagă la 180 de grade spre stânga și spre dreapta și are o distanță de până la 5,5 m.
 • 9


  Reglați accelerația pentru a accelera motorul la aproximativ 850 ture pe minut (nu prea repede până când nu vă obișnuiți cu comenzile).
 • 10
  Coborâți cârligele până când ridică spatele tractorului, astfel încât roțile din spate să nu mai atingă solul. Apoi, coborâți cupa la limită, ridicând și roțile din față. S-ar putea să observați că va trebui să coborâți mai mult un stabilizator decât celălalt poziționați partea din spate a mașinii, în funcție de situația în care vă aflați în așteptarea sau dacă solul este mai puțin stabil pe o parte decât pe cealaltă.
 • 11
  Deblocați brațul din spate. Face acest lucru trăgând înainte (spre tine și partea din față a tractorului) maneta de comandă din stânga, apoi împingeți-l departe de tine cand te opresti la cel mai înalt punct, în timp ce țineți maneta (de obicei, pe partea dreaptă a tabelului a podelei) cu piciorul.
 • 12
  Apăsați maneta stângă spre exterior după deblocarea brațului, pentru a coborî brațul principal sau secțiunea cea mai apropiată a brațului buldoexcavator. Împingeți pârghia din dreapta pentru a extinde brațul inferior (secțiunea exterioară, cu găleata atașată) departe de dvs. (aceasta va ridica de fapt cel de-al doilea braț) astfel încât găleata să se extindă spre exterior.
 • Ditch2_205.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Ditch2_205
  13
  Poziționați galeata deasupra locului în care doriți să începeți săpăturile și apoi împingeți pârghia de control dreapta spre dreapta pentru a deschide galeata și a scoate murdăria. Apoi, coborâți brațul principal astfel încât acesta să țină pământul. Apăsați maneta stângă pentru a coborî brațul la sol, tragând pârghia dreaptă pentru a trage găleata în sol în poziție pentru ao ridica. În cele din urmă, începeți să deplasați cupa înainte ridicând maneta de comandă spre stânga. Veți vedea că, prin practică, veți începe să coordonați aceste mișcări pentru a realiza o mișcare netedă a buldoexcavatorului.
 • 14
  Ridicați brațul trăgând maneta de comandă din stânga. În general, găleata este ridicată prin mișcarea butonului de control spre stânga, pentru ao menține complet în timp ce o ridicați din gaură.
 • 15
  Răsuciți galeata în lateralul în care doriți să aruncați murdăria pe care o aveți din gaură, împingând pârghia de comandă din stânga în direcția în care doriți brațul să meargă. Odată ce încărcați locul în care doriți să săriți, apăsați doar levierul drept în stânga și în găleată se va deschide, permițând conținutului dvs. să sări.
 • 16
  Deplasați partea din spate a găleții în poziția sa inițială prin împingerea manetei de comandă stânga în direcția în care doriți să mergeți brațul, apoi repetați procesul. Practicarea acestei operațiuni este modalitatea de bază și sigură de a învăța cum să utilizați buldoexcavatorul.
 • sfaturi

  • Aveți telefonul mobil cu dvs. în orice moment, în cazul în care ajungeți într-un loc periculos.
  • Încercați să găsiți un operator experimentat care să vă ajute să stăpâniți funcționarea buldoexcavatorului. Aceste mașini pot fi incredibil de periculoase pentru funcționarea fără experiență.
  • Practicați cum să săpătați și să reumpleți o mică gaură într-un loc sigur și să exersați funcționarea mașinii într-un loc în care nu există obstacole în partea superioară.

  avertismente

  • Utilizați centura de siguranță ori de câte ori utilajul este în funcțiune.
  • Nu permiteți nimănui să se afle lângă mașină în timp ce îl operează.
  • Apelați serviciul de localizare a conductelor înainte de a sări o groapă, cu excepția cazului în care vă aflați în proprietate privată fără uzufruct pentru serviciile de utilități subterane. Dacă aveți întrebări, sunați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un buldoexcavator, fie închiriat, împrumutat sau cumpărat
  • Manualul de operare (asigurați-vă că ați citit-o corect)
  • Un loc sigur pentru a practica
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege o mașină de cusutCum de a alege o mașină de cusut
  Cum să utilizați un încărcătorCum să utilizați un încărcător
  Cum să fixați o mașină de spălat care nu se scurgeCum să fixați o mașină de spălat care nu se scurge
  Cum să evacuați manual mașina de spălatCum să evacuați manual mașina de spălat
  Cum să utilizați un mini excavatorCum să utilizați un mini excavator
  Cum să deschizi capota mașinii taleCum să deschizi capota mașinii tale
  Cum să adăugați lichid de transmisie în mașina dumneavoastrăCum să adăugați lichid de transmisie în mașina dumneavoastră
  Cum să porniți o mașină pe un dealCum să porniți o mașină pe un deal
  Modul de schimbare a becului de frână într-un tunel din 2005 tdi vwModul de schimbare a becului de frână într-un tunel din 2005 tdi vw
  Modificarea unei pârghii de eliberare rapidăModificarea unei pârghii de eliberare rapidă
  » » Cum să utilizați o buldoexcavatoare

  © 2011—2020 ertare.com